Blogg

Året 2017 i ord och bild

Januari

Vi startar året med ögonlysning utan anmärkning för Maya och jag håller en mycket uppskattad tävlingskurs i FS/HtM med Anna Larsson på HundArenan.

Rasmus räddar en gammal tant som ramlat ihop på gatan och får värsta uppmärksamhet i media, modig kille!

Jan Rasmus livräddaren

Maya debuterar på officiell utställning i Kumla och får ett VG, Rasmus o Marlena är med o tittar på men det var riktigt långtråkigt med utställning tyckte Rasmus som förut mest varit med på Freestyletävlingar.

Vi njuter av att det blir lite snö ute.

Jan Hundarna i snön

I slutet av januari 14,5 månader gammal börjar Maya löpa, hon blir riktigt tonårstrött o sover massor. För övrigt är hon rätt obrydd över det som händer även om vi av praktiska skäl vilar mycket de här veckorna. Eddie bor hos Jonna under höglöpet o det var en bra lösning för oss alla.

Jan Maya 14 mån

 

Februari

11 februari efter lång vila grejar en superpigg o jättesprallig Maya sitt 3:e kvalificerade resultat i rally fortsättning och tar därmed sin andra titel, RLDF.

Feb Maya RLDF

Maya och jag gick under vintern en 3 månaders onlinekurs på nätet i "jaktfot och stoppsignal" många läxor som gav lite struktur till vardagsträningen. Vi tränade också en del apportering med Mille o hennes gäng här omkring.

Feb Kompisträning apportering

 

Vi var också några gånger i Vad på GRKs apporteringsträning.

Feb Maya apporteringsträning i Vad

Eve fyllde 24 år, jag dömde FS/HtM tävling hemma i Kungsör i samband med SHFKs årsmöte och vi är på några ringträningar i Eskilstuna Hundhall.

Feb Ringträning

 

Mars

Vi deltar på ytterligare en officiell utställning, denna gång SKKs utställning i Strängnäs 12 mars och Maya sköter sig jättefint och får med sig ett Excellent i betyg hem.

Maya är också med på sin första riktiga arbetshelg, hon assisterade mig när jag höll introduktionskurs i Freestyle hos "Hundar som jobbar" i Kolbäck. Maya blev nog lite trött men hon skötte sitt jobb alldeles utmärkt.

Mars Maya instruktörshund på FSHtM introduktion2

Maya o jag började vårens apporteringskurs på Träskaten för Anita Norrblom tillsammans med Urban och Judith. Även Allvins brorsa Zorro med matte Kerstin var med. Där lärde vi också känna Karin och Kanel, Karin håller kurser i Strängnäs och bjöd senare in oss att hålla FS kurs hos henne.

Mars Träskaten Anita kursen

 

April

I april testar vi vart vi ligger i apporteringsträningen med start på WT o det var såååå roligt. Debuten gjorde vi på GRKs WT i Linköping där vi fick poäng på alla stationer o höll ihop riktigt bra, 69 poäng totalt. Tycker vi presterade långt över vår förmåga, härlig känsla.

April WT debut i Linköping

I början av april 2017 gör Eddie 6 rallylydnadsstarter på en vecka vilket resulterar i 3 CERT och ett CHAMPIONAT i rallylydnad. På sista starten hade vi 98 poäng och en 4:e plats bland 34 hundar, vilket avslut på en helt suverän tävlingskarriär. Trippelchampion blev han farbror Eddie i och med det, det är verkligen fantastiskt!

April 2 CERT på 4 starter för EddieApril Eddie grejar rallychampionatet

Helgen efter rallychampionatet, den 16 april 2017 får Eddie följa med på SSRK utställning i Värmland eftersom ändå Maya skulle dit. Han ställs i veteranklass och har inte varit med på officiell utställning sedan 2012 då han fick VG. Eddie springer och står i ringen som om han inte gjort något annat i hela sitt liv och domaren belönar honom med Excellent och inte mindre än ett CK, han blir också BIM veteran och inte nog med det men han placerar sig 4:a bland alla goldenhanar. Domaren tycker att han är i imponerande kondition för sin ålder. Vilken dag att minnas o så många glädjetårar det blev.

April Eddies CK i Forshaga SSRK

En alldeles fantastisk avslutning på hans officiella tävlingskarriär. Nu blir Eddie pensionär på heltid förutom några uppvisningar då och då om han har lust. Vilken karriär och vilken fantastisk resa vi haft, från den busiga, superstressade o ohanterliga unghunden till den fortsatt lite busiga men otroligt uthålliga glada härliga alltid hoppskuttiga farbrorn. En ”onceinalifetime” dog.

Maya kom lite i skymundan på utställningen i Eddies all uppståndelse men skötte sig jättefint och fick sitt andra Excellent som ett fint avslut i juniorklass.

Dagen efter utställningen var det dags för nytt WT för Maya, denna gång FRK Bergslagen som arrangerade i Lånsta. 2 stationer i stort sett prickfria (20 och 17p), En knallning och en rätt klurig station där vi klarade fotgående efter skott o kast men sedan inte hittade apporten (0p *2) samt vår första station där hon var ivrig och det blev mer ett fritt sök än markering (8p) men alla apporter hon hittade hade snygga upptag, säkra snabba ingångar och trygga avlämningar. totalt 45 p men känslan var jättefin och hon var tyst o lugn hela provet igenom, chilade på stationerna under väntan o var sedan fullt på och med när det var vår tur att jobba. Det här med WT tillsammans med Maya är verkligen något som ger mersmak.

Vi hade också ytterligare bra kursdagar med Lena Karlsson och Combine-gänget på Stavtorp, både nyttigt och trevligt.

April - Kurs på Stavtorp med Lena K

20 april firade vi 1 år med Eskilstuna direkt och Torshälla direkt på jobbet, tänk att vi varit igång ett helt år redan. Det finns förstås mycket kvar att göra men vi har också gjort otroligt mycket redan och det är många saker som fungerar fantastiskt bra.

Maya och jag hann med ytterligare ett par supernyttiga och roliga kurstillfällen med Anita Norrblom o kompisarna på Träskaten.

April Träskaten med Anita N

Vi beställde en ny tavla till samlingen i vardagsrummet, såklart ska vi ha en på Eddie och Maya också.

April Ny tavla till vardagsrummet

I slutet av april firade vi att det var 1 år sedan Maya (då 5,5 mån) var hos oss första gången. Vi skulle bara vara lite hundvakt, men det utvecklades över tiden till att hon var allt oftare här o allt mer sällan på Stavtorp. Så otroligt tacksam för den utvecklingen. Tack världens bästa Lena (och Ingrid) för att hon till slut fick stanna hos oss för alltid. 

