Blogg

Allvins debut i HtM

Allvin har debuterat i HtM och vilken debut det blev

Sällan jag blir så nervös som jag var inför den här debuten, kändes som vi hade så många odds emot oss, Allvin som sällan kan vara lös, har jättesvårt med störningar och dessutom inte alls tränat så mycket som vi borde på själva programmet. Att med de förutsättningarna debutera på tävling, hur smart kan det vara? Grejen är ju att med Allvin är det inte bara det att man kan misslyckas på själva tävlingen utan vill det sig illa kan han liksom ställa till saker... han är så mycket av det goda men ibland blir det ju fel trots att han inte alls menar det o då är det liksom så mycket av det som blir fel också. Med Allvin är allt liksom lite mycket på gott och ont.

Skulle vi nu starta någonstans så var det i en hall som den i Motala, där är det 3 väggar runt om och publik o domare endast på ena kortsidan. Dessutom är det inga andra hundar i hallen och helt stängt medan man tävlar så det det som går att "ställa till" är relativt begränsat

Nu visade det sig att jag var nervös helt i onödan, Allvin skötte sig exemplariskt och presterade nästan över sin förmånga och den kapacitet han visat på träning Det var fantastiskt att känna samspelet med honom på plan och jag hann t o m känna ren njutning i slutet av vårt program. Vi fick finfina domarpoäng och UPPLYTTNING!!!!

Här är filmen från debuten

Jag tror verkligen han är en tävlingshund den här killen, han älskar att stå i rampljuset o ha alla blickar riktade på sig själv, det kommer med tiden kunna bli underbart att tävla med honom i olika saker, bara vi får landa lite till i allt runt omkring. Innan vår andra start när vi stod i den smala korridoren utanför och väntade på ekipaget som tävlade före oss hände en lite rolig men oroväckande sak som vi måste träna på (insåg jag snabbt) men bara så himla typiskt Allvin... när hunden före är klar (vi ser ju inte den alls bakom väggen) så applåderar publiken o Allvin får typ panik och ska IN i hallen, drar som en galning. Han trodde troligen att applåderna var för honom (vem annars???) o ville in o ta emot publikens jubel....alltså....DEN gossen är som han är

Andra starten gjorde han nästan lika bra, domarna tyckte t o m den var ännu bättre, jag tyckte i och för sig han var lite tajtare i positioner o kanske beroende på att jag var smartare i planeringen men han blev lite uppspeedad i slalomstegen så där fick jag korta av lite o då tappar vi lite tajming till musiken så känslan för mig var lite sämre just där. Allt som allt bättre domarpoäng och totalt 2 Uppflyttningspoäng på en och samma debutdag. Tjohooo för Allvin o mig!

Den som fick lida för Allvins starter och framgångar var tyvärr Eddie. Dels var han tvungen att dela med sig av mig och min tid för banvandring vilket också gjorde att han inte hann få någon uppvärmning alls till musik innan sin första start. Det vet jag ju egentligen att det inte fungerar alls men provade ändå och såklart gick det inte.... Han skuttade som en känguru redan på väg in på planen och jag valde att bryta rätt snabbt och använda vår tid på plan till träning och att försöka få ner honom i varv för att förhoppningsvis ha nytta av det till den andra starten senare på förmiddagen.

Innan start nummer två hann vi värma upp ca 1 h till musik ute på parkeringen och han hade sansat sig något under den tiden MEN istället fick vi in ett problem i en övergång som vi aldrig haft förut och precis där fick han för sig att man absolut inte kunde stå i position 3 efter den vändningen utan måste vända om till position 5. Jag har ingen aning om hur vi lyckades få in detta problem o jag slet som en galning för att få bort det. Lyckades på slutet men det visade sig inte vara tillräckligt för problemet dök upp inne på planen också. I andra starten var han lugn o fin hela ingången och första delen av programmet, gick riktigt bra ända fram till den här övergången o vips vände han tillbaka och det gick inte att övertala honom och efter det började han sedan skutta igen och bli jätteuppvarvad. Vi bröt även denna start och fokuserade på att hitta balans igen innan vi gick av planen.

