Blogg

Återblick på 2012

Underbart januariväder 2012

Året 2012 blev ett år med allt från djupaste sorg till fantastisk glädje för oss.

JANUARI

Året startade med ett jobbigt löp där Eddie hade det besvärligt o Madonna tappade träningslusten helt. Träningslust hade dock tjejligan när vi hade lite julfirande med tjejkusinerna i efterhand o de gjorde finfina dansuppvisningar för oss där även farmor var med i dansgruppen

Gruppträning

I slutet av månaden åkte vi till Bollnäs på tävlingsresa, premiärbodde på hotell med hundarna och Madonna debuterade i Freestyle och Eddie tävlade för andra gången i HtM.

Välkommen till Scandic

Inget lysande resultat för Donnan o det var nog här nånstans vi började ana att inte allt stod rätt till med henne.

Full energi in på planen

Eddie däremot gjorde en finfin tävling, tog sin första uppflyttningspoäng i klass I och slutade på en 3:e plats i klassen.

Uppflyttningspoäng HtM I 2012-01-28

FEBRUARI

Madonna blir nu snabbt sämre i sina leder och vid halvårsbesöket på Redog hos Stefan och veterinären kan både de och röntgenbilderna ge oss svar. Hon har nu kraftiga pålagringar inte bara på båda armbågarna utan även på båda höfterna och upp i ryggraden.

Beslutet är oerhört tungt men vi är på ett sätt förberedda, vi har länge vetat att hon inte skulle bli gammal med oss men såklart hade vi hoppats på ytterligare en tid tillsammans. Beslutet är svårt men vi vet att det är rätt för både henne och oss och hon somnar in innan hon hinner få alltför ont. Hon somnar lugnt och stilla i min famn med solen strålandes in genom fönstret på oss. Det är den 17 februari på Nisses födelsedag och jag hoppas han stod i himlaporten och tog emot henne med stora varma famnen

Älskade underbara väldigt speciella hund, TACK för tiden jag fick med Dig.

Du kommer för evigt finnas i mitt hjärta, du var verkligen mattes tjej 

Madonna vår älskade ängel

Att mista Madonna var tungt för mig o familjen men också för Eddie, han verkligen avgudade henne och hade så gjort från första ögonblicket och nu var vi tillbaka till en situation vi hade provat tidigare utan framgång. Eddie är ingen ensamhund, han slutar äta och mår inte alls bra så nu gällde det att sysselsätta honom så mycket som möjligt för att skingra hans ensamhet tills det kommer en ny hund och det gjorde vi genom att aktivera oss rejält. Var skönt även för mig att få annat att tänka och fokusera på.

Eddie R-plac Maiden OS Sala feb 2012Första helgen var det utställning på lördagen då Eddie ögonlystes med UA och skötte sig fint på Open Show i Sala, kom R (=5a) av 10 hanar i sin klass "Maiden" och på söndagen debuterade vi något otränade i Lydnadsklass II och klarade ett första pris även om det var precis på håret och kom 3:a.

3e plats 160p o 1a pris på debuten i LKII Surahammar 19 feb 2012

Helgen efter det var det dags för Norrlandsturné för Eddie o mig då vi hälsade på en mycket god vän o kollega till mig samt passade på att tävla HtM på lördagen och lydnad på söndagen. Återigen fantastiska resultat, uppflyttningspoäng och 3:e plats på HtM och första pris o ytterligare en pallplats på lydnaden, vet verkligen inte vart våra krafter kom ifrån men nån slags skyddsmekanism hos oss båda kanske.

Tack kära Christine med familj för några underbara dagar hos Er! 

Vårt lilla gäng

MARS

Livet måste gå vidare och planeringen för en ny lillebror pågår för fullt. Eddie behöver en ny kompis o nu ska vi bara hitta "den rätta" o det gör vi hos Eddies uppfödare Lena. I början av mars blir många turer till Hållsta och en hel del valpmys.