Vi avslutade månaden med en syskonträff och FB-R i Skåne, bodde på hotell, kollade ”Rutan” i Värnamo (som senare under våren visade sig vinna Guldpalmen i Cannes). Det var roligt att träffa syskonen och intressant att se hur lika varandra de är och på vilka sätt de verkar skilja sig åt. Det är överlag godmodiga och glada men ändå väldigt behärskade hundar. De har arbetsglädje men också mycket följsamhet och vilja att göra rätt.

April - Maya på hotellApril - Maya i Värnamo-rutan

 

Maj

Vi håller inte bara på med hundaktiviteter och jobb även om det upptar mycket av vår tid, jag var och tittade på Jonnas barndansavslutning, alltid lika stolt när jag ser småbarnen dansa med henne, hon har både förmånen o förmågan att vara en riktigt duktig "dansfröken". Hann också träffa gamla jobbgänget i Stockholm på en trevlig AW i början av maj.

Maj Jonnas barndansavslutning

6 maj firade vi Mayas 1,5 års dag med att återigen åka på WT, denna gång i Värmland. Det var 5 enkelmarkeringar, där vi hade störst problem med den första. Maya sprang rakt ut till granen där den hade landat men fick den inte direkt och drog då rejält ut åt höger där hon letade ivrigt men på helt fel plats. Tror t om hon hittade något ätbart hon försåg sig med (tror dock kanske inte att domaren uppfattade det) innan hon drog vidare o jobbade sig tillbaka så att hon hittade dummien. Övriga stationer tycker jag vi löste riktigt bra och de kändes stabila även om det blev lite letande på ett par av dem. På den tredje råkade hon tappa dummien på vägen in men tog direkt upp den och fortsatte. Stadig vid skott och kast och förutom den hon råkade tappa hade vi fina inleveranser o avlämningar. Vi belönades med 78 poäng (12, 18, 10, 18, 20) och på det placerade vi oss som 11 av 38 ekipage i NKL. Jag är supernöjd med vårt resultat och framför allt glad att hon när vi var klara kunde slappna av ordentligt trots att tävlingen fortsatte många timmar och det sköts massor runt omkring oss. Det betyder också att vi formellt sett är kvalificerade till öppenklass på WT (om vi skulle vilja). 

Maj WT i Värmland

Andra saker i maj som inte hade med hundträning att göra var att mamma o pappa säljer stugan och får lite mindre att sköta om, det räcker gott för dem med det paradis de numera bor i. Vi firade kusin Elsas konfirmation i Arboga, och kompisen Eva som fyllt 50 år. Jonna & jag var på St Eskils avslutningsmusikal, de satte upp musikalen Grease i år och Jonnas fantastiskt duktiga danskompis Mattias hade huvudrollen, en helt magiskt bra föreställning! Dessutom har en hel del tid och engagemang under maj använts för att peppa och coacha Eve som skrivit klart sin C-uppsats och just nu spurtar för fullt för sin kandidatexamen som statsvetare.

Den 24 maj firades Hundens dag i Eskilstuna och vi var inbjudna att ha Freestyleuppvisning på torget. Maya skulle nu vara med för första gången och vi hade tränat in ett litet Pippi Långstrump program med tält och kappsäck och tom Herr Nilsson. Det är i stort sett ett klass 1 program som med lite mindre rekvisita, handhjälper och belöningar skulle kunna startas på tävling. Eddie fick damma av sitt gamla ”We are all the winners” program och vara med som lite utfyllnad eftersom vi hade några kompisar som inte kunde vara med. Tuff miljö för honom med högtalare som skrapar o lastbilar som pyser mysko o många andra ljud förknippade med läskigheter. Trots det roade vi publiken o gjorde i stora drag som vi hade tänkt. Så starkt av Eddie att hantera sina rädslor och lite på mig tillräckligt mycket för att ändå kuna njuta av det som är så skoj, dvs snurra o bära o hoppa o skutta. Bästa fina superfarbrorn!

Maj Eddie på torguppvisningen2Foto: Yvonne Larsson

Maya skötte sig som om hon aldrig gjort något annat än visat upp sig på torget, fullt med folk, de stod i flera led runt hela planen och hon kikade till lite då och då på publiken som om hon ville kolla att de verkligen tittade på henne men annars helt opåverkad av dem. Häftigt att hon är så cool i nya miljöer och sammanhang, hoppas jag kan bevara den förmågan för lång tid framöver. En rejäl miss av mig som istället för tegelstenen vi hade tränat med som tyngd i tältet kom på den ljusa idén att ta med 2 stora dummies istället. Stackars Maya blev helt rådvill när hon stack in huvudet i tältet för att hämta kappsäcken och där fanns 2 dummies.... hon tittade på mig och såg ut att tänka...höörrö matte, det ligger dummies här...då ska jag väl ändå INTE hämta väskan även om du sa det??????? Jag fick springa dit o hjälpa henne förklara att JO då, hur dumt det än verkade så var det väskan vi skulle hämta just denna gång. Nästa gång tar vi med alla säkerhet med oss tegelstenen istället. Trots den lilla fadäsen så hade vi riktigt skoj både Maya och jag och det såg även ut som publiken gillade vårt program.

 

Vi hann också med det sista kurstillfället på Träskaten innan månaden tog slut.

Maj Kursavslutning på Träskaten

och att fira mormor och farmor i Degerfors på mors dag samt förstås bada lite (om man är 4-bent)

Maj Firar mormor o farmor på mors dag

 

Juni

7 juni i Hallstahammar hade Maya sin andra FS uppvisning och även om matte glömde bort programmet lite så var Maya på ett strålande uppvisningshumör o spexade och showade så det stod härliga till. Eddie var också med och gjorde där sitt troligen allra sista officiella framträdande. En lång karriär är till ända och han får nu njuta av pensionärslivet fullt ut.

Jun Maya Unghundsderbyt

10 juni var det dags för årets stora mål, vi startade på Unghundsderbyt i Valdemarsvik, vi gjorde med våra mått en riktigt bra insats även om vi tyvärr nollade två rutor, där Maya trots idoga försök inte hittade dummisarna. De återstående 3 rutorna fixade hon galant med 17, 17 och 15 poäng, totalt 49 poäng på 3 rutor. Fin stadga och snygga inleveranser o avlämningar på alla 3 hittade apporter. Bra känsla hela dagen igenom, vi var ett av få goldenekipage som startade och vi är sååå nöjda o stolta över vår insats.

