Blogg

DM helgen 2012

Vet inte riktigt hur man summerar en av de största händelserna på året dvs Västmanlands DM för Golden Retriever. Det häftiga med det arrangemanget är dels att vi lyckas locka så mååånga hundar varje år (drygt 70 st i år) och dessutom att vi har en sån otroligt trevlig o gemytlig stämning där alla peppar o stöttar varandra. Jag hoppas vi kan fortsätta hålla DM på den här nivån många år framöver.

En kalaschans för många att få prova på tävling under väldigt lättsamma former och förhoppningsvis lockar det några till att träna mer under året och såklart komma tillbaka nästa år igen.

Jag var nästan tveksam till att starta Allvin över huvud taget, dels för att han hade strulat så otroligt när vi tränat den sista tiden, varit riktigt riktigt unghundsaktig men också för att det var rätt mycket jobb att få arrangemanget i hamn o jag kände att med mitt fokus på det så var det inte så lätt att fokusera på en strulig tonåring däremellan.

Eftersom Eva B fick förhinder i sista stund att vara med så blev det jag tillsammans med Anitha som planerade för lydnaden och med god hjälp av Eva H som fixade en massa praktiskt. Det är sannerligen en hel del att tänka på när man arrangerar. Var uppe o hjälpte till att sätta upp tält samt tillsammans med Anitha gjorde vi i ordning lydnadsplanerna o förberedde material mm på fredag kväll. Senare på kvällen satt jag o pluggade på elitmomenten i lydnad för att klara av att någorlunda tävlingsleda den klassen, skulle även tävlingsleda klass II för alla ekipage utom mig själv förstås så det var en del att göra. Svårt men också lite roligt. Skrev ihop lite stöd för de som skulle döma o tävlingsleda startklassen. Jag är otroligt tacksam för alla som ställde upp o hjälpte till att vara funktionärer på lydnaden o med vår sena planering så var det många som fick hoppa in i sista stund men allt löste sig finfint. Härliga människor vi har i klubben!!!

Lördagen var det lydnad och utställning

På lördag morgon fick Allvin stanna hemma ett tag o Mats, Eddie o jag åkte till Skantzö, ingen idé att ha herr Allvin sitta där o skälla när ingen har tid med honom på ett tag ändå. Bra när tävlingen är så nära så man kan åka hem o hämta hunden när det är hans tur

När jag fått igång all lydnad o tävlingsledat klart var det dags för Eddie att köra lydnad. Vi har försökt påminna oss lite de senaste veckorna det här med lydnadsklass II men annars har vi ju inte kört det sedan i vintras så lite ringrostiga är vi båda två. Jag är jättenöjd med vår insats där faktiskt, han gick lite svajigt på fria följet (ofokus tror jag det berodde på) o sen ställde han sig utanför rutan??? vet inte varför, rutan brukar vara ett av hans 10-poångsmoment men kan hända jag var för säker o gjorde nåt tokigt när jag skickade honom.

På fjärren fick jag använda dubbelkommando för att han skulle lägga sig innan jag gick ifrån honom??? men sen gjorde han en klockren fjärr, Duktiga Eddan!!!!

Totalt blev han 4:a i klass II på sina poäng o viktigast för mig är att det kändes bra o vi båda hade kul en bra känsla.  . Jag pratade med domaren efteråt som undrade om vi körde mycket lydnad? Nej inte just nu sa jag men vi gjorde i vintras. Domaren tyckte att med sån duktig hund var det dumt att matten fixade poängavdrag med en massa knixande  .. får väl skylla det på rallylydnaden o HtM'en vi tränat där jag är med o styr en massa med kroppen...tydligen utan att jag tänkte på det satt det i även på lydnadsplanen. Bra att tänka på utifall vi ska köra lydnad senare igen!!!

Jag ställde ut Eddie o även om svansen som vanligt hålls alldeles för högt där inne så är känslan otroligt mycket lugnare o bättre än det varit tidigare, något positivt har verkligen hänt med honom i sommar i utställningsringen vilket är himla kul o sköööönt. Han är mycket coolare, tittar inte oroligt runt sig hela tiden o känns på helspänn utan mycket mycket mer avslappnad o fokuserar på mig. Eddie fick HP! o det var riktigt roligt

Mats åkte o hämtade Allvin o han var ju inte nådigt uppe i varv när han kom till tävlingsplatsen med alla hundar o folk

Dags för lunchuppehåll o sedan fick Allvin hoppa in i utställningsringen. Han skötte sig trots högt varvtal finfint o både stod o sprang fint och fick sitt HP.