Busungar

Eve planerar för fullt för framtiden, dvs livet efter studenten i sommar och ett liv som Au Pair i USA. Till sin ansökan behöver hon en massa barnbilder så Rasmus får ställa upp och komma hit en helg för aktivering och fotografering

Hoppar inte alltid bäst som hoppar sist

(inte konstigt hon sen hittade en bra familj med så här coola bilder )

Allvin flyttar hem till oss den 18 mars och livet börjar lite om här hemma, tror vi lite hade glömt hur det var när Eddie var liten men vi blir snabbt påminda. Han vägrar stängas in, river allt som liknar staket och skäller så fort han inte får som han vill o han vill MYCKET. Men han är attans gullig o duktig o läraktig så det ska nog ordna sig med tiden (läs...några år). För att påbörja resan så startar vi redan första veckan på valpkurs, visserligen på nätet men ändå bra, mycket kontakt och passivitetsövningar, precis vad vi behöver.

Bästa brorsorna

Eddie är i alla fall nöjd med lillbrorsan o börjar återigen äta

Hej - vem är du

Tusse är kanske aningens skeptisk till den hårthänta typen men lär sig snabbt blir hårdhänt tillbaka

Helgen efter Allvin flyttat in är det dags för ytterligare en lydnadstävling för Eddie i klass II och det är på hemmaplan i Hundarenan. Det är inte vårt bästa genomförande men det räcker till ett förstapris och en 2:a plats i tävlingen och LPII titeln är klar. Duktiga fantastiska härliga underbara Eddie  o vi som inte ens hade tänkt tävla i klass II först, tur att vi gjorde det

Hurra för dagens tiopoängare

APRIL

Jag startar april med att gå BAT-seminarium i Stockholm för Grisha Stewart som är i Sverige, jätteskoj o lärorik träningsmetod som känns som klippt o skuren för hundar som Eddie. Dessutom är det väldigt bra träning på "hundengelskan" som jag tyvärr nästan inte alls får träna på jobbet.

Påsken firar vi i ett snöigt Degerfors men har ändå mysigt och det blir en spännande utflykt för Allvin.

Är detta påskväder undrar Allvin o Tusse

o Tusse var en hårsmån från att drutta i sjön på den här bilden

Vi avslutar påskhelgen med första utomhustävlingen för Eddie i HtM och det är lite pirrigt eftersom på alla inomhustälingar har det varit avstängt så det inte finns några hundar nära tävlingsringen men nu sitter det både folk o hundar alldeles intill men det fungerade fint ändå o vi genomför ett riktigt bra program, får uppflyttningspoäng och kommer 2:a på tävlingen och därmed har vi även klarat av HtMI titeln o kan planera för klass II

Eddie HtMI

Vilken tävlingsstart på året för Eddie Boy, vår fantastiska hund

o Allvin får på köpet en massa nyttig miljö/passivitetsträning

Vi chillar på tävlingen

Annars är det mycket vardagsträning för Allvin, han får sin första omgång med dålig mage (hade troligen smakat på något mindre lämpligt i skogen), han provar på eget initiativ viltspår då han hittar en skank i skogen som han stolt kommer o visar upp (o såklart får bra betalt i godis av en glad matte)

Första viltskanken hittad

Allvin vaccineras, premiärbadar i sjön, gör illa tassen i skogen o får bäras hem o en massa annat.

Jonna fixar sin första prick i Discon's silverklass nere i Kalmar då hon också kommer 3:a. Hurra o STORT GRATTIS bästa danstjejen!!!

Tusse fyller 2 år och försöker lära sig hur man klarar sig mot/med Allvin, det händer att de vilar tillsammans men inte är det ofta inte, mest är det hårdhänt bus när de är tillsammans.

Inte ofta det händer men ibland kan de även vila tillsammans

Eve och Jonna börjar sommarjobba på Parken Zoo, där Jonna jobbar på Tivolit och Eve i souvenirbutikerna den här sommaren. Duktiga tjejer, mamma o pappa är stolta över er!

MAJ

Mats o Eddie startar på Workingtest i Bro och blir nästa bästa goldenekipage med 65 poäng, BRA JOBBAT KILLAR! 

Näst bästa golden på WT i Bro

Medan de är o tävlar så har jag avslutning på Apporteringskursen, steg 3 som jag hållt på Hundskolan under våren och Allvin få följa med som störning o det klarar han fint.

