Blogg

Tävlingsclinic

Vips vups på torsdag eftermiddag hade jag helt plötsligt fått en återbudsplats via klubben på helgens Tävlingsclinic som Maria Brandel arrangerade. LYX!!! o TACK världens bästa Brukshundsklubb dvs Kungsörs BHK 

Extra skoj var det just för att min goa härliga vän Jessica skulle komma o bo hos oss i helgen just för att hon skulle på clinicen så det blev verkligen en helhelg tillsammans

Vad var det för innehåll då?

Jo 4 fantastiska föreläsningar med superduktiga hundförare som hade gjort imponerande insatser på olika tävlingsbanor genom åren. En superjättefullmatad helg med såååå massa inspiration, mängder av nya tankar i huvudet, lite påminnelser om sånt man glömt och lite klapp på axeln för sånt man faktiskt redan gör, dessutom trillade det några tårar under en talande teaterföreställning men mest var det förstås härliga skratt.

De 5 viktigaste klokskaperna som just jag tar med mig för egen del är:

 1. Sätt signal både på att varva upp och framför allt för att varva ner i aktivitetsnivå
 2. Tänk igenom o dokumentera: Vision, Strategi, Mål, Målbild och Aktivitetsplan, planera 5-10 träningspass framåt och de 2 kommande i detalj o gör det utifrån utfallet från tidigare pass
 3. Koncentrations- o fokusövningar som "håll blicken", kamp- o indianövningar som hunden kan o känner igen o som därför kan användas i svåra miljöer/situationer för att ge trygghet o få fokus
 4. Ta hand om min hund hela tiden och se till att vara en trygg och tydlig ledare
 5. Belöna med mig själv i första hand o använd godis o leksaker som förstärkning

o för att säkerställa att jag minns ytterligare fler detaljer om vad vi fyllde hjärnorna med under helgen kommer lite mer skrivet om varje föresläsning här:

Lördag startade med en förmiddag med härliga spralliga Siv Svendsen och hennes föreläsning "Veien till eliten - letter enn du tror" Jag har tidigare gått lekclinic för Siv så en del kände jag igen från den men annat var helt nytt för mig. Hon har sån härlig energi o man blir liksom glad bara av att se henne. Fick också lite nya idéer till roligheter som hundarna kommer gilla. Superkort kan man summera det jag tog med mig från hennes föreläsning med hennes 5 grundövningar (o förresten sa hon att kan hunden dem så är det ingen konst att lära in elitlydnadsmomenten, det känns ju skönt att veta ):

 • Klara-Färdiga-Gå övningen för fokusträning framåt
 • Springa runt stolen
 • Bytteleken (även på avstånd)
 • Indianleken
 • Ta en leksak bakom

Sen berättade hon också om de användbara verktygen:

 • Omvänt lockande (både på ett lugnande o ett mer intensivt sätt)
 • Lekkarusellen (kommer mina pojkar att älska) som var en galen blandning av olika moment som en "välj rätt" övning, "allt i ett" liksom
 • Tyngdpunktsträning inför t ex fjärren
 • o förstås lite om hur "gladvold" kan härda hunden mot oplanerade händelser

Såg ju riktigt kul ut när hon visade indianleken med full fjäderskrud, vilken hund gillar inte en sån lek???

1662252_10201464149987079_357828817_n

 

På eftermiddagen var det superduperseriösa Carin Bengtsson som i sin föreläsning "Visioner och målbilder - En KUL resa" berättade om hur hon själv tänker runt träningsplanering och uppföljning, ååååå vad jag gillade DET!!!

Carin B

Visst kommer jag aldrig någonsin att vara så konsekvent o detaljerad som hon var men joooo en hel del av hennes sätt att planera o följa upp kommer jag nog stjäla. Det passar ju liksom mig o periodvis har jag ju gjort på liknande sätt även om jag sällan kommit så långt som till staplar o diagram men letar jag i mina mappar så finns det åtskilliga Excelfiler från gamla träningsplaner det får jag nog erkänna.

Det hade i ärlighetens namn varit himla skoj att ha staplar o diagram på alla Madonnas träningsplaner o uppföljningar från jaktapporteringen, där var jag himla noggrann o detaljerad o DET GAV ju resultat faktiskt, på slutet hämtade hon ju t om rätt äckliga pippifåglar ... tro det eller ej. Fortfarande lite sorgligt att vi aldrig hann starta på jaktprov innan hon lämnade mig alldeles alldeles för ung 

Carin hade fler saker som var intressanta från sitt tänk runt träning av lydnad som är det hon håller på med. Hon pratade om rollfördelning mellan sig och hunden, frihet under ansvar där hunden bestämmer och hon som förare vägleder. De flesta moment har hon fångat så som hunden själv väljer att utföra dem o då känner sig hunden trygg i utförandet o gör det på fysiskt bäst sätt för sig själv vilket borgar för kvalitet. T ex hur hunden lägger sig i hög fart på olika underlag. Tycker jag låter himla klokt!

Den röda tråden annars i hennes föreläsning var hennes arbetssätt där hon börjar i en ände och jobbar sig uppför den röda tråden.

 1. Visionen (drömscenariot, framtidsbilden med känsla, prestation och plats)
 2. Strategin (hur ska vi nå visionen, gå från där vi är till dit vi vill, metoder o tekniker, KUL modellen - Kriterier/Utveckling/Lära)
 3. Målen (SMARTA mål o SWOT analys)
 4. Målbilderna (min egen version, motiverande o realistiska, lätta att visualisera)
 5. Aktivitetsplanerna (15% planering, 60% genomförande o 25% analys)

I sina aktivitetsplaner såg hon till att ha de närmaste 8-10 träningspassen grovplanerade o så i detalj de kommande 2 och så låg hon hela tiden 2 pass före i planering för att kunna använda erfarenheten från analysen för att komma framåt och för att var effektiv när hon väl la tid på att träna. Hon hade sedan gjort ett Excelsystem där hon hade allt bokfört och noterade RAG status på alla sina träningspass o tog sedan ut statistik på utfall jfr med planerad måluppfyllelse på RAG nivå. Intresssssssant o jag önskar jag hade tid o ork att göra detsamma men men man kan alltid göra en bit av det, välja sin egen väg helt enkelt. 

