Blogg

Maya fixar diplom i rally fortsättning

På fjärde försöket fixade Maya sitt diplom i rally fortsättningsklass trots att hon var superjättepigg o sprallglad efter löpet och all vila och frånvaro från sociala sammanhang.

Själv blev jag lite stressad av hennes glädje men samtidigt också jätteglad över den härliga hunden jag har. Vad gör det då att det blir några avdrag här och där, rätt häftigt när de beror på glädje

Kan se filmen om och om igen och trots att jag inte riktigt sköter mina uppgifter då jag borde lugnat henne hellre än försökt hjälpa mer så är det så skoj att se hur härligt lycklig hon är och hur glad jag är att ha henne som tränings- och tävlingskompis. Maya min Maya

Länk till filmen

Maya RLDF 2017-02-11


Rallytävling i HundArenan

Idag var det rallytävling i HundArenan och både Maya och Eddie var med.

Maya tävlade på förmiddagen och det var hennes 3:e start i rally fortsättning. Hon har inte varit jättemycket och tränat i hallen men några gånger i alla fall så jag tror hon ändå kände igen sig lite grann. Det är ju jättesvårt med koncentrationen för henne men jag tycker att hon gör framsteg hela tiden. Jag fick jobba rejält med henne hela banan runt men vi klarade det galant och fick en fin bronsplats med 94 poäng.

Här finns en film från vår start

Duktig liten tös har nu 2 kvalificerade poäng i fortsättningsklass, vi hoppas på ett 3:e i början av 2017

IMG_6897

Eddie tävlade på eftermiddagen och vi var nog lite ringrostiga båda två och han var dessutom superladdad och i sitt allra gladaste hoppskutt mode. Jag blev så glad att se honom så lycklig så hade ingen lust att direkt dämpa honom heller utan valde att hantera glädjen istället. Jag är nöjd med vårt resultat efter ett långt tävlingsuppehåll och en matte som lät honom fortsätta vara busglad så fick vi ändå 80 poäng och en 14:e plats. Sötaste farbror Eddie


Eddie - Freestylehunden

Tänk, vem kunde tro att Eddie skulle bli Freestylehund på gamla dar?

Ikväll tog Eddie sin 3:e uppflyttningspoäng i Freestyle klass 1 och därmed sin 11:e titel, FDI ⭐️

Så häftig känsla att med just denna fantastiska hund kunna gå in helt avslappnad i en helt ny hundhall, köra programmet o bara ha skoj o njuta. Inte säkert att andra kan förstå den känslan jag känner just den gången. Magiskt, underbart o så kärleksfullt, min fina vackra fantastiska hundvän, jag älskar dig och är såååå STOLT över dig o det vi gjort tillsammans under åren ❤️❤️❤️

image


Fortsättningsklass i rally

Maya debuterade i fortsättningsklass på rallylydnad.

Det var egentligen rätt dumt eftersom vi varken tränat in de nya momenten ordentligt och framför allt för att vi bara tränat själva hemma på tomten och inte störningstränat det minsta. Dessutom har ju jag lite allmänna fobier sedan tidigare på att släppa lös en hund på tävling när vi inte tränat på det så mycket.

Rätt dåliga förutsättningar alltså MEN vi hade valt en liten liten tävling i Sandviken med endast 20 startande och två starter, en på fm och en på em. Trevlig o lugn tävlingsplats, vi var där i god tid och eftersom det regnade var det inte ens någon mer än vi (som hade tält) som satt utanför tävlingsplanen, övriga tävlande höll sig på verandan till klubbstugan.

Jag var jättestressade över att hon inte hade kissat innan start men så när hunden före oss hade gått halva sin bana så behagade damen ändå tömma blåsan vilket hon inte gjort sedan innan frukost tidigt på morgonen hemma. Pust!

Började med fokus in på planen, snyggt o fint men missade första hoppet. Tror jag var otydlig mot henne och dessutom hade vi tränat att både ta hopp och att inte ta dem, när vi tagit dem hade hon fått ta dem snett men med rätt långt avstånd, nu skulle hon ta det från väldigt kort avstånd och jag höll tillbaka henne för att hon inte skulle börja innan skylten o då tror jag hon tolkade mig som att vi INTE skulle ta hoppet. My mistake och för lite träning!

