Blogg

Karlstadstävlingarna

Tävlingshelg igen o denna gång i konferensanläggningen på Hotell Gustaf Fröding. Vi visste att det blir en riktigt utmanande miljö för Eddie, precis som vi misstänkte så var det automatdörrar för att ta sig in i entrén, sen var det genom lobbyn o en lång korridor fram till de rummen/lobbyn där hundarna fick vara. Hundarna fick alltså inte gå in i det stora konferensrummet/tävlingsplanen innan det var dags att starta vilket betydde att de aaaaldrig sett rummet innan. Ett stort rum med glasvägg på hela ena sidan och publiken på stolrader i 2 etage på motsatt sida. En liten komposthage/bur att passera från dörren o in på planen...mmm många utmaningar för oss där.

Med i bagaget fanns också tävlingarna i Linköping på påskafton då Eddie var helt överladdad o bara ville hoppa på mig i början. Allt detta sammantaget gjorde att jag var mer nervös än nånsin, ja eller i alla fall minst i nivå med debuttävlingen i klass I. Det var inte helt enkelt att äta lunch innan man skulle tävla även om maten på hotellet var jättegod

När vi hade ätit Mats o jag så hämtade vi in Eddie från bilen så han fick ett bra tag på sig därinne i miljön o det gick över förväntan att ta sig in o han kunde faktiskt skapligt landa där på filten i vårt lilla krypin efter en stund. Vi värmde upp lite innan det var vår tur o han kändes rätt bra i balans även om han såklart var lite stirrig (men när är han inte det??)

555062_4709414894746_855949150_n

Jag var huuuur nervös som helst när vi gick in men vi GJORDE DET!!!! o som vi gjorde det, det gick riktigt riktigt bra, ett missförstånd i ett byte men annars var han MED MIG hela tiden o hoppade inte alls mycket. Det var sån otroligt bra känsla från första steget in på planen till det sista o när mer än halva programmet (o allt det svåraste) var klart var det nära att jag började gråta av lycka och lättnad. Hade verkligen en känsla i kroppen av att jag inte ville programmet skulle ta slut, ville stanna där inne med honom o fortsätta köra i evighet, måste vara ett riktigt gott tecken  När vi kom ut så kom såklart tårarna o det var riktigt riktigt lyckliga tårar. Väldigt lik känsla som jag hade på vår debuttävling i klass I.

  Eddie o jag - vi GJORDE det   

En av domarna gav oss godkänt = uppflytt i alla kategorier men den andra domaren gav oss riktigt låg poäng på utförande så någon uppflyttning blev det inte men vad gör det, jag är såååå himla nöjd med vår insats o att vi gjorde det så bra trots de förutsättningar vi hade. HURRA för OSS!

Poängen var:

Utförande: 7,6 resp 5,9 = 6,75

Programmets planering och kvalitet: 7,7 resp 7,8 = 7,75

Tolkning av musik: 7,6 resp 7,5 = 7,55

Totalpoäng: 22.05

Kommentarer:

Ibland något sneda positioner. Mycket bra flyt och kontakt

Något ostadig i vissa positioner samt övergångar. Härligt ekipage som ser ut att trivas tillsammans!

Film från lördagen

När Eddie hade tävlat klart bytte vi hund och Allvin fick komma med in och miljöträna lite medan vi väntade på att tävlingen skulle bli klar med alla klasser. Han var också ÖVER FÖRVÄNTAN DUKTIG o kunde verkligen landa ordentligt där efter en stund, hade jag verkligen inte tagit för givet. Det går sannerligen framåt med vårt lilla busfrö.  

528170_4709296491786_1885796354_n

Kvällen njöt vi hos mamma o pappa i stugan o bjöds på litet påskbord o det passade bra eftersom vi hade råkat missa påskmat i år, var ju HtM o annat viktigt på påsken  TACK mamma o pappa för god mat o trevligt sällskap!

 

Idag var det ny tävling i samma lokal och nu kändes det inte alls nervöst helt plötsligt, jag visste ju att han klarar miljön o jag visste att vi hade gjort en bra prestation igår så det kändes bara skoj att få göra ytterligare ett försök. En riktigt rolig lokal att tävla i verkligen, kändes så proffsig  Riktigt skoj att vår gamla Brukshundsklubb (där vi var med o startade agilityn på dinosauriernas tid ) hade fixat sån lyxig tävling. Vi gick in på banan o gjorde ytterligare en fin prestation tycker jag, lite mer än igår att han tittade på något vid sidan o släppte fokus på mig o framför allt en gång där han hamnade lite i "stirr" innan jag fick loss honom men det kändes riktigt riktigt bra även idag.

Jag är såååå himla nöjd med vår insats i helgen även om det inte heller idag räckte till uppflyttningspoäng från båda domarna. Det var samma domare idag som dömde vår klass o vi förbättrade oss i alla fall från igår så det tar jag som positivt. Idag var det faktiskt inte så långt ifrån att vi hade klarat en uppflyttningspoäng, man måste ha minst 7,5 i snitt på varje kategori och vi hade 7,25 på utförande (övriga kategorier klarade vi).

Poängen var:

Utförande: 7,5 resp 7,0 = 7,25

Programmets planering och kvalitet: 7,7 resp 7,6 = 7,65

Tolkning av musik: 7,9 resp 7,5 = 7,70

Totalpoäng: 22.60

Kommentarer:

Ibland ur position och lite snett. Annars snyggt! Bra låtval.

Pigg och glad hund, man blir glad att se er. Tappar koncentrationen ibland. Bra jobbat!

