Blogg

Europamästerskap FS & HtM i Österrike

Vilken resa, vilket landslag och vilka framgångar för Sverige ojojoj

Jag åkte egentligen med Anna och Flynn för att vikariera som coach och chaufför eftersom deras husse inte kunde följa med. Nu fick jag såklart förmånen att följa hela laget och bistå dem med glada tillrop och peppande uppmuntran eftersom jag var den enda som var med och inte tävlade själv.

För mig var det första gången jag skulle flyga med hund men Anna och Flynn var mer vana eftersom de i somras var i Moskva på VM. Flynn var chill på Arlanda och tittade nyfiken på allt ståhej där. Vi fick den gigantiskt stora buren incheckad till slut och en timme innan vi skulle lyfta lämnade vi in Flynn i buren o då kändes det som han nästan tyckte det var skönt att få vila lite.

Burreglerna för flyget säger att hunden ska kunna stå upp i buren och ha fritt spelrum för öronen och eftersom Flynn är relativt hög och dessutom har uppåtstående öron så behöver han en JÄTTESTOR bur, ser verkligen helt överdimensionerad ut för honom och de flesta som ser buren tror ju att vi fraktar någon slags cirkusdjur antagligen. Många nyfikna blickar på flygplatsen

Flyga med hund

Väl framme i Österrike så hade vi stora problem att lista ut hur man fällde sätena i hyrbilen och när vi väl listat ut det så insåg vi att buren trots det var alltför stor för att få plats

Då fick vi skruva isär det och ca 2h efter att vi hade landat kunde vi lämna flygplatsen för att åka de dryga 10 milen till Krieglach. Vi bodde endast någon kilometer ifrån tävlingsarenan och vi bodde på ett supermysigt litet hotell med enormt god mat och gigantiskt stora portioner.

Vi rester ner på tisdagen, onsdagen var vi mest ute och promenerade och tittade på den vackra naturen och den mysiga lilla byn. Allt eftersom under onsdagen droppade övriga i laget in, några flög medan andra åkte bil hela vägen. Det går endast att få med en hund per flyg så alla som flög ner blev tvungna att välja olika flyg, lite trist men inget att göra åt.

Krieglach

Torsdagen var träningsdag och Svenska laget hade en dryg timme att dela på där de olika deltagarna valde lite olika varianter, några tränade samtidigt och fick längre tid medan andra behövde hela planen för sin träning och valde lite kortare tid själva.

På kvällen var det invigning och både lättsamt och jättetrevligt arrangerat, trots att det mest var de tävlande som deltog på invigningen så blev det riktig mästerskapskänsla.

Fredag var det HtM kval och Anna & Flynn skulle tävla tillsammans med Ewa och hennes två hundar Okk och Tia samt Anita och Emmi. Det gick superbra för Anna som kom 2:a!!!!!! och även Ewa gjorde superinsats med både Okk och Tia och kvalade in till söndagens final. Emmi tyckte det var lite jobbigt med miljön på tävlingen, kämpade på väl men det räckte inte till final. På samma sätt som Emmi var det många andra hundar som också påverkades av miljön, den stora arenan med hög "sarg" runt planen och publiken väldigt högt upp på läktaren och det såg för många hundar väldigt annorlunda ut än den tävlingsmiljö de är vana med..

När lagresultaten räknades ihop, man räknar då de 3 bästa resultaten i kvaltävlingen så hade Sverige VUNNIT!!!! EM guld i lag, det är både mäktigt och storslaget och alla var sååå lyckliga. Vi firade med bubbel innan maten på kvällen o jag klappade Flynn tills han somnade, lyx att få dela säng med en guldmedaljör 

Ann-Sofie o Flynn

Lördag var det Freestyleekipagens tur att äntra kvalringen och även här var våra svenska ekipage superduktiga. Lizette med Gaston blev 6:a och Frida med Itchi blev 10:a och både gick därmed vidare till söndagens final. Nina och Moster hamnade precis utanför finalplatserna men med superfint resultat och de blev dessutom publikens absoluta favoriter med sitt härliga program, som de fick med publiken som klappade och hejade hela programmet igenom!!! Kerstin o Miles gjorde också fint ifrån sig även om de hade ett par missar som de tappade poäng på. Vi räknade och räknade på lagresultaten så ögonen o hjärnorna nästan kokade, det var så jämnt så jämnt MEN till slut stod det klart, Sverige hade tagit SILVER i Freestyle lagtävlingen. Whoohooo!!!!