Strax senare på första rakan fick hon syn på löptiken med matte som befann sig en bit bort på baksidan av planen, mot skogen där ingen annan fanns. Hon låste sig helt på dem, vem var de och vad gjorde de där. Maya stod helt stilla o fast i "stirr", jag pratade o viftade framför henns ögon men hon var helt låst, till slut fick jag med henne och vi fortsatte men flera gånger tittade hon ivrigt bort mot dem o kunde inte släppa det på hela vägen.

Vi tog oss dock runt om än med två fel övning (= minus 20 poäng) för hoppet och ett missat sitt jag missade i höger om sitt (pga titt på löptiken) plus några småfel så totalt fick vi 69 poäng. Man behöver 70p för ett kvalificerat resultat men å andra sidan ska man verkligen inte ha kval på en runda som går och känns på det sättet så helt rätt o riktigt. Bara konstigt att vi inte fick mer avdrag tänker jag.

Under lunchen tränade vi lite på att Mats rörde sig långt bort från oss och störde så hon skulle få träna på att på kommando "släppa" det som var spännande o få den minnesbilden längst fram i huvudet. Inför andra starten så hade jag lite annan strategi, jag arbetade mer för att behålla hennes fokus hela tiden, pratade med henne o böjde mig lite mot henne i många moment o transporter. Hon var med och det blev lite snett o krokigt på några moment men bättre fokus om än lite stirrig.

Mitt i banan kom Maya på att domaren o skrivaren satt där en bit ifrån oss (vilket de gjort hela tiden såklart men hon hade nog inte tänkt på dem) o då kom hon på att hon skulle springa dit... jag ropade till på henne o hon fullkomligt vände i luften o kom tillbaka till mig minst lika snabbt som hon hade försvunnit iväg. Häftig o väldigt BRA känsla även om jag hade hjärtat långt uppe i halsgropen.

Denna bana fick vi 87 poäng och kvalificerat resultat även om jag inte alls känner att vi levererade så som jag önskar att vi ska göra. Dock är jag mycket medveten om att vi hade tränat alldeles för lite och inte gett oss själva rätt förutsättningar för bra resultat. Så med de förutsättningarna är jag enormt nöjd med vår insats ändå och vi har lärt oss en hel del om varandra.

A-S o Maya


Europamästerskap FS & HtM i Österrike

Vilken resa, vilket landslag och vilka framgångar för Sverige ojojoj

Jag åkte egentligen med Anna och Flynn för att vikariera som coach och chaufför eftersom deras husse inte kunde följa med. Nu fick jag såklart förmånen att följa hela laget och bistå dem med glada tillrop och peppande uppmuntran eftersom jag var den enda som var med och inte tävlade själv.

För mig var det första gången jag skulle flyga med hund men Anna och Flynn var mer vana eftersom de i somras var i Moskva på VM. Flynn var chill på Arlanda och tittade nyfiken på allt ståhej där. Vi fick den gigantiskt stora buren incheckad till slut och en timme innan vi skulle lyfta lämnade vi in Flynn i buren o då kändes det som han nästan tyckte det var skönt att få vila lite.

Burreglerna för flyget säger att hunden ska kunna stå upp i buren och ha fritt spelrum för öronen och eftersom Flynn är relativt hög och dessutom har uppåtstående öron så behöver han en JÄTTESTOR bur, ser verkligen helt överdimensionerad ut för honom och de flesta som ser buren tror ju att vi fraktar någon slags cirkusdjur antagligen. Många nyfikna blickar på flygplatsen

Flyga med hund

Väl framme i Österrike så hade vi stora problem att lista ut hur man fällde sätena i hyrbilen och när vi väl listat ut det så insåg vi att buren trots det var alltför stor för att få plats

Då fick vi skruva isär det och ca 2h efter att vi hade landat kunde vi lämna flygplatsen för att åka de dryga 10 milen till Krieglach. Vi bodde endast någon kilometer ifrån tävlingsarenan och vi bodde på ett supermysigt litet hotell med enormt god mat och gigantiskt stora portioner.

