Blogg

Spårkurs med Tobias Gustavsson

En kurs som jag sett fram emot länge, jag skulle vara med som åhörare utan hund för att vara säker på att kunna ta till mig så mycket som möjligt o koncentrera mig på innehållet.

Lurade i sista sekunden med Mille också vilket var skoj, då kunde vi lyssna tillsammans o ha nytta av detta när vi tränar tillsammans i framtiden. Zandra o Linn var förstås också med så vi är många som lärde oss tillsammans o kan hjälpa varandra framöver.

En riktigt intressant kursdag och många detaljer som förklarade varför vi ibland upplever att våra hundar har problem med spårningen. Däremot tycker jag också att en del av det Tobias gick igenom också bekräftade sånt jag själv tidigare känt på mig och tänkt o tyckt men inte riktigt haft faktabevis för.

Det jag framför allt tar med mig från kursen är hur noga man kan o ska vara med spårnoggrannhet i kärnan o då har jag ändå alltid känt mig jättepetig på detta jämfört med många andra o ändå kan jag vara MASSOR MERA PETIG insåg jag, lite skönt men också utmanande.

Jag tar också med mig vetskapen att hundarna kan mycket mer än jag tror o förstår, och i och med det hoppas jag att vi kan komma igång och köra mer hårda spår framöver (dvs asfalt) det känns sååå himla coolt o spännande o jag tror både Allvin o Eddie kommer gilla det skarpt om de väl får kläm på det.

Superinspirerande kurs o jag köpte även en av hans böcker som jag ska försöka hinna läsa så fort som möjligt för att fylla på mer inspiration.

TUSEN TACK Linn som arrangerade o Zandra som såg till att jag anmälde mig o Mille för att du följde med!


Funkis och kurshelg

En lite annorlunda helg då jag på lördagen var med som funkis på den första FS/HtM tävlingen i Hundarenan. Jag hoppas verkligen vi kan arrangera fler tävlingar där i framtiden, det är en helt optimal plats för sådana arrangemang.

Jag var speaker hela dagen och det var riktigt kul, speciellt som man hade första parkett och verkligen fick se ALLA ekipagen ordentligt. Insåg att jag sällan ser så mycket av en tävling trots att jag varit på massor, när man ska tävla själv så är det mest fokus på förberedelse, genomförande och efterarbete och det blir väldigt lite tid och energi till att vara publik. Riktigt kul var det!

Eftersom det endast var klass I och II på tävlingen så var det många många som debuterade och det var så kul att se så många duktiga nybörjare göra fint ifrån sig, det bådar gott för sportens framtid. Här är t ex Moa med Kolbäckens Absoluta Astra som var superduktiga, GRATTIS till debuten Moa & Astra!

1376535_624337550949992_96886400_n

Foto: Karin Prytz

På söndagen var jag på kurs, utbildning till tävlingssekreterare i rallylydnad. En fullspäckad dag med både teoriprov och praktiskt prov samt visst hemarbete efteråt. Trots tufft schema hade vi en riktigt trevlig dag i goda vänners lag o nu har klubben flera utbildade sekreterare så då kan vi köra rallytävlingar också, bra bra!!

Totalt alltså hela helgen i Hundarenan men utan att ha en enda liten hund med sig, konstigt konstigt  men rätt bra ändå.


Rallyskrivarutbildning

Lördagen var det kursdags igen, för matte men utan hund.

Dags för utbildning till rallyskrivare, dvs protokollförare på rallytävling.

Vi hade en trevlig och lärorik kursdag som avslutades med en liten inofficiell träningstävling dit vi lockat ca 20 ekipage på eftermiddagen för att vi skulle få träna på dem.

Duktiga ekipage var det och en del av dem var snälla o lät oss träna lite mer än de andra, fint när det uppskattas att man som tävlande gör fel så funktionärerna får träna, inte alla tävlingar som är sådana.

Tack alla som ställde upp och hjälpa oss klara av vår utbildning, nu får vi se när det blir dags för skarpt läge att skriva på tävling, det kommer nog vara mer nervöst än att tävla själv.

544083_581150601948952_269166476_n


Tävlingsinstruktör i Freestyle och HtM

Idag fick jag det roliga beskedet att mitt examensarbete var godkänt och jag är nu klar som tävlingsinstruktör i Freestyle och HtM, jättekul kändes det faktiskt.

Examensarbetet efter kursen bestod i att göra ett Freestyle eller HtM program i valfri klass, välja musik, göra koreografi, träna in programmet, visa det med hund och filma för att skicka in filmen tillsammans med planskiss och detaljschema över alla rörelser och när.

