Blogg

HtM tävling i Stockholm

Så var det tävlingsdags igen för Eddie efter ett litet uppehåll. Det duggar inte så tätt med HtM tävlingar i Sverige men faktum är att här i september är det en hel drös efter varandra så ...vips...plötsligt händer det

Nu var det på Sthlm Södra BK igen o där har det typ aldrig gått bra för oss, men nån gång ska väl bli den första tänkte jag glatt o positivt  o jaaa....det beror på hur man ser det... det gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats o drömt om men gör man lite analys efteråt så fanns det många riktigt BRA saker i röran.

Skönt med sovmorgon för det första, BRA att köra HtM klass III som ofta ligger sist på dagen  o vi var dessutom idag tävlingens sist startande ekipage.

Uppvärmingen en bra stund innan det var vår klass gick SUPERBRA, han var superfokuserad o vi körde igenom hela programmet med varje position utdragen o förlängd. Fullt fokus, full kontroll, snygga positioner o inga hopp. Kändes finfint! Tillbaka in i hagen i tältet o vänta på vår tur.

Tog ut honom när det var 2 hundar kvar före oss och vi värmde upp lite utanför tältet, korta snabba raka positioner o många bakdelskontrollsövningar. Där gjorde jag troligen det stora misstaget för dagen, jag belönade med torrfoder o nån Frolic-smula (som var enda godiset för dagen för att inte göra tävlandet alltför skoj ) MEN det tog slut så jag hämtade mer i påsen vid tältet, FLERA gånger dessutom. Urbota korkat av mig!!! Dvs Eddie visste nu att det fanns mer godis där om det nu än bara var torrfoder vilket nog gjorde även denna tävling lite extra kryddad i hans lilla värld.

Vi är båda 100% fokuserade när det är vår tur att gå in på planen o vi kliver över plastbandet o han gör en mer eller mindre klockren ingång, hälsar på domarna, (när vi vänder tillbaka gör han ett litet litet skutt ser jag på film efteråt men såg jag inte då), vi ställer upp, vinkar igång musiken o startar med position 1 åt vänster o det är SUPERSNYGGT!!!!

En sån fin, perfekt och kontrollerad ingång och start har vi aldrig tidigare gjort

Sen vänder vi vänster runt fortfarande i position 1 och ska börja gå åt höger... o DÄR flippar han ur o börjar hoppa, hoppskuttgubben  när han börjar hoppskutta blir jag stressad o får lägga all energi på att få ner honom på marken vilket gör att jag har svårt att fokusera på både vad jag själv ska göra, vart vi är i musiken o vilket håll vi är på väg åt.... krävs mycket mer störningsträning för matten också tror jag

Vi kämpar i alla fall vidare o idag är första gången jag riktigt själv faktiskt tror att hoppskutten är ren glädjeyra och inte alls bara stress, såklart är det hårfint o kanske lite samma sak men det finns ingen flykt, ingen "hjälp jag vet inte vad jag ska göra" känsla utan han är bara galet glad o sprallig. Såklart vill jag inte att han ska hoppskutta men på något sätt känns det ändå väldigt mycket bättre när det är av glädje o förväntan än något annat. Kan det helt enkelt vara så att det är så himla coolt o hög förväntan på själva tävlingen att jag får hoppen pga det???...på något sätt en ny känsla för mig o jag vet inte om det är rätt eller fel tänkt...ska klura vidare på det.

I alla fall har vi mer eller mindre kaos en bra stund innan det igen ordnar upp sig o vips har han en supersnyggt sidförflyttande i position 3 åt båda sidor och även bakåtgåendet, o just det är intressant för det som från början var vår styrka har varit lite stökigt den senaste tiden men nu satt det som en smäck...ja tänka sig, ibland bara fungerar det... o det dessutom efter allt skuttande som var innan.

Vi får nya hoppskutt i sidförflyttningarna i position 2, vilket jag knappt aldrig tror hänt förut o sen har vi lite mer hoppskutt både här o där. Jag känner mig rätt maktlös där inne men så vips återigen som genom ett mirakel så sitter slutet som en SMÄCK o det har vi haft rejäla problem att få till för han har haft mycket tendens att kliva ur position 10 lite för tidigt o då blir det lite rörigt o man får rädda upp det på ena eller andra sättet MEN inte idag, han gör slutet SÅ BRA SOM DET VERKLIGEN ÄR TÄNKT o PLANERAT.

Min känsla när vi kliver av planen är ..."men galenpanna vad är det med dig o vad ska jag göra åt dig????" o direkt efteråt kändes det då rakt inte särskilt bra. Vi kom sist av de som fullföljde och blev totalt 5:a i klassen.

Nu är det ju så att vi tävlar mot RIKTIGT SUPERDUKTIGA ekipage o man får gåshud av flera stycken av dem när man tittar på deras fantastiska program. Utifrån det är ju 5:a jättebra o våra poäng var de nästa bästa vi fått i klass III så inte alls illa o vi finputsade med dem lite grann på vår totalpoäng på "årsbästalistan" o SM-listan vilket också sporrar MEN grejen är ju den att TÄNK vilka poäng vi kan få den dagen vi inte hoppskuttar någonting alls 

Det är väl den känslan som driver mig framåt, drömmen om det perfekta genomförandet, precis som med alla idrottare eller artister, det är lite samma sak antar jag. Det är också troligen detta som är det som ger själva drivkraften att fortsätta så jag citerar Jenny's klokord som hon tydligen brukar få höra av sin mamma dvs vår uppfödare Lena "lyckas man inte direkt får man ju nöjet att göra det igen". Precis så är det, hem o träna, klura o fundera o så bara PÅ det IGEN.