Vi rester ner på tisdagen, onsdagen var vi mest ute och promenerade och tittade på den vackra naturen och den mysiga lilla byn. Allt eftersom under onsdagen droppade övriga i laget in, några flög medan andra åkte bil hela vägen. Det går endast att få med en hund per flyg så alla som flög ner blev tvungna att välja olika flyg, lite trist men inget att göra åt.

Krieglach

Torsdagen var träningsdag och Svenska laget hade en dryg timme att dela på där de olika deltagarna valde lite olika varianter, några tränade samtidigt och fick längre tid medan andra behövde hela planen för sin träning och valde lite kortare tid själva.

På kvällen var det invigning och både lättsamt och jättetrevligt arrangerat, trots att det mest var de tävlande som deltog på invigningen så blev det riktig mästerskapskänsla.

Fredag var det HtM kval och Anna & Flynn skulle tävla tillsammans med Ewa och hennes två hundar Okk och Tia samt Anita och Emmi. Det gick superbra för Anna som kom 2:a!!!!!! och även Ewa gjorde superinsats med både Okk och Tia och kvalade in till söndagens final. Emmi tyckte det var lite jobbigt med miljön på tävlingen, kämpade på väl men det räckte inte till final. På samma sätt som Emmi var det många andra hundar som också påverkades av miljön, den stora arenan med hög "sarg" runt planen och publiken väldigt högt upp på läktaren och det såg för många hundar väldigt annorlunda ut än den tävlingsmiljö de är vana med..

När lagresultaten räknades ihop, man räknar då de 3 bästa resultaten i kvaltävlingen så hade Sverige VUNNIT!!!! EM guld i lag, det är både mäktigt och storslaget och alla var sååå lyckliga. Vi firade med bubbel innan maten på kvällen o jag klappade Flynn tills han somnade, lyx att få dela säng med en guldmedaljör 

Ann-Sofie o Flynn

Lördag var det Freestyleekipagens tur att äntra kvalringen och även här var våra svenska ekipage superduktiga. Lizette med Gaston blev 6:a och Frida med Itchi blev 10:a och både gick därmed vidare till söndagens final. Nina och Moster hamnade precis utanför finalplatserna men med superfint resultat och de blev dessutom publikens absoluta favoriter med sitt härliga program, som de fick med publiken som klappade och hejade hela programmet igenom!!! Kerstin o Miles gjorde också fint ifrån sig även om de hade ett par missar som de tappade poäng på. Vi räknade och räknade på lagresultaten så ögonen o hjärnorna nästan kokade, det var så jämnt så jämnt MEN till slut stod det klart, Sverige hade tagit SILVER i Freestyle lagtävlingen. Whoohooo!!!!

Söndagen var finaldag och hemresedag för flera av oss, Anna, Flynn och jag hade räknat ut att vi kommer hur som helst missa prisutdelningen, för stannar vi till den så hinner vi inte med flyget. Alternativet för Anna att få hem Flynn hade varit att stanna till tisdag eftersom det bara fick vara en hund per plan så det var inget att välja på. Nu tänkte vi att det blir ju hur som helst svårt att behålla andraplatsen säkert men visst fanns chansen.

Alla våra svenska ekipage gjorde strålande insatser på finaldagen och vi visste resultaten för ekipagen fram tom Anna men inte resterande för då hade arrangören kommit på att det såklart inte skulle vara öppna resultat på finalen (de missade det på de första 5 startande i HtM). Vi visste alltså att Anna och Flynn hade fått högre poäng än på kvalet men då återstod de två ryskorna som fanns tillsammans med dem i topp på kvalet.

När HtM finalen var klar visst vi fortfarande inte hur det hade gått men vi visste ju att de sämst var 5:a. Vi packade in och for mot flygplatsen, resan gick bra o bilen lämnades in, vi baxade iväg den gigantstora buren som vi nu skruvat ihop igen till avgångshallen och fixade med all incheckning osv. Sen satte vi oss på Mc Donalds och åt lite mat, därefter beställde vi kaffe (faktiskt jättegott kaffe) på deras café intill, såna borde vi ha i Sverige!

