Blogg

Mayas andra WT

Då var det dags för Mayas andra WT och denna gång var Jonna snäll och tog hand om Eddie så att Mats kunde följa med oss och titta på, vilket såklart var jätteroligt.

Vi kom dit i god tid och Maya var lite uppspelt men det är intressant att se hur mycket fortare det går för varje gång innan hon landar och lugnar ner sig. Vi anmälde henne och stod en stund och kollade läget och pratade lite med de andra deltagarna. Sedan gick vi iväg en bit bort på parkeringen och Mats kastade ett par markeringar åt oss som lite uppvärmning, befästa stadgan och påminna oss om fina avlämningar. Känns som vi börjar få in någon slags rutin på uppvämning nu. Sedan var det dags att gå iväg till start, vi delades upp utifrån startnummer i grupper och vår grupp skulle starta på ruta 1 och ta dem i ordning.

En enkelmarkering som hon fick leta efter en bra stund, blev mer av ett sök men till slut hittade hon den, tog upp och kom direkt tillbaka samt lämnade snyggt, 8 poäng fick vi där.

Andra stationen var ett litet fotgående fram till rätt plats och det kändes lite rörigt, vi brukar ha bättre fotgående så jag blev nog lite störd av det, Maya hittade väskor och påsar som stod där framme o var där o nosade vilket gjorde mig ännu mer störd även om jag försökte verka cool (lyckades väl sådär... antar jag). Hon satt kvar vid skott och kast men då kläcker jag ur mig "stanna" vilket jag inte vet varför innan domaren bett mig skicka och Maya HÖRDE nog APPORT för hon stack iväg. 0 poäng på det men men bara att komma igen!

Tredje stationen var vi nog bättre fokuserade båda två för då gick det i princip prickfritt, satt stadigt kvar, gjorde sedan en liten lov runt markeringsplatsen men fick den snabbt och kom rakt tillbaka. 17 poäng.

Fjärde stationen var ute på platta gruset i grustaget, Maya satt stadigt och gick klockrent på, rivstannade så gruset flög om tassarna på henne och greppade dummyn i farten och galopperade tillbaka och lämnade snyggt, 20 poäng och bättre än så blir det inte... som domaren sa

Sista stationen och vi var nog lite trötta båda två men superfokuserade för jag hade sett hunden innan och insåg att det var fotgående efter skott och kast. Skott, kast och dummyn föll rätt långt bort bland buskarna i grustaget, vi hade en kort sträcka fotgående rakt fram till en snitsel och fotgåendet gick utmärkt, Maya stack iväg men kom inte till rätt område och for runt i halva grusgropen och letade. Domaren sa till att hon inte fick gå längre till höger och jag lyckades vända in henne men sedan blev hon väldigt osäker på vad hon egentligen skulle göra så där någonstans gav vi upp och jag kallade in henne. 0 poäng såklart på den.

Totalt fick vi 45 poäng och det är kanske inte så himla bra MEN jag är sååå NÖJD med vår insats, vi hade väldigt roligt båda två, det kändes avspänt och inte alls kravfyllt för någon av oss och vi lärde oss massor under dagen. Ser redan fram emot nästa gång vi får försöka, det är sååå kul att starta ihop med den här tjejen och göra detta tillsammans. Jag behöver också själv bli mycket bättre på att komma ihåg vart markeringarna landar, är ju verkligen usel på just det.

Jag behöver också lita mer på henne i fotgåendet så att både hon och jag kan fokusera framåt och inte på varandra, stadgan behöver vi självklart fortsätta förstärka, det kan jag tro behövs hela karriären, inget som finns av sig själv. Tycker överlag hon markerade bättre idag än förra gången då hon på nästan alla gick alldeles för långt. Vi fortsätter träna på avståndsbedömning.

Duktig o go liten apportör


Eddie utställningshunden

Vilken dag, vilken hund, vilken överraskning och vilket avslut på en lång framgångsrik tävlingskarriär.

Eddie avslutar sin tävlingskarriär med att få Excellent av domaren och inte nog med det han belönas även med CK samt får vara med och tävla om bästa hane där han placerar sig som 4:a.