Imponerande var ordet

Carin Bs Excel

 

Två hjärntrötta tanter dvs Jessica o jag landade hemma hos oss efter en fullmatad dag, där stod maten på bordet o vinet var upphällt, det är lyxigt att ha full support hemma när man själv är på kurs o tröttar ut sig. TACK ÄLSKADE MATS

Innan jag somnade hann jag också med att skriva ner lite tankar runt egna visioner, strategier, mål, målbilder o övergripande aktiviteter, lika bra att passa på direkt när man har inspirationen glödande  Efter en god natts sömn var vi fulladdade med ny energi o redo för dag 2.

 

Den startade med to norske piger, Kjellaug Selsaas och Synnöve Matre med sin gemensamma föreläsning "Den går jo så bra på trening" och vilken föreläsning det blev, ja inte bara det utan även ren o skär teaterföreställning, dessutom lite sorglig teater så det var himla dumt att ha mascara på sig, för tårarna rann innan de var klara

De pratade om hur viktigt det är att man som förare är en god och trygg ledare för sin hund oavsett vart man är och vad man ska göra. Hur man kan göra hunden trygg i svåra miljöer genom enkla kända övningar som den får lägga sitt fokus på. Bygga upp hundens självförtroende men också sitt eget så man slipper vara nervös. Hur viktigt det är att hela tiden tänka positivt och inte fastna i tvekan över sig själv eller sin hund.

De poängterade hur viktigt det är att jag TAR HAND OM MIN HUND HELA TIDEN, o just det känner jag att jag verkligen försökte göra när Eddie o jag var på Hundmässan i december. Jag visste så väl att det var en enorm utmaning för honom att vara i den miljön och jag försökte hela tiden vi var där verkligen tänka på honom i både första, andra o tredje hand  o jag tror faktiskt att han ändå trots utmaningen fick en rätt okej känsla med sig från den förmiddagen vilket känns skönt inför framtiden.

De spelade två helt fantastiska teaterföreställningar för oss, där den ena visade på en förare som ställer för höga krav på sin hund i debuttävlingen, inte ställer upp för den och där hunden inte kom i fokus och hunden fick en riktigt otäck känsla både under och med sig från den tävlingen. Jag grät för det kändes i hela kroppen o hjärtat värkte för den stackars hunden (även om den inte var hund på riktigt), kanske lite överdrivet allting just här men oj oj så många gånger man sett liknande saker o delar av det har man såklart även gjort själv vilket gör det hela ännu värre.

1560690_10201470241819371_1112165529_n

Den andra föreställningen visade en superdupernervös förare med en mer erfaren hund där hunden i och för sig klarade sig bättre men det blev även här långt ifrån en bra minnesbild för hunden från tävlingen, så otroligt onödigt och synd när något sådant händer o som sagt, lätt att säga att man sett det hos andra men rannsakar vi oss alla så har vi till och från gjort flera av dessa saker, i alla fall jag o såklart inte alls medvetet för att göra hunden illa men det är precis vad det blivit i slutänden.

Förutom teater o goda tankar runt förarens uppförande så visade de även en del övningar o fart/pepp idéer. En BC o två otroligt härliga charmiga tossiga jaktgoldisar, det var svårt att inte bli kär i dem även om jag egentligen tycker bättre om DP golden, nästan så jag blev sugen på en jaktis.

1010941_10201470241619366_1987600725_n

 

Vi torkade tårarna efter teatern, åt lite lunch o var sedan redo för helgen sista föreläsning. Det var Towa Lindh som med maken Fredrik som "demoex" berättade om "Att lyckas på tävling". Hon imponerade med hela sin personlighet, karisma o inte minst häftiga hundar o resultaten gjorde inte det hela mindre imponerande, hon har vunnit Skydds SM 3 år i rad, jamen kan man säga annat än mäktigt?

1798579_10201471872940148_671655140_n

Jag som tycker Allvin är stark o har kraftfullt motstånd i kamplek men nja...helt plötsligt kändes ju han nästan lite mesig o som en småhund

Jag tycker jag fick många idéer till verktyg för mina hundar med mig från Towa o hennes hundträning, tanken om hur man behöver sätta signal på både "dra upp i aktivitetsnivå" där det behövs men kanske ännu viktigare att ha signal på "lugna ner för att kunna koncentrera sig"... ojojoj så användbart om jag kan lyckas med det fullt ut. I WISH!

För att tävlingsträna och för att bygga intresse för henne själv belönade hon alltid hundarna med sig själv i första hand och godis eller leksaker som förstärkning till det, en riktigt klok tanke känner jag och på sätt o vis är det så jag jobbat mycket med Eddie det senaste året men utan att direkt ha satt ord o förklaring på det.

Hon tränade mycket koncentration med sina hundar, att hålla blicken o DET är också en övning jag verkligen ska ta vara på.

Att våga belöna och även om det inte är perfekt bra, att belöna ett halvbra försök på rätt sätt ger oftast ett ännu bättre försök nästa gång och dessutom en bra känsla hos både hund och förare.

Hon hann även prata lite om ljudande (eller tänkte jag i mitt huvud ....även andra förväntans-olater som säkert har samma anledningar och kan funka med samma lösningar).

1554540_10201471872660141_648468981_n

Här är hennes klokord som avslutning o

jag tycker alla kan fundera en stund på dem:

Vi har höga krav på våra hundar -

men lever vi själva upp till de kraven?

 

Helgen var slut och så var vi, ojojoj så mycket information vi matat in på två dagar, jag sa "Hej då o Tack för den här gången" till bästa Jessica som hade en lång bilresa hem Så himlans skoj att du kom o att vi fick vara tillsammans hela helgen!! Själv tog jag en klunk vatten o laddade om för ett kortare HtM träningspass med Eddie som snälla Mats kom o "levererade" till hallen.