Tjejerna har dansavslutning på Let's Move och Jonna o Carola har även avslutning med sina barngrupper o är så fina Pippi-Lottor såååå

Pippi Långstrump

Eve har studentbal med allt vad det innebär av förfirande med föräldrarna, limousineåkning, röd matta, champagneskålning och finmiddag. Tänk vilken vacker dotter vi har och snart snart är hon student

Flickorna vid poolkantenSimon o Evelina i LimonEvelina o Simon på slottstrappanLouise o Evelina - Best Friends Forever

Det är jättejobbigt att gå på bal på slottet när man är liten valp

så då sover man gott när man kommer hem sen

(och efter att man bajsat ut en nästan hel mus på slottsbacken som man fått av kattkompisen o ätit upp dagen innan...piiiinsamt men sant )

Slagna hjältar

Konstigt också tyckte Allvin att nästan alla som passat honom i valplådan var på slottsbacken... bara kändisar.. kan ha att göra med att Lenas dotter Linda går i Eves klass och också var med på balen

Vi träffar 3 av Madonnas brorsor med mattar o tränar lite med dem, alltid lika roligt och mysigt, TACK för att vi alltid är välkomna till Er när vi har tid!

3 av Madonnas fina brorsor

Vinnartrion

Årets kennelträff går av stapeln och jättekul att träffa flera av Allvins syskon och vi fick träna utställning och våra killar skötte sig så bra i ringen att jag fick ta hjälp av Linda att visa i finalen där de fick gå mot varandra och placerade sig som 1:a och 2:a, sötisarna

Ann-Sofie o Eddie i HtM uppvisningen

Dessutom fick Eddie o jag träna HtM då vi hade en liten uppvisning av idén till vårt klass II program, jättenyttig tävlingsträning för oss båda. Eddie slog även till och vann tävlingen om årets snabbaste apportör, inte illa av killen.

Eddie - Årets snabbaste apportör

Dagen efter var Allvin o jag med o tränade passivitet på jaktträningen som anordnades i samband med kennelträffen. En toppenhelg helt enkelt. Tusen TACK Lena med familj som varje år orkar med att arrangera detta fantastiska evenemang!

Allvin o jag startar valpkurs på Hundskolan, nyttiga vardagsövningar och bra träning ihop med andra hundar/raser.

Månaden avslutas med att Allvin gör storsuccé på inofficiell SKK utställning i Köping där han blir BIS valp.

BIS Valp Köpings KK inoff utst 2012-05-27

JUNI

Vi börjar månaden med att konstatera att Eddie inte är sjuk, ja tydligen bara jag som var nojig o fick för mig något men efter mängder av undersökningar o prover så finns absolut inget fel o han är kärnfrisk. BRA!

Vi var på en ohyggligt regning och blåsig liten utställning i Vilsta som vi sent kommer glömma där Allvin blev bästa hangoldenvalp och syrran Dagny bästa goldenvalp.

Vilstautställningen 2012-06-02 Dagny o Allvin

TUR vi har en vattenfast ras... synd inte handlerna var lika vattenfasta

Evelina tar studenten och det blir en underbar och fantastisk dag både för henne och oss. Det känns stort för en förälder att ha fostrat en student. Vi firar tillsammans med hennes bästa vän Louise här hemma hos oss har en trevlig eftermiddag och kväll med många släktingar och vänner till dem båda.

Eves student

Jonna fyller 17 år under midsommarhelgen, stora tjejen!! och samma dag blir Allvin 5 månader och tränar intensivt för kommande utställningsturné.

Allvin 5 mån

Eddie börjar träna rallylydnad eftersom vår personliga coach Zandra lockat oss att testa ytterligare en hundsport, tyckte väl vi höll på med för få förstås

JULI

Vi inleder med debut i rallylydnad i Gnesta o Eddie grejar godkänd poäng i nybörjarklass trots att matten får hjärnsläpp o startar med helt fel moment vid första skylten. Nu är han alltså meriterad i 5 olika hundsporter, inte många som trodde när han var unghund inkl oss själva

Första kvalpoängen i Rallylydnad 2012-07-01

Mats o Eddie var på apporteringsträning en kväll med Lena W hos Jens Palmqvist och tyckte det var både trevligt och lärorikt.

Vi åker med Combinegänget på utställningsturné till Värmland o vilken helg det blev, så himla mycket packning o hundar o människor och så trevligt vi hade i vår stuglänga o i utställningstältet. Att det dessutom gick väldigt bra för oss allihop gjorde inte saken sämre. Vi åkte hem med massor av rosetter och bl a 96 kg hundmat i priser. Allvin blev bästa goldenvalp på SSRK utställningen på lördagen och kom BIS-2 i valpfinalen. Jätteroligt verkligen!!

