Blogg

Rallykillarna

Vilka grabbar jag har, mina finaste rallykillar

Rallykillarna

Dags för debuttävling för Allvin, endast 10 mån och 1 vecka gammal. Han kan alla moment och vi har tränat ganska mycket här hemma MEN han har aldrig gått en hel bana utan belöning, dit har vi inte riktigt kommit för oftast är det något som stör o STÖRNINGAR är svåååååååååååårt för en liten bäbis

Tävlingen skulle gå i ett ridhus utanför Södertälje där Eddie o jag varit o tränat en gång för länge sen så jag visste hur det såg ut. Det skulle vara 2 banor därinne samtidigt men inga andra hundar än de 2 som tävlade där och publiken fick endast vara uppe på läktaren högt ovanför så relativt störningsfri miljö ändå.

Mats var tvungen att jobba så jag fick åka själv med båda hundarna vilket jag aldrig brukar göra men tänkte att tar jag ut en i taget o den andra får vänta i bilen så går det säkert, men lite pirrigt såklart. Jag har ju inte världens enklaste hundar att hantera utanför tävlingsplanen...heller

Steg upp klockan 5, morgonstund har guld i mun Trots lite oväder på vägen kom vi fram i tid o jag gick o anmälde oss samt gick banvandring för Allvins nybörjaklass.

Egentligen en rätt lätt bana, inte supermånga moment utan mycket riktningsändringar, nu betyder ju det egentligen just för oss att det är svårare, eftersom vi tränat mycket mer på momenten än på fotgående...naja på tävling så "gillar man läget" o tar den bana man får. Kul att sitt/stå var med i alla fall, för det är Allvins paradmoment

Rastade dem en i taget o det var en lite hal väg att rasta på o många hundar så inte helt lätt men men sen tog jag ut Allvin o värmde upp honom lite o i hans fall betyder det sitt stilla o titta på de andra hundarna o människorna utan att bete sig som en galning....svååååårt sa Allvin som försökte komma åt nåt håll...vilket som helst... men matte är stark så jag fick honom i ryggsäck mesta delen av tiden o han höll sig skapligt i skinnet.

Vi startade som nr 20 på bana B vilket betydde sist i den första startgruppen o hade sån tur att de var färre på bana A, så när det var vår tur var de klara där o vi var enda ekipaget nere på planen i ridhuset.

Vi klev in i ridhuset när det var vår tur o det är tredje gången i livet Allvin är i ridhus (har varit på 2 utställningar tidigare) o jag visste ju inte riktigt hur nosig han skulle vara. Han var rätt intresserad av underlaget men ändå var han intresserad av mig också så ...dags att gå in på banan. Vi startar o han är MED mig, tjohoooo o jag jobbar som en galning med honom, det är ingen snygghandling direkt för jag pratar o lockar o går halvt dubbelvikt (men det får man ju i rally även om det inte är så jag vill ha det själv) o han sätter ner nosen i backen rätt många gånger MEN vi gör alla moment o han släpper inte kontakten o fokus på mig ändå så jag är såååå himla lycklig när vi går i mål. Tänk att min lilla bäbis har gått runt hela banan o det första gången utan belöning där inne. Glädjetårar på mig o Allvin är som vanligt mycket nöjd med sig själv o inte minst nöjd med allt godis o korv han fick när vi gått av planen

Hade ju ingen med som filmade oss och inga bilder heller men vi filmade sen våra kompisar som visade sig vinna klassen, SUPERGRATTIS till er bästa tjejerna!!! o på den filmen kan ni i alla fall få se hur vår bana såg ut

Rastade Eddie, kollade in kompisarna o sen frös Helena o jag som sjutton medan vi väntade på prisutdelning o som vi fick vänta...de läste upp ekipage efter ekipage bakifrån o när de kom till uppflyttningspoängen kunde jag knappt hålla tårarna borta, tänk att bäbisen klarat uppflyttningspoäng på debuttävlingen men det blev ALDRIG vår tur o nu var det nästan inga protokoll kvar o vi höll på att storkna båda två där vi stod o huttrade

Till slut var det vår tur o tänk vi kom 4:a av över 30 hundar med 93p!!!!!!!!!!!!! o endast en hårsmån från prispallen där för övrigt Jessica som vi tränat ihop med en gång kom 3a på deras debuttävling. Allvin fick 6 * 1p avdrag för nosande varav 3 ggr var på ett moment och så hade han 1p avdrag på helheten. Domarens kommetarer var: "Matte jobbar jättebra med sin hund. Trevlig runda!"

När de sen läste upp 2:an så kastade Helena o jag oss på varann i en stoooooooooooooor segerkram för henne, Vilja o hon VANN på 100p såååå roligt o välförtjänt!!!!!!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS duktiga Ni!

(o bra att domaren inte var lika hård som jag när jag bedömde er från läktaren )

Efter det var jag nu så kall så bestämde mig för att åka in till Södertälje, få upp värmen i bilen för både mig o hundarna samt köpa nåt varmt att äta. Där inne rastade jag även dem i ett industriområde för nu hade ju löptikarna börjat komma ut till tävlingen så ville inte riskera att behöva rasta Eddie där tillsammans med dem.

Planen var att bara ta ut honom från bilen o gå direkt till uppvärmningen o in på planen o så gjorde vi, funkade jättebra. Efter banvandringen för hans fortsättningsklass, fick han kissa direkt han kom ur bilen men inte lukta nånstans, fegt men klokt tror jag o vi värmde upp med massa rallyövningar o stegförflyttningar o ja så som vi brukar köra. Nötte också  lite på vår akilleshäl som är sitt/stå o som såklart var med , endera missförstår han eller så ställer han sig snett, alltid är det nåt som krånglar känns det som. (Zandra...jodå jag försökte verkligen luta mig ifrån nu!!!!!) In på planen o så fullt fokus o det var ett helt magiskt lopp av oss, tyst i ridhuset så man kunde höra en knappnål falla o det var BARA Eddie o jag i hela världen, jag hade verkligen ingen aning om att det fanns nån mer därinne, vi var liksom ETT han & jag , så fokuserade båda två o så koncentrerade o jag vet att jag hann tänka att det känns helt maaagiskt att gå här med honom, nästan som att gå på moln eller nåt..skum men härlig känsla. Jag tyckte vi gjorde ett fantastiskt lopp, framför allt för fokus o känslan verkligen fanns där, jag använde lite handhjälp i stå o han ställde sig snett men gick inte att bedöma hur mycket o så hoppade han en aning i front/tillbaka men inte alls lika mycket som han brukar så jag var supernöjd o kände en sån innerlig glädje när vi klev över mållinjen o det är jag rätt säker på att han också gjorde. Han ser så lycklig ut när vi håller på den hunden

Lite mer rastande av hundar o lite mer vänta i kallt ridhus o sen ute för prisutdelningen o vi slutade på en delad 6:e plats med 96poäng o vårt 3:e godkända resultat vilket betyder att vi klarat titeln RLDF. Vi fick 1p avdrag på sitt/stå för att han rört sig och 3p avdrag på front/tillbaka för fys (o det tar jag gärna för jag tyckte det var mycket mindre hopp än det varit tidigare så vi gör framsteg). Domarens kommentar var "Mycket trevlig runda! =) "

Så himla härlig dag, inte gjorde det så mycket då att jag gått upp tidigt och frusit hela dagen, vilket fantastiskt resultat av båda mina underbara rallykillar

Ett underbart slut på ett fantastiskt tävlingsår som så småningom kommer summeras lite mer noga!


