Blogg

Äntligen utställningskurs

oj va vi väntat länge på den här kursen, den blev tyvärr framflyttad ett flertal gånger pga olika anledningar men nu äntligen var det dags.

Utställningskurs med klickertänk på Canis Stockholm med Mary Wright

Allvin o jag åkte upp till Kungsängen i god tid, hann rasta en stund i skogen en bit innan och kom fram innan kursstart. Vi var 4 ekipage idag men ska vara 5 i fortsättningen. Startade med lite presentation och teori.

Kursupplägget o träningen bygger på en mix av Canistänk, Gerard O'Shea-tänk och hennes egen erfarenhet, jag tycker det låter som det kan passa oss superbra. Vi behöver få lite refresh av det vi redan kan, vi behöver få anledning att träna och få möjlighet att träna med andra hundar och människor. Perfekt för oss helt enkelt.

Efter en stunds teori gick vi ut o började träna, som vanligt är det mest klurigt för mig att gå med Allvin från bilen till själva träningsplanen även om det går bättre o bättre för varje nytt ställe o tillfälle vi får. Vi fick starta med lite samling i en stor ring där hundarna skulle slappna av på sin dyna/matta o faktiskt tycker jag Allvin skötte det här bättre än väntat i ny miljö, nya hundar osv. Det har ju hela tiden varit en av de svåraste sakerna för honom. Sitta stilla o vara tyst när det finns andra runt om o SPECIELLT om hans matte säger något till någon . Något litet voff var det men verkligen inte mycket.

Sen tränade vi lite handtarget, den vanliga han kan, o testade även några nya varianter där han riktigt snabbt snappade upp vad jag var ute efter. Sen fick vi prova att gå runt med långa mellanrum i en ring o även där tyckte jag han skötte sig fint, trots att han såklart var rejält nyfiken på de andra hundarna. Han lekte bra med mig i nya miljön o var glad över sina godisbelöningar trots att det mest var matkulor (eftersom vi inte riktigt hunnit tillbaka helt till vanligt foder).

Det svåraste i själva träningen för honom idag var när vi efter pausen testade handtargeten mot en främmande person, han ville ju såååå gärna pussa dem också... men var de lite bortvända gick det riktigt bra. Vi tränar vidare på det o jag tror det här kommer bli toppenträning för honom.

Läxorna till nästa vecka är:

 • Träna in handtarget (o där har vi 2 nya vi ska få till) en sluten hand där han ska stå en bit ifrån med fokus på handen o inte dutta, en "kupad hand" där han ska trycka upp nosen i "kupan" dvs Madonnas gamla specialtarget
 • Träna att springa och vända om och ställa upp mot den slutna handen
 • Träna på 4 nya okända platser
 • o förstås gärna träna den kupade handtargeten på nya personer förutom mig.

 

Riktigt skoj hade vi o det var en trevlig grupp, härliga olika hundar o ja vi längtar till nästa vecka!


Goldendagen

jaha o så ytterligare en dag i ösregn o med åska... men SKA de VA så här hela sommaren???

men tänk... efter morgonens ösregn o åskväder så sprack himlen upp o vi fick uppehåll hela dagen i Kvarnhagen när årets upplaga av Goldendagen hölls på söndagen.

Zandra o jag hade en station där man kunde prova på en rallylydnadsbana med inslag av både lydnad, rally och lite freestyle-moment så mixade skyltar från alla klasser. Dessutom hade vi ställt upp förslaget till Tävlingslydnadsbanan till GRK Västmanlands DM i höst så man kunde prova på och komma med synpunkter. Skoj att många som först var tveksamma till rallybanan sen tyckte det var jätteskoj när de hade gått den, känns som rally kan passa så många o nästan alla hundar oavsett ålder skiner upp o gillar det.

Eddie o jag fick chansen till supervärdefull tävlingsträning när vi fick visa upp vårt HtM program i pausen innan utställningsfinalerna. Musiken strulade lite när vi skulle få igång den o tänk att även det är så himla nyttigt att få träna eftersom det händer nu o då på tävling också o dessutom gav det oss chansen att få göra 3 tävlingsingångar på en uppvisning, inte illa alls o såå nyttigt!

7138_5000947462878_237792109_n

Foto: Nils-Gunnar Karlsson

Gillade vår start denna gång men sen fanns det en hel del framför allt hos mig men också hos honom som inte var jättebra just idag, har hela programmet filmat men i Mats mobil som just nu inte är hemma eftersom han är borta o jobbar men det klipptes ihop en film från hela Goldendagen FILMLÄNK där de på lilla snutten med oss, tyvärr lyckades fånga i stort sett alla de misstag vi gjorde (är inte det lite typiskt??). Å andra sidan är det perfekt att hålla på med en sport som nästan ingen kan, för de som tittade på vet ju inte vad som är fel eller rätt ur domarhänseende o verkade överlag tycka vi gjorde ett bra framträdande. Roligast var att flera stycken frågat mig om Freestyle och HtM efteråt så visst finns det ett intresse bland goldenägare om vi bara får marknadsföra oss lite mer.

Allvin ställdes ut (finns också med lite på filmen), mest för att få ett jättebra träningstillfälle i verklig miljö och att han sen lillgrabben, fick HP och gick o vann hela hanhundsklassen samt blev BIM, ja det gjorde förstås inte träningen sämre på något sätt. Faktum är att han uppför sig bättre o bättre i ringen för varje gång o domaren gillade hans fina rörelser MYCKET

bis_2013

Foto: Kristina Karlsson

PS! Notera att han dessutom kan vifta på svansen nu, tjohooo

..undrar hur många som förstår hur mycket vi tränat på det

Han var själv mycket nöjd med sin insats, ja precis som vanligt alltså   men tyckte kanske tuggbenen var lite roligare än rosetterna, matte var dock såklart mer glad åt dem än benen, så lite åt oss båda 

944122_5000130162446_291430030_n 

Trött tröttare tröttast var i alla fall matten när hon kom hem och fick söndagkväll efter en högintensiv vecka. Somnade dundertidigt o vaknade pigg nästa morgon, lycka


Kennelträff 2013

Foton i inlägget tagna av: Jenny och Lena Widebeck samt Maria Lundin

Så var det dags för årets kennelträff och inte bara det utan även funktionsbeskrivning av S-kullen dvs Allvins kull. 8 av 9 kullsyskon kom, endast Dagny som inte kunde komma pga ett elakt våteksem.

Tyvärr missade vi att ta en bild av alla syskon pga lite dålig planering men men vi hade säkert haft svårt att ha alla stilla bredvid varandra hur som, inte bara Allvin som är stark, pigg o otålig i den kullen

Funktionsbeskrivningen då?

För att vinna tid startade Lena Davy på landdelen tidigt på morgonen innan samlingen o det gick såklart jättebra för dem, han är såå himla duktig brorsan

Även Allvin startade alltså innan själva kennelträffen började men för honom blev det ändå en värdelös start. Allvin som behöver tid på sig att landa på en ny plats fick ju inte alls det, vi åkte ner till samlingsplatsen, jag plockade ut honom ur bilen o då stod de o väntade på oss så det var bara att gå o starta. Borde jag inte gjort!!!

Han var precis galen o jag kunde knappt gå med honom i koppel fram till beskrivningen, funktionärshundar som voffade lite o främmande gubbar o så husse mitt i allt o ja jisses...

Kom i alla fall fram till startplatsen (men misstänker att min hemska träningsvärk i heeela kroppen dagen efter började bygga på sig redan på vägen fram här när jag försökte hålla emot kraftpaketet...) o Allvin sitter fint men MYCKET SPÄNT vid min sida o väntar medan husse (som är funktionär) kastar dummyn.

Kennelträff 2013 - FB - Full fart ut

Första markeringen o han kastar sig ut i full fart, plockar upp o sen SPRINGER han o SPRINGER och SPRINGER, fram o tillbaka, runt runt, upp o ner o ut en bit i vattnet där han kollar in kanadagåsen som simmar o ja inte kommer han tillbaka till mig i alla fall. Efter en stund tycker de att jag kan kalla in honom...jo tjena!!!  jag går/joggar bort från honom o efter en evighet kommer han som om inget hänt o lämnar av dummyn snyggt i handen på mig... pust... synd vi måste göra om allt igen eftersom momentet ska göras 2 ggr...DUM idé kände jag just då.

Självklart samma sak på andra försöket  Allvin har sååå mycket spring o bus i benen o dessutom står det ju folk o tittar på honom så han funderar nog lite vad som ska hända ser det ut som. Samma sak igen i alla fall .. efter hundra om o men o lite till får jag dummyn i handen.

Nästa moment är Sökmomentet. Han sitter stilla (men som en spännfjäder) när husse kastar, vi går med koppel på (tack o lov) till den nya platsen....det går på något sätt men inte är det då ett "leende" rallykoppel inte...

Jag släpper honom o han är snabb som en vessla ut, letar ihärdigt, hittar, tar en liten sväng ner mot Lennart som är beskrivare men kommer sen faktiskt direkt tillbaka o lämnar i hand. SKÖÖÖNT!!!

Sen var det då viltmomentet. Husse kastar kråkan, Allvin springer ut, nosar tittar på mig, nosar o springer sen därifrån. Jag går fram till kråkan, lockar på Allvin som kommer o så ger jag honom den i munnen, kopplar upp o vi går tillbaka men då blir det FULL FART mot husse som står där - för att lämna till honom...jaja... en helt knäpp bild lyckades Jenny knäppa på oss då i alla fall, söt familjebild

401917_10201435700800419_981123347_n

Landdelen är klar ...puuust...o jag lyckas ta mig tillbaka till bilen o sätta in honom där o byta till en uppspelt men ändå något lugnare Eddie som får följa med ut o fika ihop med funktionärerna

Efter en stund kommer övriga brorsor ner för att beskrivas en i taget o vad ska man säga, ja lite olika resultat men det är mycket kraft, vilja, spring o galenskap i dem allihop. Några tog upp direkt, andra inte lika sugna, några kom tillbaka andra inte, någon ville hellre ha fågel än dummy osv. Otåliga som sjutton allihop i alla fall o mycket fart o fläkt på dem.