Eddie gjorde fint ifrån sig o det känns helt okej inför kommande tävlingshelg. Sen passade den rackaren på att som avslutning belöna matte med lite "gladvold" som Siv S skulle sagt...(undrar o hon egentligen menade att även hundarna skulle vara lite hårdhänta med förarna för att härda dem????) Han råkade göra ett omtag i sin belöningsleksak o jag råkade ha min knoge emellan men som tur är fanns det gott om plåster i hallen så det löste sig


Rallylydnad

1526574_10201197362717564_1118927033_n

Vilket år och framför allt vilken månad december har visat sig bli för oss. Förra helgen uppfyllde vi en av våra drömmar då vi på Stockholmsmässan fick visa upp vårt HtM program och nu var det dags för vår egen hemmaklubb, Kungsörs BHK att debutera som arrangörer i rallylydnad.

Inte nog med att vi skulle ordna med tävlingen, vi skulle ju även de flesta av oss också tävla så det var ett rejält pussel att få ihop allt. Jag jobbade som tävlingssekreterare på lördagen och slapp jobb på söndagen då det var vår tur att tävla.

Eddie o jag tog lite sovmorgon och kom dit lagom till lunch, det är lite konstigt att tävla på sin egen hemmaarena där vi tränar rätt ofta, det ser liksom inte riktigt lika ut när det är tävling och framför allt känns det i luften att det är något annat än "vanligt" men tycker ändå vi hanterade känslan bra både Eddie o jag.

Tyckte jag hade kolla på banan när vi gick in för att starta MEN det visade sig att det hade jag ju rakt inte, startade med att göra helt fel på första skylten efter starten...suck... Momentet var sitt, spring o det VISSTE jag ju... men nån slags hjärnsläpp o vi bara sprang...fast rätt snyggt

Det blev 10 minuspoäng och sedan hade vi 2 sneda backanden med lite minuspoäng, lite synd eftersom det egentligen är en av våra paradgrenar men vi kom tokigt in och har haft lite strul ibland på rallyn att få till det riktigt bra, vi får helt enkelt träna lite mer

Totalt fick vi 85 poäng och det räckte gott och väl till kvalresultat och inte bara det utan också till en andra placering på tävlingen och vi fick alltså en av de superduperjättefina rosetterna som Zandra fixat. Tjohoooo!!!

1503901_10201196412653813_1137172334_n

Det här var nu också vårt 3e kvalificerande resultat i klassen och det betyder att vi klarade titeln RLDA och är klara för att tävla i Mästarklassen, dvs den allra högsta (elitklassen), känns ju helt otroligt att vi är i högsta klassen i 2 grenar numera, häftigt

Vi har några nya moment vi behöver träna in inför mästarklassen men de flesta har vi faktiskt grunderna för och delvis även kan redan, behöver dock finslipa förstås innan det blir tävlingsstart nån gång till våren.

Ett helt fantastiskt hundår och tävlingsår för oss, vi har klarat mer än vi någonsin kunde tro och önska, känns som det här blev det perfekt avslutet på vårt 2013.

Här finns film från dagens tävling


Rallykillen Eddie

ojojoj vilken härlig känsla vi hade på tävlingen idag, precis lagom uppvarvad hund, precis lagom nervös matte, perfekt känsla o ett härligt samarbete rakt igenom. Det är sådana tävlingsstarter man lever länge på.

Att det sedan efter lite protest också räckte till klassvinst gjorde inte saken sämre. Protesten kom sig av att vi hade fått 11 poängs avdrag i Honnören o eftersom jag kände mig heeeelt säker på att vi var klockrena där så gick jag och frågade domaren o honnörsfunktionären. Honnörsfunkisen hade som tur var sina anteckningar på alla hundar kvar o där var Eddie en av de som endast hade kommentaren OK vilket betydde helt felfri. Hunden efter oss däremot hade flertalet anteckningar o troligen var det skrivaren som råkat skriva det resultatet på vår blankett istället för den efter. Nu fixade de duktiga arrangörerna till detta o vi fick vår rosett om än lite senare än den ordinarie prisutdelningen, allt frid o fröjd o vi är JÄTTELYCKLIGA!!

Däremot gör det mig liiiite nervös eftersom jag idag också fick mitt officiella intyg på att jag är godkänd som skrivare på officiella tävlingar, men det känns ju som ett allt annat än enkelt jobb...läskigt kommer DET vara första gången, var så säker  Dessutom ska vi absolut skriva ner och SPARA anteckningar vid Honnören när vi har tävling i december, notering till oss funkisar!!!

Här finns film på vår superrunda

Ett av misstagen var att han satte sig snett på höger sida, o det är jag som håller handen på fel plats ser jag nu på filmen efteråt, så det är enkelt löst nästa gång (om jag har koll på vad jag har vart förstås) och sedan missar vi vändningen, den beror på min nervositet. Eddie gör endera den vändningen utomordentligt snyggt (oftast) men ibland typ inte alls pga att han missförstår mig o jag tror jag har listat ut vad det är jag gör eller inte gör med kroppen men är inte hundra säker så det är ett klart orosmoment för mig vilket vi fick lida för idag, jag gjorde helt klart fel o höll dessutom andan vilket sällan är smart  men de småfelen spelar då rakt ingen roll idag för vi var ETT TEAM och vi jobbade hela tiden TILLSAMMANS med en underbar känsla. Det loppet kommer jag ta med mig i min minnesbank av underbara upplevelser tillsammans med den här mycket speciella och fantastiska hunden. JAG ÄLSKAR HONOM

Allvin var med på tävlingen men fick sitta i bilen eftersom alla hundar som var med inne i hallen i bur var tvungen att vara absolut tysta hela tiden, den risken vågade vi inte ta. Däremot är han superduktig i bilen o är alldeles tyst och lugn fast det är massor med hundar som går förbi eller tränar precis utanför bilen eller skäller i bilarna bredvid. Duktiga Allvin!

Han fick i alla fall förutom rastningspromenad med husse komma ut och göra 2 ordentliga träningspass med mig, vi testade lite fotgående, fokus, kontakt, läggande, sättande, ställande osv o han var sååå duktig. När han väl håller sig i "träningsmode" ja då är han en klippa, sen är det fortfarande mycket svårare att "bara vara" o inte göra något alls men även det går bättre och bättre allt eftersom. Han kommer med tiden bli en riktigt ROLIG hund att tävla med, det är jag helt säker på, det gäller bara att han får den tid han behöver för att mogna och att vi inte skyndar på för snabbt.