Tyckte det kunde vara skoj att göra något med Allvin så bestämde mig direkt på kursen för att göra ett HtM klass I program till Herr Gurka och det blev lite utmaning faktiskt, gick rätt fort att välja musik och göra ett program, det var det här med att träna in det som tog lite tid men men vi var klara i god tid innan sista datum o jag skickade in allt o NU är vi godkända.

Allvin tror förstås att vi blev godkända bara tack vare honom, han förstod inte att det inte var hunden som skulle bedömas den här gången utan tränaren

Jag är ändå lite stolt över min galna bäbis som gjorde bra ifrån sig, han var lite ofokuserad i början för han var så himla nyfiken på vad Eddie gjorde en bit ifrån men sen så var han med lite bättre.

Här är filmen vi skickade in

Tack bästa lilla söta Allvin för hjälpen!


Brigitte van Gestel

ojojoj vilken intressant, rolig o trevlig helg det blev. Freestyle/Heelwork to Music kurs på Linköpings Hundungdom med Brigitte van Gestel från Holland och som världens bästa fixare, Yvonne Öster arrangerade. Dessutom sov jag över hos Eddies syrra Ebba med familj vilket förstås kryddade helgen ännu mera.

Fick ju tyvärr byta min hundplats till en åhörarplats när Eddies mage inte kändes i toppform men å andra sidan hann jag ju anteckna MASSOR, filma en del och framför allt lyssna o titta en himla massa. Brigitte var oerhört inspirerande o pedagogisk och jag tycker att jag fick med mig mängder av bra o smarta övningar för både det ena och det andra. Bl a blev jag himla förtjust i hennes fokusövning, mest som en hjälp i vardagsträningen för Allvin. Det var alltså inte bara rena Freestyleövningar utan även en hel del som är nyttigt både för det förstås men också för andra hundsporter eller vardagsträning.

Några av de som var med på kursen tränade inte alls FS/HtM ... ännu... men var intresserade av hennes träningsmetoder och det var bl a en ny mycket trevlig bekantskap, Anna från Habo. Här tränar hon plattformsträning med sin kelpie.

Anna kör plattformsträning

Det var en bra blandning mellan teoripass och praktiska övningar både inomhus och utomhus, många bra genomgångar av övningarna o sen kunde vi som var åhörare fokusera på att titta på ekipagen som övade o då är det kalasbra när de är på olika nivå för då får man hela kedjan från de som provar första gången till de som finslipar detaljer. Mycket intressant!! 

Våra träningskompisar o de som fick överta vår hundplats i helgen, Karin o Lotus testar här en övning där man med hjälp av plattform och en stol tränar in början på backande, mycket intressant sätt att tänka och spännande eftersom det är lite utanför de vanliga ramarna.

Karin o Lotus

Några andra kompisar som också var med i helgen var Anna o Kevin-sonen Ludde, o Ludde är förstås charmig som gissa vem   De visade på söndagen upp sitt FS program och fick hjälp med vad de kan göra för att förbättra det o viktigast tyckte Brigitte var nog att Anna lärde sig spela elgitarr  jaaa eller i alla fall låtsas att hon kan... så kanhända det är en skådespelarkurs hon behöver gå nästa gång hihihihi ....även om vi andra tycker hon redan är BRA på att spela ut

Anna o Ludde

På lördag kväll åkte jag hem till tjejerna i Gårdeby för att prata prata prata o sova. Stackars Lena hade ont i halsen o hosta, troligen blev det inte bättre av att vi pratade oavbrutet i flera flera timmar...men såååå trevligt och mysigt vi hade.

Millie hade så mysigt att hon VÄGRADE gå kvällsrunda när det var dags....

Millie vill inte gå ut 

Men till slut så fick hon ge med sig o TÄNKA sig...hon VAR kissnödig även om hon försökte låtsas något annat...  

Tusen TACK världens bästa Gårdeby-tjejer

för en underbar kväll o perfekt B&B, hoppas vi ses snart igen!

Gårdebytjejerna

o de bor verkligen som i ett paradis med både hästar, kossor o får precis utanför huset.


Long time...

Ja det har inte varit mycket till uppdatering här på ett tag, så vad har vi hållt på med då?

Ja förutom MASSOR av jobb eftersom andra har semester så har vi tränat lite smått, gått kurs, varit sjuka och firat födelsedagsbarn m m.

Eddie o jag tappade bort oss lite i HtM'en o vet inte riktigt vart vår koncentration o fokus for iväg, helt plötsligt fungerade ingenting o kan hända det mest berodde på mig som inte riktigt hann med varken strukturerad träning eller var så helt peppad när vi väl tränade. Kastade i alla fall in handduken o strök oss till dubbeltävlingen sista helgen i juli o var hemma o bara tog det lugnt istället o DET behövde vi båda två. Tack vare det så har vi nu hittat tillbaka till glädjen igen känns det som, vi har tagit oss tid att gå tillbaka till våra gamla övningar som vi båda gillar så mycket o har bara njutit av träningen utan att ta det på nåt direkt allvar. Vi kommer igen väldigt snart!

