Combine Dreams Of Gold, husses lilla tös, har precis flyttat hem till oss, det blir spännande att lära känna den här lilla drömtjejen 

Ellie är en golden retriever tös som föddes på kennel Combine hos Lena den 11 mars 2019. Ellies mamma är Debbie (Stanroph Sweet Dreams) som vi följt och tyckt väldigt mycket om ända sedan hon flyttade till Sverige som lite valp. Ellies pappa Elmo (Goldew Southern Son) har vi dock aldrig träffat eftersom han bor i Australien men på bild ser han fantastisk ut och Lenas dotter Linda har bott och jobbat med Elmo för några år sedan och tyckte mycket om honom. Ellies morfar är dessutom Mayas underbara o tokmysiga pappa Tino (Combine Nintendo).

Den 6 maj och 8 veckor gammal flyttade Ellie hem till oss och Maya välkomnade henne med viss försiktighet medan Sigge var rejält skeptisk till en liten hund i precis hans storlek, han har ju enklare att förstå sig på de stora golden-hundarna  men han vänjer sig o Ellie växer ju snabbt så han kan få sitta lite högt o kika ner på henne ett tag. 

Nu ser vi fram emot att lära känna den här lilla tösen och förstå vilken personlighet hon har. Välkommen till oss lilla söta Ellie 

Slutet av juni börjar husse o Ellie på valpkurs.

Slutet av juli sker mycket få ”olyckor” inomhus, hon säger inte till när hon behöver gå ut men klarar sig längre stunder så rastar vi bara kontinuerligt är det inga problem.

I början av augusti lånar Jonna iväg Ellie en kväll i veckan för att gå nybörjarkurs i Freestyle.

Efter semestern i början av augusti börjar Ellie så smått följa med husse till jobbet, ibland ihop med Maya och ibland ensam.

Faktaruta

ILänk till SKKs hunddata

HD: B
ED: 0
Ögon: 
 
Vikt vid olika åldrar:
12 mån 24,3 kg
8 mån 24,6 kg
5 mån 19,8 kg
4 mån 14,6 kg
3 mån 10 kg
12 v (vet) 9,1 kg
11v 8,8 kg
10v 7,2 kg
9v 6 kg
8v 5,4 kg
 
Uppätna exempel:
Började med att försöka snaska på golvlisten o tidningskorgen, sen skalade hon av kattens klösbräda o började äta på bottenplattan, åtskilliga pinnar, tyvärr några stenar o mängder av löv, jord o lera har också setts som delikatesser. En handduk fick ett stort hål. 

Fotoalbum

Lillasyster o Storasyster 8 maj 2019
8 veckor 2 dagar
6 maj 2019 Ellie flyttar in 8 veckor gammal