Film från söndagen

Just nu känns det som vi nog trots att vi egentligen ville ha 2 uppflyttningspoäng till (förutom den vi redan har i klass II) börjar tänka på klass III, vet inte om vi kommer starta i klass II eller III nästa tävling men vi behöver oavsett det träna på att ännu bättre HÅLLA FOKUS trots allt som händer o sker o finns vid sidan av och vi behöver få ännu MER STABILA POSITIONER så det ska vi jobba med. Jag tänker nog även göra ett program som är längre så det kan fungera i klass III framöver för NÅN GÅNG SKA vi ju dit även om det inte blir nästa tävling!

Kompisarna Karin, Lotus o Tikka (o förstås Ludde o Louise också) var med i helgen o Tikka gjorde succe med båda sina program (både FS o HtM) igår o Lotus var sååå himla duktig både igår och idag, han hade tyvärr inte domarna helt på sin sida den här helgen men viktigast är att känslan mellan matte o hund är på topp o det kan vi lova att den var, uuuunderbart samspel mellan dem o hade vi varit domare, dåååå hade de lätt blivit uppflyttade (o vi är inte det minsta partiska )

GRATTIS till härlig känsla o finfina prestationer i helgen o TACK bästa underbara Ni för trevligt sällskap o hjälp med filmning. Sååå skoj att träna o tävla ihop med Er

558902_4714411859667_289901551_n

Dagen avslutades med att både Eddie o Allvin (fast en i taget förstås) fick springa lösa hos mamma i stugan, det finns huuuur mycket plats som helst där eftersom älven är frusen, o det var en liten Allvin som tyckte det var helt uuuuuunderbart!!!!

528371_4714155733264_477019507_n


Blodspår både här o där

Lördag kväll la jag ut ett nytt viltspår till Allvin, la 3 återgångar varav den ena var riktigt snäv, hade en helt oblodad vinkel, en riktigt spetsig vinkel. Generellt sett blev rätt långt mellan blodningarna men lite mer på varje ställe (pga en dum droppkork) o spåret var nästan 800m långt så det längsta hittills tror jag.

487484_4647391824208_968586767_n

På förmiddagen idag fick han gå spåret o Mats följde med för jag tänkte vi skulle testa skott på slutet. Allvin tog starten riktigt bra o Mats tyckte jag krånglade till det lite för honom när jag inte riktigt var klar när Allvin hittat spåret.... så bättre förberedelser på matte nästa gång men bra jobbat av Allvin!! Han gick med riktigt fint tempo i spåret tycker jag (för att vara honom) o så länge han håller spåret sköter han tempot men så fort han lyfter nosen för nån färsk vittring så ökar tempot o jag tränar mig för att kunna bli bättre o bättre att läsa honom o se vad han har för sig o hur han då ser ut så jag ska veta. Det är jättebra för den delen att lägga spår när det delvis är snö kvar för då ser ju jag precis vart viltstigarna är o vart mina bloddroppar ligger osv osv.

Han gjorde idag riktigt fint arbete i den riktigt spetsiga vinkeln o i alla återgångarna, även den återgången som var väldans snäv fixade han galant. Efter ca 600 m tappade han lite fokus o jag misstänker att han blev lite trött i huvudet där (var ungefär på samma ställe som han tappade lite förra gången också... det är en svår övergång där man korsar en promenadstig... blev lite irrande runt innan han kom på spåret igen o bra för mig att notera detta, tror fortfarande det är nyttigt att träna på längre spår än man ska gå på tävling, för att träna uthålligheten men nästa gång ska jag vara mer beredd när detta händer o pausa honom en kortis kanske sådär 15 sek o se om han då kan återhämta sig o orka fokusera vidare.

Eftersom han nu strulade lite runt runt när det inte var så långt kvar bestämde vi oss för att skippa skottet idag, vi tar det en annan gång när han är piggare o har mer flyt på slutet, ingen panik med det. Bättre att ge det bra förutsättningar när man väl kör. Däremot fixade han till det när vi väl var på spåret igen o gick det snyggt o fint o markerade klöven o var såklart som vanligt väldigt nöjd med sig själv

485992_4647392544226_1966377451_n

Idag ville han t o m bära klöven hem, annars brukar han mest vara intresserad av att lämna den till mig för att få nån gottensbelöning, men nu var t o m den lite skoj att bära vidare (efter att gottiset var slut förstås).

 

På eftermiddagen tyckte Mats jag skulle följa med ner till isen, jag har rejäl "sjöis-fobi" så brukar aldrig uppehålla mig i närheten av den men när han lovade att jag fick sitta på bryggan, dricka kaffe o bara titta på honom o hundarna så följde jag med lite tvekan med.

426483_4647762993487_1400118030_n

Visst var det en härlig ljusterapi därnere, solen sken o det var vitt vitt vitt överallt, nästan som i fjällen. Mats lekte lite med Eddie o jag vet inte om det var via ett för hårt tugg i belöningsbollen eller om det var när han gnagde på några vasstrån som han fick hål i tungan.. ja Eddie alltså... men nåt hände o jisses vad det blödde.... stora blod-BADET o jag hade fullt sjå att inte få hela bryggan nerblodad så han fick hålla sig kvar nere på isen. Blodet droppade från munnen o ner på tassarna o isen o spred ut sig i snön så det såg ut som nåt riktigt allvarligt hade hänt, vi gick upp till bilen för att hämta Allvin o det droppade hela vägen så han kunde spåra oss tillbaka ner till badet sen. Hade ju gått ett viltspår på morgonen o nu var det hundspår... inte lätt för den gossen att sortera ut alla övningar i sin lilla hjärna.