Eddie o Tusse tillsammans igen

För en och en halv vecka sedan var vi iväg till Karlstad på instruktörsutbildningen i FS/HtM, steg 2 dvs den med tävlingsinriktning. Då bodde Eddie o jag hos mamma o pappa i stugan och fick träffa Tusse igen.

Tusse stannade där när vi fick åka hem i juli då Allvin blev sjuk o har sedan varit kvar på "sommarkollo" hos mamma, vi får se hur länge sommaren varar i år, kan hända det blir ända fram till påska ifall de inte tröttnar på varandra

Tusse trivs som fiskaren vid vattnet; fångar råttor, kräftor o allehanda djur, spanar på sjöfågel o har det allmänt underbart vad det verkar. Stackars pappa får akta sin frukost från mattjuven o vi här hemma har ingen som knycker allt i matväg o biter sönder kläder, väskor och påsar. Dock saknar man såklart hans spinnande o kel men då är det ju bra att vi hälsar på ibland.

På kursen var vi ett litet nätt gäng och himla kul hade vi, jättegivande verkligen o mycket prat om det svåra ämnet, musik. Både vad gäller musikval, takt o tempo osv. Nyttigt nyttigt o flera riktigt knäppa o JÄTTESKOJ övningar gjorde vi. Så nu har jag "bara" projektarbetet kvar, dvs göra ett helt nytt program, dokumentera, träna in o filma.... Har efter lite funderande bestämt mig för att det blir ett HtM I program till Allvin o nu är koreografin i stort sett klar, dokumentationen också så då återstår "bara" att träna in det o filma, hoppas vi hinner klart innan deadline i slutet av september

FS o HtM instruktörskurs steg 2

Det som inte var lika kul under kurshelgen var att Eddie blev dålig i magen på natten mellan lördag och söndag. Riktigt dålig o jag trodde det berodde på stress pga det otäcka åskvädret som var på lördag eftermiddag. Men med tanke på att han fortsatte vara dålig trots fasta o ris o det över en vecka så tror jag då rakt inte på den idén längre, måste varit nån dum bakterie. Händelseförloppet var läskigt likt när Allvin blev sjuk för en månad sedan o jag fick nästan panik när det började komma blod nu i lördags kväll. Sköterskan på Strömsholm försökte lugna mig när jag ringde henne o faktum är att hon verkade ha rätt, det är inte alltid livsfarligt för hundar att bli magsjuka, inte ens när det kommer blod. Natten var lugn o söndagen matade jag honom med en knapp dl kokt ris uppblött i näringslösning varannan timme o sprutade försiktigt i honom näringslösning o vatten under dagen o han blev piggare o piggare

Stackars Eddie

En otrolig lättnad när vi såg att det inte kom något mer blod o han blev piggare o piggare. Nu känns han helt på G igen och vi håller SAKTA SAKTA på att varva i i/d foder i hans ris. Vi måste snart på storköpsrabatt på ris tror jag  Håller tummarna för att det fortsätter åt rätt håll, han är i alla fall pigg o hurtig igen o man ser inte på honom att han varit så dålig.

 

Allvin då, vad har han gjort? Jo han har gått på Utställningskurs med klickertänk. 4 kvällars kurs i Kungsängen så en bit att åka men det var det värt. Jättebra kurs och mycket träning på spring i ring, ställ upp, träna in kedjor av beteende både hur jag ska göra o hur han ska göra så det sätter sig i ryggmärgen på oss båda. Inte jättemycket som var helt nytt men sååå himla nyttigt att höra det igen, en liten annan vinkling och så MASSOR med bra träning. De tre första gångerna var vi hemma hos Mary som höll kursen o svåraste störningen var att ta sig till o från träningsplanen eftersom hon hade ett gäng tama ankor som struttade runt på tomten... hej o hå vad Allvin inte alls ignorerade dem men men vi tränade på o tog oss förbi dem med lite lock o pock blandat med skvallerträning. Träning ger färdighet även på sådana saker.

Den sista gången av de 4 var vi uppe vid badet i närheten, helt ny plats o lite folk som rörde sig fram o tillbaka. Det ösregnade men vi kunde lyxigt nog delvis vara under tak där det också satt ett gäng ungdomar som vi utnyttjade som "domare" PERFEKT sätt att utnyttja dagens ungdom på vetja.