Det var ändå riktigt kul att stå o se dem allihop med sina skillnader o likheter, intressant faktiskt o skönt att se att det inte bara är Allvin som är "vild o galen"

När det var syrrornas tur drog vi oss upp mot utställningen o där blev det fullt upp för mig också eftersom både Allvin o Eddie skulle in i ringen. Eddie stod blick stilla i ringen, kändes nästan som han trodde han var på hälsokontroll eller nåt annat läskigt men han sprang fint o snyggt o glatt ändå.

Allvin var inte stillsam nånstans, han står ju visserligen rätt stilla o fint när han ska MEN att springa runt i ringen är sannerligen inte lätt för det är jättemycket spännande vid sidan av o DIT vill han eller HIT eller DIT eller i alla fall inte bara lite larvigt runt runt som jag tyckte .. fick använda alla mina muskelceller även där...(kände jag dagen efter).

Båda gossarna fick i alla fall jättefina kritiker och domaren gillade dem vilket såklart alltid är roligt.

Efter det var det dags att förbereda för Eddies HtM uppvisning, fixa med musikanläggningen, byta om osv. När alla samlades o individuella utställningsbedömningarna var klara samt landdelen på funktionsbeskrivningen för alla var klar så var det dags för oss att ha uppvisning av vårt Euphoria program.

Hade värmt upp Eddie lite grann o han kändes okej, vi gick in o startade o JISSES så seg, han var inte alls med o det kändes urk... jag bestämde mig iskallt för att bryta efter typ 10 sek. Det är den STORA lyxen med uppvisningar, det går ju faktiskt att göra så, vilket såklart inte går på tävling då man måste försöka rädda upp situationen istället.

Tog ut honom o drog upp honom lite i varv o gjorde en ny entré o NU gick det mycket bättre!!!

Är så himla glad att jag valde att göra så när jag hade chansen o då fick ju alla också se att det går inte alltid bra, även om man ofta hör o ser bara det när man är lite vid sidan av.

safe_image[7]

Det fanns några delar som inte var helt bra i programmet o jag kände att det är stor nytta med banvandring innan (vilket jag inte gjorde denna gång) Vissa av missarna vet jag varför vi fick o andra är helt enkelt sånt vi behöver träna lite extra på men i det stora hela var det jättefin känsla mellan oss och vi var i samspel o han var inte alls hoppskuttig vilket är viktigt för mig eftersom vi tränat mycket på det. Både Ingrid o Maria hade filmat o det blev jag jätteglad över eftersom jag då kan se hur det ser ut från sidan o dessutom från 2 olika håll o det hjälper mig i träningen framöver. TACK SNÄLLA GULLIGA NI!   Däremot lyckas jag inte "kopiera" filmerna pga att det är en sluten FB-grupp de ligger i så kan inte dela dem här.

575630_10201429480684920_59034300_n

Avslutningen som vi tränat massor på gick sååå bra  Riktigt roligt hade vi dessutom både Eddie o jag där inne i ringen, inte minst viktigt  och det verkade även som många i publiken uppskattade det vi gjorde och förhoppningsvis lockar vi några fler till att våga prova för det är sååå himla roligt att hålla på med denna sport

Efter uppvisningen så var det skynda, skynda för då var det utställningsfinaler o återigen inte perfekt att ha Allvin sitta själv i bilen o voffa medan Eddie är ute o har skoj o sen rakt ut o in i finalringen för hanarna....puuuuuh.... "mera vild än tam" är väl en underdrift men också så himla synd att jag inte kan ge honom bättre förutsättningar när det gäller tävlingsträning som det här faktiskt är.

Mats ställde Eddie o de placerade sig 3:a, duktiga snygga killar   o Allvin skötte sig tydligen ändå tillräckligt bra för att vinna hanhundsklassen före sin brorsa Zorro. Det var mycket spring runt runt o fram o tillbaka för Allvin o inte lätt att springa bredvid brorsan inte...hmmm..men med starka mattar och mycket korta koppel så gick det på något sätt  Domaren var gullig o tipsade mig om att det vore bra om vi tränade lite på det här med att springa i ringen 

Medan tikarna hade final så tränade jag med Allvin, vi sprang o sprang o sprang runt på gräsmattan bredvid o sen sprang vi rakt mot de andra hundarna som satt eller stod som publik o belönade att han höll sig kvar med mig.

Tekla (Allvins bästa o nästan enda lekkamrat) vann tikklassen så jag var nog liiite tveksam hur det skulle gå att springa runt med dem tillsammans men faktiskt så gick det riktigt bra på slutet av dagen, då hade vi ju värmt upp med lite träning o så var det ju också mera plats i ringen o lite lättare att parera o sista varvet sprang han sååå fint så min lilla Allvin o stod som dagens utställningsvinnare för andra året i rad 

Kennelträff 2013 Utställningsvinnare

När utställningen var avklarad var det dags för alla gruppfotograferingarna o familjebilder. Vi valde att inte fota S-kullen då utan tänkte göra det nere vid vattnet sedan, men alla var aldrig samlade samtidigt så vi fick tyvärr ingen bild på dem

Eddie däremot fick fotas tillsammans med sin mamma Magda, reservmatten Anna o några av sina halvsyskon.

Kennelträff 2013 Eddie med mamma o halvsyskon 

Tindra, Billy, Toddy, Tessa, Tino, mamma Magda liggandes framför, Eddie o Echo

o så var det fortsättning på funktionsbeskrivningen med vattendelen. Allvin var fortfarande galen o inte alls trött som man kunde ha hoppats, likväl som de flesta av syskonen som inte var så mycket bättre heller (ja fortfarande förutom Davy då som gick som skolboksexempel...så himla skoj att se honom jobba ihop med Lena, vilket underbart team de är o man kan bara inspireras o vi kommer hålla alla våra tummar o tassar när de snart startar på unghundsderbyt  )

Allvin satt kvar medan kastet gick i vatten men ville då rakt inte vända ifrån vattnet o här är ju mitt problem att man ska inte prata o greja med hunden utan se om den "frivilligt" följer med i kopplet när man går... o det tror jag INTE man kan säga att han gjorde, jag mer eller mindre släpade honom med mig runt den himla busken o vände tillbaka ner mot vattnet vilket blev ännu svårare för då var han fööööööre mig med all sin kraft 

Släppte honom vid vattnet o han kastade sig i, simmade jättefint o med fin fart o teknik ut o plockade upp dummyn... funderade på att fortsätta vidare ut o hämta kanadagåsen som simmade en bit utanför men valda av någon anledning att strunta i den o vänta tillbaka, dock tyvärr inte tillbaka till matte utan hade allt möjligt annat för sig i vattenkanten.... jag fick dra mig uppåt hygget o vänta en BRAAAA stund innan herrn behagade komma men till slut så kom han i full fart upp (fortfarande med dummyn i ett mjukt fint fast grepp) o lämnade i hand ca 75 m upp på hygget... just den delen såg ju rätt bra ut  OM man inte visste att han lattjat för sig själv minst 5 min innan

Återigen ingen vidare känsla att man ska göra om samma sak en gång till, just rätt dumt faktiskt o det gick precis på samma sätt (vad annars) men men..

Efter det var det brorsan Zorros tur o Allvin skulle sitta passiv. Kast ut i vattnet till Zorro, som var rätt uppvarvad han också, Allvin skäller som en galning o Zorro springer ut en bit i vattnet o sen vet jag inte riktigt vad han gör för jag koncentrerar mig på Allvin o att han ska vara kvar hos mig, men Zorro hämtar i alla fall inte dummyn, troligen störd av Allvins skällande o inte jätteintresserad av tygpåsar heller för all del (såg vi på fm då han hellre hämtade kråkan) o sen drar Zorro en tur runt runt o fram till Allvin o bröderna "brothers" ryker ihop.... hmmm men så var det väl ändå inte tänkt med funktionsbeskrivning eller???

Nu låter det ju alltid mer i hundgruff än det är, men inte såg det helt bra ut o inte var det heller särskilt lätt att få isär dem, Allvin i koppel o Zorro lös o både Leo o jag försöker lite olika varianter att få dem att dela upp sig men inte förrän jag får tag i en stock från marken o ska försöka distrahera dem lite så lyckas de dela isär sig så pass att jag kan dra undan Allvin o Leo kan koppla upp Zorro. Phuuu!! Bra i alla fall att ingen av oss fick panik (även om man hade lust) o ingen skrek om man inte räknar hundarnas murrande förstås.

Naja nu gick det rent fysiskt bra, verkade inte hur vi än letade som någon av dem hade en skråma (konstigt nog) men frågan är hur mycket som finns kvar i huvudet på dem i en liknande situation i framtiden. Skit att det hände  men men bra att det slutade fysiskt lyckligt i alla fall.

Vi bestämde oss i alla fall enkelt för att inte prova en gång till på den övningen!!! BRA tänkt!!

Jag tog Allvin o gick bort mot vägen o tänkte han skulle få varva ner sig lite men det gick ju sådär för då hade precis tävlingen om "Årets snabbaste apportör" dragit igång o det kastades o sprang som bara den o det gjorde inte att han varvade ner särskilt mycket utan snarare tvärtom så jag satte in honom i bilen istället.

Rätt mentalt trött matte efter en lång o påfrestande dag o då började det även regna så det var nästan skönt att det var slut.

