SE VCH  LPI  LPII  HtMI  RLDN  RLDF  HtMIII  RLDA  SE HTMCH  RLDM  FDI  SE RALLYCH Combine Limited Edition, ja men självklart visste Lena uppfödaren vad hon gjorde när hon gav honom hans namn, begränsad upplaga, ja inte finns det många som han inte

Eddie är en gyllene retriever som föddes 26 juli 2007 och var en av 8 valpar efter mamma Magda och pappa Sidney. Han flyttade hem till oss 29 oktober 2007 när han var 13,5 vecka. Efter den dagen blev inget sig likt här hemma. Eddie var som valp o unghund oerhört "ätglad" vilket betydde att han åt nästan ALLT, ja inte citron då men annars det mesta som t ex: disktrasor, häftstift, sytråd, handdukar, leksaker, kläder, träskor, lexikon, korkmattor, tapeter, golvlister, pennor, fotkräm o förstås även det mesta som vi andra tycker är sånt man skulle kunna äta. I 2-årsåldern lugnade det hysteriska ätandet dock tack o lov ner sig o nu för tiden är det sällan det händer.

De första åren varvade Eddie upp något enormt i alla sammanhang med mycket människor och framför allt andra hundar, åtskilliga gånger på träningsträffar o kennelträffar så stod husse o Eddie en bit bort, bakom ett hus eller en skogsdunge, avstånd var det som gällde.

Stadgeträning o massor av annan grundträning blev fokus de första åren för att inte prata om hans resursförsvar. Vi satt åtskilliga timmar o kastade in köttbullar o andra godsaker under trappan i hallen där han låg o vaktade allt ifrån tuggben till strumpor. Trots detta en underbar själ om än med mycket osäkerhet i sig.

Han är en glad prick som har massor av energi och älskar allt man hittar på vad det än är för träning, bus eller upptåg. Han tycker allting är roligt bara man gör något. Men gör man inget så är han duktig på att ligga och slappna av också så en riktig Golden med ordentlig av/på knapp kan man säga.

Eddie blev hösten 2009 godkänd i viltspårets anlagsklass o klarade sen alla tre 1:orna i öppenklass under aug/sep 2010 o fick sitt SE VCH.

Sommaren 2011 klarar vi LPI i lydnad på endast 4 starter.

September 2011 är det äntligen dags att prova på workingtest o det går fantastiskt bra på premiären som blir GRK Västmanlands DM där Eddie tar 3:e platsen i Novisklassen med 79/100p. Några veckor senare startar han på GRK Sthlms WT och får där 75p vilket betyder uppflyttning till Öppenklass om man vill.

Oktober 2011 blir vi utmanade av tränaren o kompisen Anna L vilket resulterar i infallet att Eddie o Ann-Sofie debuterar efter en månads träning i Heelwork to Music, klarar ingen uppflyttning då men får verkligen mersmak för grenen. I januari 2012 startar vi igen o klarar då första uppflyttningen i HtM I.

I mitten av februari 2012 debuterar vi i LKII och klarar på första försöket ett 1:a pris om än med minsta möjliga poäng. En vecka senare åker vi på tävlingsresa till Sundsvall o klarar både ny uppflyttningspoäng i HtM och ytterligare ett första pris i lydnad, en mycket lyckad resa  . 24 mars 2012 fixar vi LPII på vår 3:e start trots en mycket seg inledning på tävlingen.

Den 8 april 2012 på första utomhustävlingen klarar Eddie sin 3:e uppflyttningspoäng i HtM klass I och klarar därmed av att ta diplom även där. Hurra för Eddie!

I maj ställer Eddie o husse upp på nytt WT o grejar 65p, placerar sig som 14 av nästan 40 hundar o blir dagens näst bästa golden i NKL. Duktiga killar!!

Hinner under sommaren även med en utställning, SSRK i Rottneros där domaren Kjell Svensson gav Eddie fin kritik och VG. Eddie får också äran att vara med i de vinnande avels- och uppfödargrupperna.

I juli är det dags att debutera i ytterligare en gren, Rallylydnad o trots en stor miss av matte i början av banan så blir vi godkända redan på debuten, 81/100p. Vi gör 4 starter, klarar 4 kvalificeringspoäng o avslutar det hela med en 100p o Eddie får sin titel RLD N. En fantastisk hund!!

I början av augusti startar Eddie på Goldenspecialen, tar ett 2:apris (67p) med husse på WT i NKL och placerar sig 2:a med HP i Maiden-klassen. Med 29 DP poäng tar han en otroligt hedrande 3 plats i DP tävlingen. Vem kunde tro det för några år sedan? Underbara Eddie, vilken utveckling!!