Det lugnade sig något men så fort han tuggade på en isbit eller något (vilket man tyckte skulle vara bra) så startade det om, så det bästa verkade vara att han låg helt stilla o orörlig. Väl hemma försökte han slicka bort det som droppat ner på tassarna o då såg det om möjligt ännu värre ut. Tur vi visste vad som hänt annars hade man ju blivit livrädd om man kommit hem o sett det här:

486169_4647753553251_1486348080_n

Tog i alla fall inte lång stund när vi väl var hemma o han låg stilla innan det läkte ihop så mycket att jag inte ens kunde hitta såret, tur de har bra läkkött de busiga vovvarna.

PS! Kaffet smakade jättegott där på bryggan o isen höll   


Vad gör vi nu för tiden

Ja det kan man sannerligen undra men vi verkar inte ha svårt att få dagarna att gå hur som helst.

MYCKET jobb är det på alla håll, lite FÖR mycket om man skulle hinna med o ha energi för den hundträning man skulle önska men men allt har sin tid.

Mycket vila för hundarna blir det

Jonna har varit på intervju för sommarjobb, nu håller vi tummarna för henne. Igår var dessutom hon o parkompisen Emma i Söderhamn o tävlade "Street par" o gick till semifinal, kom delad 7:a av 16 par. SUPERBRA jobbat tjejer!!!

I fredags hade Jonna o Emma o några till av deras klasskamrater en dansuppvisning i Eskilstuna med temat "Starka kvinnor", tyvärr hann jag inte åka och titta på dem men det var skoj att jag ändå fick se lite från den på filmen som skolan la upp efteråt, se länken här FILM

 

Eddie o jag kämpar på med vår HtM träning, programmet ser än så länge mycket bättre ut i mitt huvud än vi får till det i verkligheten, men det är ännu några veckor kvar till tävling så kanske vi hinner få till det även utanför min drömbild. Har jobbat mycket med att få honom att släppa hur/vart jag har händer o armar i andra positioner än "vanlig fot" (där vi löste det för läääänge sen tack vare träning hos Anna) försöker nu använda samma metod på övriga positioner och jag tycker det tar sig så sakteliga. Vi tränar också på stabilitet i de för oss lite nyare positionerna och vi har tränat mycket på att han ska följa mitt tempo även när det går sakta, dvs ett steg i taget och detta för att få in mer o mer stabilitet i positionerna. Har även klippt o tonat låten så nu har vi en version vi tror på för klass II, ska bli intressant att se om domarna håller med oss.

Allvin ja han o jag vi tränar att gå FINT I KOPPEL o undrar just hur många timmar vi lagt på det??? MEN det bästa är att träning ger FÄRDIGHET!!! Det går oändligt mycket bättre nu än för bara någon månad sedan. Härom dagen erbjöd han dessutom frivilligt att gå bakom mig i skogen o det har nog aaaaldrig hänt förut, däremot har vi tränat MASSOR på att jag ber honom göra det o belönar där o tänk... vips så "i brist på annat sätt att få belöning kanske" så provade han med att gå bakom o gissa om det lönade sig

Vi har hela vintern tränat apportering inne, framför allt i samband med hans mat. Han sitter fint o väntar på kommando när jag slänger dummyn, springer FORT både ut o in med den, trycker den i min hand, sneglar upp mot mig o väntar på "tackkommando" o när jag tagit dummyn så kastar han sig runt tillbaka till fotposition... det var bara att jag råkade en dag stå precis bredvid vattenskålen i hallen o när han kastade sig runt för att sätta sig i fotposition så landade han mitt i skålen med sin inte alltför lilla rumpa... o himlars va vatten det blev att torka.

Efter det har matten tagit mod till sig o provat ute i skogen istället , första gången med kopplet hängades efter o på så kort avstånd så kopplet räckte, men andra gången tog vi långlina o körde på lite längre avstånd o det FUNKAR!!!! såklart har vi då ingen störning o jag är väldigt beredd men han hämtar o kommer TILLBAKA!!!! Helt fantastiskt om ni frågar mig

Igår provade jag t o m här ute på tomten, i backen o för honom är nästan tomten svårare än skogen för här har det varit lite bus o tokigheter tidigare. Men han grejade det o då var ändå både Tusse ute o störde (jagade sluttampen av långlinan...suck...) samt grannen gick förbi på vägen. Vi går från klarhet till klarhet om än med mikroskopiskt små steg, tur vi kan glädjas åt dem!!

Första gången med klövjeväska

Han har även provat att gå med klövjeväska o första dagen tog jag tom väska o ville bara se hur han reagerade på att ha den på sig... typ inte alls skulle jag vilja säga. Nästa dag la jag en dummy på varje sida, ca 400-500g per sida o nja han verkade då rakt inte bry sig om det heller. Kanske att han höll något lugnare tempo men inte var det stor skillnad o inte hindrade det honom från att gå in i buskar o snår inte. Han trodde nog bara det var en ny slags sele o verkade nöjd med att få gå ut

Idag startade vi också träningen för viltspårsäsongen o Allvin gick ett 650m långt spår från igår och gjorde det riktigt bra. Vi jobbade lite på upptaget, hade 3 lätta återgångar, dvs inte så snäva men ändå återgångar, både blodade o oblodade vinklar samt oblodad raksträcka. Tempot var lite väl högt i början o jag fick sakta in honom genom att hålla emot men på slutet tycker jag han höll riktigt fint tempo på egna tassar. Här är en filmsnutt från då han hittade klöven. FILM Känns skoj att vi är igång nu o hoppas på att vi känner oss klara för start i Öppenklass någon gång senare i vår/sommar.

 

En del kursande o kursplaner har vi också som vanligt o förutom Allvins vardagslydnadskurs vi går på torsdagar så har Allvin o jag också anmält oss till Utställningskurs på Canis i Sthlm i maj. Där tänkte vi jobba hårt med att träna på att visa upp oss ÄNNU bättre i utställningsringen, ska bli roligt att gå en Canisutbildning i just utställning, en intressant kombination tycker jag.