Mats o Eddie vaktar en liten del av alla Combine priser

o så filmen från Allvins utställningshelg

För vår del avslutades helgen med rallytävling för Eddie o mig i Villingsberg på måndagkvällen och innan dess hann vi med att hälsa på våra mycket goda vänner som vi sällan träffar i Garphyttan. Tack Tina o Anders med familj för en mycket trevlig eftermiddag och fin heja-klack på tävlingen! Trots riktiga problem med kopplet som Eddie trasslade in sig i och som slutade med att jag nästan fick gå dubbelvikt så klarade vi återigen uppflyttningspoäng i nybörjarklassen.

Innan månaden tog slut hann Allvin bli 6 månader och Eddie fylla 5 år, stora grabben fick ett nytt fint halsband i present

Eddie 5 år

Under juli blev det också klart med värdfamilj för Evelina i hennes kommande au pair äventyr. Det blir en familj som bor i Bethesda, ca 15 min utanför Washington DC med två barn 8 och 5 år. Nu är det på riktigt det här äventyret både för henne och oss. SPÄNNANDE och lite läskigt på samma gång.

AUGUSTI

Vi inleder månaden med en helt makalös dag i Fagersta med dubbeltävling i Rally för Eddie och 2 godkända resultat där vi på eftermiddagen gör vårt livs lopp och fixar en 100 poängare

Det var inte bara full pott i poängen utan det var också maximal fokus o koncentration och perfekt känsla rakt igenom hela banan, sån där härlig känsla man lägger förrådet av stunder man aldrig glömmer. Jag gillar såna stunder o att få dela dem med Eddie, det är underbart

I och med det grejade vi även RLD N titeln och kan gå vidare till fortsättningklassen. Helt enkelt en mycket BRA dag i vårt liv.

Ann-Sofie o Eddie liggande

Vi hinner vara hemma några dagar innan det är dags för Goldenspecialen och i år har vi bokat ett hus tillsammans med goda vänner o ska bo där med alla vovvar, det blir spännande tänkte vi.

Vi fick en härlig helg med gamla och nya vänner och kollektiv-livet fungerade utmärkt. Eddie var rätt nöjd med att det mest var tjejer i huset, tjejtjusare som han är 

fredagen startade Mats o Eddie på WT och det gick fantastiskt bra, trots en mycket svår tävlingsplats där det sköts och kastades åt alla håll. De fick 67 poäng av 100 och placerade sig 30 av 82 ekipage och då hade de inte många poäng på vattenstationen som hade på tok för kort avstånd för Eddies stressnivå efter en hel dag i den miljön, han hann inte ens simma, utan kunde springa ut till dummien o då blir det tugg på hemvägen såklart. Vi var otroligt stolta över vår guldgosse som fick 2:a pris totalt och många fina Dual Purpose poäng.

Mats o Eddie 2a pris på GS WT 2012

Lördagen var vi passiva o Allvin fick ytterligare en dag med skott o kast o hundar o folk runt omkring sig och vi fikade och umgicks med vänner, hade det riktigt bra i solen.

Allvin somnade till slut

På söndagen var det utställning och båda grabbarna ställdes ut, Allvin skötte sig finfint i ringen även om det inte blev nån topplacering och fick återigen en trevlig upplevelse av det här med utställning.

Bästa hanvalpskonkurrens

Sen var det Eddies tur och minsann om inte grabben stiilade till sig ett HP och placerade sig 2:a i en stor klass och fick springa i hanhundsfinalen. Även det gav såklart många fina DP poäng och vem hade kunnat tro när de räknade ihop poängen för årets Dual Purpose pris att Eddie skulle komma på pallen???? ja inte vi i alla fall, jag fattade ingenting när de ropade upp oss på en delad 3:e plats o dessutom tog vi den tillsammans med Hera o Nova som är våra Combine-vänner, så fantastiskt skoj!!!