Eddie som endast ställts 3 gånger officiellt tidigare, 2008 som junior fick han 3:a, vilket nog kanske till största delen berodde på att han över huvud taget inte stod stilla o sprang inte precis efter någon ordning heller så rätt svår att bedöma  . 2010 ställde jag honom igen officiellt i öppen klass och då fick han en 2:a. Han var då fortfarande rätt osäker i ringen bland andra hanar och bar sin svans väääldigt högt. Sedan fick han följa med 2012 när Allvin var valp och skulle på utställningsresa till Värmland och då fick han i nya systemet ett VG. Vi var glada och nöjda med det, en lite tryggare kille men som fortfarande bar sin svans väl högt. Han har sedan varit med på en del inofficiella goldenutställningar och ibland placerat sig, bl a gick det väldigt bra på Goldenspecialen ett år och förra sommaren ställde vi honom som veteran och då gick det också riktigt bra och då var det en äldre lugnare Eddie som nu fällt ner svansen även inne i ringen. Hans päls har varit riktigt fin de senaste åren och konditionen har ju fortsatt varit jättebra. Nu skulle ju Maya på utställning i Värmland så vi anmälde även Eddie eftersom han ändå skulle med, alltid skoj att visa en veteran i gott skick och visst fanns en liten förhoppning att nu med svansen nerfälld så kanske kanske vi kunde få ett Excellent.

Det är roligt att visa Eddie i ringen numera, han är lugn och trygg och vi känner varandra så väl så det behövs bara små kommandon o hintar med kroppsspråk för att han ska förstå vad jag vill och han har ju med tiden lärt sig hantera "rampljuset" dvs när alla tittar på honom.

Jag tyckte det kändes väldigt roligt och härligt inne i ringen, vi gjorde det vi kunde och när de sa Excellent så blev jag sååå himla glad... men vänta nu... han sa även CK... jag kunde inte tro att det var sant, tårarna började rinna på mig och jag tittar på Mats som står utanför ringen o inte vet jag men undrar om inte han också nästan fällde en tår. De sa att jag skulle ställa mig sist för vi skulle tävla vidare om bästa hane, jag fattade nog inte riktigt det då utan bara kramade om Eddie och belönade honom i massor. Insåg att övriga hanar med CK nu ställt upp i ringen och vi skulle tävla vidare nu på direkten, försökte resa mig och torka bort de värsta tårarna så att jag skulle se något o så var det dags att springa igen. Eddie fortsatte visa sig från sin allra showigaste sida och vi var kvar när domaren plockat bort hundar så att det endast var 4 hundar kvar.

Vi stod placerade på SSRK utställning för en rasspecialist, hur stort och mäktigt är inte det???

Detta var sedan tidigare bestämt att det var Eddies sista officiella tävling, han ska bli pensionär och bara roa sig med träning och lite uppvisningar då han har lust. Vi har haft en lång och fantastisk karriär och han har presterat så mycket mer än någon av oss själva eller någon annan någonsin kunnat tro att han skulle klara av. Vilken hund och vilket suveränt avslut på karriären, Rallylydnadschampion förra söndagen och CK på utställning en vecka senare. Bättre än så blir det inte. Vi avslutar verkligen på topp, Limited Edition är hans namn, så rätt, så rätt.

Film och bilder från utställningen

Maya var ju också med och hamnade lite i skymundan av alltihop men hon skötte sig jättefint i ringen, det var lite stökigt första vändan men sedan på andra omgången kändes det väldigt fokuserat och snyggt. Hon fick Excellent och blev oplacerad i juniorklassen. Hon är fin och allt är på rätt plats, nu behöver hon bara växa till sig lite och det gör hon med tiden.

Eddies CK


Eddie är rallychampion

Fantastiska farbror Eddie har på en vecka startat på 6 rallylydnadstävlingar och på dem grejat 3 CERT vilket behövs för att få ett Championat. Vilken kämpainsats av både Eddie o matte   men vi blir ju oftast bra om vi får fokusera på en sak i taget o det gjorde vi verkligen denna vecka.

4 kvällstävlingar på hemmaplan mån-tor och en dubbelstart i Bro-Håbo på söndagen. Har klippt ihop en liten film över de 3 CERT rundorna och det vi varit med om i veckan. Underbara farbror Eddie, tänk vad du kan

LÄNK TILL FILMEN

Eddie o jag


Mayas WT debut

Maya har debuterat på WT och vilket debut det blev

Vi åkte till Linköping och GRKs WT med tanken att starta på några rutor och se hur det kändes.

Det var ett jättetrevligt upplägg och man gick alla rutorna i en följd med minimalt med väntetid mellan varje station. Kändes så bra för oss och vi hade så roligt så vips hade vi gått igenom alla 5 rutorna.

Vi hade en jättefin och go känsla hela provet igenom, jag tycker Maya verkligen levererade över sin förmåga.

Perfekt taggad, fint fotgående och bra stadga. Snabba trygga upptag, inlevereringar och avlämningar.