DM 2012 blir Eddie plac 20 i DM klassen med en bra insats i lydnad och lite toppresultat blandat med botten napp på WT men bäst av allt den helgen var att han fick HP på utställningen. Har verkligen blivit tryggare i ringen även om svansen fortfarande är för högt buren.

I slutet av sep 2012 jobbar husse o Eddie sig till 78p på WT o det betyder andra uppflyttningsresultatet, ett kvar innan de måste flytta upp till Öppen klass.

I mitten av okt debuterar Eddie o matte i fortsättningsklass på rallylydnad o får 90p = första kvalresultatet o har finfint samarbete o känsla. Andra starten en vecka senare vinner vi klassen på 99p och 1 december får vi 96 poäng på ett underbart lopp o tar därmed titeln RLDF i vår sista tävling 2012. Ett helt fantastiskt tävlingsår för grabben

Tyvärr blir Eddie skott- och åskrädd efter en incident i vårt kvarter på nyårsnatten, det betyder att jaktkarriären får läggas på hyllan men som tur är så har han ju många andra strängar på sin lyra så vi väljer att fokusera på andra saker framöver.

2013 satsar vi helhjärtat på HtM och kämpar för klass II titeln men efter 2 uppflyttningspoäng och så motigt att få till den 3:e o sista och vi nästan tappar sugen så bestämmer vi oss för att flytta upp i klass III utan den. Det visar sig vara rätt beslut, lusten återvänder o med utvecklat program tar vi två diplompoäng rätt snabbt o sen efter en lite strulig period igen så gör vi den optimala prestationen när vi minst förväntar oss och får vår 3:e diplompoäng, Diplomet i HtM klass III och titeln HtMIII (nästan som att få championat) är klar.

Hemma från HtM tävlingen bestämmer vi oss för att anta nästa utmaning o det blir Avancerad rallyklass, debuterar i oktober efter några veckors intensivträning och klarar kvalresultat direkt på debuten, tjohoo va skoj. En månad senare tar vi vårt andra kvalresultat och samtidigt en klassvinst. Nu tränar vi vidare på rallyn inför ett 3:e kvalresultat och förstås mästarklass parallellt med HtM träningen.

7 december 2013 får vi chansen att vara föråkar-ekipage på SM i Heelwork to Music på Stockholmsmässan, det var precis så fantastiskt som jag drömt om att få gå in i stora ringen och uppträda tillsammans med vår fantastiska Eddie, vi gjorde det riktigt bra utifrån våra förutsättningar och min dröm sedan länge gick i uppfyllelse. LYCKLIG

15 december på hemmaplan i Kungsör grejar vi vårt 3:e kvalificerande resultat i Avancerad klass i Rallylydnaden och avslutar därmed ett fantastiskt år med vår 8:e titel, RLDA, otroligt men sant   Nästa vår planerar vi att vara startklara i Mästarklassen, dvs den allra högsta klassen som finns i rallylydnad.

9 februari 2014 dansar Eddie hem 4 CERT på en helg i Karlstad och därmed även sitt andra championat, denna gång i Heelwork to Music, SE HtM CH. Han blir den andra svenska hunden att klara detta championat. Duktiga fantastiska Eddie

27 april 2014 debuterar vi i rallylydnadens Mästarklass och med den äran, två kvalificerande resultat och på andra starten 99 poäng och en andra plats. Helt otrolig debutdag av oss

En vecka senare, i början av maj 2014 tar han sitt tredje kvalificerande resultat och därmed Rallymästartiteln   Detta är hans 10:e titel och nio av dessa har han tagit på mindre än 3 år. Det känns helt otroligt när man tänker på hur mycket vi hunnit med på kort tid men såklart ska man komma ihåg att mycket av grundträningen för allt detta gjorde vi åren innan han alls var mogen att följa med ut på tävlingsbanorna, ja eller evenemang och samlingar över huvud taget. Det visar tydligt vikten av att inte underskatta vilket resultat all grundträning kommer ge lite senare

Lite överraskande så kvalar vi in till SM i Heelwork to Music 2014, denna tävling går av stapeln på Stockholms Hundmässa och vi kommer 8:a!!!   En helt fantastisk dag i våra liv, som för alltid kommer finnas kvar som ett ljust, lyckligt och underbart minne

annandag jul 2014 gjorde Allround-Eddie även debut i agility, det var ett inofficiellt tunnelrace på klubben men himla kul

Våren 2015 känner jag att Eddie och jag nått mycket längre än vi någonsin kunna tänka oss i HtM och bestämde oss för att lägga av på tävlingsnivå, vi är mer än nöjda både Eddie och jag med våra framgångar och kommer för alltid suga på den fina 8:e platsen på SM som en av de absoluta höjdpunkterna i vårt hundsportliv. Vi kommer självklart fortsätta träna och ha lite uppvisningar och kurser här och där, det tycker både Eddie och jag är jätteskoj.