Drömmen om det perfekta utförandet lever vidare o fram tills den slår in så njuter vi av resan o har riktigt kul tillsammans min danshund o jag

 

... o Allvin då??? Jo han sitter hela eftermiddagen i hagen inne i tältet o är i stort sett hela tiden tyst, några enstaka skall men sannerligen inte många. Idag är det dessutom flera nya svårigheter, tältet står precis utanför ringen, det är fler hundar närmare honom, andra raser och massor med musik o hundar som har skoj o dansar o leker precis utanför. Dessutom får han inte göra något kul alls (om man inte räknar att tugga på ett gammalt nylonben som kul), bara Eddie som får gå ut o träna o Eddie som får gå ut o tävla o Allvin fick inte ens gå ut o rasta sig, det fick han göra när vi kom och när vi skulle åka hem.

Det gick RIKTIGT BRA för honom, inte lika avslappnad som dagen innan men sååå himla duktig lilla bäbisen, som nog håller på att bli stor på riktigt

 

Dessutom fick vi se halvbrorsan Miles debutera i Heelwork to Music, han har ju bara tävlat i Freestyle fram tills nu. Han o matte Kerstin gör ett jättefint ryttarprogram o kommer 3:a i klassen samt får uppflyttningspoäng redan på debuten.

  DUKTIGT DUKTIGT, Supergrattis till ER!!!!

Här är film på deras fina framträdande (tyvärr filmat bakifrån men ni förstår hur snyggt det måste varit från domarsidan) Miles som förutom lydnads o freestylemeriter också har MÅÅÅNGA fina utställningsmeriter... så kunde vi idag inte låta bli att skoja om att det finns de som pratar om "de där sega utställningsgoldena" ... ja inte lär det vara Miles de pratar om då i alla fall


Brigitte van Gestel

ojojoj vilken intressant, rolig o trevlig helg det blev. Freestyle/Heelwork to Music kurs på Linköpings Hundungdom med Brigitte van Gestel från Holland och som världens bästa fixare, Yvonne Öster arrangerade. Dessutom sov jag över hos Eddies syrra Ebba med familj vilket förstås kryddade helgen ännu mera.

Fick ju tyvärr byta min hundplats till en åhörarplats när Eddies mage inte kändes i toppform men å andra sidan hann jag ju anteckna MASSOR, filma en del och framför allt lyssna o titta en himla massa. Brigitte var oerhört inspirerande o pedagogisk och jag tycker att jag fick med mig mängder av bra o smarta övningar för både det ena och det andra. Bl a blev jag himla förtjust i hennes fokusövning, mest som en hjälp i vardagsträningen för Allvin. Det var alltså inte bara rena Freestyleövningar utan även en hel del som är nyttigt både för det förstås men också för andra hundsporter eller vardagsträning.

Några av de som var med på kursen tränade inte alls FS/HtM ... ännu... men var intresserade av hennes träningsmetoder och det var bl a en ny mycket trevlig bekantskap, Anna från Habo. Här tränar hon plattformsträning med sin kelpie.

Anna kör plattformsträning

Det var en bra blandning mellan teoripass och praktiska övningar både inomhus och utomhus, många bra genomgångar av övningarna o sen kunde vi som var åhörare fokusera på att titta på ekipagen som övade o då är det kalasbra när de är på olika nivå för då får man hela kedjan från de som provar första gången till de som finslipar detaljer. Mycket intressant!! 

Våra träningskompisar o de som fick överta vår hundplats i helgen, Karin o Lotus testar här en övning där man med hjälp av plattform och en stol tränar in början på backande, mycket intressant sätt att tänka och spännande eftersom det är lite utanför de vanliga ramarna.

Karin o Lotus

Några andra kompisar som också var med i helgen var Anna o Kevin-sonen Ludde, o Ludde är förstås charmig som gissa vem   De visade på söndagen upp sitt FS program och fick hjälp med vad de kan göra för att förbättra det o viktigast tyckte Brigitte var nog att Anna lärde sig spela elgitarr  jaaa eller i alla fall låtsas att hon kan... så kanhända det är en skådespelarkurs hon behöver gå nästa gång hihihihi ....även om vi andra tycker hon redan är BRA på att spela ut

Anna o Ludde

På lördag kväll åkte jag hem till tjejerna i Gårdeby för att prata prata prata o sova. Stackars Lena hade ont i halsen o hosta, troligen blev det inte bättre av att vi pratade oavbrutet i flera flera timmar...men såååå trevligt och mysigt vi hade.

Millie hade så mysigt att hon VÄGRADE gå kvällsrunda när det var dags....

Millie vill inte gå ut 

Men till slut så fick hon ge med sig o TÄNKA sig...hon VAR kissnödig även om hon försökte låtsas något annat...  

Tusen TACK världens bästa Gårdeby-tjejer

för en underbar kväll o perfekt B&B, hoppas vi ses snart igen!

Gårdebytjejerna

o de bor verkligen som i ett paradis med både hästar, kossor o får precis utanför huset.


Long time...

Ja det har inte varit mycket till uppdatering här på ett tag, så vad har vi hållt på med då?

Ja förutom MASSOR av jobb eftersom andra har semester så har vi tränat lite smått, gått kurs, varit sjuka och firat födelsedagsbarn m m.

Eddie o jag tappade bort oss lite i HtM'en o vet inte riktigt vart vår koncentration o fokus for iväg, helt plötsligt fungerade ingenting o kan hända det mest berodde på mig som inte riktigt hann med varken strukturerad träning eller var så helt peppad när vi väl tränade. Kastade i alla fall in handduken o strök oss till dubbeltävlingen sista helgen i juli o var hemma o bara tog det lugnt istället o DET behövde vi båda två. Tack vare det så har vi nu hittat tillbaka till glädjen igen känns det som, vi har tagit oss tid att gå tillbaka till våra gamla övningar som vi båda gillar så mycket o har bara njutit av träningen utan att ta det på nåt direkt allvar. Vi kommer igen väldigt snart!

Eddie o Tusse tillsammans igen

För en och en halv vecka sedan var vi iväg till Karlstad på instruktörsutbildningen i FS/HtM, steg 2 dvs den med tävlingsinriktning. Då bodde Eddie o jag hos mamma o pappa i stugan och fick träffa Tusse igen.