1471075_10201004153927465_843386480_n

Fina duktiga underbara Eddie som nu har 2 kvalificerande resultat i avancerad klass

"one more to go"


HtM tävling i Motala

Två starter på en kväll nere i Motala, ja det kan ju låta rätt korkat o åka iväg på det men å andra sidan, vad ska man annars göra en vanlig tisdagkväll i oktober.

Eddie o jag brukar ju gilla små utflykter på tu man hand så vi åkte dit. Bra träning att tävla i en för oss båda helt ny hall dessutom. Vi kom i god tid och kunde kolla läget o bära in våra saker. Hundarna hade gott om plats i sina burar i en intilliggande industrilokal som även senare visade sig vara garage för helt plötsligt när Eddie just skulle gå in i sin bur, öppnades väggen som tydligen var en garageport o in rakt framför buren körde en porsche. Snygg voffade Eddie om bilen  eller näe det gjorde han inte, han såg mest helt chockad ut o jag var rätt glad att jag var där med honom när den kom o han inte låg helt själv.

BRA träning i ny miljö som sagt var, förstå vad många olika ställen han varit på de senaste åren o så mycket erfarenhet han fått o så duktig han ändå blivit på att klara av det. Coolt!!

En ny grej de testade, Linköpings HU som var arrangörer på tävlingen var att man fick ta med hunden in på plan innan själva tävlingen drog igång. Det var en RIKTIGT BRA grej, speciellt för hundar som Eddie som kan vara aningens misstänksamma över nya platser.

1376378_10151661683145950_104850973_n 

Här var någon som lyckades fånga oss på bild under miljöträningen, o vi både tränade lite men framför allt tog det lite lugnt därinne för att han skulle se att det inte alls var farligt att vara där.

Första starten så var han trots att (ja gud vet eller om det var tack vare att) vi varit därinne tidigare JÄTTEHOPPoSKUTTIG, himlars vilken utmaning de tillfällena är för den lilla matten  men trots energinivån o överglädjen så tog vi oss igenom programmet ja inte som det var tänkt förstås men med Eddies egen o lite nya koreografi. När han är på det där humöret så kör han ju lite eget race o hittar på lite allt eftersom . Såklart räckte inte poängen till diplomnivå men vad gjorde det för vi hade ju ytterligare en chans lite senare. Då gick det något bättre o mer kontrollerat även om det fortfarande var lite gummiboll o energiknippe över den lille mannen. Nu räckte i alla fall poängen till diplomnivå o det var ju en skön avslutning på mörk o lite regnig kväll rätt långt hemifrån så vi åkte nöjda o glada hemåt i oktobernatten.

Film från vår andra start under kvällen

Känns väldigt lyxigt att ha semester hela oktober och kunna göra sådana här utflykter utan problem.

 


Funkis och kurshelg

En lite annorlunda helg då jag på lördagen var med som funkis på den första FS/HtM tävlingen i Hundarenan. Jag hoppas verkligen vi kan arrangera fler tävlingar där i framtiden, det är en helt optimal plats för sådana arrangemang.

Jag var speaker hela dagen och det var riktigt kul, speciellt som man hade första parkett och verkligen fick se ALLA ekipagen ordentligt. Insåg att jag sällan ser så mycket av en tävling trots att jag varit på massor, när man ska tävla själv så är det mest fokus på förberedelse, genomförande och efterarbete och det blir väldigt lite tid och energi till att vara publik. Riktigt kul var det!

Eftersom det endast var klass I och II på tävlingen så var det många många som debuterade och det var så kul att se så många duktiga nybörjare göra fint ifrån sig, det bådar gott för sportens framtid. Här är t ex Moa med Kolbäckens Absoluta Astra som var superduktiga, GRATTIS till debuten Moa & Astra!

1376535_624337550949992_96886400_n

Foto: Karin Prytz

På söndagen var jag på kurs, utbildning till tävlingssekreterare i rallylydnad. En fullspäckad dag med både teoriprov och praktiskt prov samt visst hemarbete efteråt. Trots tufft schema hade vi en riktigt trevlig dag i goda vänners lag o nu har klubben flera utbildade sekreterare så då kan vi köra rallytävlingar också, bra bra!!

Totalt alltså hela helgen i Hundarenan men utan att ha en enda liten hund med sig, konstigt konstigt  men rätt bra ändå.


Rallylydnad

Efter vi hade klarat HtM III titeln kändes det lite frestande att ta sig an rallylydnaden igen och eftersom de hade förlängt anmälningstiden till tävlingen i Katrineholm så slängde jag in en anmälan till avancerad klass. Vi tränade ju på de momenten i vintras men sen har vi inte underhållit det under året eftersom vi mest fokuserat på HtM men "Hur svårt kan det vara?" som en del brukar säga.

Det visade sig när vi skulle kolla status att det var några saker som var rätt svåra, t ex ställa sig från sittande, MYCKET klurigt om man frågar Eddie. Har visserligen alltid varit lite av en käpphäst för oss men nu visade det sig vara svårare än någonsin. Gick inte heller så bra att alltid lägga sig snabbt och att sätta sig på höger sida var ett mer eller mindre helt utsläckt beteende. Nu var ju det visserligen nästan lite positivt  eftersom vi tränat massor på HtM och att absolut INTE sätta sig oavsett vad som händer ... inte lätt att vara hund ibland....

Vi har i alla fall hårdtränat ställande och bytena tillsammans med Zandra på våra träningsträffar och har hemma tränat på ligg på kommando och att sätta sig på höger sida när jag stannar, NÄR kommandot "knä" används, till skillnad mot kommandot "fem" som betyder gå tajt på höger sida o håll dig på alla fyra ben oavsett vad som händer.