Eddie kom 3:a på Goldenspecialen i Dual Purpose, det är STORT!!! och kan inte slås med något annat resultat vi någonsin kommer att prestera. Lilla Stora Eddie - du är en äkta Limited Edition

Prisutdelning

Inte nog med den framgången för vår underbara kennel, efter att de 3 som delat andra platsen ropats upp så var det dags för segrarna. Linda och Toddy vann årets Dual Purpose och det är de sååå himla mycket värda!!!! Supergrattis till Er båda och såklart till Lena som fött upp alla dessa fantastiska DP golden!  Det var sannerligen på flera av oss som det brände i ögonvrån kan jag lova.

DualPurpose pristagarna

Efter den helgen var det nästan svårt att ladda om men vi lyckades, Allvin o jag började på valpkurs hos Lisa Falck tillsammans med Lena och Davy, lärorikt o nyttigt men svårt och klurigt med en busig unghund.

Eddie o jag försvårade och förlängde vårt HtM klass I program lite grann och hoppades det skulle funka i klass II och under augusti var det dags att prova det i Stockholm, MEN något utanför planen störde honom, kan hända vårt stora misstag var att Mats tog Allvin o gick till bilen för att INTE störa som störde o jag hade rejäla problem att locka Eddie att ens vara kvar på planen så vårt samarbete hade lite övrigt att önska. Vi behöver mer störningsträning och hämta andan lite efter den pärsen o så kommer vi igen senare.

Allvin ställs på SKK utställningen i Vilsta o jisses va mycket hundar och så trångt det var på tävlingsplatsen, den typen av utställningar gav då rakt inte mersmak om man jämför med SSRK och Goldenklubbens egna. Allvin skötte sig bra, fick HP och blev BIM valp.

SKK Etuna aug 2012 Allvin

I samband med skolstarten återupptar vi också valpkursen på Hundskolan efter sommarlovet.

SEPTEMBER

Inleds som alltid med årets högtid för många, GRK Västmanlands DM där alla hundar (ca 70 i år) tävlar i 3 grenar under 2 dagar, lydnad, utställning och working test. Både Allvin och Eddie var med så jag och Mats hade fullt upp och särskilt jag som även var med och arrangerade det hela.

Det gick jättebra för båda killarna och särskilt Allvin som slutade som årets Valpmästare, sååå himla roligt och något jag är otroligt stolt över. Att ha en riktig allround hund är något jag verkligen värdesätter och gläds åt. Nu har vi två sådana och det är såklart extra roligt. Mest imponerande och överraskande var att Allvin grejade WT sååå himla bra, det var sannerligen inget som var självklart.

Valpmästare DM 2012

Combine gänget på DM

Alla startande Combine hundar på årets DM, nästa år hoppas vi vara ännu fler

Totalt sett en jobbig men mycket positiv helg för oss och ett arrangemang som vi i Västmanland kan vara stolta över.

Allvin o jag drar igång viltspårträningen på allvar och jag går en mycket intressant Clinic i fotgående för Ditte Andersson tillsammans med Zandra. Allvin o jag går också en jätterolig helgkurs i rallylydnad för Zandra och han skötte sig exemplariskt hela helgen och jag lärde mig en massa nya saker. En toppen helg tillsammans med en massa trevliga goldenkompisar

Passivitetsträning - mys o vila

Jag gick även en jätteintressant kurskväll i Mindfulness för hundägare för Moa, många tänkvärda lärdomar, tips och idéer från den som jag bär med mig. Jag gjorde t ex efter den en egen Mood Board för att ha för att ge mig själv den rätta känslan inför träning och tävling.

Moodboard

Den kvällen kom en mycket kär vän och hälsade på oss ett par nätter tillsammans med sin härliga vovve, vi hade ett par riktigt mysiga dagar tillsammans. Jessica och Gip, ni är hjärtligt välkomna tillbaka hälsar vi.

Kurshundar

Mats o Eddie startar på Workingtest två dagar i rad, lördagen på labbeklubbens öppna KM där de jobbade ihop 62 poäng och söndagen på GRK Sthlms WT där de fick 78 poäng och sin andra uppflyttningspoäng i nybörjarklass. Söndagens 4-poängsruta var trots den låga poängen dagens bästa prestation av Eddie, husse var otydlig och Eddie tjuvstartade men Mats lyckades bryta honom i första uthoppet och han satte sig tillbaka, detta har ALDRIG förut hänt i Eddies liv, Duktig vovve!! Dessutom får husse försöka vara lite tydligare nästa gång

Tänk va Eddie o Mats gjort framsteg under de här 5 åren när det gäller apportering, man kan inte annat än vara imponerad av dem båda två

OKTOBER

Denna månad blir inte lik någon annan i vårt liv hittills, Evelina flyttar hemifrån och inte kort heller utan till USA, oh my God!! Fredag kväll har vi "Good Bye Dinner" för henne här hemma med släkten och det var uppskattat av oss alla.