Summering av dagen då om man försöker göra det lite grann i efterhand:

- Allvin behöver tid att komma till ro på ny plats (visste jag redan)

- Jag styr honom proaktivt med ord, kommandon, tecken osv mycket mer än jag nog tänkt på och förstått eftersom det i många situationer nu den senaste tiden faktiskt gått riktigt bra ändå att ha honom i olika miljöer och situationer men då är ju jag med INNAN han stegrar sig o lugnar ner. Vi behöver såklart (vilket vi visste) massor med mer passivitetsträning och miljöträning så det hamnar nog överst nu på träningsplanen faktiskt.

- De flesta av syskonen var väldigt lika honom i sättet, otåliga, lite ljudiga, massa kraft o styrka, orädda, självgoda o glada som sjutton men också en hel del hormoner som gör det lite utmanande.

- Egentligen fantastiska avlämningar rakt igenom hela dagen (om man bortser från allt strul mellan upptag o att han bestämmer sig för att komma) men att springa från vattnet typ 75 m upp på land med dummyn utan att skaka sig o där lämna i hand, rätt bra ändå kan jag tycka.

- Han går snabbt o målmedvetet ut o hittar samt tar upp dummy finfint (innan han börjar stöka runt), tvekar på viltet men tror om jag hade kunnat peppa honom att han hade tagit upp den, så just det är jag inte så orolig för, det kommer vi kunna lösa med träning när väl resten fungerar som det ska.

- Sökjobbet gjorde han jättefint o den lilla svängen ner till Lennart lägger jag ingen vikt vid.

- Riktigt tråkigt och onödigt att vi fick hundgruffet för jag misstänker det kommer mentalt finns kvar i en liknande situation, gäller att vi får till många bra träningar med andra hundar i framtiden så vi tonar ut den här händelsen lite.

- Han stod fint i ringen o var rätt okej med att bli hanterad o älskade inte heller ihjäl domaren även om han var aningens glad.

- Han har riktigt svårt att springa både före, efter o bredvid andra hundar och även att springa mot intressanta saker utanför ringen men jag tror en del av det nu även berodde på att han inte fått den ro o uppvärmning han behövde för det gick i alla fall mycket bättre på slutet av dagen än i början.

- Det var fantastiskt skoj att se syskonen både hanar o tikar och att träffa alla härliga trevlig mattar o hussar. Hoppas verkligen vi kan få till fler träffar framöver för de som kan.

 

Eddie o hans HtM då...

- ja jag behöver klura lite på vad/hur vi ska värma upp för att få den optimala stressnivån, inte hoppskutt men alert... klurigt men vi provar oss fram lite under veckan som kommer.

- Jag behöver ha koreografin o planutnyttjandet helt klart för mig innan så jag slipper tänka på det under tiden eftersom jag ser att när jag gör det, blir jag otydlig mot honom o då släpper han lite. (Tur det finns film som kan visa så tydligt)

- Viktigt att jag håller rätt tempo o framför allt ser till att han håller rätt tempo i förhållande till musiken o accenterna, var några missar där pga att jag inte var säkert på koreografin o vi kommer ett halvt varv fel typ

- Behöver mer träning på vänstersnurrar i pos 1 o det hade jag på känn, när vi tränat mycket på högersnurrar i pos 5 så har vi tappat i den andra... balans balans balans

- Behöver mer träning och stabilitet i startsträckan o första bytena, mycket o heta belöningar där så vi skapar förväntan tror jag kan funka.

 

ja o sist men inte minst så vaknade jag dagen efter Kennelträffen med den värsta träningsvärk jag haft i hela mitt liv, varenda muskel i hela kroppen värkte o inte blev det bättre under dagen eller säkert ens i morgon. Helt enkelt så har jag tränat för lite fysträning för att orka hålla emot o parera detta muskelpaket till hund på ren styrka. Endera får jag fysträna hårdare själv eller så får jag styra honom på annat än fysisk kraft, lätt val

Tusen TACK Lena, Nisse, Jenny o Linda

för att ni orkar arrangera denna fantastiska träff varje år,

det är så himla roligt att ses o träffa alla i Combine-familjen!!

Enda felet är att tiden går så snabbt o man inte hinner prata med alla så mycket som man vill


Teknikträning

Det är inte bara fysträning utan mest är det förstås teknikträning vi kör.

För Eddie är det i första hand Heelwork (förstås) men också lite lite rally o då med fokus på högerhandling o snurrar o svängar (och undvikit moment som innehåller sättande eller läggande) och en del trickträning. Känns ju lite frestande att se om vi kan göra ett Freestyle program lite på kul i framtiden även om det inte är något jag prioriterar.

När det gäller HtM är det framför allt övergångarna vi tränat, att få flyt o lugn o precision i dem och att unvika hoppskutt i tempoväxlingar o övergångar där jag vet att vi lätt får dessa. Några gånger har vi kört delar eller hela programmet till musik men mest hemma utan så mycket störning. På söndag får vi dock jättebra tävlingsträning då vi lovat göra en liten uppvisning på kennelträffen som pausunderhållning, det blir kanonskoj det

Dessutom har jag tränat en hel del själv på placering på planen o att se till att kunna o komma ihåg koreografin oavsett hur planen ser ut så lite varianter på vart man startar och åt vilket håll man gör vad.

Har också anmält mig till 2 kurser framöver kopplat till Heelworken och det ena är steg 2 på instruktörsutbildningen i Freestyle/HtM och då är det mer fokus på att hålla fortsättnings/tävlingskurser, den blir i mitten av augusti.

Det andra utbildningen är den 8 juni då jag ska gå en koreografiutbildning med en konståkningskille som de fixat nere i Linköping anpassat för freestyle/HtM, det ska bli superspännande. Han ska prata om musikval, anpassning till musik o hur man visar upp sin partner på bästa sätt (o i vårt fall är ju det hunden medan det i hans fall såklart är "damen")

 

För Allvin eller "herr gurka" som han oftast kallas numera så är det Rallyträning som haft mest fokus de senaste veckorna eftersom vi nu är anmälda till 2 tävlingar framöver, hualigen men man måste ju utmana sig själv lite ibland också

Jag tycker själv att han är rätt duktig på momenten o han har bra koncentration och fokus om det inte är för mycket störningar men allvarligt så är han "rätt intresserad" av det mesta runt omkring så det är mycket som kan räknas som störning för honom så vi får se hur väl jag lyckas hålla hans fokus på det som jag hade tänkt

Sen har vi några moment som återkommande kan bli lite knasiga om jag inte är tydlig nog och det är ställande (där jag envisas med att inte vilja använda handtecken utan bara ordet) och så är det 3 steg bakåt där han ibland helt enkelt blir kvar i sittande eller reser sig med oerhörd fördröjning, vet inte riktigt varför. Sen har han en tendens att sätta ner rumpan i vissa snurrar eftersom att sätta sig vid sidan varit väldigt belönat förstås så det är inte alltför konstigt att man får den effekten.

Vi har också den senaste månaden (minst) tränat en hel del grunder i apporteringen och då oftast i lugn o ro utan störning och med långlina för att vara säker men jag har så smått börjat skippa linan under vissa förutsättningar (t ex inhägnat område hos Ingrid osv)

Många saker går riktigt bra för honom och det är inte ofta han tar dummyn o smiter iväg istället för att komma tillbaka, MEN det HÄNDER o speciellt om han är trött i huvudet, råkar ta en liten omväg för att komma tillbaka (kan räcka att runda en buske) o hinner få en annan tanke i huvudet eller om avståndet blir för långt. Rejäl skillnad på olika avstånd just nu känns det som, kortare blir mycket lättare att komma tillbaka från.

Vi har även testat lite sökfält med honom för att se hur väl han går ut på djupet, bredden klarar han bra men lite klurigt att gå ut djupt när han hittat nära men det är ju såklart en vanesak, har inte gjort särskilt många försök ännu. Han har också fortfarande retning kvar från att ha sett något från utlägget så har inte provat skickat honom helt utan retning. Tänker att avståndet bör komma innan.

Han går ut på linjetag (också hittills endast provat med retning eller känd plats) o lyssnar bra på pipan om jag blåser tidigare än han trodde han skulle stanna, duktig liten pojke

I veckan tog jag även upp en and o tinade för att se hur han skulle hantera den, o han bar den om jag gav den i munnen o bar den snyggt o fint o lagom hårt men den var iiiinte så intressant att plocka upp om jag la eller kastade ut den men efter lite "freeshaping" med baconost som lockbete så hämtade han den o kändes som han klurade en bra stund på om det inte fanns något annat sätt att få smaka från tuben på än att hämta den rackarns fågeln men sen gjorde han det o blev såklart rikligt belönad.

Kan säkert för andra tyckas som det här inte var så bra men jag var jätteglad att det var så här han reagerade på fågeln, då känner jag att jag har metoder så jag kan lära in det o för mig hade det varit mycket värre om han tagit fågeln direkt o velat springa iväg o äta upp den (som en annan hund jag känner o som står mig nära)

 

Igår när vi åkte till Ingrid o tränade med henne o Gunilla o Ann så körde vi först rallyträning där de agerade retning för oss o det gick över förväntan tyckte jag. Allvin höll fokus riktigt skapligt (för att vara vi) o jag var nöjd.