När vi varit på träningarna i Hundarenan har vi fokuserat på att gå banor, avstå frestelser (som är svååååårt när man heter Eddie) och att träna honnören som också är lite klurig, dvs Eddie behöver förstå att det är ett moment och man måste vara absolut STILLA fast det ser ut att vara passivitet o kan lätt uppfattas som inte så noga för honom.

Får väl erkänna att jag var rätt nervös hela dagen innan tävlingen för nu kändes det helt plötsligt som vi inte alls var tävlingsklara men väl där och jag fick se banan och den inte innehöll någon frestelse (pustade ut lite i alla fall) och Honnören var "sitt på höger sida" o det har vi ju faktiskt tränat en hel del på de senaste veckorna.

Nu hade jag inte alls behövt vara nervös, han var superduktig o jag också, vi hade bra samspel, bytena gick fint o han följde (även om han verkade lite "off" i starten.... vet inte varför). Det moment där vi fick det mesta av avdraget var "sitt, stå, ligg" där han visserligen ställde sig direkt på kommando (BRA!!!!) men hoppade fram o stod väldigt snett, och att lägga sig därifrån blev liksom något nytt som vi inte tränat på o han halv-la sig o jag fick säga till igen o såklart var det när han väl låg oerhört snett, typ han låg mitt framför mig men men vad gör det, våra poäng räckte gott och väl för ett kvalificerat resultat, särskilt som honnören gick prickfritt.

Mycket GLAD, LYCKLIG och STOLT matte var det o nöjd hund som fick en burk blöt hundmat i pris o den var smaskens tyckte Eddie  Matte tyckte rosetten var finast

1378837_10200792907086426_698542165_n

Allvin var också superduktig på tävlingen, vi hade med nya stora buren och efter att Mats rastat honom rejält så satt han tyst o snällt i buren, skällde nästan ingenting och det var riktigt BRA gjort.

När tävlingen var klar så fick han komma ut och träna lite vid sidan av tävlingsbanan o kunde i alla fall skapligt bra fokusera och koncentrera sig. Duktig liten Allvin Gurka

Film från tävlingen

En fin debut o nu fick vi ju lust att anmäla oss till fler tävlingar förstås


HtM III Mästare med diplom

Igår på den andra starten klarade vi ÄNTLIGEN att hålla tassarna på marken o vara fokuserade o koncentrerade hela programmet igenom o det belönades med fina poäng och vår 3:e uppflyttningspoäng i klass III vilket också betyder Diplom och "Mästar"titel, Sååå härligt att det äntligen fungerade så som vi längtat efter att det skulle göra 

 

Det började inte alls bra, det var 2 tävlingar samma eftermiddag och på den första starten så kändes Eddie superhet vilket han också visade sig vara för redan på ingången av planen var han redan på väg ut igen, på andra sidan!!!!! Jag vrålade STANNA!!! o fick honom tillbaka innan han hann över plastbanden o diskade oss men när vi vände om för att gå mot domarna var han återigen på väg ut så fick då vråla NEEEEJ åt honom, allvarligt, INGEN bra start på en tävling. Matten var nog redan där nånstans förlorad  o vi tog oss på något konstigt sätt igenom ett slags program, han hoppskuttandes o jag hela tiden funderandes på hur vi skulle ta oss igenom med tanke på att han knappt nån gång var på rätt plats vid rätt tillfälle så det blev MYCKET improvisation o måååånga snurrar runt matten .

Kände mig väääldigt uppgiven efteråt, även om avslutningen faktiskt blev RIKTIGT BRA (hur nu det gick till???) Fattade faktiskt inte ens vad det var han var på väg TILL när han var på väg ut från planen, för just där fanns i och för sig mycket publik men inget han visat ngt särskilt intresse innan start (som jag noterat förstås ska sägas...vad han noterat ... ja det vet man aldrig)

Nu hade jag testat att inte värma upp honom nästan alls just innan utan gjorde det långt i förväg, helt enligt planen för att se om det fungerade bättre än senast vi tävlade...men nja knappast va??

Så när jag väl bestämt mig för att göra den andra starten samma eftermiddag körde vi ny taktik, vi värmde upp som bara den, körde programmet flera gånger och körde lite lydnad o lite mer Heelwork o lite till o lite till. Långa sessioner utan belöning o så lite kortare med belöning. Värmde upp med kläder, peruk o allting så det skulle bli så likt som möjligt.

När det var dags att starta kändes det som han efter mååånga timmar på tävlingsplatsen, en katastroftävling och massor av träning var rätt seg i huvudet o jag tänkte att nu kanske han är helt tom o inte med alls.

MEN vad händer? jo vi går in (nu från andra sidan för säkerhets skull) och han är superduperfokuserad hela programmet igenom, inte ett hopp, inte ett skutt, knappt ett enda misstag nånstans.

Jag tänker inte så mkt på takt o musik o utstrålning o sånt, jag fokuserar 120 % på att vi ska vara på marken OCH det LYCKAS!!!! Hann tänka flera gånger under programmet "så här BRA kan det ju inte fortsätta HELA programmet... när ska han börja hoppa??" men inte Eddie inte, nu var han den där perfekta hunden som jag VET att jag HAR men som vi inte alltid lyckas visa upp för alla andra

Så otroligt härlig känsla o tårarna rann på mig när vi gjorde sista övergången o slutspurten, den vet jag att han ALLTID sätter så där finns inga tveksamheter. Vi var i hamn, vi hade gjort det, vi hade fått göra hela programmet utan misstag och på vilket sätt. Så himla otroligt underbart att få göra en sån känslo-comeback efter den katastrofkänslan vi hade på starten innan. "That's what dog training is about, that's the payment" 

Filmen från Diplomprestationen

Rätt häftigt att få ta diplomet med en sån kanonprestation o känsla, sååå skoj!

Spännande också att tänka på att det här diplomet hade efter årsskiftet betytt ett championat. Eftersom sporten är så pass ny finns ännu inte championat i Heelwork, men från och med 1/1 2014 kommer det införas Cert och Championat i Heelwork klass III så mentalt för oss är det här samma sak som att faktiskt ta ett Championat, hur häftigt som helst

Efter den mentala urladdningen det blev och rätt sen kväll innan vi var hemma så fanns noll energi hos matten att gå upp tidigt och åka till Stockholm på ny tävling idag så vi strök oss, klokt beslut!