Heelwork to Music

Igår åkte Eddie o jag ner till Linköping på kvällstävling i HtM, lite långt att åka med tanke på vädret men det såg ju rätt okej ut på em så vi bestämde oss för att göra en liten utflykt.

Körde igenom programmet några gånger på lunchen, TACK för vår egen privata fina träningslokal här hemma o det kändes BRA, riktigt bra tyckte jag. Viktigt på ett par ställen att jag är övertydlig, han vill ju så gärna göra lite i förväg när han tycker sig VETA hur det ska vara o iblaaaand så har han inte helt rätt min lilla besserwisser men är matte tydlig så brukar det funka.

Mycket kö genom Linköping eftersom det var rusningstrafik men vi kom ut på andra sidan till slut o blev då lite osäkra på sista biten så trots att vi var rätt från början blev det lite omväg men till slut så kom vi fram o dessutom i tid även om vi inte var jättetidiga. Det var inte alla andra heller med tanke på vädret så det var lugnt.

Många återbud till tävlingen pga vädret o de allra flesta förutom vi kom från närområdet eftersom övriga inte vågade sig ut i snövädret men en mysig liten tävling var det o väldigt välarrangerad o gick snabbt o smidigt.

Vi värmde upp lite ute o gick sen in o väntade på bottenvåningen innan det var vår tur, endast den hund som tävlade just då fick vara på övervåningen så lugnt o fint för hundarna blev det.

Eddie tyckte trappan i ladan var lite läskig men med korv som belöning så gick det för sig att gå upp o väl däruppe var han en blandning av spänd förväntan, nyfikenhet o lite sprall tror jag o inte så konstigt när man klättrar uppför en lite läskig trappa o kommer upp i en ny lokal där man aldrig varit o även om allt runtomkring säkert gör honom väldigt säker på vad det är som är på G så förstår man att han är nyfiken på att titta sig runt lite.

Fick ändå skapligt fokus från honom o vi gick in på planen.

Startar BRA och som jag vill men så i första övergången är jag inte tydlig nog o hon går för långt o kommer bakom mig så jag får justera lite för att rädda upp det hela vilket gör dels att jag kommer av mig lite o vi kommer inte i den linje jag hade tänkt mig så det förorsakar även lite strul senare då vi måste ändra riktning utan att det var tänkt så.

Det funkar bra när han går mellan mina ben både framåt o bakåt o jag tycker vi visar på även lite tempoväxling där, vilket var nytt i programmet för idag. Sen i nästa del så har vi vanligt fot i springfart o där får jag hjärnsläpp o håller kvar positionen för länge o när jag inser det blir jag lite stressad för då blir det knappt att hinna visa resten av den delen så får återigen improvisera lite o det orsaker strul o ser inte alls så där fint o snyggt o distinkt ut som när vi tränat dessutom kommer vi då i nästa del helt fel i linje igen o går nästan in i stolparna... men får korta ner stegförflyttningarna lite o lösa det så. Slutet fungerar sen rätt bra o vi kan visa lite av de nya tempoväxlingarna jag också lagt in dagen till ära i slutdelen.

När vi går av banan är jag lite tudelad, hans fokus var jätte jättebra så det var jag glad över, en gång på hela banan då han dippar nosen lite ner mot golvet men annars kände jag att han var MED MIG hela tiden

Däremot är jag missnöjd med min egen insats som dels var otydlig i första övergången TROTS att jag verkligen tränat på att vara tydlig just där... o sen att jag känner en viss stress hela banan igenom för att vi strulat till det o troligen därför jag missar en övergång i tid senare. Jag MÅSTE kunna släppa ev misstag o börja från noll, även det har jag mentalt tränat jättemycket på men tydligen INTE tillräckligt

Så allt som allt Eddie var jätteduktig o JAG behöver mera träning Med de misstagen var jag rätt säker på att vi inte skulle klara nån uppflyttning idag heller o kändes lite surt men sånt är livet o klantar man sig själv får man stå sitt kast.

MEN så blev det inte, domarna såg det de ville se av min guldgosse trots att jag klantade mig lite o de GILLADE det de såg, de tyckte han var superduktig o en riktig talang

Vi fick fina poäng och kommentarer (inte minst muntligt efteråt) så gissa om jag kände mig stolt o lycklig när jag åkte därifrån, Tänk att vi hade en sån "lägstanivå" att vi nu kunde göra lite misstag o ändå lyckas visa vad vi kan.

En riktigt härlig känsla inombords

Poäng o kommentarer:

Utförande: 8.5 & 8.0 = 8.25

Planering o Kvlité: 8.6 & 8.0 = 8.30

Musiktolkning: 8.3 & 7.5 = 7.90

Totalt: 24.45 och uppflyttning

Härlig energi och glädje. Bra tempoväxlingar, fina stegförflyttningar där han höll positionen parallell och bra. Lite busig här och där. Fina övergångar. Tänk på att välja musik med lite tydligare accenter så att ni kan visa lite mer av vad ni kan.

Härligt samarbete, glad hund! Fina byten och sidförflyttningar i position 1. Lite småmissar här och där. Saknar accenter i musiken.

Här finns film från vår insats

Filmen är lite långt ifrån o dålig kvalité...tror jag får önska mig en videokamera av tomten men lite ser man o den är viktigast för mig själv för att se vad vi gör och hur vi gör det. Ser mycket bättre ut på filmen än det kändes på banan (som vanligt då alltså...tänka sig).

Domarna tyckte inte vi skulle tävla mer i klass II utan ge oss på klass III direkt men vi vill nog kämpa för ett diplom ändå i klass II tror jag o verkar ju som både hund o framför allt MATTEN behöver mera tävlingsträning. Däremot tyckte de att jag även om jag fortsätter i klass II ska ha en mer utmanande låt, för Eddie är så duktig o får inte riktigt chans att visa det fullt ut i den här typen av låt. BRA feedback som jag med glädje tar till mig. Gäller bara att hitta den perfekta låten, inte helt lätt . Ska vara en låt med tempoväxlingar o accenter i, så kom gärna med förslag, ofta kan det vara bra med filmlåtar eller gamla rocklåtar tipsade domarna (o just de två sakerna är ju inte jättestora i min erfarenhetsbank...typ)

Det gick lätt att köra hem på kvällen/natten trots vädret, hade sinnet fyllt av solsken o vi stannade efter vägen o köpte en pizza att dela på

Pizzakungen


HtM helg i Karlstad

I helgen hämtade vi upp Rasmus i Örebro o åkte sen o bodde hos mamma o pappa i stugan eftersom Eddie o jag skulle tävla HtM i Karlstad både lördag och söndag. Det blev som vanligt alldeles fullt i stugan när vi kom med två hundar, en katt o alla saker men finns det hjärterum så ...