Grejen är att jag inte borde startat honom alls, vi var ju egentligen klara med vårt mål i HtM för året, jag var nöjd o det brukar sällan ge bra resultat när jag har den känslan inombords och när allt mitt fokus dessutom denna dag låg på Allvin o hur det skulle gå med honom så var det otroligt dumt att starta Eddie. Jag känner ingen som helst dålig känsla för att vi inte lyckades hitta balans idag, han fick inte rätt förutsättningar och då kan man heller inte göra ett bra jobb, mitt fel och jag tar på mig det helt och hållet själv.

Dessutom hoppas jag komma ihåg att inte anmäla båda pojkarna till samma tävling igen

1959874_10201714184037774_1084390374_n

Hela dagen var för oss som familjeteam så otroligt lyckad och vi kalasade på pizza alla 4 på kvällen för att fira framgångarna och sammanhållningen mellan oss. En för alla - alla för enHtM Champion

ojojoj vilken helg, vilken hund, vilken stabilitet, vilken lycka, ja det finns inte ord och jag har ännu inte smält våra framgångar, det måste få ta sin lilla tid.
Eddie gjorde en heeeelt fantastisk prestation i helgen o jag är i ärlighetens namn också väldigt nöjd med min egen insats som förare. Både Eddie och jag gjorde stora framsteg om vi jämför med alla våra tävlingar under förra året.

Från 1 januari 2014 kan man numera även i HtM får CERT och Championat så denna helg var första chansen för en svensk hund att ta HtM championat eftersom man behöver 3 CERT för championat. Det var en tävling i Göteborg i januari då en dansk hund blev svensk champion eftersom den endast behövde 1 svenskt cert. Sandra o Lhine fick också CERT i Göteborg så de behövde endast 2 till och dessa grejade de enkelt igår, så Lhine blev den första svenska HtM championhunden, extra jättekul att det var en golden dessutom. Supergrattis till Er duktiga duktiga ni!!!
 
Eddie och jag gjorde fantastiskt ifrån oss igår också och fick våra högsta poäng någonsin, i alla fall i klass III och fick CERT i båda våra starter. Jag var så otroligt nöjd med oss, vi har hittat ett sätt att hålla oss på mattan o det verkar onekligen FUNKA!!! sån häftig känsla, fanns lite lite start på hoppskutt men jag kunde direkt få ner honom igen, vilket känns så sköööönt.
1782109_10201507266904975_240179485_n
Tidigare flerdagarstävlingar har jag haft otroligt svårt att ladda om till dag 2 om jag varit nöjd med resultatet dag 1, Eddie har alltid haft svårt att hålla sig lugn i den första starten på dagen, så honom har det nästan alltid gynnat med dubbla starter på en dag.
Nu har vi helt ny uppvärmningsrutin, vilken vi "uppfann" på en dubbeltävling i höstas så jag värmde alltså upp honom ca 20 min till musik en stund innan det var vår tur, hade med egen CD spelare och gick iväg en bit från arenan så vi var lite för oss själva. Detta hjälpte nu till att få ner honom lite grann i varv även inför den första starten tror jag.