Vi gjorde också under våren några rallylydnadsstarter och kände båda två att det var riktigt kul och det är vad vi kommer hålla på med ett tag framöver, lite nytändning på den grenen blev det

Sommaren 2015 hade vi i samband med junior EM i friidrott tillsammans med några hundkompisar en otroligt rolig uppvisning på Fristadstorget i Eskilstuna, trots åskväder och läskiga ballonger som smällde så klarade Eddie av att charma både publiken och sin matte något alldeles väldigt, tänk vilken härlig hund vi har

Sommaren 2016 var vi på Open Show i Kungsbyn och ställde ut Eddie i veteranklassen vilket gick jättebra och han fick fin kritik av domaren. Alltid roligt att kunna visa upp en pigg veteran i god form 

Denna sommar hade vi två uppvisningar på Fristadstorget (juni o augusti) och Eddie var nu relativt bekväm med att vara där, riktigt roligt att se honom nästan kunna njuta av att få visa upp både sitt gamla Euphoria program och sitt nyare och väldigt publikfriande FS program.

Under 2016 har vi alltså gjort om förra sommarens uppvisningsprogram till ett FS program som vi förutom uppvisningar även startat med i klass 1 på tävling. På tre starter grejade Eddie sin elfte titel, FDI och den blev klar 12 oktober 2016 i Linköping.

I början av april 2017 gör vi 6 rallylydnadsstarter på en vecka vilket resulterar i 3 CERT och ett rallylydnads CHAMPIONAT. Vilken fantastisk vecka med min formidabla farbror Eddie och vilken resa vi gjort genom hundsporterna

Helgen efter rallychampionatet, den 16 april 2017 får Eddie följa med på SSRK utställning i Värmland eftersom ändå Maya skulle dit. Han ställs i veteranklass och har inte varit med på officiell utställning sedan 2012 då han fick VG. Eddie springer och står i ringen som om han inte gjort något annat i hela sitt liv och domaren belönar honom med Excellent och inte mindre än ett CK  , han blir också BIM veteran och inte nog med det men han placerar sig också 4:a bland alla goldenhanar. Domaren tycker att han är i imponerande kondition för sin ålder. Vilken dag att minnas o så många glädjetårar det blev

En alldeles fantastisk avslutning på hans officiella tävlingskarriär och efter det blev Eddie pensionär på heltid. En pensionärsliv som ändå innehöll en hel del träning bara för skojs skull och för att hålla igång både muskler och hjärna. Dessutom fick han gott om tid att göra det han gillade allra mest, dvs ligga i solen på verandan och spana ut över omgivningen. Efter ett epilepsi-liknande anfall tisdagen den 18 december 2018 fick han senare på kvällen efter en lugn o mysig eftermiddag tillsammans med familjen stilla somna in efter ett långt och oerhört innehållsrikt liv.

Vilken karriär och vilken spännande och utvecklande resa vi haft med Eddie, från den busiga, superstressade o ohanterliga ätglada unghunden till den fortsatt lite busiga men otroligt uthålliga, energiska, arbetsglada, snälla, härliga och alltid hoppskuttiga farbrorn. En onceinalifetime dog

TACK älskade Eddie för allt du gett oss och den resa du tagit med oss på, för alltid älskad och ihågkommen, nu är du äntligen åter tillsammans med din stora kärlek i livet, Madonna

FAKTARUTA

Länk till Rasdata

HD: A (2008-08-07)
ED: UA (0)
(2008-08-07)
Ögon: UA (2012-02-18)
 
Viltspår:  Champion
Utställning: CK
Lydnad: LPI LPII
HtM: Champion samt SM 8:a 2014
Rally: Champion
WT: 2 uppfl. NKL
FS: FDI
 
Vikt vid olika åldrar:
Sep -18: 34,2 kg
dec -17: 34,5-35,5 kg
knappt 10 år: 34,5 kg
9,5 år: 35,4 kg
8,5 år: 36,0 kg
8 år: 35,6 kg
7,5 år: 35,8 kg
7 år: 35,3 kg
6,5 år: 37 kg
6 år: 35,7 kg
5 år: 36 kg
4 år: 36 kg
3 år o 3 mån: 35,3 kg
3 år: 32,8 kg
2,5 år: 33,4 kg
2 år: 33,3 kg
1 år: 33,3 kg
8 mån: 31,5 kg
7 mån: 29 kg
6 mån: 25,5 kg
20 veckor: 20 kg
14 veckor: 14 kg 
 