Själv har jag börjat på Exteriörkurs 1 tillsammans med ett gäng trevliga människor i Goldenklubben Västmanland, vi har haft första tillfället o det var intressant att försöka förstå lite mer av det här med vinklar o linjer o sånt som ibland känns aningens obegripligt. Ska bli kul att fortsätta den framöver.

Tittar på Freestyle från Crufts

Hade också tänkt gå ytterligare en instruktörsutbildning i HtM o FS  (SKKs) nu i vår men vi får se om det blir av, eftersom den ev måste byta datum. Eddie o jag är även anmälda till en tävlingskurs i HtM under våren men som tyvärr flyttat från april till maj, men den som väntar på något gott..

Nästa helg åker jag på GRKs sektionsdagar och Fullmäktigemöte i Sthlm o det ska bli riktigt trevligt att få träffa massor med goldenmänniskor i 2 dagar.

Jag har också funderat på om Allvin ska få göra MH i vår, får se om det funkar med datum men det skulle vara intressant att göra det på honom tycker jag. Dessutom blir det såklart funktionsbeskrivning för honom i samband med kennelträffen i maj.


Utställning med många positiva resultat

Tjohoo kändes den här söndagen TROTS att det var en vääääldigt låååång dag!

Famljens första CK fixade Allvin (jo Nisse hade CK på utställning men det fick han med Minna innan han flyttade till oss ) så det här kändes väldigt mycket som vårt allra första

CK

CK = certifikatkvalité = utmärkt avelsresultat

Uppstigning 4.20 o visst var det så att morgonstund har guld i mun , en lång resa i mörker, snöväder och fem av milen bakom snöplogen i 50km/h men vi hade gott om tid så det gjorde inte så mycket. Vi kom fram i bra tid och byggde upp vårt lilla bo bredvid Lena o Linda som redan var där. Tog med buren till Eddie eftersom vi inte visste riktigt hur han skulle må... han är nämligen kär o det så mycket så han har varken sovit eller ätit sedan han rymde från skogspromenaden o hem till löptiken härom dagen

Vi byggde också en stor hage av kompostnät utanför buren så jag kunde sitta där inne med Allvin (så känner inte han sig lika instängd....om någon missat det så HATAR han att vara instängd )

Vi rastade Allvin först o tog sen in honom själv o det gick riktigt bra att gå in faktiskt och nu var vi ju så tidiga att det inte var så många hundar där inne o då är det enklare. Stod en stund utanför hagen med Allvin på insidan o så länge det var lugnt utanför gick det riktigt bra. Belönade att han var tyst, att han var lugn och framför allt om han la sig ner. När det sedan blev mer liv o rörelse där inne så fick jag sitta där inne eller så satt Allvin utanför hagen tillsammans med Mats. Visst skällde han lite men inte alls som det varit tidigare, klara framsteg

Allvin

Vi var första klassen ut och brorsan Davy o Allvin tävlade förstås i juniorklasssen. Allvin stod rätt okej, men det var svååårt att springa fint, han ville gärna förutom att dra framåt vilket jag nu hade intalat mig var rätt okej också dra lite inåt vilket gör att han lite hamnar ur balans o inte alls ser lika snygg ut. Försökte dämpa så gott jag kunde och när vi sprang själva så fick vi faktiskt springa om triangeln o då gick det mycket bättre för då svängde jag runt ett varv o hörnen vilket gjorde att han blev mycket mer rak. Ska ha det i åtanke en annan gång att det är en nödlösning. Allvin var inte heller helt bekväm med att bli igenomkänd men det gick i alla fall.

Allvin Mjölby 2013-02-10

Domare var Filip Johnson och han verkade gilla Combine-brorsorna som båda fick Excellent o redan där var min dag gjord . Sen var det dags för konkurrens och Davy placerades som etta (Supergrattis snygga brorsan! ) och Allvin som trea och jag trodde då rakt inte att han skulle dela ut så mycket som 3 CK i klassen men när han sa att det var 3 stycken, ja då får jag väl erkänna att hjärtat slog några extraslag, tänk att vår Allvin fick ett CK o det trots att han inte ännu kan visa upp sig helt optimalt

Allvin 3jkk med CK Mjölby 2013-02-10

I konkurrensen senare om bästa hane så blev både Davy och Allvin oplacerade men vad gjorde väl det, vår dag var redan mer än väl jättelyckad.

Inte blev dagen sämre av att Allvin efteråt kunde slappna och och t o m somna flera gånger i komposthagen, visserligen satt jag där inne men ändå, ojojoj vilket framsteg och nästan ännu mer värt för framtiden än den rosa rosetten

Innan det var dags för oss att åka hem passade jag på att träna lite HtM med Eddie i den tomma ringen precis bakom där vi satt. Tänkte att det skulle bli alldeles för svårt för honom att fokusera med tanke på hans förälskelsestatus o tjejfokus men jag blev otroligt glatt överraskad för vi körde ett riktigt långt träningspass med flera positioner och kedjor och han grejade det. Han verkligen gav sig hän åt träningen och gjorde några riktigt bra sekvenser och det trots att andra hundar också värmde upp inför utställningen där i ringen. Det träningspasset och hans fokus o attityd. var en riktigt högvinst det också för mig, för att han kan släppa tjejfokus och fokusera på att prestera, DET är precis vad vi behöver eftersom även löptikar är välkomna att tävla både i HtM och rallylydnad.