Allvins avslutning på utställningskursen

Allvin var superduktig, både på att springa i ringen men också på att hanteras av domarna. Han har ju där haft det motsatta problemet om man jämför med Madonna som var livrädd, han fullkomligt ÄLSKAR ihjäl domarna o Mary sa att det är få domare som gillar att få fläskläpp

Nu behöver vi BARA träna MASSOR på att ha hundar springandes framför och bakom oss, där har vi en rätt lång bit kvar innan det sitter perfekt men ett steg i taget mot stjärnorna

I det lilla och tysta kämpar vi också på med apporteringsträningen för Allvin, i ärlighetens namn är det mest Mats som stretar på med det men nu senast var jag med för att testa hur han klarade sig med lite störning (dvs ytterligare en person o inte bara han, Eddie o Mats) o DÅ blev det som väntat JÄTTESVÅRT, känner igen det från Eddies träning

Nu var vi dock himla förberedda på det så förenklade övningarna lite och förbättrade belöningarna o då funkade det riktigt bra TROTS den svåra störningen, så det får vi fortsätta med framöver.

Det kommer ta tid för honom att mogna och utvecklas inom detta, MEN han har en attans kapacitet den dagen vi får det att fungera; en helt otrolig näsa; en syn o markeringsförmåga utöver det vanliga, hörsel som ja jag vet inte vad; en intensitet, envishet o vilja som han kommer ha mycket nytta av. Det han dessutom förutom allt annat har, är en vilja att samarbeta med oss, på ett helt annat sätt än Eddie någonsin haft. När det kommer till jaktträningen har Eddie alltid mest sett oss som en belastning o inte alls tyckt att vi kan bidra så himla mycket. Där är Allvin helt annorlunda, han har både självständigheten och viljan till samarbete på ett sätt som jag riktigt längtar efter att se vad vi kan göra av i framtiden.

Husse o Allvin tränar jaktfot

Det får gärna ta tid, bara det blir bra i slutänden. Under tiden som vi jobbar med detta finns så mycket annat vi kan hålla på med och som faktiskt i slutänden också hjälper samt underlättar många saker i jaktdelen. Många små pusselbitar som en vacker dag förhoppningsvis kan sättas ihop ett ett helt fantastiskt pussel

Den här helgen firade vi kusinkillarna som fyller år, Linus fyllde 11 år i onsdags o nu den här onsdagen fyller Rasmus 8 år. Vi hade förmånen att få rå om dem här hos oss i helgen tillsammans med mamman, jättemysigt var det. GRATTIS MOSTERS BÄSTA GRABBAR!!

Linus o Rasmus kalas 2013

Helgen avslutades med syrran o grabbarna kollade in Jonna på jobbet = Parken Zoo o Mats åkte till Ärla för att vara funktionär på SSRK Ungdoms SM i Workingtest. Han fick tydligen skjuta och kasta dummies från båt och då behöver man dessutom ro..... o det har han typ aldrig gjort förut men tydligen gick det bra ändå o det verkade som både domare och tävlande var nöjda med hans insats. Det han fick med sig hem var dock en attans träningsvärk i låren, så undrar just hur han rodde  naja behövs i alla fall inget gymkort när man kan vara funkis istället

Ikväll har jag dessutom lovat att Eddie o jag ska ha lite HtM-uppvisning i Kungsör centrum fredagen den 30 aug, blir ju spännande o se vad Eddie tycker om det, måhända tycker han det är lite rörig miljö men det visar sig.  

Ja det var lite om vad vi hållt på med den senaste tiden, rätt mycket även om man tycker man inte hinner med alls allt man vill. Ibland är det bra att stanna upp o tänka efter lite.


Äntligen utställningskurs

oj va vi väntat länge på den här kursen, den blev tyvärr framflyttad ett flertal gånger pga olika anledningar men nu äntligen var det dags.

Utställningskurs med klickertänk på Canis Stockholm med Mary Wright

Allvin o jag åkte upp till Kungsängen i god tid, hann rasta en stund i skogen en bit innan och kom fram innan kursstart. Vi var 4 ekipage idag men ska vara 5 i fortsättningen. Startade med lite presentation och teori.

Kursupplägget o träningen bygger på en mix av Canistänk, Gerard O'Shea-tänk och hennes egen erfarenhet, jag tycker det låter som det kan passa oss superbra. Vi behöver få lite refresh av det vi redan kan, vi behöver få anledning att träna och få möjlighet att träna med andra hundar och människor. Perfekt för oss helt enkelt.