Good Bye Dinner

Lördagen åkte Eve o jag med killkusinerna och tittade på Jonnas danstävling i Stockholm och hade en riktig mysdag tillsammans innan Eve åker iväg. Dessutom jättekul att få se Jonna o hennes parkompis o vän Emma dansa par, det har de börjat med under året. De bestämde sig för att börja dansa par i både Disco (Jonnas dansstil) och Hip Hop (Emmas dansstil), mooodiga tjejer!!!

Sista helgen med gänget på ett tag

Världens bästa par

Söndag var det packning och mys med bästa goaste Louise som också sov här sista natten med vännen på lääänge. Måndag morgon åkte vi allihop till Arlanda för att vinka hej då på ett bra tag, nu är det dags för ditt livs största äventyr gumman o det kommer gå sååå bra för du är världens bästa

BFF

Visst blev det tomt här hemma men konstigt nog kändes det mest som hon var på semester eller något och snart skulle komma tillbaka, kanske är tur att man inte riktigt förstår hur lång tid det gäller.

TUR att det finns Skype och Viber och andra tekniska finesser, tänk hur de hade det innan datorn och internet gjorde sitt intåg i våra liv.

Eddie gjorde under oktober debut i Fortsättningsklassen i Rallylydnad och det gick riktigt bra för oss och vi fick uppflyttningspoäng i Norrköping och veckan efter vinner vi klassen i Katrineholm med 99 poäng

Klassvinst

Allvin hinner också med ytterligare en utställningshelg och det är GRKs open show på lördagen i Sala då han placerar sig som 2:a i sin klass med HP men nu är det inte längre den smidiga valpen jag har med mig utan en mycket uppskruvad unghane med allt vad det för med sig, en riktig utmaning för handlern i alla fall, tog oss ca 25 min att bara ta oss in i ridhuset så gäller att ha gott om tid på sig Men faktiskt tycker jag han skötte sig bättre i ringen än utanför så det finns hopp inför framtiden

Sala 27 okt 2012

På söndagen var det första officiella utställningen, SSRK i Linköping och där fick han bedömningen Very Good och placerade sig 4:a bland hanarna totalt. Tycker också att han var lite lugnare på söndagen jämfört med lördagen så kanske hjälpte med lite träning Där träffade vi även Eddies pappas ägare och hon har en hund som hon tävlar Freestyle med så vi bestämde att träffas i Hundarenan för att träna tillsammans framöver.

NOVEMBER

Det blev av redan i november och ett par riktigt givande och skoj träningstillfällen hade vi tillsammans där. Vi har inte så många kompisar som tränar HtM och Freestyle och man behöver träningssällskap ibland för att komma framåt och skapa lust och energi. Det fick vi av dem, TACK för det Kerstin o Miles

4 november och nyss fyllda 9 månader klarar Allvin anlagsprovet i viltspår, duktig liten bäbis Inte bara han utan han gjorde det samtidigt som Milles Tekla så vi hade riktigt fint humör i bilen på hemvägen från det kan jag lova. Tack Mille o Tekla för tränings- och provsällskap, till våren kör vi för öppenklass!!!!

C.Ram Di Dam_Tekla, C.Surf On Line_Allvin Solvik spår 26okt2012 ©Mille Selander 0193_

Jag åker en långhelg till Sulviken i Jämtland på Valputvecklingskurs/Uppfödarutbildning hos Hundsteg. En jätteintressant utbildning som jag verkligen kan rekommendera. Även om jag aldrig kommer föda upp valpar själv så lever jag ju nära de som har valpar och om inte annat så skaffar vi ju själva en valp då och då o ju mer man kan desto bättre kan det bli