Utmaningen var avståndsbedömningen o den kräver rutin som vi kan skaffa oss med tiden. En alldeles väldigt fin poängserie fick vi också, 16/7/20/18/8 vilket totalt gav oss 69p.

Vilket debut och vilken härlig dag i solen med trevliga vänner. Både Maya och jag hade riktigt roligt, det här vill vi göra igen.

Maya WT debut


Jaktapporteringskurs

Idag var första tillfället av fyra för Maya på jaktapporteringskurs med Anita Norrblom ute i Träskaten (Ärla). Vi går kursen tillsammans med bl a Judit & Urban och Zorro & Kerstin så några välkända träningskompisar men också ett helt gäng för oss nya vänner.

Anita kursen Combine teamet

Det var en riktigt riktigt bra kursdag, så himla glad att vi kunde gå denna kurs trots att den ligger på vardagar. Vi började med lite presentationer och teoriprat inne i ladan. Sedan gick hämtade vi hundarna och gjorde en markeringsövning i skogen där Maya jobbade riktigt bra trots att hon ofta har lite svårt med funkisar och gärna vill ta en sväng förbi dem (goldensjuka eller vad Anita kallade det  ), Maya tittade mot kastaren några gånger men valde bort henne!!! Fotgåendet gick också riktigt bra för oss, tänk att det lönar sig att träna

Det blev en hel del väntan medan de andra jobbade, dvs riktigt bra passivitetsträning och med tanke på att vi satt i solen i en vacker skogsbacke så var det lätt att ha tålamod med den träningen idag. När alla testat övningen gick vi ut på ängen och tränade fotgående, först alla var för sig fast samtidigt och senare gick vi på linje. Jag tittade för mycket ner på Maya (kände jag själv) så det ska jag tänka på framöver men annars tycker jag att vi blir mer och mer avspända båda två, jag valde att ha henne lös hela övningen och det känns fantastiskt härligt när jag nu börjar lita på att det fungerar OCH det GÖR det ju

Dags för lunch och som vanligt på Träskaten supergod mat, trevlig sällskap och mycket hundprat. Efter maten var det dags för nya övningar, nu igen ute på ängen där vi fick markering uppe i skogsbacken med dold kastare. Vi hade innan pratat om det här med att ha en uppmärksamhetssignal eller inte, jag brukar ha det men valde att prova utan nu. Det var dumt av mig för Maya hade inte riktigt fokus på rätt område när det var dag utan tittade mot resten av gänget som satt till vänster om skogsbacken men hon hörde när dummien slog i ett träd o dunsade ner så hann uppfatta nerslaget, bra på att lyssna tydligen o kanske vår träning i mörker har bidragit till det   Hon var en kort sväng förbi kastarens väska men hämtade och kom direkt tillbaka samt lämnade av snyggt i hand. Kändes toppenbra för mig och Anita tyckte också det såg jättefint ut men sa att det är nog bra om jag hjälper henne med en uppmärksamhetssignal när det är dolt och det är det såklart.

Anita kursen gänget

Den sista övningen för dagen var en markeringsövning med synlig kastare och tydligt nerslag på ängen (i skogskanten) vid en sten och en liten tall. Efter kastet skulle vi vända om, räkna till 5, vända tillbaka och då hade kastaren gömt sig i skogen och vi skulle skicka. Maya var på väg att sticka när vi skulle vända om men kom på sig i luften o vände tillsammans med mig, tror faktiskt jag hade ett ovanligt tonfall, kanske för att vara extra tydlig men så blev det tvärtom effekt, ska tänka på tonfallet nästa gång. Jätteglad i alla fall att hon ändå lyssnade på orden och vände av egen kraft om än i luften. Inga problem när vi sedan vände tillbaka och hon skulle lokalisera dummien och komma tillbaka med den. Hon verkade inte bry sig om att kastaren försvunnit.

Sedan var dagen slut, både hundar och förare rätt trötta men med sol i både sinne och på hud.

Vi ser redan fram emot nästa kurstillfälle som är om cirka en månad. Fram tills dess ska vi läsa på regelverket för B-prov, träna inkallning och stadga och sist men inte minst sluta träna fotgående som ett moment....... det ska istället vara en livsstil.... så sa hon Anita   o vi får se hur vi lyckas. Tycker trots allt vi är lite på väg, jag har nog aldrig varken tränat så mycket eller tyckt det varit så roligt att gå fotgående med någon hund, det är en bra grundförutsättning för vår nya livsstil

Maya och årets första tussilago


Första arbetshelgen

Alla foton har "Hundar som jobbar" tagit, TACK för bilderna!