Tusse stannade där när vi fick åka hem i juli då Allvin blev sjuk o har sedan varit kvar på "sommarkollo" hos mamma, vi får se hur länge sommaren varar i år, kan hända det blir ända fram till påska ifall de inte tröttnar på varandra

Tusse trivs som fiskaren vid vattnet; fångar råttor, kräftor o allehanda djur, spanar på sjöfågel o har det allmänt underbart vad det verkar. Stackars pappa får akta sin frukost från mattjuven o vi här hemma har ingen som knycker allt i matväg o biter sönder kläder, väskor och påsar. Dock saknar man såklart hans spinnande o kel men då är det ju bra att vi hälsar på ibland.

På kursen var vi ett litet nätt gäng och himla kul hade vi, jättegivande verkligen o mycket prat om det svåra ämnet, musik. Både vad gäller musikval, takt o tempo osv. Nyttigt nyttigt o flera riktigt knäppa o JÄTTESKOJ övningar gjorde vi. Så nu har jag "bara" projektarbetet kvar, dvs göra ett helt nytt program, dokumentera, träna in o filma.... Har efter lite funderande bestämt mig för att det blir ett HtM I program till Allvin o nu är koreografin i stort sett klar, dokumentationen också så då återstår "bara" att träna in det o filma, hoppas vi hinner klart innan deadline i slutet av september

FS o HtM instruktörskurs steg 2

Det som inte var lika kul under kurshelgen var att Eddie blev dålig i magen på natten mellan lördag och söndag. Riktigt dålig o jag trodde det berodde på stress pga det otäcka åskvädret som var på lördag eftermiddag. Men med tanke på att han fortsatte vara dålig trots fasta o ris o det över en vecka så tror jag då rakt inte på den idén längre, måste varit nån dum bakterie. Händelseförloppet var läskigt likt när Allvin blev sjuk för en månad sedan o jag fick nästan panik när det började komma blod nu i lördags kväll. Sköterskan på Strömsholm försökte lugna mig när jag ringde henne o faktum är att hon verkade ha rätt, det är inte alltid livsfarligt för hundar att bli magsjuka, inte ens när det kommer blod. Natten var lugn o söndagen matade jag honom med en knapp dl kokt ris uppblött i näringslösning varannan timme o sprutade försiktigt i honom näringslösning o vatten under dagen o han blev piggare o piggare

Stackars Eddie

En otrolig lättnad när vi såg att det inte kom något mer blod o han blev piggare o piggare. Nu känns han helt på G igen och vi håller SAKTA SAKTA på att varva i i/d foder i hans ris. Vi måste snart på storköpsrabatt på ris tror jag  Håller tummarna för att det fortsätter åt rätt håll, han är i alla fall pigg o hurtig igen o man ser inte på honom att han varit så dålig.

 

Allvin då, vad har han gjort? Jo han har gått på Utställningskurs med klickertänk. 4 kvällars kurs i Kungsängen så en bit att åka men det var det värt. Jättebra kurs och mycket träning på spring i ring, ställ upp, träna in kedjor av beteende både hur jag ska göra o hur han ska göra så det sätter sig i ryggmärgen på oss båda. Inte jättemycket som var helt nytt men sååå himla nyttigt att höra det igen, en liten annan vinkling och så MASSOR med bra träning. De tre första gångerna var vi hemma hos Mary som höll kursen o svåraste störningen var att ta sig till o från träningsplanen eftersom hon hade ett gäng tama ankor som struttade runt på tomten... hej o hå vad Allvin inte alls ignorerade dem men men vi tränade på o tog oss förbi dem med lite lock o pock blandat med skvallerträning. Träning ger färdighet även på sådana saker.

Den sista gången av de 4 var vi uppe vid badet i närheten, helt ny plats o lite folk som rörde sig fram o tillbaka. Det ösregnade men vi kunde lyxigt nog delvis vara under tak där det också satt ett gäng ungdomar som vi utnyttjade som "domare" PERFEKT sätt att utnyttja dagens ungdom på vetja.

Allvins avslutning på utställningskursen

Allvin var superduktig, både på att springa i ringen men också på att hanteras av domarna. Han har ju där haft det motsatta problemet om man jämför med Madonna som var livrädd, han fullkomligt ÄLSKAR ihjäl domarna o Mary sa att det är få domare som gillar att få fläskläpp

Nu behöver vi BARA träna MASSOR på att ha hundar springandes framför och bakom oss, där har vi en rätt lång bit kvar innan det sitter perfekt men ett steg i taget mot stjärnorna

I det lilla och tysta kämpar vi också på med apporteringsträningen för Allvin, i ärlighetens namn är det mest Mats som stretar på med det men nu senast var jag med för att testa hur han klarade sig med lite störning (dvs ytterligare en person o inte bara han, Eddie o Mats) o DÅ blev det som väntat JÄTTESVÅRT, känner igen det från Eddies träning

Nu var vi dock himla förberedda på det så förenklade övningarna lite och förbättrade belöningarna o då funkade det riktigt bra TROTS den svåra störningen, så det får vi fortsätta med framöver.

Det kommer ta tid för honom att mogna och utvecklas inom detta, MEN han har en attans kapacitet den dagen vi får det att fungera; en helt otrolig näsa; en syn o markeringsförmåga utöver det vanliga, hörsel som ja jag vet inte vad; en intensitet, envishet o vilja som han kommer ha mycket nytta av. Det han dessutom förutom allt annat har, är en vilja att samarbeta med oss, på ett helt annat sätt än Eddie någonsin haft. När det kommer till jaktträningen har Eddie alltid mest sett oss som en belastning o inte alls tyckt att vi kan bidra så himla mycket. Där är Allvin helt annorlunda, han har både självständigheten och viljan till samarbete på ett sätt som jag riktigt längtar efter att se vad vi kan göra av i framtiden.