Efter en stunds teori gick vi ut o började träna, som vanligt är det mest klurigt för mig att gå med Allvin från bilen till själva träningsplanen även om det går bättre o bättre för varje nytt ställe o tillfälle vi får. Vi fick starta med lite samling i en stor ring där hundarna skulle slappna av på sin dyna/matta o faktiskt tycker jag Allvin skötte det här bättre än väntat i ny miljö, nya hundar osv. Det har ju hela tiden varit en av de svåraste sakerna för honom. Sitta stilla o vara tyst när det finns andra runt om o SPECIELLT om hans matte säger något till någon . Något litet voff var det men verkligen inte mycket.

Sen tränade vi lite handtarget, den vanliga han kan, o testade även några nya varianter där han riktigt snabbt snappade upp vad jag var ute efter. Sen fick vi prova att gå runt med långa mellanrum i en ring o även där tyckte jag han skötte sig fint, trots att han såklart var rejält nyfiken på de andra hundarna. Han lekte bra med mig i nya miljön o var glad över sina godisbelöningar trots att det mest var matkulor (eftersom vi inte riktigt hunnit tillbaka helt till vanligt foder).

Det svåraste i själva träningen för honom idag var när vi efter pausen testade handtargeten mot en främmande person, han ville ju såååå gärna pussa dem också... men var de lite bortvända gick det riktigt bra. Vi tränar vidare på det o jag tror det här kommer bli toppenträning för honom.

Läxorna till nästa vecka är:

 • Träna in handtarget (o där har vi 2 nya vi ska få till) en sluten hand där han ska stå en bit ifrån med fokus på handen o inte dutta, en "kupad hand" där han ska trycka upp nosen i "kupan" dvs Madonnas gamla specialtarget
 • Träna att springa och vända om och ställa upp mot den slutna handen
 • Träna på 4 nya okända platser
 • o förstås gärna träna den kupade handtargeten på nya personer förutom mig.

 

Riktigt skoj hade vi o det var en trevlig grupp, härliga olika hundar o ja vi längtar till nästa vecka!


Grundkurs för tävlingshundar

Allvin o jag har varit på kurs i 3 dagar, grundkurs för tävlingshundar med bästa Anna Larsson i Stallarholmen.

Jag ville gå kursen för att få lite energi och motivation att träna lite mer seriöst med Allvin, det har varit så mycket vardagslydnadsträning de senaste månaderna så den riktiga momentträningsglädjen har liksom inte funnits nån energi till, den ville jag hitta o DET gjorde jag.

Så fint han jobbar min lillkille när jag ger honom rätt förutsättningar, han är snabbtänkt, snabb i kroppen o har både attityd o kraft i allt han gör. Kommer kunna utvecklas till en fantastisk tävlingshund oavsett gren i framtiden om jag förvaltar honom på rätt sätt o i många saker är vi på god väg, gäller bara att kunna knyta ihop säcken.

Vi fick massor av tips o idéer samt fick testa varianter på saker o se vad som funkar o när det blir bäst på ena eller andra sättet.

Dag 1 jobbade vi med:

Belöningsutveckling, både godis och lek samt externbelöning.

Omvänt lockande

Stadga och frisignal

Burlekar

Targets (hand, musmatta o kloss)

 

Dag 2 jobbade vi med:

Shejping o jag kunde supersnabbt shejpa upp Allvin på plattformen o det UTAN skall vilket vi haft svårt med i alla shejpingövningar tidigare 

TA I-övningar o DE gillade Allvin mycket

- Spring ditt fortaste in till matte i utgångsposition, eller till höger alt vänster sida med mig frånvänd

- Springa ditt fortaste rakt ut från matte tills belöning eller nytt kommando kommer

Fortsatte på burlekarna o jisses så BRA det gick fast Allvin inte alls gärna velat vara i buren tidigare, fick t o m in framtassarna som gärna tidigare stannat kvar utanför.

 

Dag 3 jobbade vi med:

Hoppteknik (började med frivilligt erbjudande av budföring mellan 2 personer innan vi la till ett hopphinder mellan oss)

Nostarget (på andra personer än matte, barnlek tyckte Allvin som charmade en av våra kurskompisar rejält med sin superstarka fina frysta nostarget )

Mer externbelöning med både godisskål och leksak (Detta tyckte Anna jag borde träna även med Eddie ... istället för att bara konstatera att det inte funkar på honom.... såklart har hon rätt, ska försöka orka ta tag i det....)

"Lös" kommando som belöning, trodde Anna kan vara ett sätt för Allvin att "pysa ur sig" vilket han verkligen behöver ibland, kan även göra det genom rejäl lek i vissa situationer. Utan att få pysa ur sig så exploderar han o vi lyckades lokalisera det till några olika situationer m h a mina tidigare erfarenheter o det vi frambringade på kursen. Explosionerna (rymning med föremål o vill inte komma tillbaka) kommer när han börjar bli trött o vi inte har pausat tillräckligt, när han gått upp för mycket i varv o vi inte pausat tillräckligt eller när övningen i sig blir alltför klurig o framför allt om han inte fått bekräftelse för rätt/belöning tillräckligt ofta (för höga kriterier).