Söndagen var finaldag och hemresedag för flera av oss, Anna, Flynn och jag hade räknat ut att vi kommer hur som helst missa prisutdelningen, för stannar vi till den så hinner vi inte med flyget. Alternativet för Anna att få hem Flynn hade varit att stanna till tisdag eftersom det bara fick vara en hund per plan så det var inget att välja på. Nu tänkte vi att det blir ju hur som helst svårt att behålla andraplatsen säkert men visst fanns chansen.

Alla våra svenska ekipage gjorde strålande insatser på finaldagen och vi visste resultaten för ekipagen fram tom Anna men inte resterande för då hade arrangören kommit på att det såklart inte skulle vara öppna resultat på finalen (de missade det på de första 5 startande i HtM). Vi visste alltså att Anna och Flynn hade fått högre poäng än på kvalet men då återstod de två ryskorna som fanns tillsammans med dem i topp på kvalet.

När HtM finalen var klar visst vi fortfarande inte hur det hade gått men vi visste ju att de sämst var 5:a. Vi packade in och for mot flygplatsen, resan gick bra o bilen lämnades in, vi baxade iväg den gigantstora buren som vi nu skruvat ihop igen till avgångshallen och fixade med all incheckning osv. Sen satte vi oss på Mc Donalds och åt lite mat, därefter beställde vi kaffe (faktiskt jättegott kaffe) på deras café intill, såna borde vi ha i Sverige!

Där satt vi med varsin kaffe och försökte följa live sändningen från prisutdelningen, då började batterierna i telefonen att ta slut och uppkopplingen var lite dålig. Vi bad därför Krille som var hemma i Sverige att meddela resultaten för svenskarna via sms. Vi fick resultaten fram till 10 platsen o då försvann tydligen hans uppkoppling till live sändningen också....pust o stön, jag letade kontakt att ladda telefonen i och Anna satt o försökte få fram resultat någonstans ifrån.

Då skickar en Freestylekompis hemma i Sverige GRATTIS hälsning till Anna för segern...vi vågar inte tro det är sant och intalar oss att vi inte får ta ut något i förskott! Flera börjar gratta och Anna får bekräftat via Sverige att de tagit det individuella guldet!!!

Ska man skratta eller gråta? De vinner EM guld och vi missar prisutdelningen!!! Vi valde att skratta, vi skrattade så vi grät, folk runt omkring oss fattade ingenting, totalknäppa tanter från Sverige med en cirkusbur och en hund som sover för han fattar inte vad allt handlar om.... ja vad skulle de tro???

EM Champs

Efter en stund o en massa meddelanden fram o tillbaka med lagkompisar o folk hemma i Sverige var det dags att flyga hem, totalt omtumlade och ingen av oss kunde riktigt ta in vad som hade hänt. En helt sjuk upplevelse, underbar men knäpp och ingen av oss kommer någonsin glömma det där kaffet på Mc Donalds café

Ja vad ska man säga, det var en jobbig vecka men en alldeles underbar upplevelse att få vara med om, alla härliga människor o hundar både i det svenska laget men också från alla de andra dryga 15 länderna som deltog, så många nya och gamla vänner vi träffade och så många fantastiska program vi fick se o dessutom så många fina svenska framgångar. LYCKA!!!

Svenska landslaget i FS och HtM

Här finns massor av filmer från tävlingen (HtM överst i listan o de ligger i ordning från kvalet och FS kommer längre ner, också de i resultatordning från kvalet): FILMSIDA

Grattis till de dubbla europamästarna Anna & Flynn och TACK för att ni ville ha mig med!

Anna o Flynn


Kennelträff

Årets höjdpunkt

Kennel Combine's årliga kennelträff, så roligt att träffa alla i "familjen" och få chans att följa hundar och ägare år efter år. Eddie var i storform och hade en riktig kanondag, tror han njöt i fulla drag för trots att det var massor av hundar o enorma mängder av goda intressanta dofter så var han på "hugget" både i utställningsringen, på apporteringstävlingen och inte minst på sin lilla uppvisning. I år hade vi valt att visa upp vårt alldeles nygjorda Freestyle program som vi kanske kanske provar att tävla med lite senare i år. Eddie har ju endast tävlat i HtM så för honom är Freestyle egentligen helt nytt även om vi självklart tränat många trick på kul och för att ha som övergångar i HtM.