Husse o Allvin tränar jaktfot

Det får gärna ta tid, bara det blir bra i slutänden. Under tiden som vi jobbar med detta finns så mycket annat vi kan hålla på med och som faktiskt i slutänden också hjälper samt underlättar många saker i jaktdelen. Många små pusselbitar som en vacker dag förhoppningsvis kan sättas ihop ett ett helt fantastiskt pussel

Den här helgen firade vi kusinkillarna som fyller år, Linus fyllde 11 år i onsdags o nu den här onsdagen fyller Rasmus 8 år. Vi hade förmånen att få rå om dem här hos oss i helgen tillsammans med mamman, jättemysigt var det. GRATTIS MOSTERS BÄSTA GRABBAR!!

Linus o Rasmus kalas 2013

Helgen avslutades med syrran o grabbarna kollade in Jonna på jobbet = Parken Zoo o Mats åkte till Ärla för att vara funktionär på SSRK Ungdoms SM i Workingtest. Han fick tydligen skjuta och kasta dummies från båt och då behöver man dessutom ro..... o det har han typ aldrig gjort förut men tydligen gick det bra ändå o det verkade som både domare och tävlande var nöjda med hans insats. Det han fick med sig hem var dock en attans träningsvärk i låren, så undrar just hur han rodde  naja behövs i alla fall inget gymkort när man kan vara funkis istället

Ikväll har jag dessutom lovat att Eddie o jag ska ha lite HtM-uppvisning i Kungsör centrum fredagen den 30 aug, blir ju spännande o se vad Eddie tycker om det, måhända tycker han det är lite rörig miljö men det visar sig.  

Ja det var lite om vad vi hållt på med den senaste tiden, rätt mycket även om man tycker man inte hinner med alls allt man vill. Ibland är det bra att stanna upp o tänka efter lite.


Piggare o piggare

Allvin blir piggare o piggare för varje dag o nu är det vi som bromsar o han som vill mer. Skön känsla ändå även om han blir lite upprörd. Däremot nöjer han sig snabbare än förut med att INTE få och med kortare promenader/pass vilket ändå visar att han har en bit kvar till sin toppform.

Vi skyndar långsamt o än så länge fungerar det bra, magen känns nästan nästan tillbaka där den ska vara o vi borde kunna pusta ut för den här gången. Fortfarande får han endast ID foder o det även som belöningsgodis men han är hungrig så det funkar fint

Igår skulle jag tillbaka till Strömsholm o byta en badrock jag hade köpt som var för liten (Jättebra tips Karin P, tack för det!) o köpa mer ID mat så då åkte Mats o jag tillsammans dit o tog med Allvin för att väga o se hur han reagerade.

Vill ju inte att han blir lika orolig o stressad över det stället som Eddie är men det var ingen risk, Allvin var hur glad o nyfiken som helst o gick gärna in o vägde sig. 31,4 kg o det betyder ju att vi har sisådär ytterligare ca 3 kg att ta ikapp o det känns på honom men vi skyndar långsamt med det också. Tänk vilken vikt-berg-o-dalbana hans kropp gått igenom den senaste veckan. Först ner ca 4 kg o sen upp ca 5 kg o sen ner 4 kg igen, det han minskat sen han kom hem är antagligen den extra vätska han hade fått i sig via droppet o så verkar vi ha gett lite väl lite av ID fodret jfr med vad vi borde gett så har ökat dygnsgivan lite nu.

Himla tur att grabben är ung o var i rätt bra form när han blev sjuk.

Igår var han i skogen ett par korta omgångar, en gång med mig då vi letade lite kantareller (är han riktigt duktig på o nästan självlärd dessutom) o den andra vändan fick han tydligen hämta en markering med husse, verkade som de båda var lika nöjda o lyckliga när de kom hem o visade en filmsnutt från mobilen 

Idag har han också varit ute ett par promenader o dessutom har vi börjat klickerträna in ett nytt moment. "Stå RAKT framför matte med nosen riktad mot henne" oavsett hur hon flyttar sig, mest för att vi ska ha något att träna på men tänker att vi kan ha det till lite av varje sen.

Vi kan lägga på stegförflyttningar  o det blir ett freestylemoment, använda det som "framför" i rally när det kommer in att de ska stå o inte bara sitta framför men framför allt kan det vara användbart när vår "Utställningskurs med klickertänk" ÄNTLIGEN startar i nästa vecka. Den har blivit uppskjuten flera gånger o jag har verkligen sett fram emot den så det blir kul att den kommer igång o jag hoppas Allvin ska vara helt pigg tills dess.

1002329_10200292358853033_494947381_n

Eddie o jag har efter lite semesteruppehåll kommit igång med HtM träningen igen, tränar ett par korta pass om dagen o delar upp det o tar en liten del här o en liten del där. Viktiga saker just nu att få till är

 • att matten ska lära sig den nya (ja eller mer något lite förändrade) koreografin i det längre programmet (har lyssnat sådär 100 ggr hittills o kört den i huvudet samt några gånger utan hund inne o på plan samt någon enstaka gång med hund o mycket belöningar)
 • vi ska få till det här med takten så att Eddie (o inte bara jag) går i rätt takt till musiken (har efter tips från Sandra K lyssnat mycket på instrumentalversionen för att verkligen lyssna in takten)
 • 2 nya positioner vi lagt in som ska funka (o båda är på god väg även om det finns mer att slipa på)
 • de nya övergångarna som blir tack vare förändringarna ska fungera o jag ska komma ihåg att INTE bistå med onödiga handtecken som han klarar sig utan (både i de nya o de gamla övergångarna), tänk att det ska vara så svårt att INTE...
 • en ficka ska sys in i byxorna (INGET mer överblivet godis vid kopplet som någon, säger inte vem rusar ut från planen till!!!!)
 • samt förstås som alltid lite mer finlir i allt
 • o TRÄNING TRÄNING TRÄNING på FOKUS o KONTAKT, speciellt i starten

o JO Anna L, vi SKA träna på att klara externbelöning men det är ett MYCKET LÅNGT projekt o inget som vi löser kortsiktigt..... promise!!!