Fungerade VÄLDIGT bra när jag pausade honom i ryggsäck mellan högtempoövningarna o det ska vi fortsätta med, även i apporteringsträningen. Förhoppningsvis kan vi då på längre sikt behålla en lugn hand på förbröstet som den signal han behöver för att koppla av.

Vi körde också lite mer med target o hopp/stå på musmatta

Trötta förare o hundar avslutade 3 dagarskursen med att prata om uppvärmning/tävlingsträning.

EN SUPERBRA KURS, KANONBRA KURSKOMPISAR O INSTRUKTÖR o precis som jag hade hoppats fick jag massor av energi till att träna vidare med Allvin för framtida tävlingar i flera grenar.

När vi kom hem var vi totalt slut både Allvin o jag, både mentalt o fysiskt, skööönt trötta!

Tack Anna o kurskompisarna för 3 underbara dagar!

 


Apporterings clinic med Eva Bodfäldt

Just nu har det råkat bli lite mer än fullbokat i min kalender o nästan så jag tvekade att åka iväg på detta men var så sugen så jag åkte ändå o TUR var ju det för himlars vilken trevlig o bra kväll det blev ute på Lilla Träskaten i Ärla.

Eva Bodfäldt är duktig, erfaren o kunnig som bara den o det var riktigt skoj att lyssna på henne igen. Hade faktiskt henne som instruktör en av helgerna på den första instruktörsutbildningen jag gick 1991 för Anders Hallgren ... herre guuud va länge sen

Vi var en lagom stor grupp så det blev mycket frågor, diskussioner och problemlösning där jag tycker att jag fick en hel del idéer med mig som är mycket användbara både för egna o andras hundar.

Hon tänker delmoment och kedjar ungefär på samma sätt som jag gör, kör med fryst handtarget precis som mig också. Men genomgående i sin jaktapporteringsträning kör Eva också med störningsträning tidigt och jobbar länge med korta avstånd o stegrar snabbt svårigheten på störningen. Visst har jag också lagt på störningar men inte riktigt på det strukturerade sättet som hon visade. Tror den typen av träning kan funka superduperbra för Allvin faktiskt. Man behöver inte ta några risker utan kan styra o ställa med träningen och stegra svårighetsgraden utan att behöva riskera att han "råkar göra fel" som får konsekvenser för den fortsatta träningen och sån träning gillar jag.

421579_10200100129287414_1548605627_n

Här har Jens fått uppdraget att försöka locka bort Zakk från den frysta handtargeten... o han lyckades faktiskt flera gånger... genom att kasta småkakor... näst intill lite osjysst men det blev superbra visningsexempel för troligen inte många hundar varken av våra vi som var där eller kurshundar vi har som är sååååå BRA på fryst nostarget som "mopsen" Zakk

När clinic'en var klar så bjöds det på sedvanligt gudomligt god mat av Jill o Peter, o med trevligt sällskap av en massa duktiga hundmänniskor så blev det en superlyckad kväll som man knappt ville bryta upp ifrån trots att det var ny jobbdag snart.


Koreografi- o musikvalskurs

Så var det dags för Linköping och konståkningskurs, ja eller hur??? Vad finns det för likheter mellan konståkning och freestyle kan man undra??? MASSOR visade det sig

En oerhört intressant o givande dag med konståkaren Daniel Carlswärd, där vi började med att titta på några konståkningsvideor och Daniel pratade o berättade vad de gjorde o hur de tänkte när de planerar koreografi och väljer musik. Det var också under hela dagen mycket prat runt att klippa ihop olika låtar o hur svårt det är, vilket vi nog allihop enhälligt höll med om, så vi får se om det blir en klipp- o klistrakurs också framöver

931292_4996352628010_868242458_n

Sedan gick vi över o pratade freestyle och HtM, de som hade hundar med sig visade upp sina program, vi filmade och gick sen in och analyserade tillsammans med Daniel o han kom med goda råd om hur man kan förbättra programmet ytterligare genom anpassning till musiken osv.

Han var förvånande duktig på att omvandla sin kunskap till hundträning/trix/positioner osv och kom med massor av goda råd, så klart nyttiga för den som hade visat upp men troligen minst lika värdefulla för oss andra eftersom man kan plocka av alla idéer man fick sig till livs.

Dessutom hade vi många bra diskussioner runt vad som bedöms hur o varför eftersom många av de som deltog själva också är domare, så för mig var det ett extra värde av kursen o dagen gav mig lite mer förståelse i vad domarna värderar o hur de tänker.