Vi har istället varit hemma o njutit av känslan från igår, testat lite vattenapportering med Allvin o bara tagit det lugnt.

SEVCH LPI LPII HtMI RLDN RLDF HtMIII Combine Limited Edition, lite långt namn kanske men rätt skoj ändå, han är bra speciell vår lilla grabb

PS! Tack till hejaklacken Janne, Mats o Allvin som stod ut med oss hela långa eftermiddagen


HtM tävling i Stockholm

Så var det tävlingsdags igen för Eddie efter ett litet uppehåll. Det duggar inte så tätt med HtM tävlingar i Sverige men faktum är att här i september är det en hel drös efter varandra så ...vips...plötsligt händer det

Nu var det på Sthlm Södra BK igen o där har det typ aldrig gått bra för oss, men nån gång ska väl bli den första tänkte jag glatt o positivt  o jaaa....det beror på hur man ser det... det gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats o drömt om men gör man lite analys efteråt så fanns det många riktigt BRA saker i röran.

Skönt med sovmorgon för det första, BRA att köra HtM klass III som ofta ligger sist på dagen  o vi var dessutom idag tävlingens sist startande ekipage.

Uppvärmingen en bra stund innan det var vår klass gick SUPERBRA, han var superfokuserad o vi körde igenom hela programmet med varje position utdragen o förlängd. Fullt fokus, full kontroll, snygga positioner o inga hopp. Kändes finfint! Tillbaka in i hagen i tältet o vänta på vår tur.

Tog ut honom när det var 2 hundar kvar före oss och vi värmde upp lite utanför tältet, korta snabba raka positioner o många bakdelskontrollsövningar. Där gjorde jag troligen det stora misstaget för dagen, jag belönade med torrfoder o nån Frolic-smula (som var enda godiset för dagen för att inte göra tävlandet alltför skoj ) MEN det tog slut så jag hämtade mer i påsen vid tältet, FLERA gånger dessutom. Urbota korkat av mig!!! Dvs Eddie visste nu att det fanns mer godis där om det nu än bara var torrfoder vilket nog gjorde även denna tävling lite extra kryddad i hans lilla värld.

Vi är båda 100% fokuserade när det är vår tur att gå in på planen o vi kliver över plastbandet o han gör en mer eller mindre klockren ingång, hälsar på domarna, (när vi vänder tillbaka gör han ett litet litet skutt ser jag på film efteråt men såg jag inte då), vi ställer upp, vinkar igång musiken o startar med position 1 åt vänster o det är SUPERSNYGGT!!!!

En sån fin, perfekt och kontrollerad ingång och start har vi aldrig tidigare gjort

Sen vänder vi vänster runt fortfarande i position 1 och ska börja gå åt höger... o DÄR flippar han ur o börjar hoppa, hoppskuttgubben  när han börjar hoppskutta blir jag stressad o får lägga all energi på att få ner honom på marken vilket gör att jag har svårt att fokusera på både vad jag själv ska göra, vart vi är i musiken o vilket håll vi är på väg åt.... krävs mycket mer störningsträning för matten också tror jag

Vi kämpar i alla fall vidare o idag är första gången jag riktigt själv faktiskt tror att hoppskutten är ren glädjeyra och inte alls bara stress, såklart är det hårfint o kanske lite samma sak men det finns ingen flykt, ingen "hjälp jag vet inte vad jag ska göra" känsla utan han är bara galet glad o sprallig. Såklart vill jag inte att han ska hoppskutta men på något sätt känns det ändå väldigt mycket bättre när det är av glädje o förväntan än något annat. Kan det helt enkelt vara så att det är så himla coolt o hög förväntan på själva tävlingen att jag får hoppen pga det???...på något sätt en ny känsla för mig o jag vet inte om det är rätt eller fel tänkt...ska klura vidare på det.

I alla fall har vi mer eller mindre kaos en bra stund innan det igen ordnar upp sig o vips har han en supersnyggt sidförflyttande i position 3 åt båda sidor och även bakåtgåendet, o just det är intressant för det som från början var vår styrka har varit lite stökigt den senaste tiden men nu satt det som en smäck...ja tänka sig, ibland bara fungerar det... o det dessutom efter allt skuttande som var innan.

Vi får nya hoppskutt i sidförflyttningarna i position 2, vilket jag knappt aldrig tror hänt förut o sen har vi lite mer hoppskutt både här o där. Jag känner mig rätt maktlös där inne men så vips återigen som genom ett mirakel så sitter slutet som en SMÄCK o det har vi haft rejäla problem att få till för han har haft mycket tendens att kliva ur position 10 lite för tidigt o då blir det lite rörigt o man får rädda upp det på ena eller andra sättet MEN inte idag, han gör slutet SÅ BRA SOM DET VERKLIGEN ÄR TÄNKT o PLANERAT.

Min känsla när vi kliver av planen är ..."men galenpanna vad är det med dig o vad ska jag göra åt dig????" o direkt efteråt kändes det då rakt inte särskilt bra. Vi kom sist av de som fullföljde och blev totalt 5:a i klassen.

Nu är det ju så att vi tävlar mot RIKTIGT SUPERDUKTIGA ekipage o man får gåshud av flera stycken av dem när man tittar på deras fantastiska program. Utifrån det är ju 5:a jättebra o våra poäng var de nästa bästa vi fått i klass III så inte alls illa o vi finputsade med dem lite grann på vår totalpoäng på "årsbästalistan" o SM-listan vilket också sporrar MEN grejen är ju den att TÄNK vilka poäng vi kan få den dagen vi inte hoppskuttar någonting alls 

Det är väl den känslan som driver mig framåt, drömmen om det perfekta genomförandet, precis som med alla idrottare eller artister, det är lite samma sak antar jag. Det är också troligen detta som är det som ger själva drivkraften att fortsätta så jag citerar Jenny's klokord som hon tydligen brukar få höra av sin mamma dvs vår uppfödare Lena "lyckas man inte direkt får man ju nöjet att göra det igen". Precis så är det, hem o träna, klura o fundera o så bara PÅ det IGEN.