Sedan ställde jag även ut söta Lystra, har ju nu ett par gånger fått äran att göra det o det är superskoj, helt annorlunda än att ställa både Eddie o Allvin, dels för att vi inte är lika samspelta och dels för att hon är en helt annorlunda hund, nyttigt för mig o skoj för oss båda tror jag. Kändes som vi bägge två var mycket mer vana med varandra och situationen nu än på Specialen, tyvärr fick vi inget HP idag heller men vänta bara tills vi teamat ihop oss lite till, då ska ni få se på HP

Därifrån hastade jag in i lydnadsringen med Allvin o guuud så spännande  . Grejen är ju att hemma i lugn o ro så kan han alla de momenten som ingår lätt som en plätt MEN det betyder INTE ALLS att det ska fungera tillsammans med andra människor, hundar i närheten o en lockande badbassäng precis bredvid. Jag hade hela tiden tanken i bakhuvudet att ....jodå visst kan han lika gärna komma på att han ska springa o hoppa i bassängen men .....inte Allvin inte....

Han skötte sig utmärkt, tandvisning funkade fint, inte så han drar upp läpparna självmant men han protesterar i alla fall inte. Det är liiiite skillnad mot hur Madonna var i det momentet som var hennes absolut svåraste

Sen var det linförighet o han gick såååå fint såååå lilleman  , dags för momentet sitt... o jodå visst kan han sitt men han kunde visst också ligg o sitt o ligg o ja jisses va han kunde många saker på en gång. Där fick vi såklart inte full poäng men vi fick i alla fall poäng

Momentet ligg, klockrent!! o sen var det inkallning o ja men en finare inkallning tror jag inte man kan begära av en valp. Duktiga lilla Allvin fixade 96 av 100p och på det vann han valpklassen i lydnad

Finaldags i utställningsringen o Allvin vann bland hanvalparna o fick vara med i BIS finalen där han kom på en fin BIM plats bakom "Snygg-Soppan" som Malin ställde så fint åt Sofia. Grattis Sofia o Malin o förstås Soppan!!!

DM utst

Eddie var kvar länge i hanfinalen han också, blev inte placerad men jag tror han kom på 7e plats om man räknade hur många som var kvar när vi blev avtackade. Det var såklart svansföringen som gjorde att vi inte kom högre men vi var supernöjda med dagens resultat o jättelyckliga över hans HP som gav honom en extra träning ihop med massor av andra hanar. Nyttigt nyttigt!

Efter att vi plockat ihop tält o lydnadsgrejor så var det äntligen dags att åka hem, skööönt tyckte både Mats o jag som båda hade jätteont i halsen o var superdupertrötta vid det här laget. Vi bestämde oss faktiskt för att avstå supén på kvällen o istället vila upp oss så vi skulle orka med söndagen. Bra val av oss även om det tydligen hade varit mycket trevligt på kvällen.

Vi åt hämtpizza o Mats som lämnat halva sin Gorgonzola med Oxfilé o Bearnaisesås och trodde Eve eller jag plockade undan... fick under natten hjälp av kamraterna Tusse o Allvin att göra slut på den.

Vi vet inte vem som åt vad men kanske Tusse åt fyllningen o lämnade brödet åt Allvin...vi lär aldrig få veta????? men jätteslut var den i alla fall o kartongen låg på vardagsrumsgolvet.

Söndag var det Working test

Efter samling så delade vi upp oss, valparna hade en samlingsplats o resten av gänget gick vidare till sina stationer. Eftersom jag endast hade en hund = Allvin att föra idag o inte skulle jobba själv så hade jag inte så bråttom o satte mig sist i kön av de 13 valparna. Nyttigt för Allvin att vänta tänkte jag

Ozzy o Lena redo för WT debut

Allvins brorsa Ozzy var där med sin nya matte Lena o det gick riktigt bra för dem på debuten i Workingtest o matte var så glad o stolt.