I mitten av november åker vi på en HtM helg i Karlstad, passar på att träffa mamma o pappa lite också vilket alltid är mysigt. Vi kör vårt klass II program på lördagen men domarna tycker det är lite för lätt så jag min tok sitter på natten och gör om det och försvårar lite men vi hinner ju aldrig träna på det så vi går in på tävlingsplanen med ett program som Eddie i stort sett aldrig kört igenom, såklart går det inte jättebra men vi fick trots allt två riktigt bra tävlingsträningar och vi fick bra tips från domarnas kommentarer och framför allt är jag så himla nöjd med att Eddie kunde fokusera och prestera i den lokalen som var minimalt liten och med hundar och publik väldigt NÄRA. Vi utvecklas hela tiden och jag måste säga att HtM är bland det roligaste jag gjort med Eddie, sen att det är bland det svåraste men det roliga kanske också hänger ihop lite med utmaningen i det

HtM Karlstad

Jag blir utvald till Månadens elev på Hundsteg och får äran att skriva en artikel till deras hemsida och jag väljer att skriva om varför jag tycker det är så himla roligt att tävla med hund. Artikeln finns att läsa på vår hemsida också under rubriken Artiklar.

Eddie o jag gör en vansinnesresa ner till Linköping på kvällstävling i HtM och det är snöstorm ute och de varnar att man borde stanna hemma men vi väljer att åka ändå lite lugnt och försiktigt... o det var VÄRT det kan jag lova!!!!

Ytterligare en svår miljö, en lada där tävlingen går på övervåningen o en läskig trappa att gå uppför och hundarna får ingen chans att se lokalen innan det är deras tur att starta. Däremot är det inga andra hundar inne när man tävlar så det är ju lite lyxigt. Däremot var det några himla stolpar mitt i som utmanade förarna lite i programplaneringen Jag får locka upp Eddie med godis för att våga uppför trappan, han är ju ingen direkt superhjälte i mod min lilla älskling men vi fixar det. Nu tycker jag ju att vi har ett nytt bra program som vi kan och gör vi vårt bästa rakt igenom så känns det riktigt bra.

Starten funkar men sen blir det ett litet missförstånd mellan oss, jag som är otydlig såklart, ser jag på filmen efteråt och då strular det till sig med stolparna för då är vi ju inte där jag hade tänkte så vi får improvisera lite, har ytterligare ett par ställen där det strular lite för oss men ändå tycker jag det känns rätt bra. Jag visste ju att vi kan ännu bättre, han fick inte riktigt chans att visa alla sina styrkor men jag är nöjd, bara att vänta på resultatet. Vi VINNER klassen, får uppflyttningspoäng och otroligt fina kommentarer av båda domarna både i protokollen och muntligt efteråt. 

De tycker dock att vår låt inte är tillräckligt bra, den ger inte Eddie chansen att visa hur bra han egentligen är, den har inte tillräckligt mycket variation. Den kritiken kändes ändå som musik i mina öron och jag svävade hem trots snöstormen. Vi stannade o firade med pizza till oss båda på hemvägen

DECEMBER

Dags för Allvin att debutera i Rallylydnad o jag lovar att jag flera gånger den morgonen frågade mig själv... HUR tänkte jag nu????

Katastrof när jag tar honom ur bilen, katastrof att rasta, katastrof att vänta på vår tur bland de andra hundarna utanför ridhuset o jag försöker intala mig att allt säkert ordnar sig när vi kommer in i ridhuset. Samtidigt funderar jag såklart på VARFÖR skulle det göra det??? men tänk... det GJORDE det!!!!

När vi kom in var vi ju själva utan andra hundar runtomkring och vips så var min lilla fokuserade bäbis i rätt stämning o visst fick jag jobba hårt hela vägen för att hålla honom kvar i fokus men vi FIXADE det, han nosade flera gånger på marken (närmare bestämt 6 st) men det var också de enda små felen. Vi fick också 1 p avdrag på helhetsintrycket men förstå, bäbisen debuterar 10 månader gammal med 93 poäng, uppflyttning och en 4:e plats bland över 30 hundar. Tjooohooo för lilleman

När Allvins tävling var klar var jag redan så glad, lycklig och nöjd så det spelade inte så stor roll hur det skulle gå för Eddie egentligen men han var som vanligt jätteduktig och vi klarade 96 poäng, fick en delad 6e plats och vår 3:e uppflyttningspoäng och har därmed också grejat RLD F titeln under året. Ett härligt avslut på ett helt makalöst tävlingsår.

Eddie har under året klarat av LPII, HtMI, RLD N och RLD F samt ytterligare en uppflyttningspoäng i NKL på WT, varit på officiell utställning och inte minst kommit 3:a i Dual Purpose på Goldenspecialen.