När rallyträningen var klar så stod vi o pratade lite o jag passade då på att ställa upp honom o träna lite sånt också. Vi har verkligen försökt få upp svansen när han står fritt men det är sååå svårt för vi har troligen tränat för mycket frys position och omvänt lockande så han kan liksom inte få upp svansen när han står stilla o väntar.... men så uppspelt han nu var för att han ville hälsa på Gunilla o Ingrid så vips, stod han med svansen rakt ut o t om VIFTADE på den, herre gud vilken dag!!! o "Oj va han fick belöning för det" kommenterade Ingrid  men om hon visste hur mycket vi har försökt o så plötsligt händer det 

o som vi tränat på att få upp svansen OCH stå stilla på samma gång - svååårt

Tjohoo det går t o m att vifta på svansen OCH stå stilla o det som varit tekniskt omöjligt förut

Så efter den "pausträningen" var det dags för lite apportering o gurkan fick börja o jisses - där fick jag typ flera av de utmaningar man brukar få med hundar på kurs i en o samma hund på ett träningstillfälle o jag är sååå glad att jag behöll lugnet, var cool o väntade ut honom. Kände mig ohyggligt nöjd med kvällen när jag åkte hem, både med honom men också med mig själv som tränare o förare 

Så här gick det till, ungefär:

Jag testar utan sele o lina, Gunilla kastar en markering ca 25 meter bort på gräsmattan vid huset medan vi står på grusplanen, Allvin sitter kvar o väntar på kommando, springer bort, plockar upp dummyn, tar en liten sväng runt på väg tillbaka mot Gunilla (inte så konstigt för det har hänt förut att han varit intresserad av den som kastar) o på den lilla svängen hann det komma nån annan tanke in i gurkhjärnan o vips var det dags för rundspringning, jag testade att vissla men det lyssnade han såklart inte på så det gav jag upp direkt! Han sprang o han sprang o han sprang, runt runt runt på planen, stannade o tittade på mig vad jag tänkte göra o så sprang han igen.

Jag gick helt sonika sakta bort o bakom huset, Allvin lägger ner dummyn, sätter sig o bajsar o springer sen efter mig bakom huset. När han kommer fram sitter jag ner med baconosten i handen o han får ett uns av en smakbit innan jag ställer mig upp, tittar på honom o väntar. Säger ett tyst "apport" o han tittar storögt på mig, på osttuben, funderar, tittar, funderar o sen himlars anåda vilken fart direkt bort till dummyn på andra sidan huset, hämtar den o kommer som ett skott o trycker den i min hand

Massor med baconost fick man för det , då tänker jag så här o om det är rätt eller fel vet jag inte men i det läget tror jag han glömt rundspringningen, han kommer komma ihåg att han funderade hur man ska få osten o då kom han på, "ja just det, man ska ju hämta den dumma sandpåsen för att få den såklart" o så gjorde han det o fick osten. Positiv inlärning där hunden får tänka själv tror o hoppas jag att det är  Omständigt måhända men jag var så himla glad att jag vågade o orkade vara så iskall. Det gör man bara när man är på tryggt område o med vänner man är trygg med. Så lycklig över de vännerna!!!!

Lämna direkt till matte - ja just ja så var det

Sen gick vi tillbaka där vi varit från början, men något kortare avstånd o Gunilla fick slänga fler dummies, han hämtade några helt klockrent o så plötsligt på en så nosar han på den o lämnar den där för att kolla om det fanns några pannkakor i busken bredvid (det gjorde det ju förra gången vi var där ) o då återigen fann jag mig, sprang fram o tog dummyn o gjorde ett eget ärevarv med den o pratade med den finaste dummyn i universum en liten stund o då var det det någon som var väldigt intresserad av både mig o dummyn kan jag säga men jag brydde mig noll om honom. Gick fram o gav dummyn till Gunilla o ställde upp med Allvin bredvid där vi stått förut o hon kastade igen o han hämtade perfekt

Då var det dags för honom att vila i bilen, duktig liten buspojke som ändå gör sååå himla fina framsteg o jag ser mycket fram emot all skojig träning vi har framför oss.

Fågelapportören

Andapportören

Efter att Milton, Pontus o även Chanja (inte hundra på stavningen) apporterat lite så fick Allvin komma ut o testa med anden här i ny miljö. Gunilla kastade o Allvin hämtade den klockrent två gånger. Både matte o hund var sååå nöjda o glada (och trötta i huvudet) när vi åkte hem.

Behöver jag nämna att Milton, Pontus o även vår nya träningskompis Chanja var jätteduktiga också, för henne var det ju helt ny plats o nya träningsvänner, svååårt men hon grejade det fint.

Grabbarna fick också nyttig störning med en ny hund plus Gurkan på deras revir men det hade de inga problem med. Härliga gänget

TACK VÄRLDENS BÄSTA TRÄNINGSPOLARE

FÖR ATT NI FINNS O FÖR ATT NI STÅR UT MED OSS

Bilderna från träningen har Ingrid tagit


Utställning med många positiva resultat

Tjohoo kändes den här söndagen TROTS att det var en vääääldigt låååång dag!

Famljens första CK fixade Allvin (jo Nisse hade CK på utställning men det fick han med Minna innan han flyttade till oss ) så det här kändes väldigt mycket som vårt allra första

CK

CK = certifikatkvalité = utmärkt avelsresultat

Uppstigning 4.20 o visst var det så att morgonstund har guld i mun , en lång resa i mörker, snöväder och fem av milen bakom snöplogen i 50km/h men vi hade gott om tid så det gjorde inte så mycket. Vi kom fram i bra tid och byggde upp vårt lilla bo bredvid Lena o Linda som redan var där. Tog med buren till Eddie eftersom vi inte visste riktigt hur han skulle må... han är nämligen kär o det så mycket så han har varken sovit eller ätit sedan han rymde från skogspromenaden o hem till löptiken härom dagen

Vi byggde också en stor hage av kompostnät utanför buren så jag kunde sitta där inne med Allvin (så känner inte han sig lika instängd....om någon missat det så HATAR han att vara instängd )

Vi rastade Allvin först o tog sen in honom själv o det gick riktigt bra att gå in faktiskt och nu var vi ju så tidiga att det inte var så många hundar där inne o då är det enklare. Stod en stund utanför hagen med Allvin på insidan o så länge det var lugnt utanför gick det riktigt bra. Belönade att han var tyst, att han var lugn och framför allt om han la sig ner. När det sedan blev mer liv o rörelse där inne så fick jag sitta där inne eller så satt Allvin utanför hagen tillsammans med Mats. Visst skällde han lite men inte alls som det varit tidigare, klara framsteg

Allvin

Vi var första klassen ut och brorsan Davy o Allvin tävlade förstås i juniorklasssen. Allvin stod rätt okej, men det var svååårt att springa fint, han ville gärna förutom att dra framåt vilket jag nu hade intalat mig var rätt okej också dra lite inåt vilket gör att han lite hamnar ur balans o inte alls ser lika snygg ut. Försökte dämpa så gott jag kunde och när vi sprang själva så fick vi faktiskt springa om triangeln o då gick det mycket bättre för då svängde jag runt ett varv o hörnen vilket gjorde att han blev mycket mer rak. Ska ha det i åtanke en annan gång att det är en nödlösning. Allvin var inte heller helt bekväm med att bli igenomkänd men det gick i alla fall.

Allvin Mjölby 2013-02-10

Domare var Filip Johnson och han verkade gilla Combine-brorsorna som båda fick Excellent o redan där var min dag gjord . Sen var det dags för konkurrens och Davy placerades som etta (Supergrattis snygga brorsan! ) och Allvin som trea och jag trodde då rakt inte att han skulle dela ut så mycket som 3 CK i klassen men när han sa att det var 3 stycken, ja då får jag väl erkänna att hjärtat slog några extraslag, tänk att vår Allvin fick ett CK o det trots att han inte ännu kan visa upp sig helt optimalt

Allvin 3jkk med CK Mjölby 2013-02-10

I konkurrensen senare om bästa hane så blev både Davy och Allvin oplacerade men vad gjorde väl det, vår dag var redan mer än väl jättelyckad.

Inte blev dagen sämre av att Allvin efteråt kunde slappna och och t o m somna flera gånger i komposthagen, visserligen satt jag där inne men ändå, ojojoj vilket framsteg och nästan ännu mer värt för framtiden än den rosa rosetten

Innan det var dags för oss att åka hem passade jag på att träna lite HtM med Eddie i den tomma ringen precis bakom där vi satt. Tänkte att det skulle bli alldeles för svårt för honom att fokusera med tanke på hans förälskelsestatus o tjejfokus men jag blev otroligt glatt överraskad för vi körde ett riktigt långt träningspass med flera positioner och kedjor och han grejade det. Han verkligen gav sig hän åt träningen och gjorde några riktigt bra sekvenser och det trots att andra hundar också värmde upp inför utställningen där i ringen. Det träningspasset och hans fokus o attityd. var en riktigt högvinst det också för mig, för att han kan släppa tjejfokus och fokusera på att prestera, DET är precis vad vi behöver eftersom även löptikar är välkomna att tävla både i HtM och rallylydnad.

Alla de här bra sakerna gjorde mig riktigt glad efter en tung vecka med hundarna o strulet med Eddie så skönt att även en matt matte kan fokusera om med lite energipåfyllnad

 

Väl hemma hann jag precis rasta Allvin innan det var dags att skynda till Goldenklubben Västmanlands årsmöte och efterföljande styrelsemöte, alltid lika trevligt på dessa och jag var glad att jag hann dit. Ska bli roligt att få fortsätta jobba i styrelsen, ett riktigt härligt tjejgäng (ja vi har inte hittat några killar som vill vara med ännu) och dessutom har nu fr o m i år Zandra kommit med oss, kan inte bli bättre Jag kommer dessutom få chansen att åka på både sektionsdagarna och fullmäktige och det ska bli riktigt intressant.

Hann precis hem från det och äta lite innan jag hämtade Jonna från jobbet på dansskolan o när vi väl kom hem därifrån ... ja då var jag rätt trött får jag erkänna inte svårsövd alls, men somnade med ett leende på läpparna efter en lång men väldigt bra dag.


