SE VCH Kolbäckens Like a Virgin heter hon enda tjejen från Kolbäckens Madonna-kull.

Madonna är en gyllene retriever som föddes 3 september 2009 och var en av 6 valpar efter mamma Signe och pappa Wincent. Hon kallades till en början Gina men fick när hon kom till oss byta namn till det vackra Madonna. Madonnan flyttade hem till oss den 3 december 2009 precis 3 månader och 13 veckor gammal.

Valpen Madonna: Hon är en härlig lite feminin tjej så länge hon inte skäller till för då visar hon sin något mer manhaftiga sida o har rejäl basröst för att vara tik. Hon är lite försiktig av sig när det gäller folk, hundar o annat som rör sig men på det stora hela en mycket nyfiken o intresserad tjej. Speciellt utställningsdomare är hon måttligt road av, men det håller vi på att träna så det ska nog ordna sig med tiden. Madonna gillar att träna o då nästan vad som helst, gissar att hon kommer bli spårhund när hon blir stor för hon missar INGA chanser att följa ett spår oavsett vad o vart.

Madonna är alltid på alerten om man hittar på något men är också duktig att slappna av o komma till ro. Hon har nära till skall o missar inte en chans till något ätbart. Fram till 4-5 mån tränade vi mest grundfärdigheter samt förståss några små konster o använde ofta klicker.

Vid 4-5 mån börjar hon BÄRA o som hon bär o bär o bär o dessutom "pratar" hon gärna samtidigt. Hon håller verkligen på att växa in i rollen som apportör.

 

Unghunden Madonna: Runt 6,5 månad börjar man märka tonårstrotsen smyga på, inte alls lika snabb att gå direkt in efter man kissat, inte alls lika viktigt att hela tiden springa tillbaka till matte på promenaden, nosar på allt allt allt, mycket mer uppvarvad o otålig i vardagen...ja det är väl nu det börjar på riktigt .

Runt 8 mån börjar hon mogna, håller på att bli en seriös liten dam o vi startar så smått med jaktapporteringens grundfärdigheter o provar lite viltspår.

På  Kolbäckenlägret lär sig Madonna simma o 2 dagar senare (21/6 -10) drygt 9,5 mån gammal kommer första löpet.

10,5 mån gammal går hon första jaktapporteringskursen och har också provat på alla agilityhinder även om det är långt kvar tills hon kan dem på egen hand såklart. Hon fullkomligt älskar kontaktfältshindren .

Sommaren 2010 flyttar Tusse hem till oss, en kattunge som Madonna från första stund bestämmer sig för att bli "bästa vän med" o det tog ca 1 vecka innan han förstod att han inte hade något val - De fick helt enkelt lov att bli bästisar!!

 

Madonna som 1-åring: Hon börjar mogna och visar sig vara en tjej med otroligt hög arbetskapacitet även om man inte ser det på långt håll. Håller utåt en rätt låg profil, ofta lite hängig hållning o ser lite seg ut vid första anblicken MEN inte vid den andra !!!! Hon VILL mycket, KAN mycket, lär sig SNABBT o har ett fantastiskt minne. Lägger själv ihop 1+1 och gör det snabbt till 3, duktig på att generalisera beteenden i olika situationer, gäller att matte håller tungan rätt i mun när det gäller träningsupplägg . Tösen är dessutom rätt envis både på gott o ont .

Helgen efter 12 mån dagen tar Madonna hem 3:e platsen totalt i Guldhundsklassen på GRK Västmanlands DM, inkl. 3:e plats på både lydnad o jakt .

I slutet av september 2010 funktionsbeskriver vi hela kullen o har en underbar dag tillsammans där Madonna har svårast att man ska göra det man lärt sig att vänta på kommando för att få göra, UTAN kommando helt plötsligt. När blev det okej att tjuvstarta??? undrade en förvånad Madonna . Visade i alla fall att vi har bra stadga o det är inte fy skam  men apporteringsmomenten gick bra de oxå o för att inte prata om vattenpassionen, JODÅ den visade de prov på hela kullen .