Kul att vara igång med träningen igen i alla fall o Eddie ser ut att uppskatta det lika mycket som jag. Dessutom har vi fått en hundplats på kurs med Holländska FS/HtM domaren o instruktören Brigitte van Gestel sista helgen i augusti i Linköping, jättespännande ska det bli, nästan lite pirrigt faktiskt.

Igår var vi lite crazy också o då träffade Eddie o jag Zandra o hennes brudar på klubben o byggde lydnadsbana med rallyskyltar så vi kunde filma lite inför Golden-DM o det var himla klurigt för förarna men alla 3 hundarna verkade gilla nyheten. Skoj med lite omväxling o nyheter. Här är filmen vi fick ihop.

Nu är det bara ett par dagar kvar tills Mats åker till USA för att träffa Eve, jag är attans avundsjuk på att träffa henne men inte alls på själva resan, varken den långa flygresan eller roadtripen i 35 graders värme, not my piece of thing... men Mats o Eve längtar o det förstår jag. Får skicka med en kram till henne med honom

Ja men det var lite hur vi har det just nu, skickar fortsatta krya på dig hälsningar till Eddies systerson Uno som läskigt nog fick i stort sett samma fel som Allvin natten efter, huuur skumt som helst  men även han är nu hemma o verkar piggna på sig vilket är underbart.

Något som inte alls är underbart utan bara ofattbart sorgligt och förfärligt är att vi förlorat en underbar träningskompis medan Allvin var sjuk o framför allt att hans matte o hennes familj förlorat sin oerhört älskade hund. Stackars stackars Britt Marie o kära Rudi, hoppas du är frisk o kry o feberfri o springer så öronen viftar i din hundhimmel. Vila i frid älskade hund

Känns kanske extra mycket i mitt hjärta o själ just nu eftersom vi samtidigt som detta hände hade Allvin så väldigt sjuk, man blir så oerhört påmind om hur skört livet är både för människor o djur o hur viktigt det är att vi njuter av varandra så länge vi kan.


Midsommar i Värmland

Hur kan man fira midsommar om inte på 2 dagarstävling i Heelwork to Music... jättenormalt säkert...eller??

Ännu bättre blir det såklart när man startar sent på midsommarafton och tidigt på midsommardagen... men vi hann ändå med lite "normalt" midsommarfirande med mamma o pappa, syrran, barnen o Jonna på midsommarkvällen. Jonna var ledig o med hos mormor o kusinerna hela helgen vilket alla såklart uppskattade. Då kunde vi också fira henne lite i förväg på lördag kvällen eftersom det är 18 årsdag på söndag.

Mats, jag o hundarna åkte till tävlingen på midsommarafton o Eddie o jag gjorde riktigt BRA ifrån oss. Trots att Eddie bestämde sig för att freestyla lite o snurra lite extra i båda "mellan benen" positionerna på slutet så löste vi det med gemensamma krafter o domarna tyckte vår insats räckte till Diplompoäng. Hade jag nog inte riktigt vågat hoppas på med tanke på slutet men OJOJ så glad jag blev när jag såg poängen. Våra bästa någonsin, så det kanske får bli lite mer snurrar på slutet i fortsättningen också, vem vet

Ofattbart att vi redan fått två Diplompoäng i klass III, kan liksom inte riktigt ta in härligheten

Film från vår andra Diplompoäng i klass III

På midsommardagens morgon när vi tidigt tidigt står på tävlingsplatsen, endast arrangörerna och de startande i första klassen (inte mycket publik kan jag lova) i ÖSREGN så funderade man ju liiiite grann på VARFÖR i hela världen vi håller på med detta..... men men

Banvandring o dags för start. Jag har med godis o lägger som vanligt vid kopplet, Eddie sticker dit o snor det... hmmm... jag har inte tid att bli arg för vi ska in på plan o vi går in. Går fram o hälsar på domarna o VIPS är Eddie borta, ute från planen, inte vid godiset utan sticker mellan domartälten o fram till en av arrangörerna som står där. Jag ropar (lite desperat på honom) o han vänder tillbaka. Vi kör igenom programmet men bra går det då rakt inte o TUR är kanske det eftersom vi hade diskat oss när han sprang av banan (vilket jag inte tänkte på just då i röran) så himla tur att vi inte gjorde vårt bästa program nånsin för då hade det ju varit riktigt retligt.

Äsch, vi lägger bara den starten bakom oss o glömmer den. Det jag dock tar med mig är att godiset kommer INTE ligga vid kopplet i framtiden

Spelade inte så stor roll, jag var liksom redan såååå himla nöjd med vårt resultat från fredagen så helgen var GJORT för vår del redan innan dagens tävling. Dessutom fick vi se flera andra superduktiga ekipage som vi kan inspireras av, så himla många duktiga tävlande o trevliga är de dessutom, en UNDERBAR sport det här.


HtM helg i Bollebygd

Så var det dags för vår debut i "elitklassen" dvs klass III i Heelwork to Music, självklart har jag funderat en hel del på om det var rätt eller fel beslut men jag behövde göra det här för att motivera mig själv till utveckling så det fick lov att vara rätt oavsett.

Eddie o jag åkte ner till Rävlanda på fredagen o tog det lugnt så vi hann med lite rastning o fika efter vägen.

1010164_10200112572038475_146576801_n

Vi kom ner i god tid till Marlene, Per-Anders o syrran Vinna med flock där vi skulle bo. Då hann vi prata o umgås lite innan det var dags att åka ut till kvällstävlingen. De följde med o tittade o både syrran Vinna o systersonen Uno var heja-klack till Eddie   

936431_10200113709146902_1347849062_n

Syrran Vinna o Eddie, lika både i utseende o sätt 

Eddie o jag var laddade o det kändes bra på uppvärmningen, vi gick in på planen o gjorde i stort sett så bra vi kan, några småsaker som skulle kunna vara lite bättre kanske men inte var det mycket. Jag var SUPERNÖJD med vår prestation!!!

