Blogg

Spårkurs med Tobias Gustavsson

En kurs som jag sett fram emot länge, jag skulle vara med som åhörare utan hund för att vara säker på att kunna ta till mig så mycket som möjligt o koncentrera mig på innehållet.

Lurade i sista sekunden med Mille också vilket var skoj, då kunde vi lyssna tillsammans o ha nytta av detta när vi tränar tillsammans i framtiden. Zandra o Linn var förstås också med så vi är många som lärde oss tillsammans o kan hjälpa varandra framöver.

En riktigt intressant kursdag och många detaljer som förklarade varför vi ibland upplever att våra hundar har problem med spårningen. Däremot tycker jag också att en del av det Tobias gick igenom också bekräftade sånt jag själv tidigare känt på mig och tänkt o tyckt men inte riktigt haft faktabevis för.

Det jag framför allt tar med mig från kursen är hur noga man kan o ska vara med spårnoggrannhet i kärnan o då har jag ändå alltid känt mig jättepetig på detta jämfört med många andra o ändå kan jag vara MASSOR MERA PETIG insåg jag, lite skönt men också utmanande.

Jag tar också med mig vetskapen att hundarna kan mycket mer än jag tror o förstår, och i och med det hoppas jag att vi kan komma igång och köra mer hårda spår framöver (dvs asfalt) det känns sååå himla coolt o spännande o jag tror både Allvin o Eddie kommer gilla det skarpt om de väl får kläm på det.

Superinspirerande kurs o jag köpte även en av hans böcker som jag ska försöka hinna läsa så fort som möjligt för att fylla på mer inspiration.

TUSEN TACK Linn som arrangerade o Zandra som såg till att jag anmälde mig o Mille för att du följde med!


Ingen bra hunddag - men Rasmus var duktig

Söndag var sannerligen ingen bra dag för oss vad gäller hundarna

Mats o Eddie var i Stockholm på B-prov med dummy, vi tänkte det kunde passa Eddie bra men inte just då i alla fall visade det sig. Han kändes rätt okej på uppvärmningen men gick sedan upp i varv när det var hans tur o den första vattenstationen hade gått skapligt, där gick det ju inte att ställa till det så mycket.

I transporten till nästa station kände Mats att Eddie var på väg att explodera och det var på håret han gick kvar vid sidan o när han sedan skickade honom på markeringarna så for han iväg, hittade visserligen markeringen direkt men krånglade sen med dummyn, kollade skytten o larvade runt. Kom i alla fall in med båda enkelmarkeringarna efter en massa blåsande o krånglande från Mats. På söket sen så sprang han ut och hittade första dummyn, tog sen den med sig o sprang till en annan o minns inte riktigt om han bytte eller la sig där o tuggade på den eller vad han nu gjorde. Mats valde i alla fall att bryta tävlingen där och det gjorde han såklart helt rätt i.

Vet inte om det är effekt av att han blev så rädd vid nyår för grannarnas fyrverkeri o smällare men han verkade i alla fall inte få panik över skotten här men däremot drog det upp honom i stressnivå så till den grad att alla hans gamla unghundsbeteenden var vips tillbaka. Grabben var som i 1,5 års åldern o just den var inte superperfekt om man tänker jaktapporteringsmässigt

 

o ändå var detta som hände det minsta problemet i vår familj under söndagen. Jag hade lagt ett viltspår till Allvin på lördagskvällen som vi skulle gå på söndag fm o det gjorde vi. I den första återgången tyckte jag mig känna att jag var med o styrde lite väl mycket o ville verkligen undvika det i den andra så jag släppte linan ett ögonblick när han ringade i återgången o VIPS var han försvunnen (som en oljad blixt) och själv var jag så inne i själva spårarbetet o ringningen så jag hade första sekunderna inte en tanke på att han verkligen skulle vara BORTA men vaknade rätt snabbt när jag hörde någon skälla en bit bort. Det var ingen hund som jag först trodde, det var en stor rådjursbock för sen kom bocken springade i full fart med Allvin efter sig (i sele o lina o hela alltet) o sen var de båda borta igen, jag hörde skällande o sprang åt det hållet o sen såg jag dem komma igen, bocken först o Allvin efter. Det var som en film, fast en rätt obehaglig en, hade säkert kunnat vara en komedi om det inte var min EGEN hund som var med.... Lite "Marley o Me" känsla typ

 

Sprang o gick om varannat runt runt i området o funderade på om de rackarna skulle ge sig ut bland husen o skämma ut sig och funderade också på om Allvin kan komma ikapp bocken o vad han i så fall skulle göra??? Då kommer en farbror med en goldentik gåendes på stigen men de har inte sett Allvin men lovar hålla utkik o det går inte lång stund från att jag lämnat dem tills han visslar på mig, självklart har tjejtjusaren Allvin avbrutit sin bockjakt för att gulla lite med den tjusiga tjejen. Ja rätt skönt när jag väl höll i linan igen kan jag lova o vi bytten den snabbt till koppel o gick hem. Klöven hämtar vi en annan dag.