Träning

I torsdags var det dags för Allvins vardagslydnadskurs steg 3 o det blev en utmaning för hela gruppen, första gången med en lite ny deltagarkonstellation o ett par nya hundar. Då är det alltid lite spännande på kurs som alla vet. Vi tog det lugnt o Helena ändrade om lite i sin planering o det blev ett superbra träningstillfälle för alla tror jag o jättebra för oss som precis behöver träna på att ta det lugnt o fokusera i ovana miljöer/nya störningar. Toppenbra!!! Mycket kontaktövningar, lite sitta kvar och lite följsamhet o fokusera på matte o inte på de andra hundarna. Tycker han skötte sig riktigt fint för att vara vi o på vår nivå!

-----

Fredag kväll åkte Allvin o jag på rallyträning i Hundarenen men inte för att träna rally för det har vi pausat en stund utan vi skulle träna att varva ner i hallen trots att det är andra hundar som jobbar och se om vi kunde träna lite utställningsträning. Vi var själva på parkeringen när vi kom eftersom vi var lite sena o det var faktiskt första gången som Allvin klarade av att gå i slakt koppel hela vägen in till hallen, genom entren och även ta det lugnt in i själva hallen o satte sig innanför dörren o tittade på de andra som tränade. Det måste vi räkna som en stoooor seger

Vi vilade rätt länge där vid dörren, tränade sitt kvar, fokus o kontakt och lite "bara vara" o jobbade oss sen genom hallen fram till läktaren i sakta mak. Där la vi upp dynan o så fick han lägga sig o han vill väääldigt gärna krypa av den o nosar som tjuren Ferdinand på golvet vilket jag INTE vill, så jag lägger tillbaka honom på dynan o så håller vi på ett tag men faktiskt tycker jag att han denna gång slappnade av snabbare än tidigare gånger. Men precis han hade slappnat av rätt okej så kom några nya hundar in o de voffade lite för de blev så glada o spralliga när de såg sina träningskompisar o VIPS på en sekund var Allvin tillbaka hela uppskruvad mmm det behövs inte mycket för att skruva upp det som krävs rätt mycket för att skruva ner igen men men jag måste räkna framstegen genom att ändå se att tiden minskar lite för varje gång när det gäller nedskruvningen o då gäller att SE o räkna de SMÅ stegen

Rudis matte Britt-Marie hade med kameran så vi fick lite bilder på träningen efteråt och det är alltid lika skoj, TACK bästa du!!

Rudi är publik o kollar om vi ser snygga ut

Allvin tränar stå fint

När vi varvat ner skapligt igen så tränade vi lite "stå fint" o när det kändes som det fungerade o han kunde fokusera på det trots att andra hundar tränade kors o tvärs runt oss så provade vi också lite gå o springa fram o tillbaka. Det var riktigt svårt till en början men gick lite bättre efter en stund, sen voffade han o pudelgossen lite på varann när de råkade springa rakt emot varandra o så var vi tillbaka nåt steg igen i ofokus o stress men jobbade oss återigen tillbaka till fokus o koncentration.

men mest tränar vi på att sakta ner tempot

inte så utställningssnygg matte men hon visar tydligt att vi ska sakta ner en aaaning

Innan vi avslutade så sprang han några varv riktigt bra o i mitt tempo oavsett om jag ökade eller saktade. Då var det inga andra hundar precis vid oss så det underlättade såklart massor men kändes ändå skönt att vi fick till några fina varv, så vi kände oss nöjda när vi åkte hemåt. Allvin somnade gott när vi kom hem, tror det tar lite på krafterna med miljöträningen


Utställning

Allvin SSRK Kumla 2013-01-27

Allvin var anmäld till SSRK utställningen i Kumla, jag var inte säker på att vi skulle åka varken när vi anmälde eller dagarna innan. Jag var inte säker på att vi skulle gå in i ringen när vi åkte iväg eller när vi kom dit o inte ens när de ropade upp vårt nummer var jag helt säker.

Eller... egentligen var jag helt säker på att vi INTE skulle gå in en kvart innan det var dags, för Allvin hade inte hunnit landa, vi kom dit för sent för honom och dessutom fanns ingen plats alls att värma upp honom på eftersom det var jättetrångt o hundar överallt. Allvin behöver MYCKET uppvärmning, göra samma sak många gånger innan han landar, det funkade inte här varken tids- eller platsmässigt.

Däremot var Pia så otroligt gullig mot oss och direkt när vi kom sa hon att vi kunde låna hennes hage om vi ville o den var redan uppställd o så stor att jag kunde sitta med Allvin därinne så jag kunde hjälpa honom lugna sig o han slapp skälla (så mycket). TUSEN TACK snälla Pia, det var ovärderligt!!!

Jag kände att tiden rann ut o vi kommer inte hinna landa och sa till Mats att vi avstår. Han känns fortfarande alldeles för uppvarvad o jag ville inte gå in med honom i det moodet, dels därför att han inte får chansen att göra sitt bästa, dels för att jag inte vill riskera att bli besviken på honom och framför allt för att "tränar" vi i fel mood så bygger vi in en del av stressnivån i själva momentet vilket inte alls känns bra.

Mats trodde jag gick in för att stryka oss men jag vet inte riktigt hur eller varför jag valde att ändra mig, men jag bestämde mig i sista hundradelen för att ändå gå in, de andra stod redan där o de ropade upp oss igen.... Allvin o jag stegade in o jag tänkte för mig själv att "det HÄR kommer du få ångra Ann-Sofie" men faktiskt behövde jag väl kanske inte det

Allvin stod riktigt bra med tanke på hans stressnivå och begränsade träning, det var självklart jättesvårt om inte nästan omöjligt att springa snyggt, han ville FRAMÅT, endera till hunden framför eller till nån av de skojiga hundarna i ringen bredvid eller utanför ringen o dessutom satt det fullt med trevliga människor precis utanför ringen o han gillar ju sådana också o jag hade fullt sjå att orka hålla tillbaka honom. När vi skulle springa fram o tillbaka så gick det riktigt dåligt = FORT när vi sprang ut från domaren mot ringside men när vi vände tog jag det lugnt, stannade honom o gjorde en "omstart" precis på det sätt som vi tränat starter (för då visste jag ju att det inte var lika spännande åt andra hållet) o DÅ sprang han helt perfekt UTMÄRKT fint precis så som jag vill ha det o den lilla biten sparar jag i minnet!!! Han stod ganska stilla o försökte inte kyssa IHJÄL domaren  när han kom fram o kände o klämde, lite väl glad men ändå klart hanterbar, STOR SEGER för oss o stort TACK till "träningsdomarna" Britt-Marie o Zandra från träningen i fredags

När vi var klara o bedömda så visade de upp en väldigt RÖD EXCELLENT lapp o tänk va man kan bli glad av en röd papperslapp o plötsligt ångrade jag inte alls att vi hade klivit in i ringen ÄVEN om springningen inte alls var så som jag vill och vet att den kommer kunna vara i framtiden.

Kritiken frånden danske domare Mikael Tranholm löd: 1 årig hane. Bra outline. Maskulint huvud, bred skalle, bra pigment och korrekt bett. En aning rak skuldra. Utmärkt förbröst, lite smal i fronten och står en aning franskt. Härlig kropp med stark rak rygg, och kraftfull länd. Bra kors/svansansättning. Välvinklad bak. Bra pälskvalité. Rör sig med utmärkt steg. Får inte bli mer nöjd med sin svans.

Tillbaka in i konkurrensbedömningen o Allvin placerade sig som 2:a i juniorklassen, duktiga lilla bäbisen o det gick nästan bättre att springa runt denna gång, endera för att vi nu hade övat mer eller så var det snälla Sofias supergodis som bidrog "That's what friends are for" TACK bästa Du!!!

Underbara Malin Holmström var med trots att hon hoppade på kryckor, bara för att heja på alla o ta jättefina kort. Tusen TACK för de fina bilderna Malin!!!!! 

Kumla 2013-01-27_1

Kumla 2013-01-27_2

Kumla 2013-01-27_3

Kumla 2013-01-27_4

Kumla 2013-01-27_5

Kumla 2013-01-27_6

Kumla 2013-01-27_7

Nu kör vi på med mera träning i att springa lugnt o sansat o framför allt behöver vi ut i stökiga miljöer o träna på att bara vara där. Det är en långsiktig träning som behövs, inget man blir bra på snabbt o lätt, inte vi i alla fall, men vi har tiden på oss och tränar vidare o medans vi gör det så är vi väldans glada o lyckliga över dagens resultat.

Finaste bäbisen

Finaste Allvin


Ringträning

oj vilken bra träning vi var på ikväll Allvin o jag, även om jag var tveksam i början.

Ringträning med Kennelklubben i Flen. Mille, jag o hennes kompis Agneta åkte ner dit, Agneta hade varit där för 2 veckor sedan o då var det typ 15 hundar. När vi parkerade var det fullt på parkeringen o det strömmade in bilar så det var MASSOR med hundar av alla de slag. Allvin var helt galen o jag trodde nog nästan inte att jag skulle kunna gå in med honom alls i lokalen

Vi stod på parkeringen o tränade på att klara av att andra hundar passerade förbi utan att han kastade sig fram mot dem o så väntade vi tills ALLA kommit och gått in innan vi ens försökte ta oss in.

En knepig gallertrappa att ta sig uppför var inte heller så lätt, har vi missat att träna på visade det sig men med lite lock o pock så kom vi upp o så in i den superjättestora lokalen o Allvin ser alla hundar o drar på ett skall... o jisses vilket EKOOOOOOOOOO då kände jag att njaaa undrar just hur det här ska gå.

Satte honom i träning vilket ofta är det bästa sättet att få honom koncentrerad så vi körde, fot 2 steg, sitt, ligg, stå, sitt, fot 2 steg, ligg, sitt, fot 2 steg, sitt, stå, ligg, sitt osv osv osv o tog oss på det sättet genom lokalen till andra sidan där vi pustade ut o vilade ett tag.