Lördag morgon åkte Mats, jag o hundarna till Karlstad, hittade fram, lämnade in musik o insåg att lokalen där tävlingen gick var JÄTTELITEN, litet utrymme där alla skulle trängas o ta av skorna o där blev snabbt värre röra än i dansskolans entré o det säger inte lite sen var det ett par mindre rum där man kunde vara med hundar, burar o saker osv samt ett smalt utrymme vid ena sidan där café, discjockey och publik skulle samsas. En liten "kompostinramning" fanns precis bakom ingången där den hund som var på tur att gå in kunde vara medan domarna skrev klart o gjorde sig i ordning. Den hagen var så liten att Eddie knappt kunde röra sig om han väl kom in o han ÄLSKAR inte precis kompostnät.

mmm ...så såg det ut o det är bara att gilla läget även om jag direkt kände att det blir en riktig utmaning för Eddie..men det var en himla ljus o fin lokal med fönster på hela ena sidan (så det var prima publikplatser ute o första dagen hade vi t o m bilen på drive in plats (=lyx).

Tog ut honom o gick en sväng o försökte också värma upp lite på en plan en bit bort... men han var så sprallig så han hoppade bara på mig, inte lätt att få till något bra då inte... promenerade lite till o provade sen igen o nja gick väl sådär.

Vi väntade en del i bilen innan det var vår tur, man såg rätt bra därifrån (om inte hundarna var alltför små) o sen var det banvandring för oss. Klurade lite på hur jag skulle röra mig på planen (som inte heller var särskilt stor) för att Eddie skulle få så lite störning som möjligt från publik o annat o hade en plan när jag var klar.

Vi väntade utanför fönstret på vår tur o där värmde vi upp o värmde upp o värmde upp o till slut kunde vi i alla fall ta oss igenom hela programmet fast på mindre yta förstås... men i alla fall utan att han hoppade på mig. OKEJ KLARA FÄRDIGA ...GÅ IN.

Baxar in honom i entrén o direkt vidare in i den minimala komposthagen o där väntar vi o försöker röra oss så lite som möjligt för att han inte ska slå rumpan i nätet men ändå göra lite steg o annan uppvärmning.

Det är vår tur o jag känner att han är jättehet så väljer att krångla till det lite o ta in honom på planen på vänster sida (eftersom han då alltid skärper sig lite mer) fast vi egentligen ska börja på höger sida så det ger lite strul o ser lite hattigt ut innan vi kommer i ordning men jag är ändå säker på att det var rätt tänkt av mig när allt nu var som det var o han var så skuttig.

Vi kör igång o musiken startar lite snabbare än jag är van o han stod lite snett när vi skulle börja så vi strular lite där men sen löser vi det o tar oss igenom vårt program, han är rätt sned många gånger, hoppar en del, krånglar lite i övergångarna o håller inte så bra höjd i positionerna men jag känner ändå att vi trots hans skutthumör klarade oss igenom rätt bra. Vi är nöjda med oss själva båda två o jag var mest glad av allt att han var MED mig hela tiden, fokus var på mig o det vi höll på med. Det är liksom det vi strävar efter o det som för mig är allra viktigast!!

Domarna tyckte inte riktigt svårighetsgraden i vårt program räckte för uppflyttning i klass II o så var det ju faktiskt förra tävlingen också men då kände jag att så ofokuserad som Eddie var så kunde det inte vara lätt för dem att se vad vi egentligen hade tänkt så jag hoppades ändå det skulle räcka om vi gjorde som vi hade tänkt... men det var nära... fattades 0.05p för uppflyttning...

Vi fick domarpoängen 7.65 7.45 7.8 (o man behöver alltså minst 7.5 i alla 3 kategorierna)

Utförande: 7.7 resp 7.6 = 7.65

Programmets planering och kvalité: 7.4 resp 7.5 = 7.45

Tolkning av musik: 7.9 resp 7.7 = 7.8

Fint program väl anpassat till musiken. Fin kontakt. Lite svajigt i vissa positioner. Skulle önska lite högre svårighetsgrad för högre poäng :)

Era positioner ligger generellt lite långt bak. Koncentrerat i största delen av programmet, några småhopp och vid något tillfälle går hunden ur position 9. Variationen räcker nätt och jämnt till uppflytt för mig.

Placerade oss 2:a i klassen (av 2) o fick en fin rosett o en rolig leksak i pris. Trötta lite snopna på poängen men ändå jättenöjda med att vi klarade att fokusera trots de förutsättningar vi hade åkte vi tillbaka till mamma, pappa, Rasmus o Tusse i stugan o hade lite myskväll. Men inom mig for det många tankar, skulle vi köra en dag till med samma program eller skulle jag göra om det o om jag gör om det, vad kan jag göra för att försvåra men ändå använda sånt vi redan kan eftersom det inte fanns nån tid alls för träning innan. Kluuuurigt

Med hela köksbordet fullt av notislappar med moment o övergångar vi kan försökte jag pussla ihop lite förändringar på programmet o efter måååånga timmar o klockan var sent så hade jag en lapp kvar o där fanns det nya programmet. Ny början, nytt i mitten o nytt slut o däremellan lika som förut. Eddie sov som en stock när jag var klar så det var inte läge att träna då och på morgonen hann vi inte innan vi åkte eftersom Mats rastade dem medan jag gjorde mig i ordning så då återstod att köra igenom programmet på planen vi tränade på igår..gick iväg o började köra men det gick INTE... Eddie var helt galen o bara hoppade som en tok på mig    fick ge upp... promenerade lite till o provade igen o kunde nu ändå med nöd o näppe ta mig igenom varje del o övergång i programmet men fick pausa mellan varje o lugna ner honom... hujedamej...

Han var störtglad o uppstissad så det hette duga - gick liksom inte att kontrollera riktigt...

Väntade lite i bilen o lite utanför men eftersom det nu var så smutsigt ute så man var tvungen att torka av hunden när man kom in vågade jag inte vänta tills det var vår tur utan gick in lite tidigare o då fick vi vänta i ett av smårummen. Där var det trångt, flera andra hundar o lite voff o folk som gick ut o in i dörren o ja... det var väldigt samma känsla som första gången vi skulle starta på HtM o väntade på vår tur. Eddie var då så stressad att han mjällade en hel stor hög mjäll som jag fick skotta undan med handen

Nu mjällar han inte lika mycket o lätt längre tack vare nya maten men lite mjäll var det allt o framför allt kastade han sig ner framför mig o la sig på sidan fast det fanns andra hundar alldeles intill (inte vanligt att han gör så då) o bad om massage sötnöten, klart matte masserade lite lugnt o stilla o han varvade ner, tänk att han har sån koll på vad som behövs när man är för högt i varv

Dags för oss o så trassla oss ut bland publiken o in i lilla komposthagen o vänta på att få gå in på planen. Nu var min planering lite smartare o vi skulle börja på vänster sida vilket gjorde ingången lite enklare. Startar rätt okej men sen missförstår han mig o byter position men då får jag anpassa mig lite o vi får ta det som det blir o sen kör vi på, övergångarna behöver en hel del hjälper i kroppsspråk från mig (men "rumpövergången" som var så strulig på lördagen såg nu i alla fall jättebra ut ) o han ligger både snett i sidflyttarna o långt bak över lag men vi fixar oss ändå igenom programmet utan alltför mkt strul o med FOKUS så jag är superjättenöjd med vår prestation. Inte lätt att köra nytt program utan att ha över o särskilt inte för Eddie som så gärna alltid vill veta o kunna själv

Dessutom är jag himla nöjd med att JAG kom ihåg hur jag hade tänkt för på banvandringen gjorde jag fel ett par gånger... inte lätt att ändra nåt man gjort samma samma så många gånger innan o så helt plötsligt ska man göra nåt annat... BRA gjort av mig.