Jun Maya på vattenrutan i UnghundsderbytFoto: Annelie Karlsson

Ända sedan vi tog över Maya har unghundsderbyt funnits i planen och vårens träning har haft derbyt som målsättning och nu var det dags. Vårt, läs mitt, eget mål som var högt uppsatt var att undvika knallning, och DET klarade vi alldeles galant!!!! Att vi sedan klarade av att mentalt hålla ihop och resa oss trots den tuffa starten med två rutor där hon jobbade ihärdigt men utan att hitta någon dummy att ta hem känns sååå bra för framtiden. Det kommer vi ha med oss som en erfarenhet som höjer oss när vi som bäst behöver det. Vi båda två orkade hela dagen trots det varma vädret och de långa väntetiderna, vilket inte är en styrka för någon av oss. Vi klarade av det och tänkte positivt, fick tid att mysa tillsammans och bara njuta av dagen och att vi faktiskt var till start på Unghundsderbyt. Maya var en av få golden retriever och en av de allra grövsta och ljusaste av de som ändå var där. Flera som positivt kommenterade Mayas fart och arbetsglädje ”trots” att hon är den typ av golden hon är. Totalt fick vi 49 poäng och det med två nollor, det känner jag mig jättenöjd med. Vi kom på 108:e plats av totalt 180 startande och blev 12:e golden (om jag räknat rätt). Jag var oerhört trött på hemvägen, glad att vi inte hade valt att åka ner samma morgon utan sov i Anne-Louise fina sommarhus.

 

Vi är nere och promenerar i underbara Svalboviken och har en ljuvlig sommardag där för både hundar o husse/matte.

Jun Eddie i Svalboviken

Maya och jag tar oss också tid att åka och träna ihop med Zandra och Lystra vilket var superduperroligt för alla fyra tjejerna.

Jun Lystra o Maya på egen kompisträning

Eve blir klar med C-uppsatsen vilket vi såklart firar och eftersom hon i sommar ska jobba i Eskilstuna och Kvicksundsbron ska vara avstängd så har snälla Anne-Louise lovat att hon får bo hos dem vilket också för med sig att vi får anledning att hälsa på lite oftare än vanligt denna sommar och det var mysigt.

Jun Eve bor hos Anne-Louise i sommar o vi hälsar på lite oftare än vanligt

Eddie var under juni på en hel del undersökningar eftersom han var stel när han skulle resa sig upp, de ser att hans blodvärde inte heller är bra men det är annars lite svårt att konstatera precis varför han är så stel. Vi får prova med smärtlindring och det visar sig hjälpa mycket. Jonna fyller 22 på midsommarafton och vi firar här hemma med Marlena och barnen, bl a blir det tärningsspel och vi har riktigt mysigt.

Jun Midsommarfirande o tärningspel

Linus och Rasmus har även några dagars sommarjobb här hos oss och de sliter som arbetshästar och gör ett kanonfint arbete trots att det är både blött och smutsigt så klagar de inte en gång. Kämpakillar!

Jun Linus sommarjobbarJun Rasmus sommarjobbar

 

Juli

Jul Semester i Ystad

Månadsskiftet juni/juli och dags för lite Skånesemester i samband med kennelträff hos Glenriska, vädret var inte det allra bästa men vi höll det egna humöret på topp, hann med många sköna strandpromenader vid havet och bodde bra på Vinkille B&B. Maya visade upp sitt Pippi-program och vi träffade många syskon och andra Glenriska hundar. Dagen efter startade vi på BPH men valde att avbryta när Maya blev ordentligt rädd i det första skrämselmomentet. Tack vare att man inte får stötta sin hund på det sätt som jag hade valt att göra om det var en händelse vi råkat ut för i vardagen så blev det extra konstigt för Maya, när hennes matte inte kan stötta och hjälpa, ja då vågade hon helt enkelt inte. Det kändes klokt att avbryta och jag är glad att jag gjorde det i tid, vi kunde sedan gå fram och bekanta oss med det läskiga och det kändes inte som Maya tog med sig alltför mycket dålig känsla från stället. Hon ville t om gå tillbaka in när vi hade rastat oss och skulle åka hem

Mats o jag jobbar hårt en dag tillsammans med klubbkompisarna med hopplockning i gamla HundArenan inför flytten, behövs inget gym när man har en hundarena.

Jul Gotlandssemester

Vi hade sedan en underbar semestervecka på Gotland och bodde fantastiskt fint helt själva i en glänta i skogen med endast en miljon kaniner som grannar, perfekt störningsträning. Både Maya och Eddie var med uppe på båtresan, vi har tidigare alltid haft hundarna kvar i bilen men de skötte sig alldeles utmärkt i djurkupén. Eddie var så modig och duktig, han som lätt blir lite skraj när det låter och är konstigt var otroligt lugn o samlad, känns som vi börjar känna varandra så väl han och jag så han litar på mig och jag vet o förstår vad han behöver för att känna sig trygg. Härlig känsla. Maya hälsade såklart på alla barn och tiggde banan av dem så gott hon kunde (o så klart lyckades hon med sin söta blick).

Många veckor under sommaren var vägen avstängd mot Eskilstuna pga broreparation så då fick vi verkligen träna på att åka flotte, fram och tillbaka, fram och tillbaka, många turer för att köpa glass på ICA blev det, allt blev ett äventyr här i Kvicksund under sommaren.

Jul Ölivet med flottfärder

Medan vi var på Gotlandssemester skulle Katten Sigge vara hos mormor i Degerfors men han behagade försvinna, när vi kom hem så var vi där och letade och letade överallt, efterlyste honom överallt och kunde knappt sova av oro men efter 11 dagar och när vi nästan gett upp hoppet och precis klivit innanför dörren här hemma efter att ha flyttat ur och städat Eves lägenhet i Karlstad så ringer mormor o berättar att Sigge helt plötsligt dykt upp och klivit in som om inget hänt…förutom att han har en miljon fästingar på sig. Jonna o jag sätter oss i bilen och vänder tillbaka till Värmland igen, nu vågar vi inte vänta på att ta hem honom.

Sigge

26 juli fyller världens mest fantastiska Eddie 10 år och dagen firades bl a med svampgratinerad fläskfilé vilket han gillade skarpt.