Tjejerna som arrangerade det hela var jättetrevliga o duktiga o uppmuntrande till oss alla oavsett utmaningar vi hade, ett mycket bra arrangemang måste jag säga.

Allvin o jag jobbade lite utanför ringen till en början, tränade att stå fint medan de andra sprang förbi o så småningom jobbade vi oss in i ringen tillsammans med de andra, vände ut igen när jag tyckte det blev för svårt eller för mycket för honom o sen jobbade vi oss in igen.

Den sista timmen kunde vi göra allt som de andra gjorde så jag tycker vi gjorde stoooora framsteg under kvällen. Vi sprang i ring tillsammans med de andra både med avstånd o tätt tätt ihop, vi sprang fram och tillbaka ensamma och i par och vi sprang även i triangel o så massor av ställa upp träning, få hunden att balansera rätt på alla 4 benen o stå kvar medan någon kom fram o kände o klämde på dem.

Klickade o matade HELA tiden första gången hon kom fram för att känna på Allvin o det var jätteeffektivt för nästa gång räckte det att berömma o mata o sen allteftersom kunde jag minska på matandet lite också men han stod rätt okej o anföll inte "domaren" i ren kärleksförklaring

Allvin var trött efter 2 timmar men jag var TRÖTTARE, jisses så koncentrerad o fokuserad jag var hela tiden men även Mille kände sig trött o nöjd när vi åkte hem så ja en riktigt bra träningskväll o vi åker gärna tillbaka om 2 veckor.

Dessutom kom Carolina förbi som har Allvins mamma Bonnie och syrran Saffran, hon ska själv få en bäbis om några dagar o har en jättestor söt mage o vi har inte träffat henne på lääääänge så både Allvin o jag tyckte det var superskoj att ses. Hoppas vi kan hälsa på dem nån gång framöver o få träffa syrran också.

Inga bilder för vi hade fullt upp både Mille o jag med själva träningen men nästa gång kanske vi hinner med nån bild också.


Utställningshelg med världens finaste Allvin

Bilderna från lördagen har Gunela och Mats tagit, tack snälla ni för dem!

Nu var det ett tag sedan vi var på utställning o i helgen var det dags igen. Precis fyllda 9 mån (i tisdags) så var det intressant att höra vad domarna tyckte om honom medan han växt en hel del.

Igår lördag var vi på GRKs Open Show i Sala där Kerstin Persson dömde hanarna. Allvin var hur uppskruvad som helst när vi kom fram o det tog mig typ en halvtimme att bara komma in i ridhuset o fram till våra saker

Såklart är det jättesvårt att komma in i ett ridhus första gången, så inte konstigt alls men visst blir man lite svettig när man bara kan ta sig en eller ett par meter åt gången innan man måste vila o lugna ner sig igen. Rätt trångt är det också i ridhus där man ska sick-sacka sig fram mellan burar, komposthagar, väskor o hundar. Då gäller det att använda andningsövningen från Mindfulnesskursen så man ser till att något sånär behålla lugnet själv o inte dras med i hundens uppvarvning

Väl framme så fick han sitta i "ryggsäck" bra länge innan han kändes kontaktbar för något annat. Vi värmde upp med lite följsamhet o stegförflyttningar mest på stället o faktiskt kände jag hur jag kunde börja få kontakt med honom allt mer.

Sala 27 okt 2012

Inne i ringen gick det bättre än jag hade trott, eftersom jag på morgonen inte ens trodde vi skulle kunna försöka oss på att gå in i ringen. Det är svårt för honom att springa runt o speciellt om han får en annan hund framför sig, att ha dem bakom sig klarade han bättre.

Allvin fick HP o blev 4 bland hanvalparna i Sala 2012-10-27

Han stod jättefint när jag stod framför honom o jag provade även att sitta framför honom för att få honom att riktigt fokusera på mig och inte allt annat.

Du o jag o så fokuuuus

Han blev placerad som 2:a i Valpklass IV och fick HP och fick alltså även senare vara med i valpfinalen för hanarna. Innan den började hann vi ut för en snabbkiss o nu klarade vi faktiskt utan alltför stora problem att ta oss både ut och in från vår plats, genom ridhuset o genom entréhallen, vilket framsteg, HURRA va vi ä BRA!

Allvin 9 månader

I finalen placerade han sig som 4:a, duktiga lilla bäbisen

Kritiken var jättefin och löd:

Välkroppad, välbalanserad juniorhane av mycket god typ. Vackert maskulint huvud med vänligt uttryck. Välpigmenterad. Vacker hals som övergår i en stram överlinje. Tillräckligt tillbakalagd skuldra.Välvinklad fram och bak. Kunde önska något mer utfylld bröstkorg men bra bröstdjup. Bra pälskvalité och fina tassar. Rör sig kraftfullt med en härlig attityd. Välpresenterad.

När Allvin var klar med sin del på utställningen så tog jag Eddie o körde ett par rejäla träningspass i bortre delen av ridhuset som inte användes för själva utställningen. Vi körde först igenom det nya HtM programmet ett par gånger, tränade sedan även lite rallymoment o något lydnadsmoment. Sen vilade vi en stund o sen körde vi ytterligare ett pass då vi körde HtM programmet till musik (ja vääääldigt tyst på mobilen förstås för att inte störa själva utställningen ) o det kändes riktigt bra. Han är långt ut särskilt i höger fot position och det svajar i djup men med den minimala träning vi haft hittills så kändes det ändå bra o jag tror programmet kan fungera, sen om det enligt domarna räcker i svårighetsgrad ja det vet jag inte men viktigast nu är nog att jobba på att tajta till positionerna o förstås få flyt i programmet men vi har ännu lite tid på oss.

Eddie verkade i alla fall JÄTTEGLAD över träningspassen, var superfokuserad o jätteskärpt trots full aktivitet i ridhuset, härlig känsla o attityd grabben, det gillar jag

När vi kom hem var vi supertrötta allihop o det blev inte mycket mer gjort på eftermiddagen mer än de ärenden vi var tvunga att fixa. Jag var dessutom lagom sugen att åka ända till Mjölby idag på SSRKs officiella utställning men Mats tyckte det kunde vara bra träning för Allvin så naja vi bestämde oss i alla fall för att åka. Blev ju lite mer rimlig uppstigningstid tack vare vintertidsomställningen, TACK för den säger jag!!

4:30 ringde klockan i morse, o man funderar sannerligen på varför man gör sånt frivilligt men det var en fin om än kylig morgon o vi hade solen i ryggen på vägen o det verkade inte särskilt halt. Det var riktigt vackert ute faktiskt, som Sverige är när det är som finast men minus 7 var nog det kallaste termometern visade efter vägen o det är ju rätt svalt för oktober.

Vi kom fram i god tid o hann ta en bra plats lite vid kanten o rasta hundarna ordentligt innan vi gick in, idag var det MYCKET enklare att komma in med Allvin o lite för han var mer van sedan igår kanske men mest för att vi  kom i så god tid så det var inte så många hundar där ännu. Däremot kunde han då rakt inte slappna av i hagen utan voffade o lät mest hela tiden. Han fick ett stort tuggben o medan han tuggade på det var han i alla fall tyst

Eddie var lugn o efter omständigheterna riktigt avslappnad, även om han inte precis såg ut att njuta av arrangemanget så klagade han inte o han verkade inte alls stressad. Det är fantastiskt ändå hur han har utvecklats under åren o tänk som HAN var i Allvins ålder...klängde som en apa på oss o hyperventilerade... jo men sannerligen var han betydligt mer uppvarvad än vad Allvin är, det är bara att man nästan förträngt det

Mats var ute en sväng o rastade Allvin o sen värmde vi upp ungefär på samma sätt som igår o han kändes rätt bra, nästan lite mer fokuserad än igår. Dessutom jättesugen på den där leverkorven jag hittade på affären igår så den var perfa om än något kletig för matten.

Jag hade bestämt mig för att visa honom ungefär som igår, dvs stå mycket framför honom o låta honom ställa upp sig själv men väl därinne o kanske med bilderna från igår i minnet där han nästan sträckte sig så han fick lite svanhals så satt jag nu istället mycket framför honom, då får han ner huvudet lite mer MEN han visar sig inte alls lika snyggt. Står jag framför så ställer han sig så snyggt uppställd själv oftast o ser så självklar ut, hamnar liksom rätt med benen av sig själv o visar sin fina hals o visar sig med den attityd som i alla fall jag gillar mycket. Så helt enkelt ett dumt val av mig tycker jag i efterhand!!! Känns som hans hals o framsida inte fick komma riktigt till sin rätt o jag vet inte varför jag inte varierade mig mer så som jag hade tänkt. Dessutom var jag så fokuserad på Allvin så hängde inte riktigt med i flödet när vi skulle röra oss vilket inte spelar så stor roll mer än att jag insåg att jag liksom missat ha koll vilket man såklart måste ha som handler. Min insats kan bli mycket bättre och även om den i slutänden inte påverkat resultatet så visst känns det lite retligt att man inte känner att man själv gjort sitt bästa när hunden gör så gott han kan .

Däremot tycker jag att Allvin faktiskt sprang bättre idag än i går, jag hade i alla fall en känsla av att han var mer med mig o något mindre fokuserad på de andra hundarna, vilket var mycket positivt. Det var en stor o fin ring så man kunde springa på en hel del vilket är skönt! Allvin var också något mer sansad när han hälsade på domaren (även om dagens domare tyckte han var rätt på...fast hon såg ju inte hur det såg ut igår ) , domaren igår fick några riktigt blöta pussar vilken kanske är att överdriva aaaaningens även om jag hellre har det så än som Madonna som var ordentligt reserverad för alla domare.