Här är filmen från fredagens tävling

Domarna gav oss jättefina kommentarer o tyckte det såg mycket bra ut, de tyckte vi kan utveckla programmet ytterligare med mer variation och fler positioner samt ännu utnyttja skiftningarna i musiken så det tar vi med oss. Inte kunde jag tro vi skulle få så fina poäng, vi klarade diplomnivå på poängen i både utförande o musikanpassningskategorierna, så himla skoj. Vi hade startat i högsta klassen o verkligen inte gjort bort oss. Tjohooo!

Det var rejält kallt o ruggigt där ute på kvällen så när vi kom hem värmde vi oss med lite firande o en riktig myskväll.

Lördag morgon var Marlene stackaren rejält förkyld o fick stanna i sängen för att kurera sig till den kommande Greklandssemestern, Eddie o jag åkte ut till tävlingen o laddade för en ny prestation. Det var soligt varmt som bara den men en helt perfekt plats att ha brukshundsklubb på för det rann en rejäl å precis efter hela appell planen så hundarna kunde svalka sig med bad.

Eddie o jag gick in o gjorde ytterligare en bra prestation men på slutet började skivan hacka o när det var ca 10 sek kvar av programmet stoppade den helt. Domaren sa att vi fick göra om vårt program om vi ville o det ville vi såklart eftersom vi ju ville visa upp vårt fina slut.

988670_668466236512592_445447840_n

Vi lämnade in en ny skiva o väntade på de två återstående ekipagen innan det var vår tur igen, inte dåligt av varken Eddie eller mig att kunna ladda om o gå in igen 10 min senare o köra programmet igen. Det gick SUPERBRA även då, också nu fanns några positioner som inte var helt hundra o vi kom lite snett på slutet o jag försökte flytta mig vilket störde Eddie men på det stora hela en riktigt bra prestation igen. Jag var så glad att vi hade kunnat göra 3 som det faktiskt blev stabila uppträdanden på två dagar, känns så himla bra.

Resultaten kommer efter en liten stund upp på hundaktiv.se o när jag kollade våra poäng trodde jag inte mina ögon när jag såg att vi hade klarat diplompoäng i ALLA kategorier, då gick det inte att hålla glädjetårarna borta. Tänk att min lilla hund o jag hade klarat att ta diplompoäng i andra starten i klass III, helt otroligt men sååå härligt!!!

Här är lördagsfilmen (andra starten med hela låten) 

Dagen blev inte sämre av att Kerstin med halvbrorsan Miles som tävlar Freestyle klass III klarade sin andra CERT-poäng (i Freestyle får man CERT istället för Diplompoäng eftersom man där kan få Championat, det kan man inte ännu i Heelwork eftersom sporten är så ny). De var så mycket värda det certet o vi kunde alla 4 hoppa o skutta av glädje

När vi kom tillbaka hem till Rävlanda så åkte Per-Anders o jag och fixade lite ärenden på HallåHund som är deras egna träningshallar med butik, jag har längtat sååå efter att äntligen få se hur det ser ut o såååå fint det var. Önskar så att jag bodde närmare så jag kunde vara där OFTA!!!

Jag passade dessutom på att handla lite i deras fina mysiga butik.

998881_10200120107586859_1956385182_n

När vi kom hem gick Marlene o jag en långpromenad med alla hundar o gick upp mot skjutbanan, Eddie reagerade förstås på ljudet men klarade det bra o vi gick först emot och sedan förbi för att lämna o gå ifrån. Kändes som det blev rätt bra träning för honom o han kunde se att de andra hundarna inte brydde sig så mycket heller.

Blev god mat, vin o en mycket trevlig kväll med förstås en massa hundprat men även lite annat. Jag t om glömde bort att jag var gäst o råkade säga när jag pratade i telefon att nu måste jag lägga på o ta hand om gästerna , Marlene o Per-Anders funderade lite på om jag hade flyttat in för gott eller så...hahaha.

Söndag morgon tackade Eddie o jag för oss o åkte mot en tredje tävlingsdag. Mentalt lite svårt att ladda om med tanke på att ja var så himla nöjd med de två första dagarna.

Kerstin o Miles tävlade före oss o de gjorde ett superbra uppträdande även idag o klarade sitt 3:e CERT och fick FREESTYLECHAMPIONAT   Då fick vi gråta lite glädetårar för deras skull såklart, så himla skoj att de klarade det o de är så väldigt mycket värda det!!! Han är inte bara snygg den där halvbrorsan, han är attans duktig också

999258_639084659454067_176431506_n

Kändes på något sätt ännu mer som jag redan var klar med den här helgen efter det o dessutom började det regna när det var dags för vår klass. Nåja bara att fokusera o ladda om o jag tyckte vi gjorde det, kändes bra på uppvärmningen o innan vi gick in men sen vet jag inte, Eddie kändes busig redan från början o vi kom snett i starten o sen gick det lite hipp som happ. Ser nästan bättre ut på filmen än det kändes men det var inte den "vanliga" Eddie som blir uppvarvad o hopp/skuttar utan det var en BUSIG Eddie så jag blev bara så himla full i skratt o antagligen blev jag då också himla otydlig mot honom. Hur som helst så genomförde vi programmet med ett stort leende o en riktigt BRA känsla inombords o kanske var det så att vi redan var nöjda med vad vi presterat o det här var liksom en gång för mycket just denna helg. Jag är i alla fall säker på att vi både sprang av planen med en härlig glad känsla inombords o det är ju det allra viktigaste inför nästa tävling.

Vi fick trots allt inte katastrofdåliga poäng så domarna var nog lite snälla mot oss idag   o vi packade ihop. Nu var det ösregn o jag hade precis lastat in det sista o skulle stänga dörren när åskan började. BRA tajming för oss, synd om de stackare som hade sin klass kvar. 

Här är filmen från söndagens tävling

Vi åkte de knappa 40 milen hemåt med ett leende på läpparna o en härlig känsla i kroppen. Nu får vi träna vidare, utveckla programmet o finslipa detaljer, precis sånt som vi tycker är kul båda två.