Det slumpade sig också så att det var flera jätteduktiga HtM ekipage som visade upp sig vilket jag såklart tycker är extra skoj att se på eftersom jag är lite nördigt förälskad i den grenen av sporten.

Tycker framför allt att det jag tog med mig hem från dagen var att lyssna mer på själva musiken o följa den, eftersom jag inte är det minsta musikalisk har jag tyckt just det varit svårt o har lättare att bygga på struktur o logik osv men tycker faktiskt att jag lärde mig hur jag kan tänka o lyssna o tror att vi med tiden kan utveckla o förbättra oss en hel del tack vare detta. 

Trevliga duktiga kurskompisar o bra instruktörer, DÅ blir det RIKTIGT BRA.

Tusen TACK till Yvonne som fixade så kursen blev av, o jag är sååå glad att jag orkade åka iväg trots att veckan innan varit lite maxad.

- - - - - - - - - -

943522_4997300491706_1160687997_n

På vägen hem åkte jag förbi minneslunden där Marita vilar o funderade en stund på hur dumt allt blir ibland, den här kvällen borde vi firat hennes 50-årsdag som skulle varit på söndagen, men så blev det tyvärr inte. Fattar fortfarande inte riktigt att hon är borta för alltid o kanske hon ändå inte är det eftersom hon på något sätt finns runt mig hela tiden o jag tänker verkligen på henne varje dag o mest är det roliga, skojiga, tokiga o mysiga minnen som gör mig glad o trygg.

 Saknar Dig VännenRSS
«oktober 2022»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Planering framöver:

8/9 Diplomering till besökshund

6/10 Kursdag för goldengänget

19-20/10 Domarkonferens Sthlm

2/11 A-S dömer FS/HtM i Hallsberg

dec funktionär rallytävling

Hänt tidigare:
2018
Debut i HtM
Diplom klass 1 både FS och HtM
WT: 75p
inoff B-prov: 3:e pris
Rallylydnad: RLDA och Championat
 