När man ser Allvin tillsammans med de andra junior hanarna (och för all del även några av hanarna i valpklass II) så ser han jätteliten o klen ut, skumt hur ögat kan tycka så när han är hög o lång o ändå väger så pass mycket. Han väger 34,2 kg och det är ändå bara 2 kg mindre än vad Eddie väger och 1 kg mer än vad Eddie vägde vid 1 års ålder . Funderar på om det kan vara pälsen som gör det? Många av de andra hanarna är jättefluffiga o när de springer så svajar pälsen lite och när de står stilla så hänger den liksom mycket mer än Allvins korta täta päls som ligger tätt mot kroppen. Kan hända det är en del av varför han ser annorlunda ut än de andra, sen är han ju inte direkt tung i kroppen, vi har med avsikt hållt honom skapligt tunn så att han ska växa så sakta som möjligt under den största tillväxttiden för lederna.

Jag är i alla fall oerhört glad o tacksam över Allvins fina päls, förutom att han nu börjar få riktigt fin färg så behöver den inte pysslas med alls, blir inga tovor, den blir i stort sett aldrig smutsig o har han skitat ner sig så ramlar smutsen bort när han torkar, otroligt lättskött o ser fin ut oavsett om han är ren eller smutsig. Perfekt päls för en hund enligt mig o domarna verkar tycka den är bra (antar bedömningen kunde varit utmärkt men då kanske det måste fluffa lite också ) men för mig duger det gott med bra i omdöme när den är så praktisk

Allvin fick idag i alla fall bedömningen "Very Good" vilket såklart är jättebra och enligt reglerna innebär att hunden väl motsvarar rasens standard, är välbalanserad och i god kondition. Smärre fel kan tolereras, men inga som negativt påverkar helhetsintrycket. Denna bedömning kan endast ges till en hund av mycket god klass.

Eftersom endast 3 hundar i juniorklassen fick bedömningen Excellent så fick alla vi med Very Good också komma in i konkurrensen och där placerade sig Allvin som 4:a vilket såklart var skoj. Det blev också ytterligare ett träningstillfälle tillsammans med andra hundar vilket är värdefullt för framtiden. Juniorhanen som vann var jättefin o var senare den som fick dagens hanhundscert.

Allvins kritik av domare Ragnhild Ulin var även idag övervägande positiv och löd:

Maskulin proportionelig hane med härligt huvud och uttryck. Bra hals som dock önskas torrare. Bra skuldra och överlinje. Rak överarm, välvinklad bak, bra ben. Flytande rörelser. Behöver dock stramas till i fronten. Bra päls och temperament.

Muntligt så sa hon att hon tyckte Allvin behövde lite mer finish bara... så vi polerar väl på här ett tag

 

Dessutom träffade vi Kerstin idag (som har Eddies pappa) o det är alltid lika roligt, får se om vi kan ses o träna lite Freestyle o HtM framöver vilket skulle vara jättekul.

Vi stannade på hemvägen o rastade hundarna i skogen o himlars som de sprang så även om huvudet jobbat på dem så fanns det gott om spring i benen kvar i alla fall men väl hemma i lugn o ro så slocknade de båda två o sov såååå djupt o skönt läääänge, en tuff helg för grabbarna men nyttig träning.

Supertidigt i morron bitti åker husse till Norge en vecka o jobbar o Jonna åker med kusinerna till mormor o Eve är som bekant i USA så jaaa.. det blev jag kvar hemma med två vakthundar o en vaktkatt, tur man har de 4-benta som sällskap i alla fall

Väntar nog ett tag med fler utställningar men tränar såklart vidare för nya hundäventyr framöver.


DM helgen 2012

Vet inte riktigt hur man summerar en av de största händelserna på året dvs Västmanlands DM för Golden Retriever. Det häftiga med det arrangemanget är dels att vi lyckas locka så mååånga hundar varje år (drygt 70 st i år) och dessutom att vi har en sån otroligt trevlig o gemytlig stämning där alla peppar o stöttar varandra. Jag hoppas vi kan fortsätta hålla DM på den här nivån många år framöver.

En kalaschans för många att få prova på tävling under väldigt lättsamma former och förhoppningsvis lockar det några till att träna mer under året och såklart komma tillbaka nästa år igen.

Jag var nästan tveksam till att starta Allvin över huvud taget, dels för att han hade strulat så otroligt när vi tränat den sista tiden, varit riktigt riktigt unghundsaktig men också för att det var rätt mycket jobb att få arrangemanget i hamn o jag kände att med mitt fokus på det så var det inte så lätt att fokusera på en strulig tonåring däremellan.

Eftersom Eva B fick förhinder i sista stund att vara med så blev det jag tillsammans med Anitha som planerade för lydnaden och med god hjälp av Eva H som fixade en massa praktiskt. Det är sannerligen en hel del att tänka på när man arrangerar. Var uppe o hjälpte till att sätta upp tält samt tillsammans med Anitha gjorde vi i ordning lydnadsplanerna o förberedde material mm på fredag kväll. Senare på kvällen satt jag o pluggade på elitmomenten i lydnad för att klara av att någorlunda tävlingsleda den klassen, skulle även tävlingsleda klass II för alla ekipage utom mig själv förstås så det var en del att göra. Svårt men också lite roligt. Skrev ihop lite stöd för de som skulle döma o tävlingsleda startklassen. Jag är otroligt tacksam för alla som ställde upp o hjälpte till att vara funktionärer på lydnaden o med vår sena planering så var det många som fick hoppa in i sista stund men allt löste sig finfint. Härliga människor vi har i klubben!!!

Lördagen var det lydnad och utställning

På lördag morgon fick Allvin stanna hemma ett tag o Mats, Eddie o jag åkte till Skantzö, ingen idé att ha herr Allvin sitta där o skälla när ingen har tid med honom på ett tag ändå. Bra när tävlingen är så nära så man kan åka hem o hämta hunden när det är hans tur

När jag fått igång all lydnad o tävlingsledat klart var det dags för Eddie att köra lydnad. Vi har försökt påminna oss lite de senaste veckorna det här med lydnadsklass II men annars har vi ju inte kört det sedan i vintras så lite ringrostiga är vi båda två. Jag är jättenöjd med vår insats där faktiskt, han gick lite svajigt på fria följet (ofokus tror jag det berodde på) o sen ställde han sig utanför rutan??? vet inte varför, rutan brukar vara ett av hans 10-poångsmoment men kan hända jag var för säker o gjorde nåt tokigt när jag skickade honom.

På fjärren fick jag använda dubbelkommando för att han skulle lägga sig innan jag gick ifrån honom??? men sen gjorde han en klockren fjärr, Duktiga Eddan!!!!

Totalt blev han 4:a i klass II på sina poäng o viktigast för mig är att det kändes bra o vi båda hade kul en bra känsla. . Jag pratade med domaren efteråt som undrade om vi körde mycket lydnad? Nej inte just nu sa jag men vi gjorde i vintras. Domaren tyckte att med sån duktig hund var det dumt att matten fixade poängavdrag med en massa knixande .. får väl skylla det på rallylydnaden o HtM'en vi tränat där jag är med o styr en massa med kroppen...tydligen utan att jag tänkte på det satt det i även på lydnadsplanen. Bra att tänka på utifall vi ska köra lydnad senare igen!!!

Jag ställde ut Eddie o även om svansen som vanligt hålls alldeles för högt där inne så är känslan otroligt mycket lugnare o bättre än det varit tidigare, något positivt har verkligen hänt med honom i sommar i utställningsringen vilket är himla kul o sköööönt. Han är mycket coolare, tittar inte oroligt runt sig hela tiden o känns på helspänn utan mycket mycket mer avslappnad o fokuserar på mig. Eddie fick HP! o det var riktigt roligt

Mats åkte o hämtade Allvin o han var ju inte nådigt uppe i varv när han kom till tävlingsplatsen med alla hundar o folk

Dags för lunchuppehåll o sedan fick Allvin hoppa in i utställningsringen. Han skötte sig trots högt varvtal finfint o både stod o sprang fint och fick sitt HP.

Sedan ställde jag även ut söta Lystra, har ju nu ett par gånger fått äran att göra det o det är superskoj, helt annorlunda än att ställa både Eddie o Allvin, dels för att vi inte är lika samspelta och dels för att hon är en helt annorlunda hund, nyttigt för mig o skoj för oss båda tror jag. Kändes som vi bägge två var mycket mer vana med varandra och situationen nu än på Specialen, tyvärr fick vi inget HP idag heller men vänta bara tills vi teamat ihop oss lite till, då ska ni få se på HP

Därifrån hastade jag in i lydnadsringen med Allvin o guuud så spännande . Grejen är ju att hemma i lugn o ro så kan han alla de momenten som ingår lätt som en plätt MEN det betyder INTE ALLS att det ska fungera tillsammans med andra människor, hundar i närheten o en lockande badbassäng precis bredvid. Jag hade hela tiden tanken i bakhuvudet att ....jodå visst kan han lika gärna komma på att han ska springa o hoppa i bassängen men .....inte Allvin inte....

Han skötte sig utmärkt, tandvisning funkade fint, inte så han drar upp läpparna självmant men han protesterar i alla fall inte. Det är liiiite skillnad mot hur Madonna var i det momentet som var hennes absolut svåraste

Sen var det linförighet o han gick såååå fint såååå lilleman , dags för momentet sitt... o jodå visst kan han sitt men han kunde visst också ligg o sitt o ligg o ja jisses va han kunde många saker på en gång. Där fick vi såklart inte full poäng men vi fick i alla fall poäng

Momentet ligg, klockrent!! o sen var det inkallning o ja men en finare inkallning tror jag inte man kan begära av en valp. Duktiga lilla Allvin fixade 96 av 100p och på det vann han valpklassen i lydnad

Finaldags i utställningsringen o Allvin vann bland hanvalparna o fick vara med i BIS finalen där han kom på en fin BIM plats bakom "Snygg-Soppan" som Malin ställde så fint åt Sofia. Grattis Sofia o Malin o förstås Soppan!!!