Alla de här bra sakerna gjorde mig riktigt glad efter en tung vecka med hundarna o strulet med Eddie så skönt att även en matt matte kan fokusera om med lite energipåfyllnad

 

Väl hemma hann jag precis rasta Allvin innan det var dags att skynda till Goldenklubben Västmanlands årsmöte och efterföljande styrelsemöte, alltid lika trevligt på dessa och jag var glad att jag hann dit. Ska bli roligt att få fortsätta jobba i styrelsen, ett riktigt härligt tjejgäng (ja vi har inte hittat några killar som vill vara med ännu) och dessutom har nu fr o m i år Zandra kommit med oss, kan inte bli bättre Jag kommer dessutom få chansen att åka på både sektionsdagarna och fullmäktige och det ska bli riktigt intressant.

Hann precis hem från det och äta lite innan jag hämtade Jonna från jobbet på dansskolan o när vi väl kom hem därifrån ... ja då var jag rätt trött får jag erkänna inte svårsövd alls, men somnade med ett leende på läpparna efter en lång men väldigt bra dag.


Ögonlysning

Idag ringde jag för att boka ögonlysning för Allvin o de hade just fått ett återbud så vi kunde komma på direkten o såklart lika bra att ha det gjort tänkte jag.

När jag kom till Strömsholm så gick jag in o hämtade dropparna så han fick dem i bilen för att inte behöva sitta i hundra år i väntrummet o när han hade fått dem så gick jag tillbaka in o fyllde i alla papper o sånt i lugn o ro.

Hämtade sen juvelen o rastade honom lite o det gick riktigt lugnt o bra tillväga ända tills det kom några andra hundar ut på parkeringen o då blev han sitt vanliga vilda jag men vi hade ju gott om tid så vi väntade o tog det lugnt o belönade lugnande signaler o 4 tassar i backen osv osv med omvänt lockande som jag lärde mig i helgen

Vi tog oss skapligt bra in i väntrummet (mindre väntrum för ögonavdelningen...TACK o lov) o där satt en BC o väntade med sin matte o vi klarade av att komma in o sätta oss riktigt snyggt trots att de var där o bara lite lite skall nu o då. Hon tyckte dessutom Allvin var fin o hade vacker färg, otroligt många man möter ute som berömmer hans färg så de verkar ha samma smak som mig

Belönade igen att han var lugn o tyst med omvänt lockande o "felade" varsamt när han tänkte skälla eller om han hann starta o så bort med godiset, fram med det igen när han var tyst o lugn o faktum är att långa stunder la han sig t o m ner.

Sen kom stora schäferpolishanen in o då blev det lite uppvarvat igen men vi jobbade oss ner återigen sakta o säkert o klarade hela väntan väldigt bra tycker jag, utifrån våra förutsättningar.

BCn fick gå in före oss och sen var det vår tur när de vara klara o vi tog oss förbi båda hundarna riktigt okej men både sköterskan o veterinären tyckte det var en GLAD o STOR o PIGG o SPRALLIG golden jag hade, de var vana vid lite lugnare såna tror jag

Allvin kysste veterinären i hela ansiktet när han satt uppe på bordet men veterinären tyckte det var mysigt o han tyckte Allvin var fin o rätt duktig också, han satt riktigt stilla under första undersökningen men försökte lite streta bort under den andra men det gick riktigt riktigt bra. De tyckte han var duktig o han hoppade ner o var sitt vanliga busiga jag igen. Sa åt honom lite lugnt o tydligt att skärpa sig o han lugnade ner sig igen o fick smaka av stora Frolic skålen de hade.... det GILLADE han!!!

Ögonen var i prima skick o det var ju skönt o bra även om jag inte trodde det skulle vara nåt fel, ser BRA gör han i alla fall, det är jag HELT säker på, han missar inte nåt som händer nånstans

När vi skulle gå ut ur rummet sa veterinären till Allvin "Du har tur du som har en matte som kan säga till dig precis lagom mycket, du kunde blivit ett problem hos någon annan" ... jaaa verkligen fyllde sköterskan i hmmm naja jag väljer att tolka det som att de tyckte att vi som team skötte oss rätt okej o vi gick glada o nöjda ut i väntrummet.

Nu var det polishundens tur o vi fick väntrummet för oss själva så passade på att väga honom för att se om veckans bantning gjort nån nytta o JAVISST HADE DEN, Vågen stannade på 34,3 kg.....

hmmm... okej om han fått lite mindre matportioner MEN inte har han direkt hetsbantat så att han skulle gått ner 2 kg på en vecka ... nja vet inte det ja. Det är väl med vågar som när man själv ställer sig på, de visar lite som de tycker HAHAHA eller så var det som kloka Lena sa ikväll... han kanske hade druckit en skål vatten innan ni kom dit i måndags o så kan det ju ha varit för all del.

jaja känns ju hur som helst inte som vi har nån mullis längre o det var ju skönt, prima höfter, armbågar och ögon...nu är det "bara" stressnivån som ska bli prima också o det jobbar vi vidare med.

Har ikväll dessutom haft honom lös på ängen för första gången på jättelänge o vi provade Siv's "bytteleken" o det gick riktigt bra tills vi hörde jättegrisarna grymta i skogen bakom o tyckte det var dags att gå hem.

En riktigt BRA dag o nu hoppas vi att ringträningen i Flen i morron kväll går lika bra eller i alla fall lite lite bra


Träning

I torsdags var det dags för Allvins vardagslydnadskurs steg 3 o det blev en utmaning för hela gruppen, första gången med en lite ny deltagarkonstellation o ett par nya hundar. Då är det alltid lite spännande på kurs som alla vet. Vi tog det lugnt o Helena ändrade om lite i sin planering o det blev ett superbra träningstillfälle för alla tror jag o jättebra för oss som precis behöver träna på att ta det lugnt o fokusera i ovana miljöer/nya störningar. Toppenbra!!! Mycket kontaktövningar, lite sitta kvar och lite följsamhet o fokusera på matte o inte på de andra hundarna. Tycker han skötte sig riktigt fint för att vara vi o på vår nivå!