Jätteskoj att vi fick programmet filmat och kan finjustera till kommande uppvisningar och ev. tävlande. Tack till Lisa som hjälpte oss filma!!!

Eddie vann mycket överraskande utställningen bland hanarna, dagens snyggaste gosse och en "mycket välbevarad veteran" sa domaren, det tackar vi för!

Apporteringstävlingen, där var jag riktigt orolig att han inte ens skulle bry sig om att komma tillbaka med dummyn, men ack så fel jag hade. Han sprang ut med blixtens hastighet (ja det var inte särskilt förvånande) men han plockade upp den och kom direkt tillbaka in, HURRA va han är BRA den där farbror Eddie när han har lust

Maya var med oss nästan hela dagen och skötte sig superfint både att vila i buren och att komma ut och titta på eller prova på rallybanan, en riktig liten supertjej det där

Tusen tack Lena, Nisse och tjejerna för en kalasdag!

FILM

och bilder

BIR o BIM

Utställning

Eddie o Ebba

Eddie o syrran Ebba


Älskade Allvin

1535025_10203626650808248_2290417583179357062_n

Himlen har fått en ny stjärna och inte vilken som helst utan den allra vackraste!

Allvin fick somna in i kväll, han var sitt vanliga spralliga, överglada, envisa och otåliga jag ända in i det sista.

Han var en kille med extra av allt; extra snygg, extra smart, extra charmig, extra glad i folk, extra förtjust i barn och särskilt de som ville träna med honom, extra gosig och kelig, extra förtjust i att pussas, extra bra luktsinne, extra bra syn och hörsel, extra lättlärd, extra arbetsvillig, extra explosiv och stark, extra reaktionssnabb, extra välmusklad trots mycket lite fysträning, extra uthållig både på bra o mindre bra saker, men tyvärr också extra bra på att hitta möjligheter att smita ifrån oss för att jaga vilt och dessutom på det en osäkerhet bland andra hanhundar, där han dumt nog ofta valde att gå rakt på utan att titta eller känna efter vem det var.

Vi har haft en tuff resa med honom ända sedan könsmognaden men verkligen försökt ha 100% koll på att han inte kommer lös och ihop med hanhundar har vi haft superkoll på honom o försökt tänka klokt o ge honom det avstånd han behöver så att vi sakta kan träna upp oss och han får vänja sig vid att andra pojkar är snälla. I går misslyckades vi dock med att ha 100% koll och Allvin lyckades rymma från tomten och gick rakt på en hanhund på promenad en bra bit hemifrån. Vi kände nu både Mats o jag att vi inte klarar att ha så full koll att vi inte riskerar att andra drabbas.

Allvin var en mycket godhjärtad hund och ville absolut ingen illa, däremot i vissa situationer blev han helt blockerad o jag tror faktiskt inte riktigt han var medveten om vad han då gjorde. Jag känner att vi verkligen efter bästa förmåga försökt träna med honom, nu räckte inte det och trots att det var ett plågsamt beslut känns det väldigt rätt både för Allvin och oss. Till slut fick vår älskade pussgurka ro i både kropp o själ.

Vi har lärt oss så fantastiskt mycket med och tack vare Allvin, han var en oerhört speciell individ och jag önskar så att vi hade kunnat ge honom ett längre liv genom ännu klokare och smartare träning men känner mig trots allt till freds med att vi verkligen gjort så gott vi har kunnat och han är en hund som alltid kommer finnas nära mitt hjärta, en stark stjärna som för alltid lyser upp vår himmel.

Tack alla fina vänner för det stöd vi fått, ni är underbara!

12418105_10205704935204059_4813752481325935699_n


God Jul o Gott Nytt År

Vi önskar alla våra vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

10015651_10205514634126651_8172908921825954957_n

Vi har haft en fin o mysig julafton och det är första gången på fyra år som alla de här fyra kusinerna har möjlighet att fira jul tillsammans IRL.