Där satt vi med varsin kaffe och försökte följa live sändningen från prisutdelningen, då började batterierna i telefonen att ta slut och uppkopplingen var lite dålig. Vi bad därför Krille som var hemma i Sverige att meddela resultaten för svenskarna via sms. Vi fick resultaten fram till 10 platsen o då försvann tydligen hans uppkoppling till live sändningen också....pust o stön, jag letade kontakt att ladda telefonen i och Anna satt o försökte få fram resultat någonstans ifrån.

Då skickar en Freestylekompis hemma i Sverige GRATTIS hälsning till Anna för segern...vi vågar inte tro det är sant och intalar oss att vi inte får ta ut något i förskott! Flera börjar gratta och Anna får bekräftat via Sverige att de tagit det individuella guldet!!!

Ska man skratta eller gråta? De vinner EM guld och vi missar prisutdelningen!!! Vi valde att skratta, vi skrattade så vi grät, folk runt omkring oss fattade ingenting, totalknäppa tanter från Sverige med en cirkusbur och en hund som sover för han fattar inte vad allt handlar om.... ja vad skulle de tro???

EM Champs

Efter en stund o en massa meddelanden fram o tillbaka med lagkompisar o folk hemma i Sverige var det dags att flyga hem, totalt omtumlade och ingen av oss kunde riktigt ta in vad som hade hänt. En helt sjuk upplevelse, underbar men knäpp och ingen av oss kommer någonsin glömma det där kaffet på Mc Donalds café

Ja vad ska man säga, det var en jobbig vecka men en alldeles underbar upplevelse att få vara med om, alla härliga människor o hundar både i det svenska laget men också från alla de andra dryga 15 länderna som deltog, så många nya och gamla vänner vi träffade och så många fantastiska program vi fick se o dessutom så många fina svenska framgångar. LYCKA!!!

Svenska landslaget i FS och HtM

Här finns massor av filmer från tävlingen (HtM överst i listan o de ligger i ordning från kvalet och FS kommer längre ner, också de i resultatordning från kvalet): FILMSIDA

Grattis till de dubbla europamästarna Anna & Flynn och TACK för att ni ville ha mig med!

Anna o Flynn


Rallydiplom

Maya tar diplom i rally och sin första titel redan andra tävlingshelgen, tänk vilken duktig liten tjej hon är....när hon har lust

Här finns en film från dagens två starter: FILM

Vi behövde egentligen bara ett ytterligare kvalificerande resultat men fick med oss två stycken med kanonfina poäng från dagen och en hel del bra tävlingsträning. Jag skötte mig mycket bättre i den första starten, och känslan i den var helt magisk, vårt samarbete var det absolut bästa man kan tänka sig.

Det kändes så bra att jag började gråta när vi hade två skyltar kvar, av ren lycka för att jag var så glad över den härliga känslan o det fina samarbetet trots så pass lite träning innan.

Då drog vi också på oss den lilla minuspoängen eftersom hon blev sned på sista skylten, måhända det berodde på att jag inte såg så mycket för alla mina glädjetårar...men vad gör väl det. 99 poäng är mer än jag någonsin hade drömt om och det gav oss också en delad andra plats. Härliga lilla hund

IMG_5855

I den andra starten var jag nog lite för nöjd med det vi hade gjort på förmiddagen så hade lite svårt att ladda om även om jag insåg att även det är bra träning för mig och oss.

Vid startskylten var det riktigt på håret att hon la sig ner och jag tror faktiskt det påverkade min puls lite för den var lite för hög hela banan och gjorde att jag inte riktigt hade samma lugn inom mig, tillika fokus och koncentration på andra banan.

Nåväl nu fick vi ändå trots att det inte alls kändes lika bra 98 poäng så det var ju vääääldigt BRA och att få så höga poäng fast det inte riktigt känns bra, det är också en skön känsla inför framtida tävlande.

Det är fantastiskt skoj att tävla med den här lilla tösen och jag ser fram emot att träna in nya lite svårare skyltar och framöver kunna starta i fortsättningsklassen.

Grattis till diplomet lilla Maya och nu kör vi vidare med frestelse o hopp o annat skoj!