-----

Fredag kväll åkte Allvin o jag på rallyträning i Hundarenen men inte för att träna rally för det har vi pausat en stund utan vi skulle träna att varva ner i hallen trots att det är andra hundar som jobbar och se om vi kunde träna lite utställningsträning. Vi var själva på parkeringen när vi kom eftersom vi var lite sena o det var faktiskt första gången som Allvin klarade av att gå i slakt koppel hela vägen in till hallen, genom entren och även ta det lugnt in i själva hallen o satte sig innanför dörren o tittade på de andra som tränade. Det måste vi räkna som en stoooor seger

Vi vilade rätt länge där vid dörren, tränade sitt kvar, fokus o kontakt och lite "bara vara" o jobbade oss sen genom hallen fram till läktaren i sakta mak. Där la vi upp dynan o så fick han lägga sig o han vill väääldigt gärna krypa av den o nosar som tjuren Ferdinand på golvet vilket jag INTE vill, så jag lägger tillbaka honom på dynan o så håller vi på ett tag men faktiskt tycker jag att han denna gång slappnade av snabbare än tidigare gånger. Men precis han hade slappnat av rätt okej så kom några nya hundar in o de voffade lite för de blev så glada o spralliga när de såg sina träningskompisar o VIPS på en sekund var Allvin tillbaka hela uppskruvad mmm det behövs inte mycket för att skruva upp det som krävs rätt mycket för att skruva ner igen men men jag måste räkna framstegen genom att ändå se att tiden minskar lite för varje gång när det gäller nedskruvningen o då gäller att SE o räkna de SMÅ stegen

Rudis matte Britt-Marie hade med kameran så vi fick lite bilder på träningen efteråt och det är alltid lika skoj, TACK bästa du!!

Rudi är publik o kollar om vi ser snygga ut

Allvin tränar stå fint

När vi varvat ner skapligt igen så tränade vi lite "stå fint" o när det kändes som det fungerade o han kunde fokusera på det trots att andra hundar tränade kors o tvärs runt oss så provade vi också lite gå o springa fram o tillbaka. Det var riktigt svårt till en början men gick lite bättre efter en stund, sen voffade han o pudelgossen lite på varann när de råkade springa rakt emot varandra o så var vi tillbaka nåt steg igen i ofokus o stress men jobbade oss återigen tillbaka till fokus o koncentration.

men mest tränar vi på att sakta ner tempot

inte så utställningssnygg matte men hon visar tydligt att vi ska sakta ner en aaaning

Innan vi avslutade så sprang han några varv riktigt bra o i mitt tempo oavsett om jag ökade eller saktade. Då var det inga andra hundar precis vid oss så det underlättade såklart massor men kändes ändå skönt att vi fick till några fina varv, så vi kände oss nöjda när vi åkte hemåt. Allvin somnade gott när vi kom hem, tror det tar lite på krafterna med miljöträningen


LÄTTNAD

Friröntgad och LÄTTNAD med stora bokstäver!!


Som jag oroat mig för detta, vi röntgade i måndags och ångesten inför den dagen har ju funnits hos oss alltsedan Allvin flyttade hem. Med tanke på hur den dagen för Madonna kom att påverka vårt liv så fanns otroligt mycket känslor förknippade med just den.

Som Mats sa, det var nog bra att vi hade fullt upp i söndags så vi inte hann fundera så mycket på det.

Allvin var helt gaaalen när vi skulle gå från bilen och in till veterinären, ja sådär som han nu o då är när man ska ta sig nånstans o det är alltför spännande o massa hundlukter framför allt

Mats blev alldeles förvånad...så jag funderar på vart han hållt hus när jag sett det här beteendet innan??? eller så var det för att han kom direkt från jobbet o hade lågskor o det var glashalt ... men Allvin höll på att dra omkull honom flera gånger. När vi väl kom in i väntrummet satt en liten Westie där o talade om att vi lika gärna kunde ha stannat utanför... så det var faktiskt en prestation av Allvin att klara av att lägga sig ner under min stol o ligga kvar där nästan helt tyst o ganska stilla...ja lite krypa runt o nosa under stolen men men ändå

Vi vägde honom o veterinären konstaterade käckt att OJOJ.. 3kg bantning skulle inte skada ooopsss FY SKÄMS på matte o husse!!! Känns ju hemskt fånigt särskilt som jag hela tiden fokuserat på att han absolut inte skulle bli för tjock... men då är det nog ändå så att när han ökade så mycket på en månad från 8-9 månader så var det inte tillväxt utan extra kilon som sedan blivit kvar. Trots det tycker jag ändå inte han känts direkt tjock får jag väl försvara mig med men men nu är det mindre mat o mera motion som gäller, så trimmar vi till honom på en stund (o kanske kan få med matte på köpet)

Sen fick han en lugnande spruta o det skulle ta en minut sa de men inte ens det tog det från att den tokstissiga hunden snällt la sig ner o vilade ...vi frågade om man kunde få med några sådana "smådoser" hem för vardagsbehov???

De röntgade och tittade på plåtarna o jag vågade knappt andas, kände mig helt förstörd faktiskt. Visst var det otroligt skönt när de sen sa att allt såg bra ut, de visade jättebra på exempel på både bra o dåliga höfter och armbågar så vi själva fick jämföra med dem. Men trots att de tyckte det såg bra ut såvitt de kunde se o bedöma (vilket såklart endast är väldigt preliminärt) och vi själva kunde se att det var så slätt o fint på armbågarna o på höfterna låg det så lååångt in så o var tätt tätt emot, vågade man ju ändå inte tro att det var sant innan man får det slutgiltiga beskedet.