1479321_10205536739519272_1008544216053848095_n

 

Vovvarna var mer än nöjda med alla sina fina julklappar

1544422_10205536915523672_495351631916965548_n


Eddie 8 år - GRATTIS

  GRATTIS världens bästa 8-åring

  EDDIE

10502194_10202417356576648_3339947039658729353_n

En mycket speciell, lite busig, lite långsamt mognande hund men ack så alldeles alldeles underbar

Finns så mycket att säga om honom och jag önskar av hela mitt hjärta att han får fortsätta vara frisk och kry och åldras tillsammans med oss, att han får fortsätta vara busig och sprallig, lite unghundslik hela sitt liv.

Hans makalösa historia finns i en kortversion här

En riktig hopp och skutthund, snälla du, fortsätt vara den där ivrigt och högt svansviftande hopp och skutthunden som under åren både oroat men framför allt roat både oss och så många andra.

  Älskar dig hjärtat

10596240_938191156206764_600794672_n

 


Uppvisning på Fristadstorget

Dags för en av årets roligaste uppdrag, hunduppvisning på stan. Vi hade den förmånen förra sommaren också men då renoverades stora torget och vi var på lilla bibliotekstorget. I år är torget nytt och jättefint och vi skulle få äran att visa upp oss mitt på stora Fristadstorget, häftigt!

Eddie mådde inget vidare eftersom vi hade massor av åska hela gårdagen, sov i alla fall bra i natt och verkade skapligt OK på morgonen så vi bestämde oss för att försöka. Väl framme tänkte jag att det var bra för honom att gå in på planen och värma upp lite men det visade sig bli väldigt tokigt eftersom en ballong small alldeles vid staketet precis när vi hade klivit in på planen.

Eddie blev LIVRÄDD och försökte fly för livet ut från planen och över staketet, det var med nöd och näppe jag lyckades hålla honom kvar. Hålla honom hårt och tryggt, mata in godis (han åt tack o lov fortfarande) och så vänta vänta tills han lugnat sig något. Sedan gick vi runt där inne i koppel och bara kastade godis på marken länge länge, säkert minst 10 minuter.

Vi kunde efter en stund faktiskt t o m göra några enkla övningar och belöna för det. Gick av planen och funderade på om vi över huvud taget kunde gå in och visa något. Dessutom kom en lastbil och backade in precis bakom planen, och lät som bara den medan han lastade av och han hade hur mycket som helst som skulle lastas av, det tog aldrig slut. Tror han höll på nästan hela vår föreställning.

Eddie var hela tiden på vippen att bryta ihop men klarade när vi kom i träningsmode att fokusera och faktiskt göra riktigt bra ifrån sig utifrån de förutsättningar vi hade.

Jag är så glad över att vi lyckades, att jag har en del verktyg som gör att jag kan hjälpa honom lugna sig, hitta ett mode som kan fungera och han kan få bygga sitt självförtroende och se att han kan fast han helst bara vill springa hem och gömma sig.

Älskade hund så jobbigt ditt liv kan vara ibland men så bra att vi lyckas hitta sätt att hantera rädslan någorlunda.

Alla våra hundar i gänget var jätteduktiga och presterade på toppen av sin förmåga, alla förare hade också riktigt roligt o jag tror att även killarna i vårt Crew var nöjda, i alla fall med tårtkalaset efteråt

Film från Eddies delar av uppvisningen

Film från lite närmare håll på "We are all the Winners"

Arlos kompis Yvonne Larsson tog en del jättefina bilder på oss, så här såg alla fina hundar ut:

safe_image (3)

Arlo i sin favvo-pose

Foto: Yvonne Larsson

safe_image (5)

Nässla, en av Eddies Big Loves in Life

Foto: Yvonne Larsson

safe_image (4)

o sötaste lilla Popcorn, så himla kul att vi har en hund med som kan visa att även småhundar är himla duktiga i hundsport

o så några jättefina bilder på Eddie som Yvonne Larsson tagit

safe_image

safe_image (2)

 

Här är också en bild som någon av arrangörerna tog, tror jag, när vi hade intervjustund efteråt:

11753677_713915312070718_7037281984936417349_n

Allt som allt och trots den svåra och utmanande starten så hade vi en superdag, extra skoj att vi redan blev inbokade till nästa sommar. Vi var några av de som dragit störst publik av aktiviteterna i sommar, väldigt roligt att hundsporten får ta plats i finrummen på det här sättet!