På hemvägen firade vi diplomet med restaurangbesök och självklart fick även hundarna egna köttbullsportioner, BRA restaurang det där

Restaurangbesök

 


Rallydebut

Maya har debuterat i rallylydnad, lite tidigt kanske (fyllde tävlingsklar i tisdags = 10 mån) och flera av momenten är inte helt genomtränade och sitter stadigt men det kändes ändå värt att prova för mycket går att hantera utmed banan i nybörjarklass med stöd och hjälper. Just nybörjarrally tycker jag är så bra tävlingsträning för både henne och mig och vårt gemensamma team, det är relativt kort tävlingstid, hunden är kopplad och man får stötta o hjälpa nästan hur mycket som helst.

Mats, Maya o jag åkte till Uppsala tillsammans medan Eddie var hemma hos Jonna. En heldag själv med matte o husse är både mysigt för oss alla o nyttigt för Maya. Vi kom fram i jättegod tid och hann rasta o kolla in hur det såg ut. Maya hann varva ner sig lite, hon är alltid lite uppspelt på nya platser o särskilt när det finns en massa andra hundar där.

Vi skulle gå bana B först och det kändes riktigt bra på uppvärmningen både tillsammans med Maya o för mig att lära in banan. Vi hade tidig start så jag värmde Maya o lärde mig banan redan före banvandringen. Råkade dock ut för något nytt som aldrig hänt mig tidigare tror jag trots relativt många rallystarter (med Eddie o Allvin), två av skyltarna stämde inte på banan (insåg vi alla på banvandringen) med skissen vi fått vid anmälan. Domaren hade troligen ändrat banan efter att hon skickat skissen till arrangören o missat skicka en ny. Tur man är lite rutinerad o bara kunde konstatera att detta var ytterligare en ny sak som är bra att träna på 

Maya var lite nosig under de första momenten o fick några poängs avdrag för det, faktiskt väldigt likt starten på lydnaden förra helgen men sedan fick jag upp nosen på henne o hon gick såååå fint!!!

Ett snett sittande (första på 1-2-3 steg bakåt) men annars helt felfritt. Stå-momentet som varit klurigt innan gick som en dans o allt annat också. Hon var glad o uthållig o det var sån härlig känsla både på banan och när vi sprang i mål.

När vi var klara med detta och hon fått massor av godis som belöning så var det dags för mig att minnesträna nästa bana, dvs bana A. Den var lite klurigare för mig att lära in o komma ihåg men ändå stor skillnad på att lära sig nybörjarbanor mot när Eddie kört mästarklass

Nu gick hon mer fokuserat direkt i starten, ett av momenten i början var sitt/ligg/gå runt vilket vi klarat utmärkt på första banan men jag tyckte nu inte hon la sig direkt så böjde mig ner o hjälpte till (vilket man får men jag inte brukar vilja göra) o hon la sig. Hon låg medan jag gick runt men när jag samlat ihop fötterna så kände jag själv att jag dröjde lite för länge med att gå vidare, kände det tydligt även om det rör sig om max 1 sekund o Maya satt upp (vilket ger -10p) klantigt av mig men det är bara att släppa, glömma o gå vidare vilkt vi gjorde.

På en 270 graders sväng mitt i banan o närmast publiken så var det någon bland publiken som sprang med sin hund (troligen värmde upp) bredvid banan o Maya stannade till o tittade på dem vilket gav oss -1p. Jag lockade på henne o sträckte kopplet vilket gjorde att vi fick ytterligare -3p men jag är ändå väldigt nöjd med att det inte blev mer minuspoäng trots en rätt svår störning som vi absolut inte tränat på ännu.

Ytterligare en minuspoäng kom andra gången vi gick genom spiralen o jag tror det var första konen vi gick för långt ifrån, det var egentligen på sätt o vis enligt min plan för eftersom jag vet att hon haft lite svårt om vi går nära konerna (hon har ännu inte riktigt lärt sig väja för dem på egen tass) så jag behöver ge henne ordentligt utrymme för att hon inte ska kliva rakt på dem. Därför var min plan att hålla ut ordentligt den omgången hon gick närmast konerna, dock borde jag såklart inte hållt ut riktigt så långt   men det var strunt samma. Jag är nöjd med att jag skötte mitt jobb o höll mig till planen