Drömmen om det perfekta utförandet lever vidare o fram tills den slår in så njuter vi av resan o har riktigt kul tillsammans min danshund o jag

 

... o Allvin då??? Jo han sitter hela eftermiddagen i hagen inne i tältet o är i stort sett hela tiden tyst, några enstaka skall men sannerligen inte många. Idag är det dessutom flera nya svårigheter, tältet står precis utanför ringen, det är fler hundar närmare honom, andra raser och massor med musik o hundar som har skoj o dansar o leker precis utanför. Dessutom får han inte göra något kul alls (om man inte räknar att tugga på ett gammalt nylonben som kul), bara Eddie som får gå ut o träna o Eddie som får gå ut o tävla o Allvin fick inte ens gå ut o rasta sig, det fick han göra när vi kom och när vi skulle åka hem.

Det gick RIKTIGT BRA för honom, inte lika avslappnad som dagen innan men sååå himla duktig lilla bäbisen, som nog håller på att bli stor på riktigt

 

Dessutom fick vi se halvbrorsan Miles debutera i Heelwork to Music, han har ju bara tävlat i Freestyle fram tills nu. Han o matte Kerstin gör ett jättefint ryttarprogram o kommer 3:a i klassen samt får uppflyttningspoäng redan på debuten.

  DUKTIGT DUKTIGT, Supergrattis till ER!!!!

Här är film på deras fina framträdande (tyvärr filmat bakifrån men ni förstår hur snyggt det måste varit från domarsidan) Miles som förutom lydnads o freestylemeriter också har MÅÅÅNGA fina utställningsmeriter... så kunde vi idag inte låta bli att skoja om att det finns de som pratar om "de där sega utställningsgoldena" ... ja inte lär det vara Miles de pratar om då i alla fall


GRK Västmanlands DM 2013

På årets DM valde vi att endast anmäla Allvin och dessutom bara till lördagen. Största anledningen till det var att han inte känns redo att apportera med störning av andra hundar och den miljö som en tävlingsplats innebär. Sedan var det också så att Eddie har en HtM tävling på söndagen men hade jag trott att Allvin hade klarat jakten så hade vi såklart prioriterat DM.

Jag tycker att Allvin börjar bli allt duktigare när vi tränar hemma, ja eller i ärlighetens namn är det mest husse som tränar apportering med honom just nu men det fungerar riktigt bra för dem o husse är ju outstanding när det gäller tålamodsprövande aktiviteter  o han har filmat massor som jag fått se när jag inte varit med. En vacker dag kan vi klippa ihop alla filmer till en långfilm om hur det var från start (om han inte råkat radera dem).

De har nu t o m börjat ta av långlinan och jag har varit med som störning, både jobbat med Eddie emellan samt agerat kastare. Men känns som vi måste skynda mycket långsamt en lång tid framöver och försvåra sakta men säkert och dessutom vara beredda att backa igen vid behov. Hellre att det blir bra långt senare än att vi sabbar något genom att skynda för snabbt nu.

Det är otroligt kul att se honom jobba, han har en enorm explosivitet, fart, energi, målmedvetenhet, arbetsvilja och envishet men också en finfin stadga, mycket fokus, koncentration o en markeringsförmåga på både syn, hörsel och lukt som överstiger mycket annat jag sett. Han har fint grepp o utmärkta avlämningar och även fotgåendet tar sig så sakteliga. Jag tror det kan bli VÄLDIGT BRA i framtiden om vi vågar och orkar ta det så sakta framåt som krävs.

Tillbaka till DM, lite pirrigt var det måste jag erkänna, både lydnad och utställning för Allvins del. Vi har inte fått till alls så mycket utställningsträning med andra hundar som jag hade önskat mig och det gäller att jag lyckas få hans fokus på mig och inte på omgivningen. Vi fick vänta i kön ett bra tag vilket inte var optimalt för oss och där i kön fick han även syn på något utanför ringen som stal hans uppmärksamhet, inte hundra säker på om det var valparna som lekte o busade eller en av hundarna som såg lite annorlunda o spännande ut. Det gjorde i alla fall att när vi väl skulle springa vårt första varv runt i ringen så var han precis på väg att dra mig ut ur ringen  till det där spännande på andra sidan. Lyckades parera honom o vi fick andas ut lite o ta ytterligare ett varv o nu fick jag hans fokus o det gick mycket bättre. Han stod helt OK o han var med på mina tecken o signaler. Han fick HP och vi var välkomna tillbaka i finalen.

DM 2013 Utställningen 

Så var det dags för lydnad och där tävlade Allvin i Novisklassen o även här var jag lite nervös men hade bestämt mig när vi anmälde oss för att det SKULLE funka, framför allt eftersom endast ett av momenten är utan koppel o det är det sista och man gör det endast 1 ggn. Oftast brukar det funka bra att göra en sak utan koppel innan han kommer på att han är lös o drar sin kos

Vi har tränat på momenten, inte massor och absolut inte med störning men jag vet ju att han kan dem och han var helt med på noterna från början till slut. Mest nöjd är jag med hans fokus o koncentration, den har vi jobbat hårt på och nu börjar vi kunna skörda det vi sått under lång tid.

Så här gick det moment för moment:

Tandvisning: 10 Varken hoppade upp eller kysste sönder domaren, BRA Allvin!!

Sättande: 10

Läggande: 9 Lägger sig nästan alltid lite långsamt o det har jag inte brytt mig om ännu.

Gå fint i koppel: 9 Han går lite halvt bakom mig när vi går "fotgående", o det har jag låtit vara så tills vidare eftersom vi haft så mkt motsatt problem med att han drar mig framåt när han är kopplad så det här känns helt okej tills vidare, attityd o position kommer vi lätt kunna jobba upp när vi koncentrerar oss på det. Däremot tror jag bestämt vi hade ett slakt fint leende koppel hela vägen

Sitt - Stanna kvar: 10

Passivitet: 10 Tyst o stilla hela minuten, duktig liten Allvin!!!!