Till idag var jag rätt fundersam över hur jag själv skulle kunna ladda om, visst ville jag gärna att vi skulle klara ett championat MEN jag hade ju aldrig ens i mina drömmar trott att vi skulle greja det redan i helgen så jag var redan övernöjd med våra 2 CERT igår. Bestämde mig dock för att göra mitt yttersta med att ladda om och verkligen verkligen fokusera och ge tävlingarna idag en riktig chans att bryta min egen trend. Jag lyckades!!! Även en gammal matte kan lära om, gott att veta 
Eddie fick lite kortare uppvärmning i morse pga att vår klass var först ut och vi startade relativt tidigt men vi hann nog med lite drygt 10 min intensiv uppvärmning till musik, i snöglopp o skruttväder men men bara att gilla läget  o t o m CD spelaren var snäll o fungerade fast den var översnöad.
Vi gick in på plan och gjorde riktigt BRA ifrån oss igen, denna gång med lite mer hoppskutt än igår dock helt kontrollerbart o jag var så himla nöjd med oss båda, kände mig inte alls säker på att det skulle räcka till CERT men oavsett det kändes det så BRAAAAAA att vi båda övervunnit våra största svårigheter på samma gång, dvs Eddie gjorde bra ifrån sig på första starten IGEN och jag gjorde bra ifrån mig trots att jag redan var nöjd med helgen. Härlig känsla o den känslan blev ju BARA VÄLDIGT MYCKET BÄTTRE när resultaten kom upp och jag kunde konstatera att det räckte till CERT denna gång också och det betyder alltså CHAMPIONAT!!!!!!!!
1901151_10201512870725067_278652676_n
 
Måste ju erkänna att nu var det om möjligt ännu svårare att ladda om för mig till fjärde starten för helgen, men å andra sidan var det ju nu totalt utan press o jag bestämde mig för FULLT FOKUS igen och dessutom för att testa våra lite svårare övergångar som vi egentligen tränat på men som jag inte vågade använda i de första starterna. VI GREJADE ÄVEN DET, lite skuttigt i och efter någon övergång men vi satte alla utom en o känslan när vi sprang av planen, ja den går bara inte att beskriva, den kommer finnas i djupet av mitt hjärta för resten av livet   Vi fick CERT poäng även på denna start o det är ju bara så otroligt roligt och nästan lite overkligt.
På sista starten idag fick även världen bästa Iver och Sabine championat, SUPERGRATTIS till er och era superpoäng i helgen  så just nu finns det alltså 3 svenska HtM champions samt en dansk som klarade det i januari och en norsk hund, Ambra med matte Anne Gry, som också blev svensk champion idag med sina 3 CERT i helgen. Grattis Anne o Ambra!

Summerar vi helgen så var det allstå som så; 4 starter i helgen gav oss 4 CERT. Certpoäng i alla kategorier av alla domare på alla starter. 4 olika domare i olika kombinationer.
Det är en stabilitet vi aldrig tidigare haft. Dessutom och kanske ändå bäst av allt, så har Eddie hela helgen verkat lugn o avspänd mellan starterna trots en relativt svår miljö.
Jag har verkligen försökt sätta min hund i första hand och tänka på hans bästa och utifrån honom (som vi lärde oss på clinicen förra helgen) Jag höll ihop som förare hela helgen trots att jag var så nöjd med vår insats redan igår.
Jag är så otroligt stolt över denna fantastiska hund o hans långa lite knöliga resa till framgångarna och även stolt över oss som tävlingsteam och det vi byggt upp tillsammans med hjälp av kärlek, tålamod och hårt arbete!
1560769_10201514816453709_592691051_n
Världens bästa Eddie, fantastiskt att just vi fick just dig
 
PS! Måste också verkligen ge en eloge till Karlstads BK för ett kalasarrangemang med superflyt och dessutom världens bästa DJ som säkrade absolut noll musikstrul.
Många varma kramar också till den härliga FS/HtM familjen, att vara på tävling i denna sport är som att komma hem, alla känner alla, alla stöttar varandra i med- och motgång, vi hjälps åt med både det ena och det andra o det finns alltid en stöttande hand eller en supportande kram när någon behöver. Ett helt underbart gäng i en underbar sport, hoppas vi kan fortsätta hålla den så kärleksfull

Realgymnasiet

1797578_10201453899930834_967276203_n

Torsdag eftermiddag var jag inbjuden till Realgymnasiet i Västerås av en elev som jag inte kände men som hade hittat mig via internet att prata om Freestyle som tävlingssport. Hon hade som del av ett projektarbete att bjuda in en föreläsare till klassen.