Ozzy med matte Lena

När vi hade väntat nästan 3h i kön och med tanke på hur det har gått när vi tränat den sista tiden så trodde jag nog nästan att Allvin skulle totalt försvinna iväg, kanske simma över hela sjön o kolla vad som fanns på andra sidan när jag släppte lös honom

Gjorde vad jag kunde för att förbereda honom, gick en hel del fotgående på vägen, en del stegförflyttningar för att fånga hans fokus, o så sisådär en 15 handtarget, både tomma o med lilla hartussen i munnen att lämna av. Sen var det dags för start o vi var sist ut i valpklassen idag.

Vattenmarkeringar:

Först en jättekort markering på vatten, kopplade loss honom, sa sitt kvar, markeringen kastades o jag skickade honom, klockrent ut o direkt tillbaka in o lämnade i hand innan han skakade sig

Han satte sig fot o var så sugen på att sticka ut igen så han nästan skakade, o jag var ÖVERtydlig när jag sa "Staaaaannnnna kvaaaar" o kastet gick men gick lite snett så den "försvann" bakom gräskanten framför oss o landade mitt i en näckrosbladsansamling. Tror faktiskt inte ens Allvin såg nerslaget dels för att det var lite bakom gräskanten o dels för att jag varit så övertydlig med att säga Stanna kvar. Men han bekymrade sig inte över det utan slängde sig ut i vattnet o simmade rakt ut, hittade inget o simmade lite runt runt o fram o tillbaka o letade ivrigt. Hittade nån näckrosbladsklump o tog den men insåg direkt att det var nog inte rätt grej, släppte o sökte vidare. Jag försökte styra honom lite med hur jag flyttade mig i sidled på land o även lite lockande "häråt" för att få honom närmare o så flyttade mig o pekade åt sidan när han kom för långt åt ena hållet o när han närmade sig på med lite närsökssignal. Efter ett bra tags simmande med lika hög intensitet så lyckades jag styra in honom i rätt område o han HITTADE DEN!!! Han blev JÄTTEGLAD o tog den i munnen o simmade in till land o kom upp mot mig, den här gången släppte han den lite tidigt men inte värre än jag kunde fånga den i luften, så helt OK även om jag gärna vill att han verkligen trycker den i min hand. Jag var otrooooligt nöjd med hans insats i vattnet o min dag var redan gjord!!!!!

Jag gillar att han jobbar på även när det blir svårt o inte ger upp o var dessutom glatt överraskad att jag lite grann kunde styra honom för det har vi ju verkligen inte tränat på. Superlycklig såklart över att han vänder direkt hem med dummisarna o lämnar dem i hand. HURRA HURRA HURRA!!!!

En transport i koppel en bit upp till skogen där det var först en landmarkering. Allvin sitter kvar lös, markerar finfint o sticker på kommando. Hittar, greppar o vänder TILLBAKA o lämnar i hand. För att vara helt säker så lockade jag lite på honom när han precis hade plockat upp dummien. TJOHOO för Allvin!!

Nu har 4 dummies lagts ut i samma område som markeringen kastades o en 5e kastas som markering i området. Allvin springer ut o hämtar den, jag lockar, han gör en liten liten omväg men kommer ändå direkt tillbaka. Jisses va överraskad men lycklig jag blir!!!

Skickar ut honom på sök o han letar ... men letar lite konstigt på nåt sätt, lite virrigt o jag funderar på vad han håller på med.... jahaaaa han ska visst bajsa... kanske pizzan gör sig påmind  naja efter det får jag honom i alla fall att fortsätta söka o han kommer in med 3 dummies till innan domaren tycker att hon sett vad hon behöver se. ALLA dagens dummiesar har levererats i hand - UNDERBART!!! Det kunde man inte tro för några dagar sedan. Allvin går hem från sin debut i workingtest med full poäng. Duktiga lilla hund, ibland bara KAN du ALLTING utan att man förstår hur det gått till.  Allvin vann valpklassen på WT med sin fullpoängare.

Dags för sopplunch o nu är t o m Allvin lite trött o nöjer sig med att ligga o vila fastbunden medan jag äter soppa

T o m Allvin blev lite trött efter 2 dagars arbete

Sopplunch

Mats o Eddie har klarat av alla stationer de också på fm med lite blandat resultat.

2 enkelmarkeringar där Eddie knallat på båda!!!! (brukar han ALDRIG göra) men sen gjort supersnygga jättesnabba arbeten på båda två... de hade fått några tröstpoäng där men kändes förstås lite retligt för husse. Så kan det gå med det man är säker på för det tränar man inte så mkt på o sen i stridens hetta (första stationen o uppvarvad hund) så kan det gå så här. Bara att träna lite på det så är det löst tror jag, skönt på ett sätt när något men egentligen är bra på inte funkar för då är det mer lättlöst än det som alltid är struligt. Tänk positivt!!!.