Idun och Niko kommer på besök för att se om de trivs här så att de kan vara hos oss när deras matte o husse ska gifta sig i augusti, de verkade tycka det var ett helt OK ställe och Maya fick en riktigt bra springa runt kompis i Niko (som hon dessutom kunde springa ifrån).

Jul Niko och Idun på besök

29 juli provade vi Pippi-programmet i en Freestyledebut, det programmet är ju gjort för uppvisning och inte riktigt för att tävla med. Det är på tok för mycket rekvisita för att det ska vara ett klokt tävlingsprogram men nu hade vi en ledig helg och semester och varför inte ta en utflykt. Det visade sig gå riktigt bra även om det blev lite bökigt när Maya kom på att hon skulle provbita lite i tältet ....öhhhh... nåväl det räckte trots strulet till en uppflytt i debuten och en fin 3:e plats. Härliga lilla tokfian.

Jul Mayas FS debut

 

Augusti

11 augusti var det dags för Goldespecialen, Maya och jag hade en riktigt rolig dag och grejade med oss poäng på alla stationer vilket inte alls var givet eller alla som gjorde. Vi fick poängsviten (15, 15, 14, 6, 20 poäng) och vi summerade dagen till 70 poäng och en 9:e plats bland 41 startande i nybörjarklass, vilket vi är jättenöjda med o såklart firade vi med favoritgodiset banan.

Aug Goldenspecialen

Eve flyttar till Mariestad där Rikard bor och hon har fått ett 6 månadersjobb som nämndsekreterare på västra götalandsregionen. 

Vi är uppe på Granhammar och tränar med kompisarna, påminner oss lite smått om det där med rallylydnad igen.

Aug Rallyträning i Granhammar

På sommarens andra kennelträff, denna gång på Combine, hann vi både visa upp Mayas Pippi-program och jag hade uppstart för höstens valpkurs med Combines A-kullsvalpar som då precis hade fyllt 4 månader. Direkt efter kennelträffen åkte jag på bröllop o kikade lite utanför kyrkan o var med i början av fotograferingen innan jag tog med deras två huskies hem som vi skulle passa något dygn medan deras husse och matte hade bröllopsfirande. Det gick superbra att ha dem alla 4 tillsammans även om det tog en stund innan vi fick alla hundarna att slappna av tillsammans.

Aug Hundvakt till Niko och Idun

Vid skolstarten i augusti började Maya och jag en kvällskurs i tävlingslydnad för Bea Granlund, mest för att ha lite att träna på i vardagen och för att matten skulle bli lite uppdaterad på nya lydnadsreglerna. Men det är alltid roligt att få lite nya moment att träna på och att bli lite inspirerad av nya instruktörer och träningskompisar. Vi lär oss leka med leksaker, fokusera på flera moment i följd och en massa roliga saker som t ex att runda en kon.

Aug Lydnadskurs

Sista helgen i augusti höll Maya och jag en introduktionskurs i Freestyle hos Karin i Strängnäs. Maya fick träffa sin kurskompis Kanel (från kursen på Träskaten) och hennes flockkompisar och också vara med som demohund och det skötte hon utmärkt och på begäran hade vi också en liten pippi-uppvisning som avslutning. Medan vi plockade ihop efter kursen hann hon leka lite till med sina nyvunna kompisar, en trött men väldigt nöjd tjej som somnade så snart vi kom hem.

Aug FS kurs hos KanelAug FS kurs o Maya är instruktörshund

 

September

2-3 september var det dags för Goldenklubbens DM i Västmanland. Så otroligt stolt över vår DM insats, men det är något mycket mer än det. Jag är så lycklig över den relation vi skapat och så innerligt glad över vårt samarbete o hur vi löser de uppgifter vi tar oss an. Vi börjar verkligen bli ett riktigt fantastiskt TEAM. Maya kom 2:a på utställningen bland jättemånga fina tikar och 3:a i tävlingsklass 1 på lydnaden samt 6:a bland 24 hundar i NKL på WT (trots en nollad ruta som var alldeles för svår för oss). Totalt gav det oss en delad 6:e plats av nästan 30 hundar i DM klassen. Superimponerande av lilla Maya som nu fick tävla med de stora vovvarna!

Sep Golden DM utställning

Jag dömde en nybörjartävling i FS/HtM i Örebro och hade ett nytt kurstillfälle med A-valparna samt hann med den stora Kvalitetsmässan på jobbet.

Sep Kvalitetsmässan2Sep Kvalitetsmässan

Vi är på Stavtorp både för att träna apportering men ibland också bara för att umgås med gänget, alltid lika roligt och trevligt oavsett anledning.

Sep Combine träning på StavtorpSep Hundgänget träffas utan att träna hund

I slutet av månaden är det mycket fix att göra för att få nya HundArenan klar inför lydnadstävlingen som blir debuten i hallen. Många fönster att putsa o mycket att skura o bära o greja o fixa. Både Mats, Jonna o jag har varit där o hjälpt till så mycket vi hunnit. Det blir sååå bra när den väl är klar. Förutom läktaren som vi valt att vänta en stund med så är hallen klar till tävlingen.

Sep Sista fix för att få nya HundArenan klar för användning

Maya och jag har avslutning på lydnadskursen med Bea. Eddies blodvärde är bättre, Mayas sår (vet ej från vad) håller på att läka OCH jag kan efter lite kiropraktorhjälp både stå upp och gå efter att ha tagit i lite för mycket fysiskt och en dag plötsligt inte kom upp ur sängen, allt är alltså någorlunda i ordning igen. Vi tittar också på ytterligare en uppvisning med Jonnas dansbarn, denna gång på Tuna Park där de dansar till förmån för Världens barn, så himla duktiga små dansstjärnor.  

Under månaden hann vi även njuta av några riktigt fina höstdagar, hösten är min absoluta favoritårstid.

Sep Fina höstdagar

Oktober

Oktober inleder Maya o jag med vattenkurs hos Bitte Lind. Många bra övningar o vi bygger erfarenheter hela tiden o lära oss hantera olika situationer. Att vi dessutom har attans roligt båda två när vi tränar gör det hela ännu bättre. Tyvärr fick Maya problem med vattensvans efter kursen men hon fick låna lite smärtlindring/antiinflammatorisk medicin av Eddie och svansen blev snabbt bättre. 

Okt Vattenkurs hos Bitte Lind

Det tyckte vi var bra eftersom vi helgen efter hade två dagars apporteringskurs med Anita Norrblom igen, denna gång arrangerad av GRK Västmanland. Första dagen var NKL nivå och andra dagen ÖKL nivå. Riktigt bra kurs och även om det var jättekallt o regnigt så klarade vi Mayas svans hela helgen.