Allvin har blivit född (det bästa av allt) och klarat anlagsprovet i viltspår samt debuterat med ett godkänt resultat i nybörjarklass på Rallylydnad, fått en massa fina utställningsresultat på inofficiella utställningar samt debuterat på officiell utställning och inte minst blivit Valpmästare på DM.

Rallykillarna

Jonna har dansavslutning både för sig själv då de gjorde en helt otroligt bra uppsättning av Harry Potter och de vises sten men också med sina småbarn och i år hade jag äntligen möjlighet att komma o titta på dem och det var sååå skoj o de var sååå gulliga alla hennes små dansbarn. Duktiga dansfröken, mamma är så stolt över Dig!!

Balettbarnen

Julen firade vi hos mamma och pappa i stugan, det var lugnt och fint och stillsamt. Eve var med på Skype så hon kändes ändå som hon var med oss trots allt ovanligt.

Julafton 2012

På juldagen firade hon jul med sin värdfamilj och fick en massa fina julklappar av dem, hon har verkligen fått världens bästa, trevligaste o goaste värdfamilj, jag ser fram emot att träffa dem i februari.

Här är en bild på vår Amerikatjej när hon var i NYC o julshoppade lite helgen före jul, själva var vi på Erikslund men det är också kul

Eve i NYC

Året avslutades med Combine-träning i Hundarenan vilket nu håller på att bli en vana, en mycket trevlig sådan och så ska vi fira in det nya året med att ha lilla julafton med killkusinerna och det ser vi fram emot.

Det var lite av vad vi varit med om under 2012 och även om starten på året fortfarande gör ont i både kropp och själ så har vi fått och tagit oss chansen att ha otroligt många positiva upplevelser resten av året. Ser med tillförsikt och hopp fram emot 2013 och hoppas vi får många många roliga stunder även då.

TACK FÖR I ÅR ALLA UNDERBARA VÄNNER OCH FAMILJ

GOTT NYTT 2013


6 kommentarer

Namn: Zandra, Lova & Lystra
Tidpunkt: 2012-12-30 06:08
Åh herregud vilket år! Jag tyckte jag själv hunnit mycket, men när jag läser din sammanställning känner jag mig som värsta slökorven ;)

Grattis till alla fantastiska resultat. Ni är så imponerande och inspererande för oss andra som också vill låta golden vara som den ska - allround! <3

Vad duktig du är som gjort en sån bra sammanställning (slökorv - på mig igen). Gråter en skvätt i början av året, fina Madonna <3 Ni var så underbara tillsammans.
Och när man först ser Allvin som valp för att veta hur stor han är idag och hur mycket han kan idag så inser man hur mycket som händer på ett år. Jag funderar också lite på hur du hinner allt kvinna? ;)

Du borde göra en film om året - du har mycket feelgood att hämta från detta år.

Tack för i år, ser fram emot nya träningsträffar under 2013. Gott nytt till hela flocken <3

Namn: Britt Marie o Rudi
Tidpunkt: 2012-12-30 16:08
OJ! Vilket år!!! Så otroligt imponerande och inspirerande! Grattis till allt, kan man väk säga :-)
Nu ser vi fram emot att mötas i avancerad rally i vår och kanske träna lite HTM tillsammans?
Ha en fin nyårsafton med dina fina killar!

Namn: Linn & Nässla
Tidpunkt: 2012-12-30 21:15
Herregud, här ligger man i lä! Hoppas ni får ett 2013 med lika fina framgångar och slipper tråkigheter.

Namn: Hanna
Tidpunkt: 2012-12-31 13:12
Ett tungt år, men samtidigt ett helt fantastiskt år. Ni är en inspirationskälla och jag önskar dig ett underbart 2013!

Namn: Ingegerd och Sally
Tidpunkt: 2013-01-05 15:48
Jätteroligt att läsa om ert fantastiska år - vilken resa ni gjort, och så mycket ni har upplevt. Er energi och entusiasm är verkligen inspirerande - hoppas 2013 fortsätter i samma härliga anda!!

Namn: Ingrid o Pontus
Tidpunkt: 2013-01-09 18:28
Önskar er ett helt fantastiskt 2013 också!

 
 

 
«februari 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009