Mayas första riktiga arbetshelg, hon har assisterat mig när jag höll introduktionskurs i Freestyle hos "Hundar som jobbar" i Kolbäck. Maya blev nog lite trött trots att det endast var halvdagskurs både lördag och söndag men hon skötte sitt jobb alldeles utmärkt. Hon var relativt lugn och sansad när vi kom dit och var helt okej med att vila tyst och lugn i buren när hon inte skulle visa något.

Så snart jag tog ut henne ur buren för att visa något moment så var hon pigg, alert och jätteduktig. Kunde dessutom jobba mitt i ringen av hundar och förare utan att bry sig om dem och det trots att jag endast hade koppel på henne precis i början så jag såg att det fungerade. Resten av dagarna var hon lös så snart jag tog ut henne och inte en tendens att bry sig om de andra utan fullt fokus på att visa övningar med mig.

Ibland blev det lite knasigt som när vi skulle visa bakdelskontroll, hon var lite uppspelt o visade alla möjliga varianter på pallarbete alldeles på egen tass

FS kurs Mayas eget trickFS kurs framdelskontroll

men till slut blev det också som jag hade tänkt

FS kurs bakdelskontroll

Vi introducerade ett gäng riktigt duktiga hundar och förare i både Freestyle och Heelwork to Music så lite roligt positonsarbete blev det såklart också.

FS kurs pos 2FS kurs Pos 9

o en hel del lite roliga trick blev det på Freestyledelen

FS kurs gå runt stolenFS kurs kringlan

Det var riktigt skoj att se hur alla ekipagen utvecklades trots att kursen endast var 2 dagar, fortsätter de träna lite hemma så ser vi dem snart ute på tävlingsbanorna kan jag tro.

Jag är supernöjd med Mayas insats och hennes inställning till att vara med som instruktörshund, det är inte givet att det ska gå bra, krävs en hel del för att växla mellan mycket väntan i bur och snabbt ut och engagerat visa upp sig och sedan snabbt in o vänta igen i buren.

Så duktig liten vovve, min härliga tjej och jobbarkompis 


Maya på utställning

Vi har varit på utställning i Strängnäs, det var ca 1000 hundar anmälda till söndagen så vi var inte direkt själva där

Vi kom dit i god tid för att Maya skulle hinna varva ner innan det var hennes tur, hon var rejält uppspelt när hon kom ur bilen på parkeringen. Vi tog oss på något sätt in i arenan men i efterhand ångar jag rejält att vi inte tog det lugnar på vägen in. Hon hade nog behövt minst en kvart ute på parkeringen för att varva ner där innan vi köade och tog oss in, det hade blivit mycket bättre och lugnare för henne om vi hade gjort på det viset. Dumt av mig men tänkte mig inte för, nuv et jag bättre till en annan gång. Lär så länge man lever

Hur som helst så kom vi såklart in och Urban som var där tidigt hade säkrat bra platser till oss nere i hörnet där det var relativt lugnt för hundarna. Maya fick sitta en stund med oss utanför buren och sedan vila ett tag därinne, hon trivs riktigt bra i buren och det är sällan problem att få henne att välja den. När hon hade legat en stund i buren och visade att hon tog det lugnt så fick hon komma ut och värma upp lite i en tom ring bredvid vår, bra att se hur hon kändes och bra för henne att få prova de gröna mattorna och golvet och känna på hur halt det var osv.

Det kändes riktigt bra för både henne och mig tror jag. Här är en bild från uppvärmningen.

SKK Strängnäs 12 mars

Sedan vilade Maya mycket i buren igen till det var dags att mjuka upp sig och värma lite till och så in i ringen. Hon skötte sig så fint där inne, sprang med mig och stod så fint, det kändes riktigt riktigt bra idag. Domaren belönade oss med ett excellent och även om hon blev oplacerad i finalen så är vi sååå nöjda med henne och med dagen. Här är en bild från tävlingsringen.

SKK Strängnäs 12 mars i ringen

Vacker liten tös

På vägen ut genom arenan och ut till bilen gick hon sååå lugnt och fint, vilken skillnad mot när vi gick in, det var då jag insåg att vi skulle tagit det mycket lugnare på vägen in. Höll kopplet lite i lillfingret och hon gick fint vid min sida o kollade på människor och hundar i godan ro. Härliga lilla Maya, bara matte sköter sitt jobb så går det ju bra för oss


Jaktträning

Just nu har Maya och jag siktet inställt på att prova på WT i vår och det betyder att nästan all vår träning går ut på att förbereda oss för det.