11755720_10204716134564661_7175741079527398552_n

Tänk vad han kan min Eddie     


Kennelträffshelg

Fredagen hade vi årets kennelträff med Combine-familjen, alltid lika roligt

Många hundar och ägare, trevlig samvaro och i år extra krydda av att det vankades valpning vilken minut som helst på kenneln. Tessa höll sig dock lydigt till söndagen så vi hann med kennelträffen i lugn o ro.

L-kullen som Eddie tillhör är en av de mest välrepresenterade varje år på kennelträffen, vi är ett härligt gäng som lyckats hålla ihop väldigt bra trots att hundarna är utspridda över Norden. I år var det 4 av hundarna som kom varav Tintin hade absolut längst att åka, de bor i Kirkenes och har ca 180 mil hit

11295733_10153280907000040_2006552759093217145_n

Roxy o nya matte Ulla-Britt, Eddie o jag, Ebba o matte Lena samt Tintin o matte Siw

Eddie o jag hade lite HtM uppvisning och han bestämde sig för att belöna sig själv i form av min sko som jag hade ställt utanför ringen, den borde ju rimligen vara en externbelöning tänkte han o hämtade den 15 sekunder in i vårt program...hmmmm...jaja gulligt var det ju i alla fall o gav många glada skratt. Det var ju show de ville ha o det fick de

Självklart var det också utställning o Allvin gjorde riktigt BRA ifrån sig på den individuella bedömningen, i alla fall ända tills vi skulle ut ur ringen o han bestämde sig för att busa till det med nästa hund som kom in...hmmm... men bortsett från det så både stod han riktigt fint och sprang väldigt bra runt i ringen trots nästan obefintlig träning och svår miljö. Allvin ställde jag bara individuellt, var så glad och nöjd med hans insats så ville inte utmana för mycket och utsätta honom för finalen. Vi sparade den övningen till paraden lite senare.

Fick väldigt fina kritiker på båda grabbarna och framför allt prisades deras kondition och form, vilket såklart kändes extra skoj.

Eddie gick i alla fall i hanhundsfinalen och Mats gjorde en fin insats att ställa honom. De var så duktiga så grabbarna och slutade på en 4:e plats.

11151064_10204321756945467_6540241162784233263_n

Vi hade sedan också en kull-parad där varje kull fick springa in i ringen, ställa upp sig och Lena berättade vilka hundar det var och vilka de var efter. Det är en häftig uppvisning vill jag lova. Allt detta filmas förstås också så det finns kvar för eftervärlden. Finfint uppfödararbete som visas

Fredag kväll fortsatte 3/4 av L-kullsgänget med middag hemma hos oss, riktigt trevligt och det finns så mycket att prata om och jämföra. Så glad över de här vännerna

 

Lördag var det FB-R för 1-åringarna

Eftersom båda L-syskonen har U-systrar så följde jag med dem på beskrivningen på lördagen, det var första gången jag såg en FB-R (funktionsbeskrivning retriever) i verkligheten, har bara sett den på film förut. Det var jätteintressant verkligen och roligt att se likheter och skillnader mellan de 3 systrarna som beskrevs först. Sedan kom två grabbar varav den sista var en Davyson, dvs en brorson till Allvin o herre jisses så lik Allvin har var på många sätt. Otroligt häftigt att se hans kroppsspråk, rörelser o sätt att arbeta, så otroligt likt Allvin. Det blir kul att följa Sammy som han heter framöver tillsammans med matte Lisbeth. De kommer nog göra finfina resultat på jaktprov i framtiden.

Innan vi åkte iväg på beskrivningen hade vi lite plojträning med alla hundar i trädgården, Allvin var riktigt duktig på både att ta det lugnt och att träna trots störningen av de andra hundarna, jag är himla glad över det lilla träningspasset o det han visade mig då i fokus o koncentration. Duktiga lilla grabben, det tar sig för varje dag, vecka och månad med honom nu.