På linjetaget hade Eddie gått lite snett, troligen kunde husse tänkt mer på hur vinden låg för hade han gjort det hade han kunnat skicka lite åt andra hållet, för Eddie (precis som Hera) fick vittring på en dummy som tillhörde en annan klass men som låg rätt nära o kom i vind o de hämtade den istället. Noll poäng

Närsöket hade varit alldeles utmärkt prima o där fick Eddie senare domarens pris för dagens bästa insats på den stationen i sin klass  .

Vattenmarkeringen var också i stort sett perfekt, Eddie hade släppt apporten precis när han klivit upp på land men direkt på eget initiativ tagit upp den igen och lämnat snyggt, så näst intill full pott även där.

Eddie kom på 12e plats i Semi-klassen men har ju potential för mycket högre poäng till nån annan gång.

Eddie som tävlade i DM klassen kom totalt på 20e plats vilket var ungefär i mitten o klart godkänt även om rutan på lydnaden och såklart jaktdelen kunde varit lite bättre förstås.

Allvin blev med sin seger i lydnad, seger i WT och bästa hanvalp på utställningen Årets Valpmästare.

Valpmästare DM 2012

Tänk att den för några dagar sedan odrägliga unghunden kunde samla ihop sig på det här viset o verkligen överleverera när det blev tävling. Det bådar sannerligen gott inför framtiden o inte minst ger det hopp till en matte som ibland känt sig näst intill aningens uppgiven. Helt säkert är att de struliga dagarna återkommer o då får man påminna sig om denna helgen så orkar man mera

Den allra sötaste hundföraren i helgen var utan tvekan Matilda 7 år som förde sin stora goldenhane (inte den på bilden) i utställning o lydnad på l.ördagen (med snyggaste inkallningen i klassen) o på delar av workingtestet på söndagen. Inte illa gjort när man själv väger en bråkdel av vad hunden väger, vad månne det bliva av den tösen  Hon var i alla fall glad över pris-vovven som Allvin o jag tyckte hon var väl värd

Helgens sötaste hundförare Matilda 7 år

Dagens roligaste hade vi kanske när vi alla jättetrötta (både hundar, förare o fotograf) skulle försöka fota alla deltagande Combine-ekipage o det var sannerligen inte det enklaste....

Inte lätt att fota hundekipage inte

Anna är smart o tänker att om jag slänger lite mossa framför hundarna så tittar alla ditåt...

...eller...

Eddie ville inte vara med på bild

men till slut så satt alla i stort sett stilla

o stackars fotografen Zandra Beijer kunde få till ett par fina bilder.

Tack för hjälpen Zandra!

Combine gänget på DM_2

Combine gänget på DM

Birgitta o Peggy, Anna o Hera, Mats o Eddie, A-S o Allvin samt Lena o Ozzy

(Mille o Tekla skulle varit med men kunde inte pga löp)

Nästa år hoppas vi på ett utökat Combine-gäng med ännu fler kompisar!!!


4 kommentarer

Namn: Ingrid o Pontus
Tidpunkt: 2012-09-06 09:38
Har nu läst allt om eran härliga DM-helg o som vanligt är det bara att säja: STORT GRATTIS till familjen Zetterljung <3-kramar till er alla!
(måste nog köpa nya glasögon för jag har väldigt svårt att läsa den här texten, hihihi)

Namn: Sally och Ingegerd
Tidpunkt: 2012-09-06 12:17
Grattis i massor till er alla och till Allvin i synnerhet - vilken kille och vilken kalas-succé!!! Gissa om vi blir både mäkta imponerade och enormt inspirerade att fortsätta träna!

Namn: Zandra, Lova o Lystra
Tidpunkt: 2012-09-06 17:01
GRATTIS igen! Ni var GRYMMA! : ) Du är så himla duktig hundförare Ann-Sofie.

Du får gärna låna Lystra på fler utställningar, ni hade super härliga attityd i ringen på DM:et och hon stod så snyggt!!!

Haha, ja fotograferingen var minst sagt skojig! ;D

Namn: Hanna med flock
Tidpunkt: 2012-09-10 14:34
Stort grattis till era fina prestationer!

 
 

 
«mars 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM  ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009