Verkligen en jätterolig grej att få göra, det var en rätt liten klass (hästeleverna var inte med) så det var de som gick klass 2 med inriktning hund eller djur som var med.

Flera var superintresserade o de hade många frågor runt det jag visade och berättade så vi fick en fin dialog o det var riktigt skoj att få chans att dela med sig av något man brinner för.

Det var inte alls svårt att få 1,5h att gå, hann visa en hel del youtube klipp och däremellan berätta om tävlingsklasser, regler, bedömningskategorier, musikval mm mm mm.

Hoppas få se flera av dem på tävlingsplanen i framtiden!

Tack till Maria och eleverna med lärare på Real gymnasiet!


The dream came true

We went all the way through and the dream came true,

faster than I could have hoped for.

Stockholms Hundmässa

Vi fick chansen och vi TOG den och jag tycker att vi förvaltade den mycket väl

Vi fick alltså som reserver chansen att vara "white dog" dvs föråkare på Svenska Mästerskapen i Heelwork to Music 2013 på Stockholms Hundmässa.

Det jag länge drömt om blev sant och det var precis så underbart och fantastiskt som jag hade hoppats på. En helt makalös känsla att få de 3 minuterna tillsammans just där just då.

Min dröm var att vi skulle kunna komma så långt i vår träning, HtM'en förstås men framför allt miljöträningen så att vi skulle kunna gå in på den här fantastiskt fina planen på den stora mäktiga mässan och prestera vårt bästa. DET GJORDE VI, för med de förutsättningar vi har dvs Eddie har som många vet, haft otroligt jobbigt och svårt med den här typen av miljö; mycket folk, nytt ställe, inomhus och många andra hundar. Han varvar upp något alldeles vansinnigt men vi har efter MASSOR av träning kommit så långt att det trots allt blir hanterbart och visst var det lite knepigt bara att ta oss in i mässhallen och komma på plats. På uppvärmningen var han tokvarvad och jag var verkligen inte helt säker på att det skulle gå att köra. Vi lyckades dock tillsammans ta oss ner på en nivå så det blev hanterbart. Jag är så glad och stolt över hur vi lyckades få så lite hoppskutt som det ändå var och att när skutten kom så kunde vi dämpa dem och fortsätta på ett bra sätt. En missad övergång hade vi, kanske för att jag var otydlig men vad gör det. ingenting!!

En FANTASTISK SEGER för oss båda,

trots att vi inte ens var med i själva tävlingen   

Hela tävlingen filmades som en del av mässan och kan ses via den här länken 

Det ligger flera filmer på websidan och man får bläddra ner till filmen som heter "The Swedish Championship in Heelwork to music" och där är vi som första ekipage ca 5 minuter in i filmen.

Lite senare (ca 31,5 min in i filmen) fick vi komma tillbaka in på planen för en liten intervju och för att visa de olika positionerna i HtM. Superbra för Eddie att få gå in på planen ytterligare en gång och se att det var rätt lugnt och trevligt där och inget alls att stissa upp sig för. Däremot lurade han matte lite o satte sig i den ena positionen när vi visade  men det såg ju inte jag för jag tittade bara på framdelen

Här finns också vår egen inspelning från uppvärmning, genomförande och intervju 

Åhh vad jag är glad att vi fick den här chansen och att vi tog den och att vädret var med oss så att resan gick bra och framför allt är jag glad och tacksam över att just vi fick just den här underbara om än lite utmanande hunden. På ett sätt är det ju vår något krokiga resa fram som gör hela målet så mycket mer värt.