Poängen blev idag mycket lägre o såklart inte konstigt med tanke på att mycket var nytt så rent taktiskt skulle vi kanske kört det gamla o chansat men det som var kul nu var att båda domarna (en samma o en ny jfr med lördagen) tyckte svårighetsgraden var bra för klassen så måste ju bli pluspoäng till mig för nattarbetet ändå

Poängen blev nu väldigt ojämna (som det kan vara i bedömningssporter)

Utförande: 6,5 resp 6.0 = 6.25

Programmets planering och kvalité: 6.0 resp 7.9 = 6.95

Tolkning av musik: 6,9 resp 7.8 = 7.35

Finstämt program med lagom svårigheter som hunden fixar bra ibland. Lite snea positioner samt lite pendlande på några ställen. Fin kontakt. Lite enformig musik vilket gör att tolkningen drar ner en aning. Gulligt framträdande som man blir glad av :)

Bra musikval till hunden! Önskar mycket mer stabila positioner. Hunden är inte rak i flera positioner bl a i backande och sidförflytt. Tillräcklig svårighetsgrad för klass 2 men idag klarar inte hunden riktigt av det. Gärna mer självständiga byten för högre poäng.

Vi kom idag 3a (av 3) men fick i alla fall ytterligare en fin rosett o ett tuggben i pris

ja så allt som allt, lite trist att vi inte kunde fixa nån uppflyttningspoäng men jag håller med om att vi har en bit kvar som behöver finslipas innan vi är där, så bara hem o träna mera o få till det ännu bättre. Kul hade vi och jag blir stolt över min guldgosse som grejade miljön o höll fokus o gjorde sitt allra bästa trots att han utsattes för ett nytt program på söndagen. Älskar att träna o tävla med den gossen

I Nya Wemlandstidningens nätblogg fanns en fin bild på oss o bara se vilket fint fokus o samarbete vi har

HtM Karlstad

Världen bästa o mest fantastiska Eddie

Ska se om jag kan klippa ihop filmerna från tävlingarna en annan dag.


Moodboard

Idag passade jag på att fixa till det sista i min uppdaterade moodboard, kan behöva den inför helgen o kommande äventyr o tänk ... jag tror det funkar för så fort jag tittar på den så blir jag helt varm i själ o

Moodboard


Viltspår

C.Surf On Line_Allvin Solvik spår 26okt2012 ©Mille Selander 0194_

Idag har Allvin gått anlagsprov i viltspår och det gick fantastiskt bra och han blev "Godkänd så det visslade om det" sa domaren. Vi har tränat ordentligt och kände oss redo, gick spår som Mille hade varit gullig o lagt till oss förra fredagen o sen den här fredagen gjorde vi ett genrep på egen hand. Eftersom jag kom ut lite sent att lägga spåret i fredags så fick vi lov att gå det i kolmörker med pannlampa men det gjorde ju att jag hade svårare att känna igen mig trots att det var mitt eget spår så jag fick träna mig på att lita på Allvin. Han gick otroligt bra i fredags o även om han ringade lite speciellt där det är så blött så han nästan måste simma så kände jag att jag kunde lita på honom, han vet vad han gör o han löser uppgiften. Både Allvin o matte bättrade på vårt självförtroende och var jättenöjda med genrepet (trots att det var lite klurigt att hitta tillbaka hem sen i mörket).

Allvin mörkerspårar

Så idag var det dags för prov och Mille o jag åkte förväntansfulla iväg mot Härad med Allvin o Tekla, även om man känner sig trygg o vet att ens hund KAN så vet man ju aldrig vad man råkar ut för när man väl står där. Domaren berättade om en öppenklass hund som misslyckats på förmiddagen hos honom eftersom ett vildsvin eller flera hade gått precis över spåret o taxen som gått provet hade blivit jättejätterädd o ville inte gå vidare.

Allvin fick börja så han slapp sitta i bilen o bli upprörd över att behöva vänta på sin tur (inte hans starka sida) och han tog spårstarten jättefint och gick balanserat iväg i bra fart men ändå som jag tyckte långsammare än vanligt. Han gick otroligt säkert i spåret o jag var aldrig orolig för att han inte var rätt. Han var lätt att läsa av och så fort han tappade spåret något så ställde han sig uppsträckt, funderade o vädrade innan han fick vind i nosen o hittade tillbaka till spåret helt på egen hand. Såg nästan ut som han sa till oss... "vänta lite, jag ska bara känna efter vart det är... snart klar...japp här är det, nu går vi vidare"

Han ringade lite i första vinkeln och bloduppehållet på andra raksträckan noterade han inte alls utan bara tuffade vidare. Jag tyckte han höll fint tempo hela vägen (är ju van med racerturbon Eddie) men domaren blev lite svettig visade det sig efteråt o rekommenderade att vi inte ska gå prov för alltför gamla eller otränade gubbar . Allvin gick rakt fram mot klöven, tog inte upp den utan mer frysmarkerade nosen på den när vi kom fram men det var ju inte svårt för varken mig eller domaren att se att han hade koll på läget. 11 min blev tiden och spåret var 620m långt.

Domaren sa att han blev "godkänd så det visslade om det" och trodde som vi att får han lite längre liggtid framöver och fler svårigheter i spåret så kommer farten bli ännu lite lugnare. Nöjda o glada gick vi tillbaka till bilen o bytte hund.

Nu var det Teklas tur o hennes spår låg en liten promenad från bilen. Hon var supersnabb i spårupptaget o nästan så matte inte hann med men tuffade på fint (men inte precis långsammare så nu var domaren JÄTTESVETTIG, tror han hade alldeles för mycket kläder på sig ). Tekla inte bara spårade utan plockade även upp en tom flaska och en handske som låg i spåret (kanske kan bli bruksspår för henne också i framtiden ).

Ett par ringningar gjorde hon o en lite större men då hade matte full koll o kunde enkelt hjälpa henne tillbaka till spåret o sen var det full fart framåt igen. Så även hon klarade sitt anlagsspår utan problem o domaren tyckte det hade varit trevligt att döma oss och hälsade oss välkomna tillbaka för öppenklass spår i framtiden.

Med två godkända hundar i bilen var det två mycket nöjda mattar som åkte hem o firade med chokladtryffel medan hundarna kalasade på kycklingkorv.

C.Ram Di Dam_Tekla, C.Surf On Line_Allvin Solvik spår 26okt2012 ©Mille Selander 0193_

TACK bästa Mille för sällskapet o tänk vilka fantastiska spårhundar vi har

Nu tränar vi vidare för framtida utmaningar.


Världens bästa Eddie

Världens bästa Eddie gjorde en fantastisk insats idag på rallylydnadstävlingen.

Du o jag hjärtat

110% fokus hela banan o nästan helt felfritt (ett snett sättande = -1p) trots en mycket klurig o svår bana.

Jag kände mig superladdad hela dagen o var jättesugen att åka o tävla, Eddie verkade också på bra humör när vi var i skogen i morse. Det som spökat den här veckan har varit hans läggande. Kanske för att vi förra veckan tränade så mycket "stå" eller så vet jag inte varför men oftast har han sett ut som ett UFO när jag bett honom lägga sig på träning, inte många bra läggande vi fått till speciellt inte från sittande.