11264916_10204318981956094_5945622599310475412_n

Bara att ha 3 andra hundar boendes här är så fantastiskt bra träning för grabbarna, gissa om de var lite trötta efter de här dagarna, det är mycket att hålla ordning på med fullt av tjejer i huset    

Stort TACK till både Lena o Siw för trevlig samvaro i flera dagar och också förstås stort TACK till familjen Widebeck/Larsson för återigen en fantastiskt trevlig kennelträff.


Madonnas 5 årsdag

Madonna

Känns otroligt konstigt att det är drygt 2,5 år sedan hon somnade i min famn, min älskade lilla Donna. Det betyder att det är längre tid hon varit död än hon var hos mig, det är otroligt svårt att förstå. Tycker det precis var igår hon låg på mina fötter här under skrivbordet, det gjorde hon ALLTID om jag satt här. Hon följde varje steg jag tog ALLTID, det var mattes hund till 120 %. Övriga i familjen var OK men sen var det inte särskilt många andra hon uppskattade när det gäller människor, lite ovanligt för en goldentjej. Hon o jag växte ihop på ett sätt som jag säkert aldrig kommer få uppleva igen, i alla fall inte med en golden. Vi var liksom ETT hon och jag

Saknar henne så det gör ont när jag tänker på henne, vår fantastiska saga blev väldigt kort, vi visste att vi hade begränsad tid även om många försökte säga att det säkert inte var så. Jag visste från veckan efter hennes 1-årsröntgen att hon aldrig skulle bli gammal med oss. Vi valde att njuta av tillvaron och varandra så länge vi kunde och det gjorde vi. Hann med så många roliga saker och härliga upplevelser, kluriga träningsstunder o knasiga övningar. Jag lärde mig fantastiskt mycket av Madonna och det allra mest minnesvärda och lyckligaste ögonblicket för oss båda var när vi efter otroligt långt och hårt arbete grejade en mycket svår markering på workingtest, vi löste den som en dirigering och jag tror vi fick med oss typ 17 poäng på stationen till slut trots att domaren hade sagt till mig att vi borde ge upp. Vi jobbade på tillsammans och hjälptes åt, tiden stod stilla och det var bara hon o jag i hela världen o när hon till slut fann dummyn o rusade in med den till mig så var lyckan helt obeskrivlig för oss båda. Jag kommer för alltid i hela mitt liv att minnas den stunden

Du o ja brorsan

Älskade lilla hund, hoppas du har det bra i din himmel. Jag vet att du väntar på både din älskade trygga Eddie-brorsa och din över allt annat älskade matte, och en dag kommer vi åter mötas alla 3 igen på andra sidan regnbågsbron. Tills dess hoppas jag att du dyker o badar i regnmolnen.

  Mitt hjärtegull för evigt

Länk till Madonnas egen sida


För hon har tagit STUDENTEN!!!!!!!

Sjung om studentens lyckliga dar, låtom oss fröjdas.... o DET gjorde vi dagen lång

10438611_10204086657911926_5039072398856066102_n

Lilla Jonna har blivit stor och idag var det dags för utspring med mössa på huvudet...

...för hon har tagit STUDENTEN!!!!!

Kan inte förstå hur snabbt tiden gått, från att hon var en liten busunge som stod på huvudet i soffan på utvecklingssamtal i skolan o nu tar hon examen från Estetprogrammet "Art & Performance Dance" på gymnasiet. Hon har verkligen vuxit upp och blivit både artist, dansare, arrangör och ledare under de senaste åren, vilken tjej och vad mycket hon kan och klarar av.

Hon hade den perfekta dagen tror jag, så lycklig hela dagen o en stor blandning av glädjetårar och skratt, tror känslorna nästan svallade över både hos henne och hos oss som föräldrar, syster, släktingar och vänner. 