13,5 mån ung klarar Madonna anlagsprovet i viltspår o tar därmed sin första officiella merit

15 mån gammal är det dags för röntgen o tyvärr visade den inget bra resultat varken på armbågar eller höfter men det gör att vi bestämmer oss för att verkligen njuta av livet så länge vi kan. Carpe Diem!

 

Madonna 1,5-2 år

Svensk viltspårchampion blir Madonna drygt 20 månader gammal då hon inom en vecka på tre starter får sina tre första pris i öppenklass. 

12 aug, knappt 2 år gammal startar hon på sitt första WorkingTest, NKL på Goldenspecialen. Hon o brorsan Milton klarar båda 55 av 100p och får varsitt 3:e pris. Mycket bra jobbat!

I september startar hon på GRK Västmanlands DM och placerar sig i alla grenar, 2:a i Lydnad Novis, 3:a på utställningen och 4:a på jaktprovet i Semiklassen. Totalt på DM blir hon 5:a av 43 startande. Duktiga allround tjejen . Några veckor senare startar hon på GRK Sthlms WT och kommer där 11 av 47 startande, blir 3:e bästa golden och grejar 82p vilket med god marginal flyttar upp henne till Öppenklass i WT från 2012.

I januari 2012 debuterar vi i Freestyle och får en massa musikstrul när vi ska starta vilket påverkade oss båda så resultatet var inget att skryta med men vi hade i alla fall provat.

 

I början av 2012 börjar Madonna visa allt fler symtom på att hon har ont av sina ledproblem, vid ny undersökning och röntgen visar det sig att hon nu inte bara har pålagringar på armbågarna utan även på båda höfterna samt nedre delen av ryggen. Vi väljer att låta Madonna somna in innan sjukdomen tär alltför hårt på henne. Hon somnar in lugnt och tryggt i min famn med solen strålandes in genom fönstret, på Nisses födelsedag den 17 februari. Han stod säkert på andra sidan o tog emot henne som en fin o underbar födelsedagspresent.

FAKTARUTA

Länk till Rasdata

HD: C (2010-11-29)
ED: 1/2 (2010-11-29)
Ögon: UA (2010-11-23)
GR_PRA1: Anlagsbärare/Carrier
 
Vikt vid olika åldrar:
2 år 5 mån: 34 kg
2 år: 33,5 kg
22 mån: 32,3 kg
14,5 mån: 30 kg
12 mån: 29,2
10,5 mån: 28,5 kg (vet)
10 mån: 28,9 kg
9 mån: 27,9 kg
8 mån: 28,7 kg
7 mån: 27,4 kg
6 mån: 23,7 kg
21 v: 20 kg
20 v: 19,5 kg
19 v: 18,5 kg
4 mån: 18 kg
15 v: 14,5 kg
14 v: 13,5 kg
12 v: 11,15 kg
Gina 6 veckor
Gina 9 veckor
Gina 12 veckor
Gina blir Madonna o flyttar 13 veckor gammal
Madonna träffar låtsasbrorsan Eddie för första gången
Madonna blir snabbt trygg hos supersnälla Eddie
Madonna med tre av kullbrorsorna 3 mån gamla
På fjällsemester över jul o nyår 2009
Madonna snart 4 mån
Madonna 4 mån
Madonna 4,5 mån
Madonna 6 månader
6,5 mån
7 månader
Madonna 7 mån 1 vecka
Madonna 8 mån klarar gungbrädan själv
Madonna 9 mån
Madonna 9 mån på Goldendagen där hon fick HP
Madonna lär sig simma 20/6 2010
Madonna o Tusse leker äääntligen ihop efter 1 veckas idogt uppvaktande av henne
Madonna kommer 3:a på DM i Novisklassen (utst+lydn+jakt)
Madonna-kullen 1 år
13,5 mån ung klarar Madonna anlagsprovet i Viltspår
Finfin dragkamp visade hon på MH 14/5 2011
SE VCH Kolbäckens Like A Virgin 18/5 2011
Madonna o Milton tar båda 3:e pris i WT på GS 2011
Madonna placerad i alla grenar o en 5e plats totalt på GRKs DM 2011
Madonna vår älskade ängel