Försökte tänka positivt på hemvägen även om det var svåååårt, tänkte på vad Stefan sagt dagen innan, det är inte helt lätt att fixa ett maxpulspass till hunden.... MEN... HUR SVÅRT var det tänkte jag??? BRA att han var uppvärmd innan, synd han inte hade pulsmätare på sig, BRA att vi tog nedvarvning på hemvägen... jodå tänker man så - då var det inget dåligt pass alls, antar att med adrenalinpåslaget o full fart över stock o sten (INGEN lätt terräng alls i den skogen, riktigt bökig faktiskt) i 15-20 min... rätt okej som maxpulspass antar jag

Vad gäller viltspårandet känner jag starkt för en liten paus just nu, först de 2 senaste passen där jag krånglat med spårläggningen o så nu detta, rast/vila på det en stund tror jag!! 

Dessutom var det extra tråkigt att jag just idag fick veta att vår Eddies o min HtM tävlingskurs blivit inställd pga för få deltagare  Jag ville verkligen gå den kursen men men inte mycket att göra åt. Vi var sen inte särskilt sugna varken Mats eller jag på att rasta juvelerna på kvällen men fick ju lov i alla fall o höll hårt i kopplena

Det som ändå var väldigt positivt den här dagen var att jag åkte till Kumla/Hallsberg o tittade på Rasmus första dansuppvisning, det var riktigt skoj att få vara med på. Duktiga Rasse masse

o Allvin han låg hemma själv o vilade sig tills Mats o Eddie kom hem, antar han återhämtade sina muskler o sorterade intrycken

Film från dansuppvisningen 


Blodspår både här o där

Lördag kväll la jag ut ett nytt viltspår till Allvin, la 3 återgångar varav den ena var riktigt snäv, hade en helt oblodad vinkel, en riktigt spetsig vinkel. Generellt sett blev rätt långt mellan blodningarna men lite mer på varje ställe (pga en dum droppkork) o spåret var nästan 800m långt så det längsta hittills tror jag.

487484_4647391824208_968586767_n

På förmiddagen idag fick han gå spåret o Mats följde med för jag tänkte vi skulle testa skott på slutet. Allvin tog starten riktigt bra o Mats tyckte jag krånglade till det lite för honom när jag inte riktigt var klar när Allvin hittat spåret.... så bättre förberedelser på matte nästa gång men bra jobbat av Allvin!! Han gick med riktigt fint tempo i spåret tycker jag (för att vara honom) o så länge han håller spåret sköter han tempot men så fort han lyfter nosen för nån färsk vittring så ökar tempot o jag tränar mig för att kunna bli bättre o bättre att läsa honom o se vad han har för sig o hur han då ser ut så jag ska veta. Det är jättebra för den delen att lägga spår när det delvis är snö kvar för då ser ju jag precis vart viltstigarna är o vart mina bloddroppar ligger osv osv.

Han gjorde idag riktigt fint arbete i den riktigt spetsiga vinkeln o i alla återgångarna, även den återgången som var väldans snäv fixade han galant. Efter ca 600 m tappade han lite fokus o jag misstänker att han blev lite trött i huvudet där (var ungefär på samma ställe som han tappade lite förra gången också... det är en svår övergång där man korsar en promenadstig... blev lite irrande runt innan han kom på spåret igen o bra för mig att notera detta, tror fortfarande det är nyttigt att träna på längre spår än man ska gå på tävling, för att träna uthålligheten men nästa gång ska jag vara mer beredd när detta händer o pausa honom en kortis kanske sådär 15 sek o se om han då kan återhämta sig o orka fokusera vidare.