Tränade som en tok på det igår o idag på förmiddagen o fick till det skapligt men det var nog det jag var mest nervös inför när vi åkte iväg. När vi kom dit o jag fick banskissen o såg banan så blev jag faktiskt riktigt nervös, inte ofta jag blir det men attans vilken klurig bana.

Började med 8:ans frestelse o där ligger det en FOTBOLL.... inte lätt att låta bli... sen var det 2 st "snurr under gång" o det är ett klurigt moment för oss även om det gått riktigt bra den senaste tiden. Det kluriga med det momentet är att man har liksom 1 chans på sig, han MÅSTE snurra direkt på kommandot (o jag har inget handtecken eftersom han då hellre hoppar efter handen) för annars riskerar man komma för långt från skylten. Det som gjorde första snurren ännu svårare idag var att det var NÄRA kanten av banan o hunden får ABSOLUT inte komma utanför banan såklart!!! Eddie hoppar/snurrar dessutom i en stooooor sväng o inte alls på en 5-öring så han behöver plats o det var det inte här.

Redo för start

Jag bestämde mig för att se banan som en jättebra utmaning!!! Vi SKA klara den o klarar vi av den här så klarar vi av vilken bana som helst!! FOKUS FOKUS FOKUS!

Eddie var med från första sekunden till sista, jag noterade ett snett sättande men brydde mig inte, sen visste jag inga fler fel men det kan man aldrig veta i rally för man ser inte allt själv o man kan helt ha missat något.

Men det jag VISSTE o KÄNDE var att när vi passerade mållinjen så hade vi båda två varit HELT TOTALT FOKUSERADE HELA BANAN IGENOM o det är ju preciiiiis det man så gärna vill ska hända, det är vad all vår träning går ut på.

Jag var överlycklig, som i sjunde himlen eller nåt. Tårarna rann när jag passerade över plastbandet o VI hade återigen gjort det TILLSAMMANS. Känslan är helt obeskrivlig o måste upplevas, den är helt eurforisk o då spelar poängen man fått ingen som helst roll. Känslan av samarbete o fokus - That's it!!!!

På prispallen

Att vi sen fick 99 poäng o det räckte till klassvinst, ja det gör ju rakt ingenting o är förstås superjätteroligt. Vi fick kliva högst upp på prispallen o att får göra det en gång när man haft den PERFEKTA KÄNSLAN, ja det här härligt. Vi fick fina priser dessutom o ytterligare en jättefin rosett att hänga upp på träningsloftet.

Klassvinst

Film o bilder från idag

Världens bästa Eddie

En helt underbar dag o upplevelse som jag sparar nära hjärtat

Dessutom stort GRATTIS till Vinna-syrran som vann HtM tävling idag, tjohooo va du ä duktig!!!


Debut i Fortsättningklassen

Idag debuterade Eddie o jag i rallylydnad, fortsättningsklass i Norrköping. Det var egentligen Finspång som arrangerade men tävligen genomfördes i Norrköping vilket blev lite närmare för oss så kalasbra.

Det är inte jättemånga nya moment i fortsättningsklassen jfr med nybörjarklass o flera av de nya är egentligen lydnadsmoment som vi redan kan, t ex höger om halt/vänster om halt osv. De nya moment som visat sig vara klurigare för oss än jag hade räknat med har varit snurr under gång, ett moment jag tyckte vi kunde MEN vi har ju bara tränat det när jag står stilla/stannar till o det blev himla stor skillnad för Eddie så fick helt enkelt ta bort handtecknet o bara använda kommandot för att göra honom lite mindre frustrerad men det gjorde samtidigt att vi hade behövt lite mer träning för att det skulle sitta 100%.

Det andra som blev klurigare än jag hade tänkt mig var 8:ans frestelse där han de senaste gångerna smitit ifrån mig nånstans på banan o rusat iväg o hämtat leksaken i frestelsen ... iiiiiinte bra...

Det som vi sedan nybörjarklassen har lite svårt med o ibland inte funkar riktigt perfekt är stå från sitt, ibland bara "förstår" han inte vad jag säger.... utan tror det är sitt om igen...typ. Det andra är i höger spiral då han om han är lite ofokuserad kan helt fastna i stirr ut från mig i svängarna o titta efter domare/publik eller ja vad som helst... så det är moment som höjer min puls o FOKUS lite extra.

När vi kom fram o anmälde oss fick vi banskissen o först tyckte jag inte det var varken frestelse eller snurr med men lite dålig syn o lite stressad så jodå visst fanns det en snurr med naja då tänker vi MÖJLIGHET istället för svårighet.. eller hur var det Moa? Jag tänkte... guuud va bra att vi nu får träna på snurren!!!!

Eddie var laddad på uppvärmningen o när vi ställde upp för start så visade jag honom den torkade oxlungan jag hittat i gömmorna hemma och som vi inte använt på eeevigheter o HIMLAR VA SUGEN han blev på den, supertaggad , fick smaka lite o sen resten ner i fickan o stäng igen.

Vi kopplar loss (vilket jag tror ger honom en NU är det ALLVAR signal o man nästan känner hur han taggar till), han hade FULLT FOKUS på mig hela banan, jag verkligen kände "yes mam" som respons på varenda kommando, jag ÄLSKAR när han har den här attityden o det känner han ju såklart dessutom så win-win.

Läggande o stå från sitt, det bara smackade till, snurren gick som smort (precis som om han aldrig gjort annat) o direkt efter den in i höger spiralen där han hade SUPERFOKUS på mig HELA vägen, inte en blick bort från mig.

Efter den hade jag liksom redan VUNNIT vår egen tävling o var så nöjd att jag slappnade av för ett ögonblick o vips så hoppade han på mig i nästa "front" o såklart för att jag inte lyckades behålla fokuset o vara tydlig nog så helt o hållet mitt fel. I nästa moment sitt kvar o kalla in så följde han med o "tjuvade" alltså o även det såklart pga otydlighet av mig eftersom jag fortfarande var i lyckoruset av våra SVÅRA moment som vi klarat av. Men efter det momentet lyckades jag samla ihop mig själv igen o resten av banan var klockren den också.

Känslan när vi sprang över mållinjen var UNDERBAR FANTASTISK ja det finns inte ord att beskriva, VI hade GJORT det IGEN, vi 2 tillsammans, klarade av svårigheterna o grejade det tillsammans när det väl gällde. Det är precis den känslan man hela tiden kämpar för o så FICK vi den, tjohooooooooooooo!!!

Jag trodde vi fått 10p avdrag för fel övning på inkallningen o säkert massa fel även på front momentet men inte gjorde det mig nåt. De momenten VET jag att vi kan o bara jag gör mitt jobb så är de felfria. Allt det som var svårt för oss grejade vi klockrent.

När vi fick protokollet så hade vi bara fått totalt 10p avdrag, -3 för fys, -3 för vält och -1 för snett sättande på "frontmomentet" samt -3 för bris (tjuvstartar) på inkallningen så totalt fixade vi 90 p och klart godkänd uppflyttningspoäng. TJOHOOOO! va vi ä bra!   Tror det blev en 10e plats i själva tävlingen men var lite strul med vårt protokoll så är inte helt säker o inte var det viktigt heller. Domarens kommentar var: Fin kontakt. Jättetrevligt ekipage. Bra jobbat!