Vi går just nu en 3 månaders onlinekurs på nätet i "jaktfot och stoppsignal" och där vi hela tiden får läxor att öva på, superbra med online kurser för att få struktur och bra idéer för att variera träningen. Vi är också anmälda till en apporteringskurs för Anita Norrblom under 4 vardagar i vår, den ser vi jättemycket fram emot, speciellt roligt att vi ska gå den tillsammans med kompisarna Urban o Judith. Vi kommer fortsätta våra apporteringskursträffar med Lena Karlsson på kennel Combine under våren och vi hänger på träningskompisarna Mille, Jessica, Agnetha och några andra när vi kan. Idag var vi också iväg till Vad och tränade med goldenklubben.

Det gäller att försöka hitta bra tillfällen att träna ihop med andra så det blir störnings- och miljöträning eftersom den mesta träningen gör vi på egen hand hemomkring.

Maya går fot

Vi har lagt mycket fokus på att träna jaktfotgående de senaste månaderna och då framför allt att hitta rätt känsla i gåendet, ett naturligt avspänt och kompisaktigt gående tillsammans.

Fick verkligen respons på träningen vi lagt ner när vi var i HundArenan i fredags kväll på rallyträningen, tog med Maya och hon fick gå med mig medan vi plockade ihop banan med hinder, koner och skyltar och hon gick avspänt med mig vart jag än gick och hur jag än plockade med saker. En helt fantastisk känsla

Idag uppe i Vad så var mitt mål att ha henne så mycket lös som möjligt och framför allt träna fotgående/följsamhet och det gick såååå BRA, hon var uppspelt först när vi kom dit och det var andra människor och hundar där så hon fick gå i koppel på vägen ner till platsen där vi skulle vara. Hon hade svårt att koncentrera sig på att gå ordentligt för hon var så himla nyfiken på de andra hundarna men med de omständigheter som var så tycker jag ändå det var OK. Väl nere på samlingsplatsen så boade vi in oss lite och pratade ihop oss om hur träningen skulle läggas upp. När det sedan blev vår tur att köra ett par markeringar så kopplade jag lös henne och sedan var hon i princip lös hela träningspasset både under träning och passivitet. Vi gjorde några övningar tillsammans med de andra och dessutom en hel del övningar på egen hand men alldeles intill övriga hundar, väskor, påsar, fika, människor osv. Hon var riktigt riktigt duktig och jag är nästan lite förvånad över hur långt vi kommit med den ändå relativt korta träningstiden då vi fokuserat fullt ut på just detta.

Maya tränar passivitet

Vi har även när det gäller linjetag verkligen bara småbörjat på att förstå tecknet osv ändå kunde jag få Maya att gå ut på linje efter att hon hämtat en markering och sedan fått en utlagd dummy. Vi kortade avståndet rejält jfr med markeringen och sedan bad jag kastaren klappa lite i händerna så hon fick lite dragning åt det hållet och sedan gick hon ut rakt och fint och hittade på signal. Duktig liten tjej även om vi har långt kvar tills hon är säker på att gå ut rakt oavsett förutsättningar. Jag har dock en bra plan för fortsatt träning så hyser gott hopp om att vi ska klara det. (Körde ju en nära på överstrukturerad träning för Madonna på just det så tror jag har lite planer att plocka av   vi körde ju en sommar med 100 linjetag på minst 50m enligt en gedigen planering)

Vi fortsätter träna på vårt fotgående i mängder av olika situationer och miljöer och det känns riktigt roligt, häftig känsla.

Vi fortsätter också träna grunder för att styra och skicka på olika sätt, där har vi än längre väg att gå men det känns också som en rolig resa och jag ser fram emot den.

Dessutom har vi haft jättevackert väder den här helgen och haft tid att njuta av solen och ljuset.

Maya apporterar

Vilken härlig senvinter, på väg mot vår. Kramar och kärlek till er alla!


Maya fixar diplom i rally fortsättning

På fjärde försöket fixade Maya sitt diplom i rally fortsättningsklass trots att hon var superjättepigg o sprallglad efter löpet och all vila och frånvaro från sociala sammanhang.

Själv blev jag lite stressad av hennes glädje men samtidigt också jätteglad över den härliga hunden jag har. Vad gör det då att det blir några avdrag här och där, rätt häftigt när de beror på glädje

Kan se filmen om och om igen och trots att jag inte riktigt sköter mina uppgifter då jag borde lugnat henne hellre än försökt hjälpa mer så är det så skoj att se hur härligt lycklig hon är och hur glad jag är att ha henne som tränings- och tävlingskompis. Maya min Maya

Länk till filmen

Maya RLDF 2017-02-11


God Jul och Gott Nytt År!

Vi önskar alla våra vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2017!

Julkort 2016RSS
«december 2021»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM  ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009