Inkallning: 10 Tjohooo! Stadga, explosiv start, spikrakt o snygg ingång, kan inte bli bättre

Vi sprang av planen o lekbelönade rejält o han har sååån fin lek, på o av o guuud va jag är glad o stolt över den. Han klarade nu t o m att leka 100% koncentrerat med mig trots att det kom andra hundar o passerade precis förbi oss. Otroligt men underbart!!!

Totalt gav den lydnadsinsatsen i snitt med koefficienter o summering 9.70p av 10 möjliga och en vinst i Novislydnadsklassen som är den största klassen på DM. Härlig känsla var det verkligen!!!

Sen var det dags för utställningsfinaler o DET var ju nervigt om något med tanke på att jag vet att vi borde tränat mer med andra hundar omkring oss. Valde att ta honom direkt från komposthagen o rakt in i ringen på "godismagnet" och sen försöka behålla hans koncentration o fokus HELA tiden, inte låta honom slappna av alls där inne o DET FUNKADE jättebra. Jag tycker t o m att vår insats i finalen var bättre än den individuella och det är STORT för oss!!

Allvin på DM utställningen

Vi var kvar när domaren hade plockat ut 5 hanar och hon placerade 3 av dem och vi fick springa ytterligare ett varv tillsammans med vetaranvinnarhanen o det varvet sprang vi inte bra, jag var inte riktigt med från början o det blev lite hackigt. Det får jag ta på mig eftersom jag inte var tillräckligt fokuserad själv.

Allvin placerade sig som 2:a bakom den jättefina vetaranhanen o jag är sååå GLAD o NÖJD med vår insats i ringen. Det gick långt över förväntan med tanke på att vi inte fixat tillräckligt med träningstillfällen innan. GLAD o STOLT MATTE o som vanligt SNYGG HUND

Vilken dag och vilka fina resultat och tänk, ändå är det inte de som är den största vinsten idag, det är nämligen att vår "Skäll-Gurka" satt o låg nästan helt tyst nästan hela dagen i komposthagen i tältet. DET är STORT för oss, ojojoj!!!!! LYCKLIG MATTE o om möjligt nästan ännu LYCKLIGARE HUSSE

DM 2013

Extra skoj var det också att vi fick chans att träffa brorsan Ozzy både fredag kväll när vi förberedde för tävlingen och på lördagen. Ozzy var där hela helgen o sov i husvagn med matte Lena o husse Robert o syrran Dolly. Han verkar ganska lik Allvin i sättet men i utseende är de rätt olika varandra o det är så otroligt skoj att träffas o jämföra både likheter o skillnader med kullsyskonen.

Ozzy huvudbild

Ozzy var också duktig på lydnaden o bara lite busig när kopplet åkte av, alltså precis det jag var lite orolig för med Allvin. På utställningen skötte han sig också fint o fick dessutom publiken att tjoa av förtjusning när han på "spring fram o tillbaka" gjorde några riktiga höjdhopp (som jag tipsade Lena om att hon absolut måste sätta kommando på för det är jordens coolaste Freestyletrick)

Härliga goa fina brorsan som verkar trivas utmärkt i sin nya familj också.

Ozzy

Ett mycket lyckat DM för oss även om det blev en kortversion i år,

kanske kan vi köra alla delar nästa år, den som tränar får se


Midsommar i Värmland

Hur kan man fira midsommar om inte på 2 dagarstävling i Heelwork to Music... jättenormalt säkert...eller??

Ännu bättre blir det såklart när man startar sent på midsommarafton och tidigt på midsommardagen... men vi hann ändå med lite "normalt" midsommarfirande med mamma o pappa, syrran, barnen o Jonna på midsommarkvällen. Jonna var ledig o med hos mormor o kusinerna hela helgen vilket alla såklart uppskattade. Då kunde vi också fira henne lite i förväg på lördag kvällen eftersom det är 18 årsdag på söndag.

Mats, jag o hundarna åkte till tävlingen på midsommarafton o Eddie o jag gjorde riktigt BRA ifrån oss. Trots att Eddie bestämde sig för att freestyla lite o snurra lite extra i båda "mellan benen" positionerna på slutet så löste vi det med gemensamma krafter o domarna tyckte vår insats räckte till Diplompoäng. Hade jag nog inte riktigt vågat hoppas på med tanke på slutet men OJOJ så glad jag blev när jag såg poängen. Våra bästa någonsin, så det kanske får bli lite mer snurrar på slutet i fortsättningen också, vem vet

Ofattbart att vi redan fått två Diplompoäng i klass III, kan liksom inte riktigt ta in härligheten

Film från vår andra Diplompoäng i klass III

På midsommardagens morgon när vi tidigt tidigt står på tävlingsplatsen, endast arrangörerna och de startande i första klassen (inte mycket publik kan jag lova) i ÖSREGN så funderade man ju liiiite grann på VARFÖR i hela världen vi håller på med detta..... men men

Banvandring o dags för start. Jag har med godis o lägger som vanligt vid kopplet, Eddie sticker dit o snor det... hmmm... jag har inte tid att bli arg för vi ska in på plan o vi går in. Går fram o hälsar på domarna o VIPS är Eddie borta, ute från planen, inte vid godiset utan sticker mellan domartälten o fram till en av arrangörerna som står där. Jag ropar (lite desperat på honom) o han vänder tillbaka. Vi kör igenom programmet men bra går det då rakt inte o TUR är kanske det eftersom vi hade diskat oss när han sprang av banan (vilket jag inte tänkte på just då i röran) så himla tur att vi inte gjorde vårt bästa program nånsin för då hade det ju varit riktigt retligt.

Äsch, vi lägger bara den starten bakom oss o glömmer den. Det jag dock tar med mig är att godiset kommer INTE ligga vid kopplet i framtiden

Spelade inte så stor roll, jag var liksom redan såååå himla nöjd med vårt resultat från fredagen så helgen var GJORT för vår del redan innan dagens tävling. Dessutom fick vi se flera andra superduktiga ekipage som vi kan inspireras av, så himla många duktiga tävlande o trevliga är de dessutom, en UNDERBAR sport det här.RSS
«februari 2022»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009