TACK återigen bästa Lena Widebeck för honom  

Tack till Hundsteg-gänget som lurade in oss att börja nosa på Freestylesporten

och

TACK världens bästa Anna Larsson för att du trodde på Eddie från början, och för att du lockade med oss på den första tävlingen, utan Dig hade vi troligen aldrig fått vara med om detta fantastiska

Extra skoj kändes det att Sandra och Michelle från Hundsteg var där och fick se oss framträda, de har ju liksom varit med hela resan och faktiskt längre än så. Stora kramar till Er tjejer... o hur var det ni sa?... på Hundsteg får man alltid känna sig lite speciell...så SANT så 

Efter att vi var klara i ringen kämpade vi oss igenom hela försäljningskorridoren fram och tillbaka för att Eddie skulle få komma ut och rasta sig. Han verkligen AVSKYR försäljning av hundleksaker och hundgodis.... tror tyvärr det påminner honom om veterinärmottagningar... men vi klarade även av det och mellan varven fick han vila o ta det lugnt i sin älskade bur, det är en riktigt trygg och go plats för honom när det är jobbigt runt omkring. Stundtals fick han även komma ut och miljöträna sig genom att sitta med på vår "VIP" läktare där vi hade finfin utsikt mot tävlingsringen.

1480729_10201147108341236_245883500_n

Vi hann se många av vännerna tävla och göra fantastiska framträdanden och man blir sååå glad för var och ens skull när de lyckas och får till det, det är en härlig stämning i vårt lilla gäng som far land och rike runt på tävlingarna. Vi träffade även blivande Freestylestjärnor som t ex Britt-Marie som nu går kurs för mig med sin söta lilla Arlo, hon var där för att bli inspirerad och tog dessutom det här fina kortet på oss, jag tycker vi ser väldans glada o nöjda ut båda två

1460999_10201150165017651_588508039_n

Runt lunchtid valde jag att åka hem, kändes som att ska vi göra såna här fantastiska äventyr så gäller det att ge och ta, Eddie ställde upp för mig och gjorde så fint ifrån sig, då ska han inte behöva stanna alltför länge i den för honom rätt jobbiga miljön så vi åkte nöjda och lyckliga hem till husse o Allvin som hade följt oss på webben hela tiden.

Efter en skogspromenad var det en trött gosse som somnade i TV soffan, undrar om han drömde om de röda jättehundarna

1483287_10201149806488688_1193967479_n

Det här var dagen då min dröm gick i uppfyllelse,

undrar vad jag ska börja drömma om nu

Måste självklart också GRATTA SM guldmedaljörerna Sabine med Iver i HtM och Lystras mamma Thyra med matte Sandra i Freestyle, så värda sina guldmedaljer alla 4.

Ännu mera JÄTTEGRATTIS skickar vi till Eddies fantastiska halvbror Miles med matte Kerstin som gjorde en helt makalöst vacker Freestyleuppvisning och knep SM silvret. Tårarna rann på mig när deras suprprise-avslutning kom och vi fick igång hela publiken att klappa med. Ni var verkligen sååå himlans BRA

När jag skulle gå o lägga mig igår kväll... såg jag på telefonen att jag precis hade fått en jättefin present, på tal om nya goa kompisar i Freestylevärlden, 4 fina bilder som jag fick av Anneli Svensson (som jag nätt och jämnt känner...än...) och som hon tog på mig o Eddie på tävlingen nere i Bollebygd i somras när vi plockade vår första diplompoäng i klass III. Gulle Dig o tusen TACK

1467202_775337079158840_242267985_n

1472812_775337225825492_948646186_n

1471237_775337305825484_1047535138_n

1452588_775337339158814_910069859_n 

ser ni att vi ser glada ut och njuter i fulla drag båda två


Nu är det nära

Hoppas för allt i världen att allt nu klaffar och både Eddie o jag håller oss friska, att stormen Sven o snöovädret snabbt går över i morgon och att vi vaknar i god tid i arla morgonstund på lördag, att bilresan, parkering o kånkande av saker fungerar klockrent och att vi är på plats på Stockholmsmässan i god tid innan det är dags.

Känns som en dröm håller på att gå i uppfyllelse.