DM utst

Eddie var kvar länge i hanfinalen han också, blev inte placerad men jag tror han kom på 7e plats om man räknade hur många som var kvar när vi blev avtackade. Det var såklart svansföringen som gjorde att vi inte kom högre men vi var supernöjda med dagens resultat o jättelyckliga över hans HP som gav honom en extra träning ihop med massor av andra hanar. Nyttigt nyttigt!

Efter att vi plockat ihop tält o lydnadsgrejor så var det äntligen dags att åka hem, skööönt tyckte både Mats o jag som båda hade jätteont i halsen o var superdupertrötta vid det här laget. Vi bestämde oss faktiskt för att avstå supén på kvällen o istället vila upp oss så vi skulle orka med söndagen. Bra val av oss även om det tydligen hade varit mycket trevligt på kvällen.

Vi åt hämtpizza o Mats som lämnat halva sin Gorgonzola med Oxfilé o Bearnaisesås och trodde Eve eller jag plockade undan... fick under natten hjälp av kamraterna Tusse o Allvin att göra slut på den.

Vi vet inte vem som åt vad men kanske Tusse åt fyllningen o lämnade brödet åt Allvin...vi lär aldrig få veta????? men jätteslut var den i alla fall o kartongen låg på vardagsrumsgolvet.

Söndag var det Working test

Efter samling så delade vi upp oss, valparna hade en samlingsplats o resten av gänget gick vidare till sina stationer. Eftersom jag endast hade en hund = Allvin att föra idag o inte skulle jobba själv så hade jag inte så bråttom o satte mig sist i kön av de 13 valparna. Nyttigt för Allvin att vänta tänkte jag

Ozzy o Lena redo för WT debut

Allvins brorsa Ozzy var där med sin nya matte Lena o det gick riktigt bra för dem på debuten i Workingtest o matte var så glad o stolt.

Ozzy med matte Lena

När vi hade väntat nästan 3h i kön och med tanke på hur det har gått när vi tränat den sista tiden så trodde jag nog nästan att Allvin skulle totalt försvinna iväg, kanske simma över hela sjön o kolla vad som fanns på andra sidan när jag släppte lös honom

Gjorde vad jag kunde för att förbereda honom, gick en hel del fotgående på vägen, en del stegförflyttningar för att fånga hans fokus, o så sisådär en 15 handtarget, både tomma o med lilla hartussen i munnen att lämna av. Sen var det dags för start o vi var sist ut i valpklassen idag.

Vattenmarkeringar:

Först en jättekort markering på vatten, kopplade loss honom, sa sitt kvar, markeringen kastades o jag skickade honom, klockrent ut o direkt tillbaka in o lämnade i hand innan han skakade sig

Han satte sig fot o var så sugen på att sticka ut igen så han nästan skakade, o jag var ÖVERtydlig när jag sa "Staaaaannnnna kvaaaar" o kastet gick men gick lite snett så den "försvann" bakom gräskanten framför oss o landade mitt i en näckrosbladsansamling. Tror faktiskt inte ens Allvin såg nerslaget dels för att det var lite bakom gräskanten o dels för att jag varit så övertydlig med att säga Stanna kvar. Men han bekymrade sig inte över det utan slängde sig ut i vattnet o simmade rakt ut, hittade inget o simmade lite runt runt o fram o tillbaka o letade ivrigt. Hittade nån näckrosbladsklump o tog den men insåg direkt att det var nog inte rätt grej, släppte o sökte vidare. Jag försökte styra honom lite med hur jag flyttade mig i sidled på land o även lite lockande "häråt" för att få honom närmare o så flyttade mig o pekade åt sidan när han kom för långt åt ena hållet o när han närmade sig på med lite närsökssignal. Efter ett bra tags simmande med lika hög intensitet så lyckades jag styra in honom i rätt område o han HITTADE DEN!!! Han blev JÄTTEGLAD o tog den i munnen o simmade in till land o kom upp mot mig, den här gången släppte han den lite tidigt men inte värre än jag kunde fånga den i luften, så helt OK även om jag gärna vill att han verkligen trycker den i min hand. Jag var otrooooligt nöjd med hans insats i vattnet o min dag var redan gjord!!!!!

Jag gillar att han jobbar på även när det blir svårt o inte ger upp o var dessutom glatt överraskad att jag lite grann kunde styra honom för det har vi ju verkligen inte tränat på. Superlycklig såklart över att han vänder direkt hem med dummisarna o lämnar dem i hand. HURRA HURRA HURRA!!!!

En transport i koppel en bit upp till skogen där det var först en landmarkering. Allvin sitter kvar lös, markerar finfint o sticker på kommando. Hittar, greppar o vänder TILLBAKA o lämnar i hand. För att vara helt säker så lockade jag lite på honom när han precis hade plockat upp dummien. TJOHOO för Allvin!!

Nu har 4 dummies lagts ut i samma område som markeringen kastades o en 5e kastas som markering i området. Allvin springer ut o hämtar den, jag lockar, han gör en liten liten omväg men kommer ändå direkt tillbaka. Jisses va överraskad men lycklig jag blir!!!

Skickar ut honom på sök o han letar ... men letar lite konstigt på nåt sätt, lite virrigt o jag funderar på vad han håller på med.... jahaaaa han ska visst bajsa... kanske pizzan gör sig påmind naja efter det får jag honom i alla fall att fortsätta söka o han kommer in med 3 dummies till innan domaren tycker att hon sett vad hon behöver se. ALLA dagens dummiesar har levererats i hand - UNDERBART!!! Det kunde man inte tro för några dagar sedan. Allvin går hem från sin debut i workingtest med full poäng. Duktiga lilla hund, ibland bara KAN du ALLTING utan att man förstår hur det gått till. Allvin vann valpklassen på WT med sin fullpoängare.

Dags för sopplunch o nu är t o m Allvin lite trött o nöjer sig med att ligga o vila fastbunden medan jag äter soppa

T o m Allvin blev lite trött efter 2 dagars arbete

Sopplunch

Mats o Eddie har klarat av alla stationer de också på fm med lite blandat resultat.

2 enkelmarkeringar där Eddie knallat på båda!!!! (brukar han ALDRIG göra) men sen gjort supersnygga jättesnabba arbeten på båda två... de hade fått några tröstpoäng där men kändes förstås lite retligt för husse. Så kan det gå med det man är säker på för det tränar man inte så mkt på o sen i stridens hetta (första stationen o uppvarvad hund) så kan det gå så här. Bara att träna lite på det så är det löst tror jag, skönt på ett sätt när något men egentligen är bra på inte funkar för då är det mer lättlöst än det som alltid är struligt. Tänk positivt!!!.

På linjetaget hade Eddie gått lite snett, troligen kunde husse tänkt mer på hur vinden låg för hade han gjort det hade han kunnat skicka lite åt andra hållet, för Eddie (precis som Hera) fick vittring på en dummy som tillhörde en annan klass men som låg rätt nära o kom i vind o de hämtade den istället. Noll poäng

Närsöket hade varit alldeles utmärkt prima o där fick Eddie senare domarens pris för dagens bästa insats på den stationen i sin klass .

Vattenmarkeringen var också i stort sett perfekt, Eddie hade släppt apporten precis när han klivit upp på land men direkt på eget initiativ tagit upp den igen och lämnat snyggt, så näst intill full pott även där.

Eddie kom på 12e plats i Semi-klassen men har ju potential för mycket högre poäng till nån annan gång.

Eddie som tävlade i DM klassen kom totalt på 20e plats vilket var ungefär i mitten o klart godkänt även om rutan på lydnaden och såklart jaktdelen kunde varit lite bättre förstås.

Allvin blev med sin seger i lydnad, seger i WT och bästa hanvalp på utställningen Årets Valpmästare.

Valpmästare DM 2012

Tänk att den för några dagar sedan odrägliga unghunden kunde samla ihop sig på det här viset o verkligen överleverera när det blev tävling. Det bådar sannerligen gott inför framtiden o inte minst ger det hopp till en matte som ibland känt sig näst intill aningens uppgiven. Helt säkert är att de struliga dagarna återkommer o då får man påminna sig om denna helgen så orkar man mera

Den allra sötaste hundföraren i helgen var utan tvekan Matilda 7 år som förde sin stora goldenhane (inte den på bilden) i utställning o lydnad på l.ördagen (med snyggaste inkallningen i klassen) o på delar av workingtestet på söndagen. Inte illa gjort när man själv väger en bråkdel av vad hunden väger, vad månne det bliva av den tösen Hon var i alla fall glad över pris-vovven som Allvin o jag tyckte hon var väl värd

Helgens sötaste hundförare Matilda 7 år

Dagens roligaste hade vi kanske när vi alla jättetrötta (både hundar, förare o fotograf) skulle försöka fota alla deltagande Combine-ekipage o det var sannerligen inte det enklaste....

Inte lätt att fota hundekipage inte

Anna är smart o tänker att om jag slänger lite mossa framför hundarna så tittar alla ditåt...

...eller...

Eddie ville inte vara med på bild

men till slut så satt alla i stort sett stilla

o stackars fotografen Zandra Beijer kunde få till ett par fina bilder.

Tack för hjälpen Zandra!

Combine gänget på DM_2

Combine gänget på DM

Birgitta o Peggy, Anna o Hera, Mats o Eddie, A-S o Allvin samt Lena o Ozzy

(Mille o Tekla skulle varit med men kunde inte pga löp)

Nästa år hoppas vi på ett utökat Combine-gäng med ännu fler kompisar!!!RSS
«februari 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009