Okt Apporteringskurser för Anita N med GRK

16 okt Eve får veta att hon är klar med sin examen, sista uppgiften är godkänd och vi kan alla fira ordentligt. Vilken kämpainsats hon gjort på en riktigt tuff teoretisk utbildning! GRATTIS EVE, Du är så värd din examen!!! Vi firar detta med en trevlig lunch i Degerfors tillsammans med släkten.

Okt Vi firar Eves examen

Jag har månadens kurstillfälle med A-kullsvalparna och vi börjar inomhussäsongsträningen med en ny träningsgrupp i nya HundArenan. Jag åker på domarkonferens med Hundfreestyleklubben och lille Milo (som ägs av Jonnas klasskompis) hälsar på och bekantar sig med Eddie o Maya.

Okt Lille Milo hälsar på

Vi hinner också med att premiärträna i nya fina HundArenan och en gång följde även Jonna med oss på träningen till hundarnas stora förtjusning.

Okt Jonna o Eddie tränar på HundArenan

Okt Eddie o Maya på HundArenan

Självklart njöt vi också av ännu fler fina underbara höstdagar.

Okt Fler fina höstdagar

 

November

Det är dags för formell invigning av nya HundArenan och återigen får Maya chans att visa upp sitt Pippi-program till alla barns förtjusning. Detta gör hon dagen innan hon fyller 2 år, tänk att hon blivit så stor vår "lilla tjej".

Grattis Pippi-Maya 

Nov FanTASStisk invigning av nya HundArenan

Terminsavslutning på valpkursen jag haft för Combine's A-kull. 7 av 10 valpar jag haft förmånen att följa en gång i månaden under hösten, tänk så intressant att följa en kulls utveckling på det viset, roligt att se framstegen hos både valpar och ägare, ett fantastiskt imponerande gäng. Avslutningen hade vi i Eskilstuna Hundhall, en utomordentligt trevlig hall. Eftersom Maya behagade börja löpa i helgen så fick farbror Eddie följa med som demohund o det skötte han ganska bra, i alla fall var han rätt nöjd med sig själv.

Nov Avslutning på valpkursen för A-kullen

Efter kursen hade vi dragit ihop ett gäng Combine hundar för träning o samvaro och Eddie fick då träffa två av sina systrar, Roxy och Ebba. Alltid lika skoj att träffa hans syskon, tänk som vi följts åt under de här dryga 10 åren.

Nov Eddie med 2 av sina syrror

När Mayas höglöp är på gång får hon flytta in på Sunny Bay B&B hos Urban, Judit o Soraya så att Eddie skulle slippa de tuffaste dagarna, inte helt säker på att Eddie tyckte det var en bra idé men alla vi andra var nöjda med upplägget. Maya hade det toppen hos Urban o tjejerna men matten hade det lite jobbigare utan sin tjej så när det blev helg hälsade jag på och vi gick promenad tillsammans. Tusen Tack Urban för hjälpen!!!

Nov Maya flyttar till Sunny Bay B&B under höglöpet o Eddie känner sig lite övergivenNov Maya och Judith

Jag dömde ytterligare en FS/HtM tävling, i Linköping denna gång och hann också med en AW i Stockholm med gamla jobbgänget och denna gång kom min tidigare chef från Danmark upp och var med, så himla kul att ses så här 4 år senare, en riktig toppenkväll!

Nov AW i Sthlm med Per M och Sverigegänget

Månaden avslutades med att Maya löpt klart och kunde flytta hem igen till allas glädje, inte minst kissens.

 

December

Vi är tillbaka på HundArenan för rallyträning efter många veckors uppehåll, nästan så vi glömt bort vad skyltarna betyder.

Dec Maya återupptar rallyträningen

Jonna har dansavslutning både för små och stora dansbarn samt sig själv.

Dec Jonna o hennes dansbarn2

En av årets höjdpunkter är Let’s Moves vinteravslutning som alltid är så oerhört proffsig och det var det även i år då de satte upp Trollkarlen från Oz. När Jonnas äldsta dansbarn showade loss i sin premiär på stora scenen på Lokomotivet, ja då grät danslärarmamman av stolthet. Vet hur stort det här känns för Jonna o gläds så med henne o barnen som har sådan dansglädje. 

Vi arrangerade den första rallytävlingen i nya HundArenan och den förlöpte väl.

Hösten har för mig inneburit oerhört mycket arbete på jobbet och äntligen är vi klara med att min tjänst ska delas på två och vi kan annonsera efter en kollega till mig, känns otroligt skönt och någon gång i vår hoppas jag trycket lättar och jag får med tid och ork för hundträning igen.

Eve får också nytt och fast jobb som nämndsekreterare på Stadsbyggnadsförvaltningen i Tibro kommun, så himla roligt och välförtjänt! Grattis tjejen!!!

Vi firar julen här hemma i Kvicksund med båda våra barn hemma, syrran med barn och mamma och pappa kom också hit. Det blev en mycket fridefull jul, alla tillsammans här hemma o har bara tagit det väldigt lugnt. Precis så mysig som en jul ska vara.

Dec Jul i KvicksundDec Julmys i soffan

I mellandagarna hinner vi träna i hallen både med vår träningsgrupp och Combine-gänget. Maya och jag börjar lite mer seriöst träna HtM positioner, det är så himla roligt när man börjar peta med precision i HtM, finns nog ingen hundträning som är riktigt lika rolig, får se när vi får ihop positioner så att vi kan starta och tävla, skulle tro det blir 2018 faktiskt. 

Vi avslutar året med ytterligare en Combineträning men denna gång ute och med apportering på schemat, jättetrevlig om än lite kall förmiddag som avslutas med en toppenfika som Urban fixat!

Dec Nyårsträning med Combine gänget

Ett år då vi och våra nära varit friska och krya vilket är den största vinsten av alla, vi har också hunnit avsluta Eddies tävlingskarriär med ett magnifikt avslut och Maya har kommit så långt i sin träning på många sätt och vis. Känns som vi kliver in i ett nytt år med en härlig känsla från året som gått och stor tillförsikt inför framtiden.

Tack för i år, vår kära familj, våra underbara vänner och alla vi känner!

Vi ses 2018


För hon har tagit STUDENTEN!!!!!!!