 Bästa Underbara Eddie 

Film från tävlingen

När Eddie hade tävlat klart fick bäbisen gå lite på träningsbanan som fanns en bit bort i lugn o ro o han var jätteduktig. Efter tävlingen var klar så fick han sen också gå den "riktiga" banan som lite tävlingsträning, förstås med belöningar under vägen o han klarade det riktigt bra (vi gjorde såklart om forts.momenten till nyb.moment). Jättebra fokusträning för honom!


Mats o Eddie på WT * 2

Workingtest helg för Mats o Eddie, start på labbeklubbens KM (öppet för alla retrievers) på lördagen i Bro och på GRK Sthlms WT i Vallentuna idag.

Eddie - Årets snabbaste apportör

Gick riktigt bra för dem båda dagarna. På lördagen fick de 62p (18-16-13-1-14) och en delad 13e plats av 29 startande och idag drog de till med 78p (20-18-4-19-17), 12e plats av 35 startande o det med en 4 poängsruta som kanske i slutänden ändå var bästa prestationen av Eddie. Husse fick honom att vända i luften i första galoppsprånget på en tjuvstart. Har aldrig hänt förut att man fått stopp på honom i ett sånt läge. Rutan var sen helt klockren o domaren sa att hans hjärta blödde när han var tvungen att ändå se det som en tjuvning.Troligen berodde tjuvningen på att husse blev otydlig eftersom han själv tvekade om han skulle vänta på att domaren sa något eller inte o då märkte nog Eddie att han var lite osäker kan man gissa.

På lördagen var det ett närsök på land men precis intill vattnet som blev för svårt, Eddie hittade några dummies först men tyckte nog sen att det även borde finnas några i vattnet också o tog sig ett bad vilket hundarna INTE fick göra på denna ruta, Eddie var inte ens särskilt intresserad av att snabba sig upp till husse när han försökte avbryta honom. I ärlighetens namn har han nog aldrig tränat på att BARA söka på land precis vid vatten, då har det funnits både i vattnet och på land i så fall så inte konstigt det blev för svårt, får bli något att träna på inför framtiden.

Söndagens moment ja förutom tjuvstarten då var så bra så husse var överlycklig när de kom hem, de hade haft superfint samarbete o kontakt alla moment igenom, den där UNDERBARA känslan som man så gärna vill uppleva tillsammans med sin hund.

Duktiga killar jag har, så stolt över Er o vad ni lyckas åstadkomma tillsammans tack vare väldigt idog träning i mååååånga år!!


DM helgen 2012

Vet inte riktigt hur man summerar en av de största händelserna på året dvs Västmanlands DM för Golden Retriever. Det häftiga med det arrangemanget är dels att vi lyckas locka så mååånga hundar varje år (drygt 70 st i år) och dessutom att vi har en sån otroligt trevlig o gemytlig stämning där alla peppar o stöttar varandra. Jag hoppas vi kan fortsätta hålla DM på den här nivån många år framöver.

En kalaschans för många att få prova på tävling under väldigt lättsamma former och förhoppningsvis lockar det några till att träna mer under året och såklart komma tillbaka nästa år igen.

Jag var nästan tveksam till att starta Allvin över huvud taget, dels för att han hade strulat så otroligt när vi tränat den sista tiden, varit riktigt riktigt unghundsaktig men också för att det var rätt mycket jobb att få arrangemanget i hamn o jag kände att med mitt fokus på det så var det inte så lätt att fokusera på en strulig tonåring däremellan.

Eftersom Eva B fick förhinder i sista stund att vara med så blev det jag tillsammans med Anitha som planerade för lydnaden och med god hjälp av Eva H som fixade en massa praktiskt. Det är sannerligen en hel del att tänka på när man arrangerar. Var uppe o hjälpte till att sätta upp tält samt tillsammans med Anitha gjorde vi i ordning lydnadsplanerna o förberedde material mm på fredag kväll. Senare på kvällen satt jag o pluggade på elitmomenten i lydnad för att klara av att någorlunda tävlingsleda den klassen, skulle även tävlingsleda klass II för alla ekipage utom mig själv förstås så det var en del att göra. Svårt men också lite roligt. Skrev ihop lite stöd för de som skulle döma o tävlingsleda startklassen. Jag är otroligt tacksam för alla som ställde upp o hjälpte till att vara funktionärer på lydnaden o med vår sena planering så var det många som fick hoppa in i sista stund men allt löste sig finfint. Härliga människor vi har i klubben!!!

Lördagen var det lydnad och utställning

På lördag morgon fick Allvin stanna hemma ett tag o Mats, Eddie o jag åkte till Skantzö, ingen idé att ha herr Allvin sitta där o skälla när ingen har tid med honom på ett tag ändå. Bra när tävlingen är så nära så man kan åka hem o hämta hunden när det är hans tur

När jag fått igång all lydnad o tävlingsledat klart var det dags för Eddie att köra lydnad. Vi har försökt påminna oss lite de senaste veckorna det här med lydnadsklass II men annars har vi ju inte kört det sedan i vintras så lite ringrostiga är vi båda två. Jag är jättenöjd med vår insats där faktiskt, han gick lite svajigt på fria följet (ofokus tror jag det berodde på) o sen ställde han sig utanför rutan??? vet inte varför, rutan brukar vara ett av hans 10-poångsmoment men kan hända jag var för säker o gjorde nåt tokigt när jag skickade honom.

På fjärren fick jag använda dubbelkommando för att han skulle lägga sig innan jag gick ifrån honom??? men sen gjorde han en klockren fjärr, Duktiga Eddan!!!!

Totalt blev han 4:a i klass II på sina poäng o viktigast för mig är att det kändes bra o vi båda hade kul en bra känsla. . Jag pratade med domaren efteråt som undrade om vi körde mycket lydnad? Nej inte just nu sa jag men vi gjorde i vintras. Domaren tyckte att med sån duktig hund var det dumt att matten fixade poängavdrag med en massa knixande .. får väl skylla det på rallylydnaden o HtM'en vi tränat där jag är med o styr en massa med kroppen...tydligen utan att jag tänkte på det satt det i även på lydnadsplanen. Bra att tänka på utifall vi ska köra lydnad senare igen!!!

Jag ställde ut Eddie o även om svansen som vanligt hålls alldeles för högt där inne så är känslan otroligt mycket lugnare o bättre än det varit tidigare, något positivt har verkligen hänt med honom i sommar i utställningsringen vilket är himla kul o sköööönt. Han är mycket coolare, tittar inte oroligt runt sig hela tiden o känns på helspänn utan mycket mycket mer avslappnad o fokuserar på mig. Eddie fick HP! o det var riktigt roligt

Mats åkte o hämtade Allvin o han var ju inte nådigt uppe i varv när han kom till tävlingsplatsen med alla hundar o folk

Dags för lunchuppehåll o sedan fick Allvin hoppa in i utställningsringen. Han skötte sig trots högt varvtal finfint o både stod o sprang fint och fick sitt HP.