Året 2017
31/12 2017
Goldenspecialen
11/8 2017
FS debut i Sala
29/7 2017
Unghundsderbyt
10/6 2017
Uppvisning på torget
24/5 2017
Mayas FB-R
29/4 2017
Eddie får CK
15/4 2017
Eddie rally championat
9/4 2017
Maya WT debut
2/4 2017
Maya rallydiplom
11/2 2017
Rally i Kungsör
11/12 2016
Eddie FS diplom
12/10 2016
Mayas diplom RLDN
17/9 2016
Mayas rallydebut
10/9 2016
Maya på DM
4/9 2016
OS i Kungsbyn
14/8 2016
Eddies Freestyledebut
16/7 2016
Kennelträff Combine
28/5 2016
Allvin
6/3 2016
Allvin 100p i Rally
16/8 2015
Uppvisning på torget
17/7 2015
Eddie debuterar i agility
26/12 2014
Eddie 8:a på SM i HtM
13/12 2014
Allvin tar HtM I titeln
17/8 2014
Sommaren 2014
17/7 2014
Jonnas student
6/6 2014
Kennelträff 2014
29/5 2014
Allvins BPH
11/5 2014
Eddie debuterar i Mästarklass
28/4 2014
Allvin debuterar i HtM
16/3 2014
Eddie HtM Champion
9/2 2014
Tävlingsclinic Kungsör
1-2/2 2014
Positionskurs
10-12/1 2014
Eddie tar RLDA titeln
15/12 2013
Stockhoms Hundmässa
7/12 2013
Eddie HtM mästare
21/9 2013
Allvin är sjuk
15/7 2013
Grundkurs för tävlingshundar
4/7 2013
Gotland 2013
2/7 2013
2a Dipl.poängen
22/6 2013
Eddie startar i HtM III
17/6 2013
Goldendagen
10/6 2013
Alvin RLDN
31/5 2013
Kennelträff
27/5 2013
Allvins 2a uppfl. i rally
24/5 2013
Dans SM
19/5 2013
Märsta HtM tävl
12/5 2013
Frisk o sund hund
4/5 2013
FS Inst utb
29/4 2013
Karlstads HtM tävl
7/4 2013
USA resan
24/2 2013
CK
10/2 2013
Ögonlysning
4/2 2013
Inlärnings clinic
3/2 2013
Lekutv clinic
2/2 2013
Allvins röntgen
1/2 2013
Utst Kumla
27/1 2013
Rallykurs
6/1 2013
Året 2012
30/12 2012
Rally i S-tälje
1/12 2012
HtM helg i K-d
19/11 2012
Valputv.kurs
12/11 2012
Allvin klarar anlagsprovet
4/11 2012
Utställning Sala o Mjölby
28/10 2012
Rally K-holm
21/10 2012
Rally F-klass N-köping
14/10 2012
Eve flyttar till USA
8/10 2012
WT * 2
30/9 2012
Jessica o Gip hälsar på
28/9 2012
Rallyinternat
23/9 2012
Golden DM
3/9 2012
SKK utst E-tuna (Allvin)
19/8 2012
HtM tävl Sthlm
118/8 2012
Valpkurs hos Lisa F
16/8 2012
Goldenspecialen i Kyrkekvarn
13/8 2012
Eddie klarar RLDN o gör en 100p runda
4/8 2012
Eddies andra tävl i Rally
9/7 2012
Allvin BIR o BIS-2 valp
7/7 2012
Eddie debuterar i Rallylydnad
1/7 2012
Allvin BIS Valp på inoff utst
27/5 2012
Kennelträff
19/5 2012
Eddie på WT
7/5 2012
Eddie klarar HtMI
8/4 2012
Eddie klarar LPII
24/3 2012
Allvin börjar valpskola på nätet
20/3 2012
Allvin flyttar in
18/3 2012
Uppflytt HtMI & 1a pris LKII
28/2 2012
OS Sala +
LKII 1a pris
23/2 2012
Madonna lämnar oss
17/2 2012
HtM o FS tävling i Bollnäs
29/1 2012
Summering av 2011
1/1 2012
Planering 2012
27/12 2011
Raskamp
29/10 2011
Examen på Klickertränarkursen
25/10 2011
Eddie o A-S HtM debut,
21/10 2011
Madonna på Jaktinternat i Väla,
8-9/10 2011
Eddie o Madonna på WT,
18/9 2011
Träningsplanering,
12/11 2011
GRKs DM,
3-4/9 2011
Madonnas WT debut,
12/8 2011
Eddie klarar LPI,
11/8 2011
Gotland sommaren 2011,
8/8 2011
Andra 1:a priset i LK1 för Eddie,
28/7 2011
Eddie tar 1:a pris i LK1,
20/7 2011
GRKs KM i Villingsberg,
18/7 2011
Vaccinering för Eddie o Madonna till Redog,
10/7 2011
Besök hos Guldkullens valpar,
29/6 2011
Planering o fokus i Madonnas jaktträning,
21/6 2011
Andträning för Madonna,
18-19/6 2011
Klickertränarkursen del 2,
23-24/5 2011
Combineträffen 2011,
20-22/5 2011
Madonna blir SE VCH
18/5 2011,
Madonnas MH,
14/5 2011
Madonna tar andra 1:an i ÖK Viltspår,
13/5 2011
Madonna tar första 1:an i ÖK Viltspår,
11/5 2011
Freestyleinstr.utb,
10/5 2011
Tusse blir sjuk,
18/4 2011
Klickertränarkursen på Canis startar,
21-22/3 2011
Eddie började leka med Tusse,
4/1 2011
Tävlingslydnadskurs, Klickerklok
20/12 2010
Madonna till Redog,
7/12 2010
Madonnas mamma Signe bor hos oss,
20 & 23/10 2010
Madonna klarar anlagsprovet,
14/10 2010
Jaktkurs med Lisa Falck,
26/9 2010
Funk.beskr Madonna,
25/9 2010
Madonna 3:a på DM ,
5/9 2010
Madonna fyller 1 år,
3/9 2010
Eddies tredje 1:a i viltspår,
SE VCh
2/9 2010
Spårdag med syster Ebba,
28/8 2010
Eddies andra 1:a i viltspår,
23/8 2010
Eddie på riktigt eftersök,
16/8 2010
Eddies första 1:a i viltspår,
10/8 2010
Handler- o trimkurs,
2/8 2010
Tusse flyttar in,
22/7 2010
Nybörjarjaktkurs,
18/7 2010
Kolbäckenlägret 2010,
20,21/6 2010
Retrieverakt. kurs,
14-15/6 2010
Handlerkurs med O'Shea,
3 & 9/6 2010
Combine's kennelträff,
22/5 2010
Madonna viltspårar,
2/5 & 6/6 2010
CANIS-valpkursen,
7 & 21/3, 5 & 18/4 2010
Madonnas valpträffar,
14/2, 14/3, 17/4, 16/5 2010
Utställningshelg,
18/1 2010
Första valpträffen,
13/12 2009
Madonnan anländer,
3/12 2009
Vargarna på Kolmården,
8/11 2009
Syster Ebba träff,
7/11 2009
Open Show i Sala,
24/10 2009
Eddies jaktkurs,
11/10 2009
Anlagsprov i Viltspår,
21/9 2009
Syster Ebba träff,
1/8 2009
Mentalbeskrivningen,
30/5 2009