Sjung om studentens lyckliga dar, låtom oss fröjdas.... o DET gjorde vi dagen lång

10438611_10204086657911926_5039072398856066102_n

Lilla Jonna har blivit stor och idag var det dags för utspring med mössa på huvudet...

...för hon har tagit STUDENTEN!!!!!

Kan inte förstå hur snabbt tiden gått, från att hon var en liten busunge som stod på huvudet i soffan på utvecklingssamtal i skolan o nu tar hon examen från Estetprogrammet "Art & Performance Dance" på gymnasiet. Hon har verkligen vuxit upp och blivit både artist, dansare, arrangör och ledare under de senaste åren, vilken tjej och vad mycket hon kan och klarar av.

Hon hade den perfekta dagen tror jag, så lycklig hela dagen o en stor blandning av glädjetårar och skratt, tror känslorna nästan svallade över både hos henne och hos oss som föräldrar, syster, släktingar och vänner. 

1912252_10202182143336464_1982023675990566852_n

 

img_0426_5392e8a89606ee2c8a841741

mammas fina underbara fantastiska döttrar

jag är otroligt stolt över er båda

 

TUSEN TACK ALLA UNDERBARA

som var med och gjorde Jonnas studentdag till ett fantastiskt minne

10448801_10202183993942728_4340372552412326841_n


The Weddingsinger

ojojoj vilken fantastisk dans- och showtjej hon är vår Jonna och hela ensamblen var otroligt bra. De gjorde en föreställning jag aldrig glömmer. Sååå bra och publikens jubel ville aldrig ta slut. Stolt mamma rörd till tårar av premiärföreställningen.

10177376_495298627266597_9029538106762381656_n

Ny chans till föreställning på söndag den 11 maj och på fredag den 16 maj.

Biljetter finns på tickster.se


Eve är hemma!

Igår kom hon hem vår underbara tjej, efter 1,5 superbra och spännande år i USA så stod hon igen på svensk mark. Vi hade stora välkomstkommittén på Arlanda med skyltar o allt. Hon blev lite överraskad minsann o det var förstås meningen.

10177399_827601843935553_5375478416576213763_n

10171118_10201973685445147_7507647770381605675_n

Det känns otroligt konstigt och ändå på något sätt precis som vanligt att ha henne hemma. Men det är svårt att sluta krama om henne faktiskt.

Idag hade Eve en intervju inbokad på Parken Zoo o kom efter en kort stund ut med sommarjobb klart, hennes drömjobb som hon så gärna ville ha i butikerna där. Hon börjar jobba redan på söndag så det betyder att vi även denna sommar kommer ha båda tjejerna jobbandes i Parken. Jonna som sällan nöjer sig med lite har förutom jobbet på nöjet i Parken ytterligare ett jobb på gång så hon lär ju bli dubbelarbetande även denna sommar, sån är hon

Grattis världens underbaraste döttrar till era sommarjobb


Segertjejerna

Grattis Jonna och Emma till segern i hip hop parklass idag!

Med den andra pricken går tjejerna upp i silverklass, duktiga härliga underbara brudar.

SUPERGRATTIS!!!

1554429_10203451998325833_9656692_n


En gala för det bättre

Ikväll har Jonna tillsammans med två klasskompisar, Emma och Linnea arrangerat "En gala för det bättre" på Contrast i Eskilstuna.

En mycket proffsig, gripande och fantastisk föreställning med en fin blandning av underhållning och allvar. Tre föreläsare från olika verksamheter inom kommunen (blir också tacksam över att ha så duktiga kollegor även om vi inte jobbar så nära varandra) som berättade om vad de gör i sitt jobb för våldsutsatta kvinnor och barn här i Eskilstuna. Det var mycket dans, sång och musik av och med tjejerna själva, Jonna, Emma och Linnea men också flera dans- och musikgrupper som var med och underhöll.

Många gäster kom det, i stort sett fullsatt på Contrast och en fantastisk stämning.

Alla som deltog på och bakom scenen var så otroligt duktiga och tjejernas arrangemang var på en superproffsig nivå, jag hade direkt kunna anställa dem hos mig på jobbet som eventarrangörer. Jag är imponerad av vad man klarar när man "bara" är 19 år men har en vilja och envishet av stål och ger sig tusan på att det SKA gå och att det ska bli BRA!!

All vinst vilket blev flera tusen kronor, gick till organisationen "Star for life" som är en organisation som jobbar med förebyggande arbete på skolor i Sydafrika och Namibia. Det är ett utbildningsprogram som utgår från tanken att förebyggande information skall stärka elevernas självkänsla. Om elevens självkänsla stärks är denne också villig att fatta ett antal beslut avseende exempelvis utbildning och hälsobeteende. För att göra programmet mer tilltalande bland ungdomarna varvas utbildningen med musik och idrott för att nå både ”hjärna och hjärta”.

Jag är känner sådan stolthet över våra duktiga ungdomar, de inger stort hopp inför framtiden.

1511667_10201704252349488_2056855681_n

Tack Jonna, Emma och Linnea för en fantastisk kväll

och ett mycket väl genomfört gymnasiearbete

Med beröm godkänt


Grattis älskade Evelina

Idag är det ingen vanlig dag för det är Eves födelsedag
    HURRA HURRA HURRA!!!


tjugoett år

564259_10151750863084591_1790453668_n
Tjejen, nu har du blivit stor, det här räknas nog som vuxen ur alla aspekter, även i USA   men hur gammal du än är så känns det ändå som mammas lilla flicka ibland och jag saknar dig något enormt men är så glad för din skull, så härligt att veta att du trivs i din värdfamilj och tillsammans med alla nya fina vänner. Nu är det dock inte alls länge kvar tills du kommer hem, bara två och en halv månad. Vi räknar ner och ser fram emot en riktig kram men fram tills dess blir det en stooooooor bamse CYBERKRAM från mamma

Året 2013

Ytterligare ett år är till ända och det blev ett år med förändring, inte minst för mig på jobbfronten. Det hände också jobbiga saker som påverkat oss mycket, min vän förlorade sin man helt plötsligt och totalt oväntat o barnen miste sin pappa och vi var i somras nära att förlora Allvin pga en elak magsjuka.

Men det blev också ett år med många härliga stunder och fina hundupplevelser tillsammans med kompisarna, vi hade en gudomligt bra sommarsemester på Gotland och min dröm gick i uppfyllelse, Eddie och jag fick visa upp vårt program på Stockholmsmässan i december.