Eftersom han nu strulade lite runt runt när det inte var så långt kvar bestämde vi oss för att skippa skottet idag, vi tar det en annan gång när han är piggare o har mer flyt på slutet, ingen panik med det. Bättre att ge det bra förutsättningar när man väl kör. Däremot fixade han till det när vi väl var på spåret igen o gick det snyggt o fint o markerade klöven o var såklart som vanligt väldigt nöjd med sig själv

485992_4647392544226_1966377451_n

Idag ville han t o m bära klöven hem, annars brukar han mest vara intresserad av att lämna den till mig för att få nån gottensbelöning, men nu var t o m den lite skoj att bära vidare (efter att gottiset var slut förstås).

 

På eftermiddagen tyckte Mats jag skulle följa med ner till isen, jag har rejäl "sjöis-fobi" så brukar aldrig uppehålla mig i närheten av den men när han lovade att jag fick sitta på bryggan, dricka kaffe o bara titta på honom o hundarna så följde jag med lite tvekan med.

426483_4647762993487_1400118030_n

Visst var det en härlig ljusterapi därnere, solen sken o det var vitt vitt vitt överallt, nästan som i fjällen. Mats lekte lite med Eddie o jag vet inte om det var via ett för hårt tugg i belöningsbollen eller om det var när han gnagde på några vasstrån som han fick hål i tungan.. ja Eddie alltså... men nåt hände o jisses vad det blödde.... stora blod-BADET o jag hade fullt sjå att inte få hela bryggan nerblodad så han fick hålla sig kvar nere på isen. Blodet droppade från munnen o ner på tassarna o isen o spred ut sig i snön så det såg ut som nåt riktigt allvarligt hade hänt, vi gick upp till bilen för att hämta Allvin o det droppade hela vägen så han kunde spåra oss tillbaka ner till badet sen. Hade ju gått ett viltspår på morgonen o nu var det hundspår... inte lätt för den gossen att sortera ut alla övningar i sin lilla hjärna.

Det lugnade sig något men så fort han tuggade på en isbit eller något (vilket man tyckte skulle vara bra) så startade det om, så det bästa verkade vara att han låg helt stilla o orörlig. Väl hemma försökte han slicka bort det som droppat ner på tassarna o då såg det om möjligt ännu värre ut. Tur vi visste vad som hänt annars hade man ju blivit livrädd om man kommit hem o sett det här:

486169_4647753553251_1486348080_n

Tog i alla fall inte lång stund när vi väl var hemma o han låg stilla innan det läkte ihop så mycket att jag inte ens kunde hitta såret, tur de har bra läkkött de busiga vovvarna.

PS! Kaffet smakade jättegott där på bryggan o isen höll   


Viltspårsträning som blev väl viltig

Mille o jag var så ambitiösa o bestämde oss för att trotsa kylan o lägga spår till Allvin o Tekla i Torshällaskogen på lördag em som vi skulle gå sen på sön fm.

Träffades ute i skogen o gick först en promenad med Remy, Berta, Tekla o Eddie lösa i skogen, de sprang runt o hade så trevligt så. Efter en dryg timmes promenad packade vi in hundarna i bilarna o började lägga spår åt varsitt håll.

När jag gått en bit så stöter jag på en jägare som tycker det är högst olämpligt att jag lägger spår just där för han ska sätta sig på pass o jaga vildsvin precis där

Skogen är full av vildsvin o de måste jaga av en del eftersom grisarna nu börjat gå in i trädgårdarna i utkanten av skogen o han behöver väl inte övertala mig sådär jättelänge om att jag ska avbryta mitt spårläggande o gå tillbaka. Ringer Mille som nästan lagt klart sitt spår o hon var inte så svårövertalad hon heller om att komma tillbaka till bilarna, tror inte Mille gillar nassegrisar hon heller

Ja -17 grader o drygt 2 h ute i skogen till i alla fall ingen spårnytta men men sånt är livet.

När jag kom hem bestämde jag mig i alla fall för att lägga några spårupptag som Allvin kunde träna på nästa dag så jag gjorde 3 spårstarter på o alldeles utanför tomten här hemma. Söndag morgon fick Allvin gå ut o ta på sele o lina o jag släppte på honom några meter ifrån första starten o så fick han leta. Han irrade runt o hittade allt möjligt spännande men inte precis spårstarten ... naja till slut var han på rätt ställe o nosade o jag klickade, sa sitt o gav stora belöningar.

Sen upprepade vi det på alla starterna jag hade lagt o med ungefär samma resultat...hmm.. funderade starkt på om min metod jag hade tänkt ut kommer funka....