En liten ihopklippt film från våra debutstarter

En underbar o härlig känsla i båda våra starter o jag tycker vi gjorde en fantastisk debut tillsammans. Det kommer vara riktigt roligt att träna och tävla med den här tjejen o hon känns som hon verkligen gillar det hon också

IMG_5808

Att våra poäng räckte till kvalificerat resultat på båda banorna och dessutom en pallplats på den ena, var ju ännu roligare. Lilla goa diamanttjejen, gillar henne så mycket, hon har så härlig attityd o engagemang i allt vi hittar på. Maya fick efter prisutdelningen den bästa belöningen enligt henne, efter att ha sprungit av sig lite ute på stubbåkern fick hon bada i bäcken o som hon skuttade o plaskade. Lycklig tjej somnade sedan direkt när vi startade bilen, vaknade inte ens när vi stannade o köpte fika utan sov som en stock ända hem. Trött, nöjd o lycklig tror jag.


GRKs DM

Duktiga lilla underbara Maya Gräddnos

I helgen var det DM och Maya var fantastisk, hon vann både lydnaden o apporteringen o jag är sååå glad o stolt över henne. Vi hade ett härligt samarbete o det var ren fröjd att starta henne. Lite nosig i början på linförigheten i lydnaden men efter ett par svängar blev det riktigt riktigt fint. Alla andra moment var felfria  .

DM Lydnad

Apporteringen har jag beskrivit mer noggrannt i träningsdagboken som finns under sidan Mayas träning. LÄNK

DM Jakt

På utställningen fick hon HP o placerade sig trea (= sist) av de tre tikarna o fick såklart lite lägre poäng än de andra även om jag tycker hon hade fina poäng. Hon är en dröm i stillastående sa domaren   men tyckte hon rörde sig lite rullande o det förstår jag. Vi visade oss inte från vår allra bästa sida i springningen, det finns mycket mer att göra för att ändå visa sitt allra bästa o vi har absolut tränat för lite på det.

Maya DM utställning 2016Totalt kom Maya 2:a i valptävlingen då man räknar ihop alla grenar o jag är så glad över att vi gjorde så fantastiskt fint ifrån oss i de två grenar vi verkligen kan påverka mest själva

DM Maya med priserna

Det har varit nyttig träning för henne att vara i miljön, hälsa o busa lite med andra hundar o mest bara ta det lugnt o "bara vara" under så lång tid. Supernyttigt!!!

o "syrran" Judith var suuuperduktig o kom 5:a i guldhundstävlingen

Judith o Maya

o tjejerna hade så skoj tillsammans i alla långa pauser, de verkligen älskar varandra

Judith o Maya busar


Open Show i Kungsbyn

Eddie som inte varit på utställning på väääldigt länge skulle nu få prova att vara med i veteranklass. Han brukar tycka det är lite läskigt på utställning, många hundar o ofta springer de precis nära både före och efter honom vilket han kan tycka känns jobbigt. Nu var det som sagt var länge sedan vi ställde ut (förutom kennelträffarna) och han har gjort mycket andra saker och varit på oerhört många olika tävlingsplatser och träffat mängder av snälla hundar som låter honom vara i fred. Det har nog bidragit och dessutom var det ju en lugn och avspänd tävlingsplats, inte alltför många hundar och hanarna som deltog var trevliga o härliga helt utan gruff o liknande.

Eddie var riktigt rolig att ställa ut, han trivdes i ringen o var på sitt allra bästa och showigaste humör   Kändes som han verkligen tyckte det var skoj att få visa upp sig. Dessutom är det såklart väldigt bra betalt, mycket gottens får man när man står där

Eddie var ensam som veteran men fick fantastiskt fin kritik   och ett HP så han fick tävla i bästa hane där han blev kvar och placerade sig som 4:a. Det var verkligen fantastiskt roligt!

Det känns hedrande att få kritik av typen: En 9-åring i toppskick ... en mycket sund veteran osv

Maya som har lite tunnt med päls för tillfället fick vara med som publik, hejarklack och förstås träna lite vid ringside. Det skötte hon med bravur, så himla duktig på att "bara vara med", ligger tyst i buren och väntar, sover lite när det finns tillfälle och när hon får sitta med ute så sitter hon o spanar intresserat på allt som händer runt omkring.