Att se Freestyle/HtM-tävlingar just där har alltid gjort mig lite tårögd för jag blir så imponerad av hur en ägare med sin hund går in på den vackra planen, i den fantastiska miljön, och tillsammans visar upp ett sånt imponerande samarbete och det till musik. Det blir så mäktigt på något sätt och det är många tårar jag fällt just på den läktaren.

Nu har vi som reserver till SM i Heelwork to Music fått chansen att uppträda som "white dog" dvs föråkare i Svenska Mästerskapet, det är nästan för underbart för att var sant.

Om allt nu klaffar (jag vågar inte riktigt tro på det innan det händer) så kommer VI, dvs min galna lilla underbara knasiga älskade Eddie och jag   få gå in som första ekipage på den mattan, i den ringen, på den mässan och visa upp vårt HtM program och det utan att behöva ha tävlingsnerver påslagna. Ja det lär ju gott och väl räcka med de nerver vi har ändå både han och jag

It's like a fantastic dream possible to come true

Veterinärbesiktningen öppnar kl 07.00 och vi har ännu inte fått vår inträdesbiljett...hoppas den kommer i morgon...o annars ska det ordnas ändå är vi lovade men men.... måhända är det rejäl kö där och sen är det banvandring från 7.25 så det är inga stora marginaler.

Kl 08.00 är det meningen att Eddie och jag ska gå in i ringen, håll gärna alla tummar för oss och för att det blir precis så underbart som jag tänkt det i mina bästa drömmar.

7138_5000947462878_237792109_n


Present och HtM bilder

Idag fick vi världens finaste present av världens bästa Zandra

1463005_10201004470415377_783175490_n

Hon har förstorat min favoritbild på Eddie och mig och ramat in,

jag blev så himla GLAD

Bilden tog en annan vän till mig, Anna Lindström på en tävling i somras och jag tycker så himla mycket om den. Inte för att just den tävlingen gick särskilt bra i sin helhet men i just det ögonblick bilden är tagen så har vi sån underbart härlig känsla mellan oss, den där speciella "du&ja" känslan  och att dessutom kunna få uppleva den om än ett kort ögonblick på en tävling som i sin helhet inte alls gick bra, det är fint och gör bilden ännu bättre och finare för mig.

Tusen TACK min fina fina vän, kollega, tränare och elev Zandra Beijer!

Tänk vilken lycka att våra vägar korsades

 

Jag fick också i fredags kväll via "Syrran-budet" en minnessticka från morbror Janne, som är en stor % i "supporterklubben" och på den fanns bilder från septembertävlingen i HtM uppe i Bro. Jätteskoj med fler bilder från dagen då vi klarade att ta vårt HtM diplom.

TACK Janne både för bilderna och stödet!

Här är ett axplock av bilder

HtM Bro Sep 2013 1

HtM Bro Sep 2013 2

HtM Bro Sep 2013 3

HtM Bro Sep 2013 4

HtM Bro Sep 2013 5

HtM Bro Sep 2013 6

HtM Bro Sep 2013 7

Lägret

o här är alla mina 3 fina killar i lägret


HtM tävling i Motala

Två starter på en kväll nere i Motala, ja det kan ju låta rätt korkat o åka iväg på det men å andra sidan, vad ska man annars göra en vanlig tisdagkväll i oktober.

Eddie o jag brukar ju gilla små utflykter på tu man hand så vi åkte dit. Bra träning att tävla i en för oss båda helt ny hall dessutom. Vi kom i god tid och kunde kolla läget o bära in våra saker. Hundarna hade gott om plats i sina burar i en intilliggande industrilokal som även senare visade sig vara garage för helt plötsligt när Eddie just skulle gå in i sin bur, öppnades väggen som tydligen var en garageport o in rakt framför buren körde en porsche. Snygg voffade Eddie om bilen  eller näe det gjorde han inte, han såg mest helt chockad ut o jag var rätt glad att jag var där med honom när den kom o han inte låg helt själv.