2013 månad för månad:

Januari

Eddie blir tyvärr skott/åsk o fyrverkerirädd efter en hemsk nyårsnatt i vårt kvarter

Eddie o jag går rallyinternat för Zandra o Linn inför avancerad klass

Allvins syrra Sally med familj hälsar på

Allvin o jag åker på superbra ringträning i Flen, han fyller 1 år och får sitt första "Excellent" betyg på officiell utställning

Allvin SSRK Kumla 2013-01-27

Februari

Allvins röntgen visar fritt på både höfter och armbågar och ögonen är UA   vi kan pusta ut!

Jag går clinic i lekutveckling och effektiv inlärning

Allvin får CK på utställning

Eve fyller 20 år och Jonna & jag hälsar på henne i USA

Tjejerna utanför Vita Huset

Mars

En månad full av jobb och en del hundträning, bl a hyrde vi hundarenan tillsammans med Karin och bästa vännerna Ingrid o Gunilla ställde upp som publik för att vi skulle få tävlingsträning

Vi avslutade månaden med en dubbeltävling i HtM i Linköping med en totalt överladdad Eddie o vårt mesta hoppskutt någonsin

Allra bästa publiken

April

Tävlingar på hotell Gustaf Fröding i Karlstad o inga diplompoäng men klara framsteg i vårt framförande

Vi åkte till Karin i Örebro o tränade då hon också fotade Eddie i sin studio och var flera gånger i Valskog o tränade med Ingrid o Gunilla

Jag gick instruktörsutbildning i FS/HtM

Köpte mig en ny kamera eller i alla fall ny för mig

4

Maj

Mats o jag gick på föreläsning med Stefan Rosén om Frisk o sund hund

Mats startade Eddie på B-prov med dummies o det gick tyvärr inte alls bra pga hans skotträdsla sedan nyår

Allvin smet när vi tränade viltspår o jagade en råbock i 15-20 min så han fick i alla fall ett ordentligt fyspass men matten verkade nog ändå tröttast när vi väl kom hem

Tränade mer med Ingrid o Gunilla i Valskog o det var tryggt för det var innanför staketet

Eddie vann HtM klass II i Märsta o fick sin andra diplompoäng i klassen och Jonna fixade sin andra prick i silverklass på SM och flyttade därmed upp i guldklassen vilket belönades med en ny dräkt av supporterklubben

Allvin klarade ytterligare två kvalresultat i rallylydnadens nybörjarklass och fixade därmed diplom och sin första titel, RLDN.

En av mina bästa vänner förlorade helt plötsligt och mycket oväntat sin man, barnen förlorade sin pappa och det kändes riktigt svårt även för oss alla runt omkring, tänk att man inte anar när man skiljs på morgonen att den dagen totalt kommer förändra ens liv, känner att en sån händelse föder många tankar och inte minst av tacksamhet för varje dag vi får tillsammans med våra nära och kära, gäller att ta vara på dem.

Eddies bästa hundkompis sedan han var valp, mellanschnauzern Nova fick tyvärr somna in pga sjukdom

Årets kennelträff med funktionsbeskrivning för S kullen gick av stapeln

 Kennelträff 2013 - FB - Full fart ut

Juni

Jag gick koreografikurs för en konståkare och apporteringsclinic med Eva Bodfält

På Goldendagen hade Eddie HtM uppvisning och Allvin vann bland hanarna på utställningen

Eddie o jag åkte på utflykt till syrran Vinna med familj i Rävlanda, hade trevligt och umgicks med dem, kollade in deras anläggning "Hallå Hund" och debuterade i HtM klass III där vi grejade vår första diplompoäng

Jag bestämde mig för att jag var klar och det var dags att sluta på IBM och hitta ett annat jobb

Vi firade midsommar i Värmland hos mamma o pappa men också med lite HtM tävlingar och på midsommarafton dansade vi till oss vår andra diplompoäng i klass III

Jonna fyllde 18 år och klarade körkortet samtidigt som Mats, jag o hundarna åkte till Gotland på semester o vilken semester det blev, heeeeelt underbar!!!

Nu kommer jag o TAR dig

Juli

Direkt efter Gotlandssemestern åkte Allvin o jag till Stallarholmen på 3 dagars grundkurs för tävlingshundar o han fick för första gången gå en "riktig" tävlingskurs o klarade det finfint.

Veckan efter blev dock Allvin akut jättesjuk, både bajsade och kräktes rent blod och det var på håret att han klarade sig, en hemsk bilresa från Degerfors, riktigt oroliga krisminuter mitt i natten inne på Strömsholm och med flera oroliga dagar efteråt, men vår superhjälpte gav inte upp så lätt utan återhämtade sig från den dumma magsjukebakterien.

Tusse som i tumultet blev kvar hos mormor fick stanna på sommarkollo där och han har fortfarande inte kommit hem så vi kanske ska sluta kalla hans vistelse sommarkollo, han har nog mer eller mindre flyttat dit på obestämd framtid o verkar trivas utmärkt med den lösningen

När Allvin blivit frisk igen börjar vår efterlängtade utställningskurs på Canis

Jonna jobbar både på Parken Zoo och på sommarkollo så en hårt dubbelarbetande dotter har vi

Eddie fyller 6 år och är nu stora grabben

1004610_10200260510296839_408776753_n

Augusti

Jag går instruktörsutbildning steg 2 i FS/HtM och Allvin får hjälpa till med examensarbetet genom att träna in ett HtM klass I program jag skulle göra och så filmade vi det och skickade in.

Vi avslutar utställningskursen som var riktigt bra o nyttig för oss båda

Jag får klart med nytt jobb, helt nytt jobb i en helt ny värld, jättesuperspännande

Eddie o jag tränar för en uppvisning på torget i Kungsör men vi får ställa in den pga att han blev dålig i magen av stressen under träningen, ni anar inte hur läskig den där Thor Modéen statyn på torget är

 Eddie o Thor Modeen

September

Jag gick FS/HtM kurs för Brigitte van Gestel, gick som åhörare eftersom Eddie var dålig i magen så jag bytte plats med Karin, men passade under helgen på att hälsa på o bo över hos Eddies syrra Ebba med familj så det blev en jättelyckad o trevlig helg trots att inte Eddie kunde följa med

Tusse o mormor kommer på besök eftersom han ska vaccineras o han verkar okej med att komma tillbaka hit men minst lika glad när mormor o han åker tillbaka hem till stugan igen

Allvin är med första dagen på GRKs DM och vinner Novislydnadsklassen samt kommer 2:a på utställningen bland de vuxna hanarna. Jakten skippar vi detta år eftersom han behöver mer träning först. Han har dock gjort enorma framsteg i passiviteten och sitter nästan tyst hela dagen i hagen i tältet, riktigt BRA gjort!!! Vi träffade också brorsan Ozzy med familj där vilket var jätteskoj!