Sedan ställde jag även ut söta Lystra, har ju nu ett par gånger fått äran att göra det o det är superskoj, helt annorlunda än att ställa både Eddie o Allvin, dels för att vi inte är lika samspelta och dels för att hon är en helt annorlunda hund, nyttigt för mig o skoj för oss båda tror jag. Kändes som vi bägge två var mycket mer vana med varandra och situationen nu än på Specialen, tyvärr fick vi inget HP idag heller men vänta bara tills vi teamat ihop oss lite till, då ska ni få se på HP

Därifrån hastade jag in i lydnadsringen med Allvin o guuud så spännande . Grejen är ju att hemma i lugn o ro så kan han alla de momenten som ingår lätt som en plätt MEN det betyder INTE ALLS att det ska fungera tillsammans med andra människor, hundar i närheten o en lockande badbassäng precis bredvid. Jag hade hela tiden tanken i bakhuvudet att ....jodå visst kan han lika gärna komma på att han ska springa o hoppa i bassängen men .....inte Allvin inte....

Han skötte sig utmärkt, tandvisning funkade fint, inte så han drar upp läpparna självmant men han protesterar i alla fall inte. Det är liiiite skillnad mot hur Madonna var i det momentet som var hennes absolut svåraste

Sen var det linförighet o han gick såååå fint såååå lilleman , dags för momentet sitt... o jodå visst kan han sitt men han kunde visst också ligg o sitt o ligg o ja jisses va han kunde många saker på en gång. Där fick vi såklart inte full poäng men vi fick i alla fall poäng

Momentet ligg, klockrent!! o sen var det inkallning o ja men en finare inkallning tror jag inte man kan begära av en valp. Duktiga lilla Allvin fixade 96 av 100p och på det vann han valpklassen i lydnad

Finaldags i utställningsringen o Allvin vann bland hanvalparna o fick vara med i BIS finalen där han kom på en fin BIM plats bakom "Snygg-Soppan" som Malin ställde så fint åt Sofia. Grattis Sofia o Malin o förstås Soppan!!!

DM utst

Eddie var kvar länge i hanfinalen han också, blev inte placerad men jag tror han kom på 7e plats om man räknade hur många som var kvar när vi blev avtackade. Det var såklart svansföringen som gjorde att vi inte kom högre men vi var supernöjda med dagens resultat o jättelyckliga över hans HP som gav honom en extra träning ihop med massor av andra hanar. Nyttigt nyttigt!

Efter att vi plockat ihop tält o lydnadsgrejor så var det äntligen dags att åka hem, skööönt tyckte både Mats o jag som båda hade jätteont i halsen o var superdupertrötta vid det här laget. Vi bestämde oss faktiskt för att avstå supén på kvällen o istället vila upp oss så vi skulle orka med söndagen. Bra val av oss även om det tydligen hade varit mycket trevligt på kvällen.

Vi åt hämtpizza o Mats som lämnat halva sin Gorgonzola med Oxfilé o Bearnaisesås och trodde Eve eller jag plockade undan... fick under natten hjälp av kamraterna Tusse o Allvin att göra slut på den.

Vi vet inte vem som åt vad men kanske Tusse åt fyllningen o lämnade brödet åt Allvin...vi lär aldrig få veta????? men jätteslut var den i alla fall o kartongen låg på vardagsrumsgolvet.

Söndag var det Working test

Efter samling så delade vi upp oss, valparna hade en samlingsplats o resten av gänget gick vidare till sina stationer. Eftersom jag endast hade en hund = Allvin att föra idag o inte skulle jobba själv så hade jag inte så bråttom o satte mig sist i kön av de 13 valparna. Nyttigt för Allvin att vänta tänkte jag

Ozzy o Lena redo för WT debut

Allvins brorsa Ozzy var där med sin nya matte Lena o det gick riktigt bra för dem på debuten i Workingtest o matte var så glad o stolt.

Ozzy med matte Lena

När vi hade väntat nästan 3h i kön och med tanke på hur det har gått när vi tränat den sista tiden så trodde jag nog nästan att Allvin skulle totalt försvinna iväg, kanske simma över hela sjön o kolla vad som fanns på andra sidan när jag släppte lös honom

Gjorde vad jag kunde för att förbereda honom, gick en hel del fotgående på vägen, en del stegförflyttningar för att fånga hans fokus, o så sisådär en 15 handtarget, både tomma o med lilla hartussen i munnen att lämna av. Sen var det dags för start o vi var sist ut i valpklassen idag.

Vattenmarkeringar:

Först en jättekort markering på vatten, kopplade loss honom, sa sitt kvar, markeringen kastades o jag skickade honom, klockrent ut o direkt tillbaka in o lämnade i hand innan han skakade sig

Han satte sig fot o var så sugen på att sticka ut igen så han nästan skakade, o jag var ÖVERtydlig när jag sa "Staaaaannnnna kvaaaar" o kastet gick men gick lite snett så den "försvann" bakom gräskanten framför oss o landade mitt i en näckrosbladsansamling. Tror faktiskt inte ens Allvin såg nerslaget dels för att det var lite bakom gräskanten o dels för att jag varit så övertydlig med att säga Stanna kvar. Men han bekymrade sig inte över det utan slängde sig ut i vattnet o simmade rakt ut, hittade inget o simmade lite runt runt o fram o tillbaka o letade ivrigt. Hittade nån näckrosbladsklump o tog den men insåg direkt att det var nog inte rätt grej, släppte o sökte vidare. Jag försökte styra honom lite med hur jag flyttade mig i sidled på land o även lite lockande "häråt" för att få honom närmare o så flyttade mig o pekade åt sidan när han kom för långt åt ena hållet o när han närmade sig på med lite närsökssignal. Efter ett bra tags simmande med lika hög intensitet så lyckades jag styra in honom i rätt område o han HITTADE DEN!!! Han blev JÄTTEGLAD o tog den i munnen o simmade in till land o kom upp mot mig, den här gången släppte han den lite tidigt men inte värre än jag kunde fånga den i luften, så helt OK även om jag gärna vill att han verkligen trycker den i min hand. Jag var otrooooligt nöjd med hans insats i vattnet o min dag var redan gjord!!!!!

Jag gillar att han jobbar på även när det blir svårt o inte ger upp o var dessutom glatt överraskad att jag lite grann kunde styra honom för det har vi ju verkligen inte tränat på. Superlycklig såklart över att han vänder direkt hem med dummisarna o lämnar dem i hand. HURRA HURRA HURRA!!!!

En transport i koppel en bit upp till skogen där det var först en landmarkering. Allvin sitter kvar lös, markerar finfint o sticker på kommando. Hittar, greppar o vänder TILLBAKA o lämnar i hand. För att vara helt säker så lockade jag lite på honom när han precis hade plockat upp dummien. TJOHOO för Allvin!!

Nu har 4 dummies lagts ut i samma område som markeringen kastades o en 5e kastas som markering i området. Allvin springer ut o hämtar den, jag lockar, han gör en liten liten omväg men kommer ändå direkt tillbaka. Jisses va överraskad men lycklig jag blir!!!

Skickar ut honom på sök o han letar ... men letar lite konstigt på nåt sätt, lite virrigt o jag funderar på vad han håller på med.... jahaaaa han ska visst bajsa... kanske pizzan gör sig påmind naja efter det får jag honom i alla fall att fortsätta söka o han kommer in med 3 dummies till innan domaren tycker att hon sett vad hon behöver se. ALLA dagens dummiesar har levererats i hand - UNDERBART!!! Det kunde man inte tro för några dagar sedan. Allvin går hem från sin debut i workingtest med full poäng. Duktiga lilla hund, ibland bara KAN du ALLTING utan att man förstår hur det gått till. Allvin vann valpklassen på WT med sin fullpoängare.