BRA träning i ny miljö som sagt var, förstå vad många olika ställen han varit på de senaste åren o så mycket erfarenhet han fått o så duktig han ändå blivit på att klara av det. Coolt!!

En ny grej de testade, Linköpings HU som var arrangörer på tävlingen var att man fick ta med hunden in på plan innan själva tävlingen drog igång. Det var en RIKTIGT BRA grej, speciellt för hundar som Eddie som kan vara aningens misstänksamma över nya platser.

1376378_10151661683145950_104850973_n 

Här var någon som lyckades fånga oss på bild under miljöträningen, o vi både tränade lite men framför allt tog det lite lugnt därinne för att han skulle se att det inte alls var farligt att vara där.

Första starten så var han trots att (ja gud vet eller om det var tack vare att) vi varit därinne tidigare JÄTTEHOPPoSKUTTIG, himlars vilken utmaning de tillfällena är för den lilla matten  men trots energinivån o överglädjen så tog vi oss igenom programmet ja inte som det var tänkt förstås men med Eddies egen o lite nya koreografi. När han är på det där humöret så kör han ju lite eget race o hittar på lite allt eftersom . Såklart räckte inte poängen till diplomnivå men vad gjorde det för vi hade ju ytterligare en chans lite senare. Då gick det något bättre o mer kontrollerat även om det fortfarande var lite gummiboll o energiknippe över den lille mannen. Nu räckte i alla fall poängen till diplomnivå o det var ju en skön avslutning på mörk o lite regnig kväll rätt långt hemifrån så vi åkte nöjda o glada hemåt i oktobernatten.

Film från vår andra start under kvällen

Känns väldigt lyxigt att ha semester hela oktober och kunna göra sådana här utflykter utan problem.

 


Tävlingsinstruktör i Freestyle och HtM

Idag fick jag det roliga beskedet att mitt examensarbete var godkänt och jag är nu klar som tävlingsinstruktör i Freestyle och HtM, jättekul kändes det faktiskt.

Examensarbetet efter kursen bestod i att göra ett Freestyle eller HtM program i valfri klass, välja musik, göra koreografi, träna in programmet, visa det med hund och filma för att skicka in filmen tillsammans med planskiss och detaljschema över alla rörelser och när.

Tyckte det kunde vara skoj att göra något med Allvin så bestämde mig direkt på kursen för att göra ett HtM klass I program till Herr Gurka och det blev lite utmaning faktiskt, gick rätt fort att välja musik och göra ett program, det var det här med att träna in det som tog lite tid men men vi var klara i god tid innan sista datum o jag skickade in allt o NU är vi godkända.

Allvin tror förstås att vi blev godkända bara tack vare honom, han förstod inte att det inte var hunden som skulle bedömas den här gången utan tränaren

Jag är ändå lite stolt över min galna bäbis som gjorde bra ifrån sig, han var lite ofokuserad i början för han var så himla nyfiken på vad Eddie gjorde en bit ifrån men sen så var han med lite bättre.

Här är filmen vi skickade in

Tack bästa lilla söta Allvin för hjälpen!


HtM III Mästare med diplom

Igår på den andra starten klarade vi ÄNTLIGEN att hålla tassarna på marken o vara fokuserade o koncentrerade hela programmet igenom o det belönades med fina poäng och vår 3:e uppflyttningspoäng i klass III vilket också betyder Diplom och "Mästar"titel, Sååå härligt att det äntligen fungerade så som vi längtat efter att det skulle göra 

 

Det började inte alls bra, det var 2 tävlingar samma eftermiddag och på den första starten så kändes Eddie superhet vilket han också visade sig vara för redan på ingången av planen var han redan på väg ut igen, på andra sidan!!!!! Jag vrålade STANNA!!! o fick honom tillbaka innan han hann över plastbanden o diskade oss men när vi vände om för att gå mot domarna var han återigen på väg ut så fick då vråla NEEEEJ åt honom, allvarligt, INGEN bra start på en tävling. Matten var nog redan där nånstans förlorad  o vi tog oss på något konstigt sätt igenom ett slags program, han hoppskuttandes o jag hela tiden funderandes på hur vi skulle ta oss igenom med tanke på att han knappt nån gång var på rätt plats vid rätt tillfälle så det blev MYCKET improvisation o måååånga snurrar runt matten .