Har nog tryckte tusen gånger på Hunddata de senaste dagarna (hittade förresten en bra app för att kolla hunddata som heter just HundData) men inget resultat ännu så blev aningens förvånad när Eddie o jag hämtade posten på lunchen idag o jag ser brevet. Sliter upp det vid brevlådan fast jag egentligen knappt vågar titta o hittar såklart INTE svaret, det stod inget på nedre delen (där jag vet att det stod en massa på Madonnas) o jag letar o letar över hela lappen innan jag hittar det uppe i hörnet så smått så smått (i alla fall när man är superstressad o har slutat andas) o där står det HD GRAD A och ED 0 o jag känner hur jag börjar andas igen.... o jag börjar tjoa o hoppa o Eddie han blir sååååå glad han också även om han nog inte fattar riktigt varför vi är så glada  men vi båda springer hela vägen uppför backen o in till Allvin tjoandes o hoppandes o hurrandes (tur han är tränad på att bli glad när jag blir glad så han inte blir chockad stackaren

Allvin blir såklart också jätteglad o då troligen inte för att det står några bokstäver o siffror på ett papper utan för att matte o Eddie kommer in som värsta glädjeskuttarna

Vi ringer såklart husse o berättar o han blir lika glad han också (fast han kanske inte kunde hoppa o skutta på kontoret )

Får snart också veta att även brorsan Davy har fått precis samma resultat o det gör ju det hela bara ännu mer fantastiskt och underbart. Nu håller vi tummar o tassar för resten av syskonen också.

Lilla älskade "A-hund", nu slipper vi i alla fall bekymra oss över just det här framöver, skööööönt!!

Allvin 11 veckor_2

känns länge sen han var 11 veckor men jag älskar den här bilden


Utställning

Allvin SSRK Kumla 2013-01-27

Allvin var anmäld till SSRK utställningen i Kumla, jag var inte säker på att vi skulle åka varken när vi anmälde eller dagarna innan. Jag var inte säker på att vi skulle gå in i ringen när vi åkte iväg eller när vi kom dit o inte ens när de ropade upp vårt nummer var jag helt säker.

Eller... egentligen var jag helt säker på att vi INTE skulle gå in en kvart innan det var dags, för Allvin hade inte hunnit landa, vi kom dit för sent för honom och dessutom fanns ingen plats alls att värma upp honom på eftersom det var jättetrångt o hundar överallt. Allvin behöver MYCKET uppvärmning, göra samma sak många gånger innan han landar, det funkade inte här varken tids- eller platsmässigt.

Däremot var Pia så otroligt gullig mot oss och direkt när vi kom sa hon att vi kunde låna hennes hage om vi ville o den var redan uppställd o så stor att jag kunde sitta med Allvin därinne så jag kunde hjälpa honom lugna sig o han slapp skälla (så mycket). TUSEN TACK snälla Pia, det var ovärderligt!!!

Jag kände att tiden rann ut o vi kommer inte hinna landa och sa till Mats att vi avstår. Han känns fortfarande alldeles för uppvarvad o jag ville inte gå in med honom i det moodet, dels därför att han inte får chansen att göra sitt bästa, dels för att jag inte vill riskera att bli besviken på honom och framför allt för att "tränar" vi i fel mood så bygger vi in en del av stressnivån i själva momentet vilket inte alls känns bra.

Mats trodde jag gick in för att stryka oss men jag vet inte riktigt hur eller varför jag valde att ändra mig, men jag bestämde mig i sista hundradelen för att ändå gå in, de andra stod redan där o de ropade upp oss igen.... Allvin o jag stegade in o jag tänkte för mig själv att "det HÄR kommer du få ångra Ann-Sofie" men faktiskt behövde jag väl kanske inte det

Allvin stod riktigt bra med tanke på hans stressnivå och begränsade träning, det var självklart jättesvårt om inte nästan omöjligt att springa snyggt, han ville FRAMÅT, endera till hunden framför eller till nån av de skojiga hundarna i ringen bredvid eller utanför ringen o dessutom satt det fullt med trevliga människor precis utanför ringen o han gillar ju sådana också o jag hade fullt sjå att orka hålla tillbaka honom. När vi skulle springa fram o tillbaka så gick det riktigt dåligt = FORT när vi sprang ut från domaren mot ringside men när vi vände tog jag det lugnt, stannade honom o gjorde en "omstart" precis på det sätt som vi tränat starter (för då visste jag ju att det inte var lika spännande åt andra hållet) o DÅ sprang han helt perfekt UTMÄRKT fint precis så som jag vill ha det o den lilla biten sparar jag i minnet!!! Han stod ganska stilla o försökte inte kyssa IHJÄL domaren  när han kom fram o kände o klämde, lite väl glad men ändå klart hanterbar, STOR SEGER för oss o stort TACK till "träningsdomarna" Britt-Marie o Zandra från träningen i fredags

När vi var klara o bedömda så visade de upp en väldigt RÖD EXCELLENT lapp o tänk va man kan bli glad av en röd papperslapp o plötsligt ångrade jag inte alls att vi hade klivit in i ringen ÄVEN om springningen inte alls var så som jag vill och vet att den kommer kunna vara i framtiden.

Kritiken frånden danske domare Mikael Tranholm löd: 1 årig hane. Bra outline. Maskulint huvud, bred skalle, bra pigment och korrekt bett. En aning rak skuldra. Utmärkt förbröst, lite smal i fronten och står en aning franskt. Härlig kropp med stark rak rygg, och kraftfull länd. Bra kors/svansansättning. Välvinklad bak. Bra pälskvalité. Rör sig med utmärkt steg. Får inte bli mer nöjd med sin svans.