Gick in o hämtade Eddie, selade på o släppte på "sök starten" som var ett helt nytt kommando för honom, men med sele o lina på sig så tog det inte många sekunder innan han lokaliserat platsen o grävde med tassarna till blodet jag droppat ner kom upp o färgade snön röd. Klick o belöning o så på nästa 2 platser o precis samma sak, duktiga Eddie!!!

Det är jättelänge sen Eddie spårade men det fanns så mycket erfarenhet kopplat till selen o linan så han fattade precis vad han skulle leta efter när han fick det på sig, däremot var han nog lite besviken på att på 3 spårstarter fanns NOLL spår att gå, han som hellre spårar än hittar slutet

Det bekräftar i alla fall för mig, att mitt tänk funkar, Allvin behöver verkligen träna på att HITTA spårstarten och det är inget jag kan ta för givet bara ska finnas där. Skönt, då vet vi o så tränar vi vidare.


Viltspår

C.Surf On Line_Allvin Solvik spår 26okt2012 ©Mille Selander 0194_

Idag har Allvin gått anlagsprov i viltspår och det gick fantastiskt bra och han blev "Godkänd så det visslade om det" sa domaren. Vi har tränat ordentligt och kände oss redo, gick spår som Mille hade varit gullig o lagt till oss förra fredagen o sen den här fredagen gjorde vi ett genrep på egen hand. Eftersom jag kom ut lite sent att lägga spåret i fredags så fick vi lov att gå det i kolmörker med pannlampa men det gjorde ju att jag hade svårare att känna igen mig trots att det var mitt eget spår så jag fick träna mig på att lita på Allvin. Han gick otroligt bra i fredags o även om han ringade lite speciellt där det är så blött så han nästan måste simma så kände jag att jag kunde lita på honom, han vet vad han gör o han löser uppgiften. Både Allvin o matte bättrade på vårt självförtroende och var jättenöjda med genrepet (trots att det var lite klurigt att hitta tillbaka hem sen i mörket).

Allvin mörkerspårar

Så idag var det dags för prov och Mille o jag åkte förväntansfulla iväg mot Härad med Allvin o Tekla, även om man känner sig trygg o vet att ens hund KAN så vet man ju aldrig vad man råkar ut för när man väl står där. Domaren berättade om en öppenklass hund som misslyckats på förmiddagen hos honom eftersom ett vildsvin eller flera hade gått precis över spåret o taxen som gått provet hade blivit jättejätterädd o ville inte gå vidare.

Allvin fick börja så han slapp sitta i bilen o bli upprörd över att behöva vänta på sin tur (inte hans starka sida) och han tog spårstarten jättefint och gick balanserat iväg i bra fart men ändå som jag tyckte långsammare än vanligt. Han gick otroligt säkert i spåret o jag var aldrig orolig för att han inte var rätt. Han var lätt att läsa av och så fort han tappade spåret något så ställde han sig uppsträckt, funderade o vädrade innan han fick vind i nosen o hittade tillbaka till spåret helt på egen hand. Såg nästan ut som han sa till oss... "vänta lite, jag ska bara känna efter vart det är... snart klar...japp här är det, nu går vi vidare"

Han ringade lite i första vinkeln och bloduppehållet på andra raksträckan noterade han inte alls utan bara tuffade vidare. Jag tyckte han höll fint tempo hela vägen (är ju van med racerturbon Eddie) men domaren blev lite svettig visade det sig efteråt o rekommenderade att vi inte ska gå prov för alltför gamla eller otränade gubbar . Allvin gick rakt fram mot klöven, tog inte upp den utan mer frysmarkerade nosen på den när vi kom fram men det var ju inte svårt för varken mig eller domaren att se att han hade koll på läget. 11 min blev tiden och spåret var 620m långt.

Domaren sa att han blev "godkänd så det visslade om det" och trodde som vi att får han lite längre liggtid framöver och fler svårigheter i spåret så kommer farten bli ännu lite lugnare. Nöjda o glada gick vi tillbaka till bilen o bytte hund.

Nu var det Teklas tur o hennes spår låg en liten promenad från bilen. Hon var supersnabb i spårupptaget o nästan så matte inte hann med men tuffade på fint (men inte precis långsammare så nu var domaren JÄTTESVETTIG, tror han hade alldeles för mycket kläder på sig ). Tekla inte bara spårade utan plockade även upp en tom flaska och en handske som låg i spåret (kanske kan bli bruksspår för henne också i framtiden ).

Ett par ringningar gjorde hon o en lite större men då hade matte full koll o kunde enkelt hjälpa henne tillbaka till spåret o sen var det full fart framåt igen. Så även hon klarade sitt anlagsspår utan problem o domaren tyckte det hade varit trevligt att döma oss och hälsade oss välkomna tillbaka för öppenklass spår i framtiden.