Eddie klarar sin tredje diplompoäng i HtM klass III och kan därmed titulera sig även med HtM III titeln och epitetet Heelworkmästare, synd att det inte kommer championat i HtM förrän efter årsskiftet

Jag slutar efter ca 20 år på stora internationella IBM och ger mig själv först en månads höstsemester (min absoluta favoritårstid) innan det är dags att ta sig an den nya jobbutmaningen

Gårdebytjejerna

Oktober

Jag är ledig o har massor med tid för hundträning o vänner, vi får besök av Anna, Hera o Alma samt tränar spår med Mille, Anna o Lars och passar på att socialisera Allvin med de andra hundarna samt han får äntligen för första gången sedan Gotland springa ordentligt lös

Båda hundarna gör hälsokontroll på Redog och allt ser finfint ut förutom att Allvin passgår för mycket och det behöver brytas på något sätt, ett sätt verkar vara cavaletti/stegträning. Vi provar lite olika fysträning och kombinerar det med trick så Allvin lär sig bl a backa uppför trappan

Vi hjälper till att leta efter en goldentjej som sprungit bort och varit försvunnen länge, ordentlig lycka när hon återfanns välbehållen

Jag går rallyskrivarutbildning och tävlingssekreterarutbildning i rally och vi har strukturerade träningsträffar med Zandra o hennes tjejer

Jonna har danstävling på hemmaplan (i nya dräkten) och går till semifinal i guldklassen och med kryss från alla domare i första omgången

Vi hinner också med massor av fler saker, bl a startar Eddie avancerad klass i rally och klarar kvalpoäng, jag hjälper till på FS/HtM tävling i Hundarenan, Eddie o jag åker på HtM kvällstävling i Motala och jag går spårkurs för Tobias Gustafsson, Allvin är på utställning i Sala o vi träffar hans snygga brorsa Zorro med familj, skoj skoj!

Jag börjar i slutet av månaden mitt nya jobb på Eskilstuna kommun o det blir en ny tillvaro både för mig och hundarna som är vana att jag under många år jobbat mycket hemifrån

1394064_10200785240414764_2142771793_n

November

Jag trivs på nya jobbet och hundarna anpassar sig till nya livet där de är mycket med husse på kontoret i stan och ibland hemma själva o blir rastade på lunchen

Eddie tävlar rally i Fagersta och grejar både kvalpoäng och klassvinst

En av Eddies brorsor, Kössi i Finland måste tyvärr lämna oss pga sjukdom, det är första kullsyskonet i den fantastiska L-kullen vi förlorar och det känns extra jobbigt. De är fortfarande bara 6,5 år och vi har lyckats hålla sån fin kontakt med hela kullen trots att de är utspridda över hela Norden. Känner så för hans matte med familj och kramar vår egen guldklimp ännu hårdare

1390636_10200863939822200_711193095_n

December

Min dröm om att tillsammans med Eddie få visa upp vårt program i stora ringen på Stockholmsmässan går i uppfyllelse då vi som reserver till SM får chans att vara föråkarekipage. En fantastisk dag i mitt liv o han var sååå duktig som klarade den svåra utmaningen, ingen lätt miljö för honom, min lilla guldklimp

Helgen efter tävlar vi rally på klubbens egna första hemmatävling och klarar sista kvalpoängen och därmed RLDA titeln, vilket avslut på ett härligt tränings-och tävlingsår!

Allvin lär sig sitta fint som Timon och vi firar jul här hemma med mamma, pappa, Tusse, syrran o barnen. Rasmus har blivit så modig med hundarna och Allvin sköter sig utomordentligt bra med en massa folk här hemma. En riktigt bra jul trots att Eve måste vara med på Skype även denna jul, tack o lov att den finessen finns.

Goldenpojkarna Dec 2013

Därmed stänger vi 2013 och känner oss nöjda med året, vi känner med de som haft och har det svårt och jobbigt men är också innerligt tacksamma för att vi är friska och mår bra och hoppas det får fortsätta under 2014

Nytt spännande år är nu i antågande och visst har vi redan så smått lite planer för det, men mer om det kommer senare.


Julen 2013

Så var julen för det här året över och det var en mysig och trevlig jul tillsammans med nära o kära.

Här kommer lite bildregn från juldagarna

Tomtelandet

Barnen öppnar julklappar på Skype

men vaaad är det där egentligen

Julaftonsspelkväll

Hundträning på loftet 

o så förstås en länk till Rasmus träningsfilm med Eddie

Rasmus o Allvin

Trångt men mysigt

Tusse aktiveras 

226769_10201258419363942_1451249848_n

Julen avslutades för vår del med julfirande tillsammans med tjejkusinerna i Arboga men då hade vi tyvärr ingen kamera med oss, trevligt var det i alla fall.

God Jul by Limpan


Danstävling

Det är inte bara hundaktiviteter i vårt liv även om många tror det, men ibland så är jag faktiskt "dansmamma" också och lördag var en sån dag

Jonnas andra discotävling i nya klassen "GULD" och på hemmaplan, så himla spännande o skoj att vi kan vara med. Ofta tävlar hon långt hemifrån och vi har andra aktiviteter samtidigt men ibland så har vi chans att vara med.

Hjälpte till lite i entrén på morgonen när värsta ruschen var men sen hade jag gott om tid att titta på henne och gjorde det tillsammans med hennes bästa kompis Matilda så vi fick en heldag ihop vi två och det är såklart jättemysigt.

Nervöst var det och det är svårt att byta klass i dans, precis som i hundsport, krävs mer, snabbare takt o hårdare konkurrens så förhoppningen om fantastiska resultat var kanske inte jättestor men hoppet finns ju såklart alltid.

I nya fina dansdräkten gick hon ut på golvet o var helt fantastiskt, vår tjej   Kryssad av alla domarna (endast 7 totalt från alla heat som fick kryss av alla domare) så gick hon vidare till Semifinal och lyckan var total. Där lyckades hon sedan inte riktigt lika bra men att gå till semifinal i sin andra tävling och kryssad av alla domare, det är stort!!!!

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA DISCOTJEJ

Vi är stolta över dig

1394064_10200785240414764_2142771793_n

Här finns film på första heatet om än inte filmat så nära o tydligt.RSS
«februari 2022»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM  ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009