Uppätna exempel:
Häftstift, lexikon, disktrasa, träskor, gympaskor, foppatofflor, herrskor, strumpor, sytråd, golvlister, kork- o heltäckningsmattor, väggpanel, trappsteg o stolpar, möbler, plånbok inkl 150 kr, handdukar, leksaker, gosedjur, använda tepåsar, pennor, papper, fot- o hudkrämstuber inkl innehåll, värmeljus inkl hållare, sladdar till utebelysning, bark, pinnar, vass, biabäddar, hundfällar, kondomer, visitkortsetui, avloppssilar, häftklamrar, glasögonfodral, telefon, räkningar o annan post, mat från köksbänken, påse med pistagenötskal, konstgjorda växter, levande krukväxter, stickproppar, stoppning, bindtråd, tennisbollar, plast- o träskedar, ved, rötter, mossa o en massa annat förutom det otaliga antal träd han fällt i sina dagar, vår egen lilla bäver ❤️
Eddie 10 veckor
14 veckor
Okt 2007
Eddie knappt 6 mån
6 mån
8 mån
10 mån
Sprallig 1 åring
Stilig 1 åring
7 Sep 2008
14 mån
15 mån
1,5 år
Maj 2009
Sommaren 2009
2 årsdagen
Eddie och syster Ebba
Eddie vilar i hängmattan mellan träningspassen
Tränar lite agility på skoj
Sept 2009
Okt 2009
Sent på hösten 2009
3 dec 2009
Firar jul o nyår 2009 i fjällen
Eddie i vintersolen 2 år o 7 mån gammal
Fullt ös 2 år o 8 mån
Eddie snart 3 år får HP på Goldendagen
Eddie tar snabbt sina tre 1:or i Öppenklass aug-sep 2010 o blir Svensk Viltspårschampion
A-S o Eddie på instruktörsutbildning i Freestyle maj 2011
Mamma Magda med 4 av L-barnen på kennelträffen i maj 2011
Tusse med sin bodyguard stora starka Eddie
Eddie klarar LPI i aug 2011 efter endast 4 starter i ettan
Mats o Eddie efter WT debuten o 3e plats i Novisklass på GRKs DM 2011
Första uppflyttningspoängen i HtM I 2012-01-28
I mitten av mars 2012 får Eddie en liten liten lillebror - Allvin
Combine Limited Edition klarar LPII 24 mars 2012
Combine Limited Edition klarar HtMI 8 april 2012
Näst bästa golden på WT i Bro
Ann-Sofie o Eddie i HtM uppvisningen
Eddie - Årets snabbaste apportör
Allvin o Eddie i början av juni 2012
Första kvalpoängen i Rallylydnad 2012-07-01
RLDN 4 aug 2012 Fagersta
Mats o Eddie 2a pris på GS WT 2012
Eddie på GS Utställningen 2012
DualPurpose pristagarna
99p o klassvinst på andra starten i fortsättningsklass på rallylydnaden
HtM Karlstad
Allvin 10 mån
Rallykillarna
Träning av Euphoria programmet i HtM
Eddie i april 2013
2013-05-10 o vår andra uppflyttningspoäng i HtM II
HtM uppvisning på Kennelträffen 2013
Klass III debut i juni 2013
Eddie o Allvin på Gotland sommaren 2013
Finaste Eddie 6 år
Katrineholm 2013-10-13
Klassegrare Avancerad rallyklass 11 nov 2013
Stockholms Hundmässa 7 dec 2013
RLDA titeln klar som finfin avslutning på 2013
På kurs Kul med positioner jan 2014
HtM Champion 9 feb 2014
2014-04-27 Debut i Mästarklass
Rallymästare 2014-05-04
Sommaren 2014
Sommaren 2014
Tidaholm Sep 2014 - äntligen gick det bättre
Eddie o Allvin 2014-09-28
SM i HtM 2014-12-13
Vi kommer 8:a på SM i HtM Dec 2014
4 av L-kullshundarna på kennelträffen 15 maj 2015
Uppvisning på Fristadstorget i samband med junior EM i Friidrott 17 juli 2015
Kennelträff 2016
Debut i FS 16 juli 2016
Uppvisning på Fristadstorget 17/7 2016
Utställning GRK OS Kungsbyn 14 aug 2016
Eddie tar diplom i FSI 12 oktober 2016
Julkort 2016
Championat i rallylydnad 9 april 2017
Eddie får CK på utställning 16 april 2017
Eddie med syrrorna Roxy och Ebba 12 nov 2017
Maya & Eddie sommaren 2018
Eddie på fjällpromenad i Idre veckan före sin 11 årsdag