1912252_10202182143336464_1982023675990566852_n

 

img_0426_5392e8a89606ee2c8a841741

mammas fina underbara fantastiska döttrar

jag är otroligt stolt över er båda

 

TUSEN TACK ALLA UNDERBARA

som var med och gjorde Jonnas studentdag till ett fantastiskt minne

10448801_10202183993942728_4340372552412326841_n


Kennelträff

Årets kennelträff - som vanligt bland det absolut roligaste som händer under ett hundår

 

I år var det debut för kennelträffen hemma hos familjen Widebeck/Larsson på Stavtorp. tidigare år har vi alltid varit i Biby men både mysigt och praktiskt att ha allt på en plats hemma hos dem. Enkelt att fixa allt man ev glömt o ingen behöver fara omkring utan hela dagen flöt på lugnt och fint och det blev gott om tid att verkligen umgås med alla underbara vänner i "Combine-familjen".

 

Allvin var såklart superuppspelt till en början men jag tycker ändå han skötte sig riktigt bra och det känns att han växer och blir mer o mer sansad och mogen för varje dag, vecka och månad. Trots att vi knappt tränat på en evighet på någonting, och speciellt inte på att ställa ut så kunde jag ställa upp och springa runt med honom och det var riktigt kontrollerat. Var så himla nöjd med hans uppförande under den individuella bedömningen så valde att inte ställa honom i konkurrensen. Vill verkligen ta det stegvis så han bara får positiva och avslappnade upplevelser från ringen.

Glad att jag vågade ta det beslutet och att jag verkligen kände mig nöjd med det

Eddie är riktigt roligt att ställa numera för vi jobbar så fint ihop i ringen, för honom är det mest ett moment som vilket som helst numera och jag tror inte alls han känner samma press och obehag som han gjorde som ung. Så otroligt häftigt att se hur han har utvecklats den underbara hunden. Han placerade sig även bland hanarna vilket såklart var extra roligt.

 

Vi blev också uppmärksammade för våra senaste framgångar med championat i Heelwork to Music och Mästartiteln i rallylydnad. Eddie var supernöjd med den gigantstora kexpåsen   och jag tycker det känns så roligt att få visa upp vad golden retrievern och Combine-hundarna kan. Extra skoj att få göra det med en hund som alla (inkl oss själva) kanske inte trodde så mycket om från början med tanke på den lite jobbiga starten vi hade. Det borde ge hopp till de flesta som har en lite jobbig unghane att arbeta med

Eddie o jag visade också upp ett lite upphottat Euporia program där vi lagt in lite freestyletrick för uppvisningssyfte. Tyvärr strulade musiken o vi fick jättelågt ljud när vi väl fick igång stereon, synd tänker jag i efterhand att vi inte startade om igen för det blir väldigt mycket roligare att titta när alla hör musiken ordentligt. Men hur som helst tror jag alla såg en MYCKET GLAD hund som njöt av att äntligen få köra lite träning igen (efter lång träningsvila).

10325371_10152474659131585_6595699976420899062_n

Allvin fick i alla fall vara med på gruppbilden och skötte sig även då fint tillsammans med alla de andra hundarna, inte alls varken lätt eller självklart. Duktig liten busunge

10363953_10152239841683650_6428455130503961309_n

Bäst av allt på dagen var förutom massor av bra träning för båda hundarna såklart att träffa Eddies brorsa Tetris från Danmark med matte Annette o husse Otto, syrran Ebba med lillasyster Ronja tillika Allvins brorsdotter med matte Lena. Allvins brorsa Zorro med matte Kerstin & husse Ove var med o MÅNGA andra fina härliga hundar o trevliga ägare. Massor av hundprat blev det dagen och kvällen lång.

I sena timmen var det dags för oss att åka hem o då följde Ebba, Ronja o matte Lena med hem till oss för att sova kvar, superduperjättekul var det o DEN ALLRA BÄSTA TRÄNING i socialt umgänge man kan få om man heter Allvin o Eddie. Det gick så himla bra att ha hundarna tillsammans o även om Ebba tyckte Allvin var något påträngande så hittade de ett sätt att förhålla sig till varandra också till slut. Allvin som egenligen inte träffat o lekt med någon valp innan skötte sig så fint med Ronja o var så försiktig med henne trots ihärdigt lekande.

10299924_10202142088495118_34835673749288272_n

Superskoj att vi fick gäster som sov kvar o så mysigt att få rå om er lite

10390961_10202142434863777_8061125480329621755_n

Tror det finns lite fler bilder på Ronja o de andra i stora kameran men den är inte hemma just nu så får komplettera med det senare.RSS
«mars 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM  ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009