Kände mig väääldigt uppgiven efteråt, även om avslutningen faktiskt blev RIKTIGT BRA (hur nu det gick till???) Fattade faktiskt inte ens vad det var han var på väg TILL när han var på väg ut från planen, för just där fanns i och för sig mycket publik men inget han visat ngt särskilt intresse innan start (som jag noterat förstås ska sägas...vad han noterat ... ja det vet man aldrig)

Nu hade jag testat att inte värma upp honom nästan alls just innan utan gjorde det långt i förväg, helt enligt planen för att se om det fungerade bättre än senast vi tävlade...men nja knappast va??

Så när jag väl bestämt mig för att göra den andra starten samma eftermiddag körde vi ny taktik, vi värmde upp som bara den, körde programmet flera gånger och körde lite lydnad o lite mer Heelwork o lite till o lite till. Långa sessioner utan belöning o så lite kortare med belöning. Värmde upp med kläder, peruk o allting så det skulle bli så likt som möjligt.

När det var dags att starta kändes det som han efter mååånga timmar på tävlingsplatsen, en katastroftävling och massor av träning var rätt seg i huvudet o jag tänkte att nu kanske han är helt tom o inte med alls.

MEN vad händer? jo vi går in (nu från andra sidan för säkerhets skull) och han är superduperfokuserad hela programmet igenom, inte ett hopp, inte ett skutt, knappt ett enda misstag nånstans.

Jag tänker inte så mkt på takt o musik o utstrålning o sånt, jag fokuserar 120 % på att vi ska vara på marken OCH det LYCKAS!!!! Hann tänka flera gånger under programmet "så här BRA kan det ju inte fortsätta HELA programmet... när ska han börja hoppa??" men inte Eddie inte, nu var han den där perfekta hunden som jag VET att jag HAR men som vi inte alltid lyckas visa upp för alla andra

Så otroligt härlig känsla o tårarna rann på mig när vi gjorde sista övergången o slutspurten, den vet jag att han ALLTID sätter så där finns inga tveksamheter. Vi var i hamn, vi hade gjort det, vi hade fått göra hela programmet utan misstag och på vilket sätt. Så himla otroligt underbart att få göra en sån känslo-comeback efter den katastrofkänslan vi hade på starten innan. "That's what dog training is about, that's the payment" 

Filmen från Diplomprestationen

Rätt häftigt att få ta diplomet med en sån kanonprestation o känsla, sååå skoj!

Spännande också att tänka på att det här diplomet hade efter årsskiftet betytt ett championat. Eftersom sporten är så pass ny finns ännu inte championat i Heelwork, men från och med 1/1 2014 kommer det införas Cert och Championat i Heelwork klass III så mentalt för oss är det här samma sak som att faktiskt ta ett Championat, hur häftigt som helst

Efter den mentala urladdningen det blev och rätt sen kväll innan vi var hemma så fanns noll energi hos matten att gå upp tidigt och åka till Stockholm på ny tävling idag så vi strök oss, klokt beslut!

Vi har istället varit hemma o njutit av känslan från igår, testat lite vattenapportering med Allvin o bara tagit det lugnt.

SEVCH LPI LPII HtMI RLDN RLDF HtMIII Combine Limited Edition, lite långt namn kanske men rätt skoj ändå, han är bra speciell vår lilla grabb

PS! Tack till hejaklacken Janne, Mats o Allvin som stod ut med oss hela långa eftermiddagenRSS
«mars 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009