Med två godkända hundar i bilen var det två mycket nöjda mattar som åkte hem o firade med chokladtryffel medan hundarna kalasade på kycklingkorv.

C.Ram Di Dam_Tekla, C.Surf On Line_Allvin Solvik spår 26okt2012 ©Mille Selander 0193_

TACK bästa Mille för sällskapet o tänk vilka fantastiska spårhundar vi har

Nu tränar vi vidare för framtida utmaningar.


Viltspår

Eddie o jag skulle tävlat HtM i Linköping idag men efter debuttävlingen i klass II började jag göra om programmet lite utifrån de domarkommentarer vi fick o det resulterade i att vi nu inte har något program alls. Det nya får vi inte till o det gamla är borttappat.... tror mest det beror på min energibrist, får inte till bra träningspass, kör för mycket själv utan feedback eller filmning o då går det inte framåt som det ska. Träningen blir ineffektiv o man belönar inte rätt saker o nu är det som det är. Kändes helt bortkastat o bara risk att vi tappar mer energi om vi åker så pass långt som till Linköping för att köra en och en halv minut o misslyckas. Hjälper varken Eddie eller mig att bli piggare så vi strök oss. Inte likt mig alls, brukar se till att jag är klar när jag bestämt mig men ibland så får man göra sånt man inte brukar o det bästa är att det känns mer rätt än något annat just nu. Vi kommer igen vid ett senare tillfälle när vi fått energi i träningen igen.

Istället blev det då tid för Allvin att prova sitt andra viltspår, första gången för några dagar sedan körde vi BARA klöv o inget blod alls och idag hade vi lite blod i start o slut o på ett par ställen efter vägen. Blodet idag var mest för jag ville se hur han reagerade på det. Första gången Eddie gick spår så blev han JÄTTERÄDD för blodlukten o det tog några gånger att komma över.

Jag vill att Allvin primärt går på klövspåret, dels för att det känns mest naturligt vid ett ev riktigt eftersök (inte säkert det finns något blod alls då) och dessutom gör det ju att bloduppehåll på tävling inte blir något problem alls. Allvin är inte precis den rädda typen o tyckte mest blodet var jättespännande o intressant så det var inga problem utan precis som jag trodde, mer som en krydda på det i sig intressanta o spännande spåret.

Han hittar själv starten o går ut rätt väg efter lite funderande o undersökande. Han klarade passagen över en välanvänd stig (som jag tänkte kunde vara en svårighet) hur bra som helst, tog inte ens notis om den men däremot blev det lite svårare när vi kom uppför backen efter stigen för där misstänker jag att det nyligen gått vilt eftersom han då luftvittrade MASSOR o for lite fram o tillbaka men jag stod kvar lugnt o stilla i spåret tills han själv valde att gå tillbaka o fortsätta spåret, duktig liten valp

Allvin har (precis som Eddie) en tendens att vilja gå lite väl fort när det blir lätt så det gäller nog att inte göra för lätt här i början o gärna lite bökig terräng så han inte lockas att skynda på. Bättre han blir noggrann som tusan. Ska också väldigt mycket tänka på mitt eget tempo o hur jag beter mig i spåret, fick massa bra tips från domaren när Eddie gick sitt senaste spår då han sin vana trogen höll lite väl hög fart (i alla fall för att en ev skytt ska vara såpass i skick när han kommer fram så han orkar sikta o skjuta rätt ).

De få blodfläckarna jag hade efter vägen markerade han genom att undersöka dem supernoga. Han markerar klöven fint o tar den på luftvittring sista metern/metrarna, är intresserad utan att vara överdriven. Med Eddie hade jag ett jättejobb att få honom att markera o ta klöven alls, han ville ju bara SPÅRA MERA o klöven var för honom bara ett onödigt stopp i det roliga arbetet.

Vi spårar vidare, mest bara klöv, sakta tempo, fokusera på noggrannhet, inte välja alltför enkel o störningsfri miljö (gör inget att vi har mycket vilt i våra marker utan känns bra att han redan från början får lära sig sortera bort dem) o okej om det är lite bråtig terräng så vi naturligt får ett lugnt tempo i arbetet. Känns jätteroligt att vara igång med spår igen, var rätt länge sen nu.

Glad o nöjd liten goldenpojke

Allvin viltspårar


RSS
«mars 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009