Med våra 3 resultat i helgen gick vi in på en 9:e plats på topplistan "Årets Heelworkhund" o där räknar man de 4 bästa resultaten under året o de 10 första på listan kvalar in till SM. Än är det ju inte så många som har fullt med starter eftersom det inte varit så attans många tävlingar så listan kommer såklart ändras en hel del under året. Det blir sannerligen inte lätt att ta en SM plats o vi behöver bli ännu bättre för att ha där att göra men vi gör ett seriöst försök i alla fall. Det är ju hur som helst vägen som är mödan värd 

1000042_10200116936027572_1497320110_n

Tusen TACK Per-Anders o Marlene för gästfriheten o samvaron,

alltid lika underbart att vara hos Er.

GRATTIS Kerstin o Miles, ni är fantastiska!!


Goldendagen

jaha o så ytterligare en dag i ösregn o med åska... men SKA de VA så här hela sommaren???

men tänk... efter morgonens ösregn o åskväder så sprack himlen upp o vi fick uppehåll hela dagen i Kvarnhagen när årets upplaga av Goldendagen hölls på söndagen.

Zandra o jag hade en station där man kunde prova på en rallylydnadsbana med inslag av både lydnad, rally och lite freestyle-moment så mixade skyltar från alla klasser. Dessutom hade vi ställt upp förslaget till Tävlingslydnadsbanan till GRK Västmanlands DM i höst så man kunde prova på och komma med synpunkter. Skoj att många som först var tveksamma till rallybanan sen tyckte det var jätteskoj när de hade gått den, känns som rally kan passa så många o nästan alla hundar oavsett ålder skiner upp o gillar det.

Eddie o jag fick chansen till supervärdefull tävlingsträning när vi fick visa upp vårt HtM program i pausen innan utställningsfinalerna. Musiken strulade lite när vi skulle få igång den o tänk att även det är så himla nyttigt att få träna eftersom det händer nu o då på tävling också o dessutom gav det oss chansen att få göra 3 tävlingsingångar på en uppvisning, inte illa alls o såå nyttigt!

7138_5000947462878_237792109_n

Foto: Nils-Gunnar Karlsson

Gillade vår start denna gång men sen fanns det en hel del framför allt hos mig men också hos honom som inte var jättebra just idag, har hela programmet filmat men i Mats mobil som just nu inte är hemma eftersom han är borta o jobbar men det klipptes ihop en film från hela Goldendagen FILMLÄNK där de på lilla snutten med oss, tyvärr lyckades fånga i stort sett alla de misstag vi gjorde (är inte det lite typiskt??). Å andra sidan är det perfekt att hålla på med en sport som nästan ingen kan, för de som tittade på vet ju inte vad som är fel eller rätt ur domarhänseende o verkade överlag tycka vi gjorde ett bra framträdande. Roligast var att flera stycken frågat mig om Freestyle och HtM efteråt så visst finns det ett intresse bland goldenägare om vi bara får marknadsföra oss lite mer.

Allvin ställdes ut (finns också med lite på filmen), mest för att få ett jättebra träningstillfälle i verklig miljö och att han sen lillgrabben, fick HP och gick o vann hela hanhundsklassen samt blev BIM, ja det gjorde förstås inte träningen sämre på något sätt. Faktum är att han uppför sig bättre o bättre i ringen för varje gång o domaren gillade hans fina rörelser MYCKET

bis_2013

Foto: Kristina Karlsson

PS! Notera att han dessutom kan vifta på svansen nu, tjohooo

..undrar hur många som förstår hur mycket vi tränat på det

Han var själv mycket nöjd med sin insats, ja precis som vanligt alltså   men tyckte kanske tuggbenen var lite roligare än rosetterna, matte var dock såklart mer glad åt dem än benen, så lite åt oss båda 

944122_5000130162446_291430030_n 

Trött tröttare tröttast var i alla fall matten när hon kom hem och fick söndagkväll efter en högintensiv vecka. Somnade dundertidigt o vaknade pigg nästa morgon, lycka


Koreografi- o musikvalskurs

Så var det dags för Linköping och konståkningskurs, ja eller hur??? Vad finns det för likheter mellan konståkning och freestyle kan man undra??? MASSOR visade det sig

En oerhört intressant o givande dag med konståkaren Daniel Carlswärd, där vi började med att titta på några konståkningsvideor och Daniel pratade o berättade vad de gjorde o hur de tänkte när de planerar koreografi och väljer musik. Det var också under hela dagen mycket prat runt att klippa ihop olika låtar o hur svårt det är, vilket vi nog allihop enhälligt höll med om, så vi får se om det blir en klipp- o klistrakurs också framöver

931292_4996352628010_868242458_n

Sedan gick vi över o pratade freestyle och HtM, de som hade hundar med sig visade upp sina program, vi filmade och gick sen in och analyserade tillsammans med Daniel o han kom med goda råd om hur man kan förbättra programmet ytterligare genom anpassning till musiken osv.

Han var förvånande duktig på att omvandla sin kunskap till hundträning/trix/positioner osv och kom med massor av goda råd, så klart nyttiga för den som hade visat upp men troligen minst lika värdefulla för oss andra eftersom man kan plocka av alla idéer man fick sig till livs.

Dessutom hade vi många bra diskussioner runt vad som bedöms hur o varför eftersom många av de som deltog själva också är domare, så för mig var det ett extra värde av kursen o dagen gav mig lite mer förståelse i vad domarna värderar o hur de tänker.

Det slumpade sig också så att det var flera jätteduktiga HtM ekipage som visade upp sig vilket jag såklart tycker är extra skoj att se på eftersom jag är lite nördigt förälskad i den grenen av sporten.

Tycker framför allt att det jag tog med mig hem från dagen var att lyssna mer på själva musiken o följa den, eftersom jag inte är det minsta musikalisk har jag tyckt just det varit svårt o har lättare att bygga på struktur o logik osv men tycker faktiskt att jag lärde mig hur jag kan tänka o lyssna o tror att vi med tiden kan utveckla o förbättra oss en hel del tack vare detta. 