Vi gjorde några kortare träningspass, både att springa och att stå fint men också lite kontakt/följsamhet och enklare rallymoment/HtM positioner och hon gör det så bra och så snyggt och klarar av det trots de störningar som finns. Riktigt bra "tävlingsplatsträning".

Combine-gänget hade många hundar med och det gick bra för alla, så fina o så duktiga både hundar o förare. Alltid extra skoj att vara ett gäng som åker tillsammans dessutom, vi har så kul ihop. Tack alla trevliga vänner för en riktigt härlig dag!

LIte bilder från dagen (Mats och Eva Carlin har tagit dem)

Kungsbyn1

Kungsbyn4

Kungsbyn5

Kungsbyn7

Kungsbyn8


Freestyledebut

Förra våren bestämde vi oss för att Eddie inte skulle tävla mer i HtM utan vi skulle bara när han tyckte det var OK vara med på lite uppvisningar. Vi gjorde förra sommaren ett uppvisningsprogram som från början mest var ett HtM program men så har vi lagt in mer och mer FS trick i programmet, eftersom det ofta kan tyckas lite mer publikvänligt på uppvisning.

Till slut och inför den första av sommarens uppvisningar på Fristadstorget så var det nu i stort sett ett FS klass 1 program vi hade. Visst har jag frestats att kanske ändå anmäla oss till en Freestylestart vid tillfälle o nu blev det ett bra tillfälle.

Vi skulle ändå ner till Bottnaryd och träffa våra kompisar som dessutom hade bestämt sig för att debutera i HtM på SPKKs tävling i Jönköping. Då kom vi på att vi också skulle anmäla oss men i FS och bara testa o se om Eddie hade lust att gå in i tävlingsringen.

Han tycker ju ofta den planen kan vara jobbig eftersom han känner sig lite "uttittad" men nu var han på ett strålande humör o fokuserade på det vi skulle göra och inte på de som tittade.

Det blev lite snett o vint o några missförstånd samt att jag körde säkert (troligen i onödan) på några ställen men som helhet kändes det över förväntan och framför allt Eddie njöt av att vara på planen och det är allra viktigast för mig.

IMG_4767

IMG_4784

Domarna gillade vårt program, vi fick 24,50 poäng och väldigt jämna fina poäng i varje kategori. Kommentarerna fokuserade framför allt på glädje vilket såklart är extra roligt med ett "uppvisningsprogram". Dessutom vet jag ju att vi kan göra programmet ännu bättre "i den bästa av världar" så det ska vi nog försöka oss på i framtiden.

Här är film från tävlingen

IMG_4764

Våra kompisar Jessica och Vill från Bottnaryd gjorde även de succe med sitt Aristocats program i HtM 1 och även de kom på en superfin 3:e plats med finfina poäng, vilket nog gjorde att de fick mersmak för sporten. Grattis bästa ni!

Fler kompisar, Ulrika var där med både Spirit och Grace och gjorde två superfina program med bra placeringar och framför allt varsin 3:e uppflytt i HtM2 resp FS1 så de åkte hem med 2 fina diplomrosetter. Hurra va ni är BRA! Grace är dessutom Eddies halvsyster för de har samma pappa.

Maya var med oss på den lilla semestertrippen och framför allt tyckte hon det var spännande att bo hemma hos 3 hundkillar och få leka med dem (de var jätteleksugna när det kom en liten söt tjej!!!), titta på deras får, leka o träna i deras "ridhus" som numera är en hundträningshall och även testa deras hund parkour bana, jisses vilket äventyr alltihop.

Tesla o Maya

Ridhusbus

Parkour Maya

På tävlingen gick hon ett par längre promenader i skogen med Mats men annars låg hon mest i buren o sussade eller satt o tittade på alla hundar o människor.

Maya sussar i buren

Hon skötte sig alldeles utmärkt hela dagen och precis innan vi åkte hem testade vi lite kontaktövningar o de grejade hon alldeles utmärkt trots allt som hände runt omkring. Duktig liten tös

Det var en riktigt trevlig liten semestertripp rakt igenom och på alla sätt och vis.RSS
«februari 2022»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM  ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009