Blogg

Goldenspecialen 2012

Vi tog väldigt lite bilder själva i helgen så förutom dessa har ijag "lånat" lite bilder från Annelie, K (gyllenliv.blogg.se), Mille Selander o Lena Magnusson. Kan hända jag hittar fler att fylla på med senare från andra.

Att lyckas på Goldenspecialen är stort!!

Där tävlar man i både Working test och Utställning, dvs hundarna får visa upp de sidor som ligger till grund för rasens ursprung dvs både "brain & beauty". Vissa är förstås bara med på arbetsprovet och andra på skönhetsutställningen men många väljer att få mäta sig i Dual Purpose.

Eddie o Mats startade i Nybörjarklass på Working Testet på fredagen och det gick riktigt bra för dem. De fick 67 poäng och placerade sig 30 av 82 ekipage och det trots att vattenstationen inte alls passade Eddie eftersom det var otroligt kort apporteringsavstånd. När han suttit o väntat på sin tur vid station 4-5 där det small skott från alla håll o man hörde plask i vattnet o de andra hundarna jobbade så var han mer än övertaggad o att då får ladda iväg kanske 15m o hämta en markering på vattnet är SVÅÅÅÅRT. Blev lite jonglerande med båda enkelmarkeringarna på väg tillbaka men de kom i alla fall fint upp i hand på husse o utan att skaka sig innan. BRA JOBBAT!!!

Station 1: Närsök i en ravin på hygge med en dummy uppe på andra sidan o en nere i botten. Eddie jobbade på bra men var nog troligen framme till dem utan att ta upp dem först (i sin iver att kolla av området). Hämtade sedan in en av dem i alla fall och fick med sig 5 av 20 p.

Station 2: En jättttttelång enkelmarkering på hygge som Eddie fixade fint, sprang precis förbi den först men vände direkt tillbaka o plockade upp den. Fick 16p av 20p.

Station 3: Två enkelmarkeringar i ravinen på hygget o Eddie skötte sig exemplariskt och fick full pott = 20p.

Station 4: Enkelmarkering på hygget men nära kanten till en mosse bakom och därefter linjetag till samma plats. Eddie for iväg som ett skott på markeringen men spikade den inte utan tog en liten sväng runt först (måååånga hundar gjorde likadant) men höll sig kvar i linjen o gick tillbaka o fick den. Linjetaget fixade han sedan finfint. 16p av 20 möjliga.

Eddie i arbete

                                                                Foto: Annelie Karlsson

Station 5: Två mycket korta enkelmarkeringar från båt på vattnet. Eddie hämtad dem men som sagt med stressnivån han hade så blev det en hel del jonglerande på hemvägen. 10p av 20.

Totalt 67p av 100 möjliga och det gav ett andrapris och många fina Dual Purpose poäng.

Mats o Eddie 2a pris på GS WT 2012

Lördagen var vi publik och miljötränade Allvin, hade vi förstås gjort även på fredagen så han började bli lite trött vid det här laget och kunde t o m till slut somna ute på hygget trots att de sköt o jobbade runt omkring honom. Duktig liten valp!!

Allvin somnade till slut

Allvin sover

                                                                Foto: Annelie Karlsson

Familjen Zetterljung har vilodag

                                                                 Foto: Lena Magnusson

Publikgänget

                                                                 Foto: Lena Magnusson

Analyserande

                                                 Foto: Lena Magnusson

Eddie o husse chillar på GS

                                                  Foto: Lena Magnusson

På kvällen blev det lite förberedelser för utställningen o hundarna gjordes i ordning. Vi har bott i ett hyrtorp på området och det var såååå BRA o trevligt o fint o härligt. Där bodde vi tillsammans med ett gäng hundkompisar o deras vovvar. Mille med Berta o Tekla (Allvins bästa vän i världen) och Anna med Hera. Första 2 nätterna bodde Marlene som har Eddies syrra Vinna, o hennes dotter Ella där tillsammans med 2 av sina vänner Suzanne med sin Goa o så Malin som är en av Marlenes valpköpare och har MInna (syster till Ella). Morbror Eddie fick chans att agera lite förebild till småtjejerna  .

Hundmys i stugan

Nä'r Marlene o hennes kompisar åkte hem kom Lena (vår uppfödare) med sin dotter Linda o bodde hos oss istället o de hade 3 vovvar med sig (Tino, Toddy o Allvins brorsa Davy) så huset var fullt av både folk o hundar hela tiden. Härligt!!

Igår söndag var det utställning o den blev inomhus i hundträningshallen på konstgräset så lite lyx. Först ut av våra hundar var Allvin som vann sin klass Puppy III (var dock ensam i den) och i tävlingen om bästa hanvalp kom han 4:a (av 4 st) så det kanske inte var ett toppresultat men vad gör det, han fick jättefin kritik o domaren tyckte om honom. Viktigast av allt var också att han återigen fick en trevlig upplevelse av att vara i ringen, stod fint, rörde sig fint o det är supernyttig träning för framtiden.