Trevliga duktiga kurskompisar o bra instruktörer, DÅ blir det RIKTIGT BRA.

Tusen TACK till Yvonne som fixade så kursen blev av, o jag är sååå glad att jag orkade åka iväg trots att veckan innan varit lite maxad.

- - - - - - - - - -

943522_4997300491706_1160687997_n

På vägen hem åkte jag förbi minneslunden där Marita vilar o funderade en stund på hur dumt allt blir ibland, den här kvällen borde vi firat hennes 50-årsdag som skulle varit på söndagen, men så blev det tyvärr inte. Fattar fortfarande inte riktigt att hon är borta för alltid o kanske hon ändå inte är det eftersom hon på något sätt finns runt mig hela tiden o jag tänker verkligen på henne varje dag o mest är det roliga, skojiga, tokiga o mysiga minnen som gör mig glad o trygg.

 Saknar Dig Vännen


HtM i ösregn

Så var det bara att växla om från fredagskvällens rallytävling med Allvin till HtM tävling med Eddie. Den arrangerades av Skarpnäcks Hundungdom på Sthlm Södra BK.

När vi vaknade och gjorde oss i ordning på lördagsmorgonen så strålade solen o det var JÄTTEVARM redan tidigt på dagen. Eftersom HtM skulle gå på em behövde vi inte alls stressa iväg tidigt vilket var skönt o det sista jag sprang in o hämtade när vi skulle åka var short o bikiniöverdel så jag skulle härda ut värmen där på tävlingen. Föga anade jag då att REGNKLÄDER hade varit MYCKET smartare att hämta

Hörde nyheterna på radion på vägen mot Sthlm o de pratade om regn o ÅSKA!!!!! men herre gud det var ju strålande solsken, måste vara fel, men eftersom jag inte sett någon väderprognos alls utan bara helt blåögt tittat mot himlen hemma så fick jag väl skylla mig själv. Värre var om det blir åska tänkte jag för stackars Eddie som blev livrädd för det efter nyårsfyrverkerierna som gick fel hos grannarna.

Det började så smått dugga när vi kom fram o vi hann se slutet av Freestyletävlingen när regnet ökade i intensitet men ett badlakan från bilen funkade ju rätt länge som en skaplig regnkappa för all del.

Vi värmde upp lite på agilitybanan o jisses va lycklig han var grabben, man får lite ont i magen när man ser hur han skiner upp så fort han ser agilityhinder. Kanske borde vara det vi höll på med istället, eller så är det just för att han gör det så sällan som det blir så skoj, vem vet??

När det var dags för oss att köra så öste regnet ner o alla som absolut inte var tvugna att stå där ute av någon anledning, ja de lät bli så det var inte vidare mycket publik att bli nervös över direkt.

Kerstin var snäll o stod under sitt cirkusparaply o filmade oss, TACK världens bästa!

Jag var jättenöjd med vår insats , det var lite ofokus i starten och position 5 åt höger var dundersned o jag SÅG det vet jag med mig, men rättade inte upp, fråga mig inte varför eftersom jag verkligen bestämt mig för att göra det o dessutom hade en plan för hur jag skulle göra men nåt gick fel i hjärnkontoret hos matten . Bortsett från den grejen tycker jag själv att detta var ett av våra allra mest kontrollerade o fokuserade framträdanden någonsin . Nästan inga hopp/skutt o han var MED mig o jag var MED honom, vi var ett team, ett par o vi hade riktigt skoj ihop, precis som det ska vara på tävling

En av domarna gav oss uppflyttningspoäng men tyvärr inte den andra IGEN!!! så visst kändes det lite visset efteråt, jag hade så gärna velat ha den sista uppflyttningspoängen i klass II och fått diplom även där men efter en stunds övervägande så bestämde jag mig för att tänka om.

Tittade igenom hela NM finalen i HtM o stärkte upp mitt självförtroende lite o efter det bestämde jag mig, vi skippar diplomet i klass II och flyttar upp i klass III. Kände att jag verkligen inte hade någon motivation alls att köra fler tävlingar i klass II. Kände att efter 11 starter, 2 uppflyttningspoäng och på resterande 9 tävlingar har vi på 7 av dessa haft uppflyttningspoäng av den ena domaren men inte av den andra och totalt har det inte räckt till uppflyttning. Självklart tänker jag då som så att vi inte har tillräckligt mycket marginal och inte är tillräckligt bra för att komma upp i klass III (på riktigt) å andra sidan är de kommentarer vi fått till de låga poängen så motstridiga att jag inte vet vad jag ska tro.

Bedömningssport är som det är o man måste gilla läget och det brukar jag då sannerligen vara den som verkligen tycker, men just nu kände jag att för att kunna motivera mig själv att fortsätta och inte ta en tävlingspaus helt o hållet så måste vi göra något annat o då har det ju länge varit klass III som hägrat så nu kör vi på det. Elitklassen here we come (o sen får vi utvärdera om det var rätt eller fel beslut efter de 5 tävlingar vi nu har inbokade på i stort sett en vecka)

Här är filmen från regntävlingen

o inte lite blöta vi OCH alla våra saker var när vi kom hem.


Fler bílder från kennelträffen

Världens bästa fotograf Mille Selander hade tagit massor med fina bilder från kennelträffen o här kommer några av dem där vi hade fastnat.

960287_10151668083862392_646160791_n (2)

945187_10151668086107392_277226946_n (2)

575924_10151668086287392_1856747495_n

971197_10151668086617392_1816995081_n

923059_10151668086452392_1342375372_n

307025_10151668086777392_552204173_n

960217_10151668087127392_388354572_n

420039_10151668086937392_865150289_n

424599_10151668087312392_1518537605_n (2) 

TUSEN TACK Mille,

så skoj med bilderna o jag tycker man ser hur kul vi verkligen hadeRSS
«mars 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009