Dags för sopplunch o nu är t o m Allvin lite trött o nöjer sig med att ligga o vila fastbunden medan jag äter soppa

T o m Allvin blev lite trött efter 2 dagars arbete

Sopplunch

Mats o Eddie har klarat av alla stationer de också på fm med lite blandat resultat.

2 enkelmarkeringar där Eddie knallat på båda!!!! (brukar han ALDRIG göra) men sen gjort supersnygga jättesnabba arbeten på båda två... de hade fått några tröstpoäng där men kändes förstås lite retligt för husse. Så kan det gå med det man är säker på för det tränar man inte så mkt på o sen i stridens hetta (första stationen o uppvarvad hund) så kan det gå så här. Bara att träna lite på det så är det löst tror jag, skönt på ett sätt när något men egentligen är bra på inte funkar för då är det mer lättlöst än det som alltid är struligt. Tänk positivt!!!.

På linjetaget hade Eddie gått lite snett, troligen kunde husse tänkt mer på hur vinden låg för hade han gjort det hade han kunnat skicka lite åt andra hållet, för Eddie (precis som Hera) fick vittring på en dummy som tillhörde en annan klass men som låg rätt nära o kom i vind o de hämtade den istället. Noll poäng

Närsöket hade varit alldeles utmärkt prima o där fick Eddie senare domarens pris för dagens bästa insats på den stationen i sin klass .

Vattenmarkeringen var också i stort sett perfekt, Eddie hade släppt apporten precis när han klivit upp på land men direkt på eget initiativ tagit upp den igen och lämnat snyggt, så näst intill full pott även där.

Eddie kom på 12e plats i Semi-klassen men har ju potential för mycket högre poäng till nån annan gång.

Eddie som tävlade i DM klassen kom totalt på 20e plats vilket var ungefär i mitten o klart godkänt även om rutan på lydnaden och såklart jaktdelen kunde varit lite bättre förstås.

Allvin blev med sin seger i lydnad, seger i WT och bästa hanvalp på utställningen Årets Valpmästare.

Valpmästare DM 2012

Tänk att den för några dagar sedan odrägliga unghunden kunde samla ihop sig på det här viset o verkligen överleverera när det blev tävling. Det bådar sannerligen gott inför framtiden o inte minst ger det hopp till en matte som ibland känt sig näst intill aningens uppgiven. Helt säkert är att de struliga dagarna återkommer o då får man påminna sig om denna helgen så orkar man mera

Den allra sötaste hundföraren i helgen var utan tvekan Matilda 7 år som förde sin stora goldenhane (inte den på bilden) i utställning o lydnad på l.ördagen (med snyggaste inkallningen i klassen) o på delar av workingtestet på söndagen. Inte illa gjort när man själv väger en bråkdel av vad hunden väger, vad månne det bliva av den tösen Hon var i alla fall glad över pris-vovven som Allvin o jag tyckte hon var väl värd

Helgens sötaste hundförare Matilda 7 år

Dagens roligaste hade vi kanske när vi alla jättetrötta (både hundar, förare o fotograf) skulle försöka fota alla deltagande Combine-ekipage o det var sannerligen inte det enklaste....

Inte lätt att fota hundekipage inte

Anna är smart o tänker att om jag slänger lite mossa framför hundarna så tittar alla ditåt...

...eller...

Eddie ville inte vara med på bild

men till slut så satt alla i stort sett stilla

o stackars fotografen Zandra Beijer kunde få till ett par fina bilder.

Tack för hjälpen Zandra!

Combine gänget på DM_2

Combine gänget på DM

Birgitta o Peggy, Anna o Hera, Mats o Eddie, A-S o Allvin samt Lena o Ozzy

(Mille o Tekla skulle varit med men kunde inte pga löp)

Nästa år hoppas vi på ett utökat Combine-gäng med ännu fler kompisar!!!


Debut i HtM klass II

Dags för vår debut i HtM klass II och utan att egentligen veta om programmet var tillräckligt svårt för att köra i klass II åkte vi till Ågesta där Sthlms Södra BK arrangerade tävling.

Extra skoj var att Eddies pappas matte Kerstin var med o både arrangerade o tävlade vilket gjorde att vi fick en chans att träffa henne o se Eddies halvbrorsa köra Freestyle. De kom 3a på sin debut i klass III med sitt fina cirkusprogram. Grattis Kerstin o Miles!

Miles o Kerstin

Eddie var inte helt fokuserad innan vi skulle in på planen, nja eller i alla fall inte på mig utan han var HELT fokuserad på något annat, det var något som störde honom men jag vet faktiskt inte vad. En fundering vi hade efteråt var om han tittade efter Mats o Allvin som gått till bilen för att inte riskera att Allvin skulle skälla o störa Eddie. Alt så hade han sett nån annan hund eller något annat han vilel kolla mer på för han var helt enkelt på väg att "rymma" från mig o TILL något annat redan innan vi gått in på planen. Hade jätteproblem att få med honom in på planen o han stack iväg mot andra hörnet så fick i stort sett springa ikapp o hämta honom - o försök göra det utan att ta i hunden ..... naja vi kom i alla fall till punkten jag valt att starta oss ifrån för att på bästa sätt kunna visa våra inledande sidosteg för domarna

Hela inledningen på programmet så var Eddie nån helt annanstans i tanken även om han hjälpligt gjorde det han skulle men det är supersvårt att hålla snygga positioner när man tittar på något UTANFÖR planen. I det här läget så är han då rakt ingen lättförd hund den käre mannen men jag stretade på o till slut så valde han att vara MED mig istället så avslutningen var klart bättre än början, i alla fall var det känslan för mig.

Det positiva var att vi ändå lyckades genomföra programmet trots hans fokus på nåt annat MEN vi måste träna MYCKET mer på HUR jag ska kunna bryta hans "felfokus" när det inträffar för det enda vi kan vara helt säkra på ä'r ATT det kommer hända IGEN.

Blev såklart ingen uppflyttningspoäng men överlag fick vi ändå rätt fin kritik från domarna, den ena tyckte vi hade lite för mkt vänsterfot så ska ändå fundera på om vi kan försvåra programmet ytterligare o såklart hade vi fått mycket bättre utförandepoäng OM vi hade lyckats hålla fokus.

Andra plats i klass II Sthlm Södra BK aug 2012

  Du o ja matte - jaaa Du o ja Eddie

Vi kom trots allt ändå 2:a i klassen o fick gå upp på prispallen o fick massa fina priser o fin rosett. De som vann gjorde ett helt fantastiskt program så det hade vi då rakt aldrig slagit hur vi än burit oss åt men det sporrade verkligen till fortsatt träning av att hålla snygga positioner.

Sthlm Södra BK HtM klass II aug 2012

Dessutom var det ett prima bra miljö- o passivitetsträningstillfälle för lilleman som somnade djupt i hagen efter en stund.

Allvin passivitetstränar

Så trots allt kände vi oss nöjda med dagen o kul att träffa kerstin, Miles o Sidney förstås.RSS
«februari 2022»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009