Bästa hanvalpskonkurrens

Allvin o Ann-Sofie

Däremot var han trött (inte så konstigt efter 3 intensiva dygn) o attans rastlös resten av dagen så superskällig i komposthagen o han har svårt när det händer mycket runt omkring o det gjorde det verkligen. Mats fick lite flashback från Eddies unga år, när han stod utanför ladan med Alllvin för att han inte skulle gå upp för mycket i varv o störa alla andra.... men vi har lite idéer hur vi ska jobba med det här nästa gång så vi får se.

Eddie o Ann-Sofie

När det blev Eddies tur så var vi rätt säkra på att vi skulle ut rätt fort från den ringen, Eddie brukar sällan placera sig på utställning eftersom han är lite osäker där inne bland alla andra hanar o bär då sin svans överdrivet högt.

Eddie i ringen

Domaren bedämde hund för hund o sen var det dags för konkurrans o han började plocka bort hundar men vi stod kvar..... o stod kvar... o stod kvar... o när jag räknade så var vi bara 5 kvar och det betydde att vi kommer placera oss, tjohooo

Eddie på GS Utställningen 2012Det blev inte bara placering utan Eddie placeras som nummer 2 av alla dessa hundar och inte nog med det han får HP (hederspris) vilket betyder att domaren bedömt honom vara av utmärkt typ!!!!. Det var otroligt roligt och största vinsten för mig o bäst av allt var hur jag kunde känna att jag har en helt annan hund där inne i ringen jämfört med tidigare. Han fokuserar på mig och det jag säger o gör och inte på alla andra som finns runt omkring, han slänger inte med blicken för att kolla vart han har de andra hanarna bakom sig. Såååå himla skönt o det tror jag vi kan vi tacka all annan träning o tävling vi håller på med. Han har mognat o blivit bättre på att fokusera på rätt saker men är också mycket mycket mer van att vara ute bland andra hundar som inte gör honom något. Att vi sedan fick gå in igen i finaltävlingen om bästa hanhund var riktigt skoj även om vi såklart inte placerade oss där bland alla erfarna o meriterade utställningshundar. Underbara Eddie va du är ljuvlig!!

(sen lovar jag att det är superanvändbart med alla stegförflyttningar Eddie kan göra när man ska ställa upp för fotografering o flytta sig lite hit o lite dit, lite fram o lite bak... hade jag inte alls tänkt på när vi tränade in det  )

 

När sedan prisutdelningen för Dual Purpose drog igång var vi såklart nyfikna på vilka som skulle placera sig o där satt vi avslappnade o ombytta när de ropade upp de 3 som kommit på delad 3:e plats med 29p var o det var 3 Combine-hundar!!! Eddie, Hera o Nova. Otroooooligt o vi fick snabbt skynda oss upp ur stolarna få på kavajen o rusa in i ringen för att ta emot priser.

Prisutdelning

De som delade 2:a platsen hade 30p och när sedan Linda och Toddy tog hem förstaplatsen på 31p ja då kan ni tro att Combine-gänget var saliga av lycka!!!

Här är alla DP pristagarna, Linda o Toddy till höger, sedan de tre 2:orna och de tre 3:orna.

DualPurpose pristagarna

                                                                 Foto: Annelie Karlsson

Vilken fantastisk helg!

Eddie har haft 3 av sina syskon med familjer där o hejat på honom, det är rätt lyxigt. TACK Siw o Tintin, Lena o Ebba samt Marlene o Vinna!!! En underbar kull med speciella hundar o fantastiska ägare!!!

TACK alla i "Combine-gänget" för sällskap, gemenskap, stöd o support o TACK också alla ni andra vänner som varit med oss i helgen. Familjen har verkligen varit lite utökad vilket är så skoj o härligt.

Varma Kramar

(kanske kommer fler bilder lite senare)


6 kommentarer

Namn: Annelie, Martin och Theo
Tidpunkt: 2012-08-13 22:04
Stort GRATTIS till alla fina resultat i helgen, men att bli trea i Dual Purpose, det slår högt! Roligt att även ses och få prata lite! Härliga tider, stort GRATTIS och fortsätt skörda!!
KRAM

Namn: Ingrid o Pontus
Tidpunkt: 2012-08-14 15:42
SÅÅÅ roligt att läsa o jag gläds verkligen med er. Återigen STORT GRATTIS!!! <3

Namn: Zandra, Lova & Lystra
Tidpunkt: 2012-08-14 18:25
Hipp hipp hurra, det är MEGA stort! GRATTIS!!! Ingen förtjänar det mer än ni, ni är så himmla duktiga.
Grattis till er alla tre: grattis, grattis, grattis!

Stort tack för du ville visa min pälslösa prinsessa i vänstervarvet! ;)

Namn: Hanna med flock
Tidpunkt: 2012-08-14 20:47
STORT grattis till eran fina prestation! Grymt jobbat :)

Namn: Anna Sjöholm
Tidpunkt: 2012-08-14 20:54
Återigen stort grattis-ni är grymma! Eddie super stjärna oh hans förare naturligtvis som kan värdesätta super hunden! GRATTIS!!!fgib

Namn: Linn & Nässla
Tidpunkt: 2012-08-15 17:31
Stort grattis till en lyckad helg!!

 
 

 
«mars 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM  ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009