Tillbaka in i konkurrensbedömningen o Allvin placerade sig som 2:a i juniorklassen, duktiga lilla bäbisen o det gick nästan bättre att springa runt denna gång, endera för att vi nu hade övat mer eller så var det snälla Sofias supergodis som bidrog "That's what friends are for" TACK bästa Du!!!

Underbara Malin Holmström var med trots att hon hoppade på kryckor, bara för att heja på alla o ta jättefina kort. Tusen TACK för de fina bilderna Malin!!!!! 

Kumla 2013-01-27_1

Kumla 2013-01-27_2

Kumla 2013-01-27_3

Kumla 2013-01-27_4

Kumla 2013-01-27_5

Kumla 2013-01-27_6

Kumla 2013-01-27_7

Nu kör vi på med mera träning i att springa lugnt o sansat o framför allt behöver vi ut i stökiga miljöer o träna på att bara vara där. Det är en långsiktig träning som behövs, inget man blir bra på snabbt o lätt, inte vi i alla fall, men vi har tiden på oss och tränar vidare o medans vi gör det så är vi väldans glada o lyckliga över dagens resultat.

Finaste bäbisen

Finaste Allvin


Allvin fyller 1 år

Allvin 1 år ute i solen

Tänk att idag fyller lilla bäbisen 1 år, det känns ju helt otroligt. Känns som vi precis nyss satt i valphagen ute i Hållsta Carolina o jag o Mille o kelade med ulltussarna men å andra sidan känns det ju som Allvin ALLTID har funnits här i familjen.

Allvin fick bästa presenten i morse, han fick börja äta sin frukost FÖRE Eddie, t o m Jonna tyckte att det var en lyxig present o nog det bästa Allvin kunde tänka sig Dessutom fick han ett hundkex till efterrätt, så inte lite nöjd han var

Han har också fått ett nytt fint halsband i present, med STJÄRN-bokstäver bara för han är så stjärnig , det kunde varit nån centimeter större inser jag nu men eftersom Eddies halsband var jättestort så vågade jag inte lägga på nåt den här gången o bättre han inte springer ur det i alla fall, så det får funka ett tag.

Allvin 1 år


Ringträning

oj vilken bra träning vi var på ikväll Allvin o jag, även om jag var tveksam i början.

Ringträning med Kennelklubben i Flen. Mille, jag o hennes kompis Agneta åkte ner dit, Agneta hade varit där för 2 veckor sedan o då var det typ 15 hundar. När vi parkerade var det fullt på parkeringen o det strömmade in bilar så det var MASSOR med hundar av alla de slag. Allvin var helt galen o jag trodde nog nästan inte att jag skulle kunna gå in med honom alls i lokalen

Vi stod på parkeringen o tränade på att klara av att andra hundar passerade förbi utan att han kastade sig fram mot dem o så väntade vi tills ALLA kommit och gått in innan vi ens försökte ta oss in.

En knepig gallertrappa att ta sig uppför var inte heller så lätt, har vi missat att träna på visade det sig men med lite lock o pock så kom vi upp o så in i den superjättestora lokalen o Allvin ser alla hundar o drar på ett skall... o jisses vilket EKOOOOOOOOOO då kände jag att njaaa undrar just hur det här ska gå.

Satte honom i träning vilket ofta är det bästa sättet att få honom koncentrerad så vi körde, fot 2 steg, sitt, ligg, stå, sitt, fot 2 steg, ligg, sitt, fot 2 steg, sitt, stå, ligg, sitt osv osv osv o tog oss på det sättet genom lokalen till andra sidan där vi pustade ut o vilade ett tag.

Tjejerna som arrangerade det hela var jättetrevliga o duktiga o uppmuntrande till oss alla oavsett utmaningar vi hade, ett mycket bra arrangemang måste jag säga.

Allvin o jag jobbade lite utanför ringen till en början, tränade att stå fint medan de andra sprang förbi o så småningom jobbade vi oss in i ringen tillsammans med de andra, vände ut igen när jag tyckte det blev för svårt eller för mycket för honom o sen jobbade vi oss in igen.

Den sista timmen kunde vi göra allt som de andra gjorde så jag tycker vi gjorde stoooora framsteg under kvällen. Vi sprang i ring tillsammans med de andra både med avstånd o tätt tätt ihop, vi sprang fram och tillbaka ensamma och i par och vi sprang även i triangel o så massor av ställa upp träning, få hunden att balansera rätt på alla 4 benen o stå kvar medan någon kom fram o kände o klämde på dem.

Klickade o matade HELA tiden första gången hon kom fram för att känna på Allvin o det var jätteeffektivt för nästa gång räckte det att berömma o mata o sen allteftersom kunde jag minska på matandet lite också men han stod rätt okej o anföll inte "domaren" i ren kärleksförklaring

Allvin var trött efter 2 timmar men jag var TRÖTTARE, jisses så koncentrerad o fokuserad jag var hela tiden men även Mille kände sig trött o nöjd när vi åkte hem så ja en riktigt bra träningskväll o vi åker gärna tillbaka om 2 veckor.

Dessutom kom Carolina förbi som har Allvins mamma Bonnie och syrran Saffran, hon ska själv få en bäbis om några dagar o har en jättestor söt mage o vi har inte träffat henne på lääääänge så både Allvin o jag tyckte det var superskoj att ses. Hoppas vi kan hälsa på dem nån gång framöver o få träffa syrran också.

Inga bilder för vi hade fullt upp både Mille o jag med själva träningen men nästa gång kanske vi hinner med nån bild också.RSS
«augusti 2022»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009